Şimdi Ara

**KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR** (206. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.441
Cevap
68
Favori
865.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CD2341F8A

    kusura bakmayın ama ilk mesajınız ! nasıl güvenecem birde nişantaşında bilmemne bilmem ne diyorsunuz orada muayene dahi 600-700 TL ki ameliyata (ne kadar ameliyat değil densede bildiğin ameliyat) kaç para verdiniz ?
    orada çalışan biri olmadığınızı nereden bilelim kardeşim bana çok samimi gelmediniz açıkçası

    Alıntıları Göster
    Hocam boyle bir izlenim yaratmak istemedim. Farkinda olmadan boyle dusundurmusum. Genelde nerede oldun? nasil oldun? agrin sizin oldu mu? vs. herkesin merak ettigi konular oldugu icin isim vererek acik yazmak istedim ki herkes faydalansin. Muayeneye para vermiyorsunuz. Ameliyatin ucreti 1500 tl.
    Neticede tabiki ameliyat ama cok doktorun ugrasmak istemedigi bir teknik. Benim durumudaki vakaya uygun olmasi ve doktorun da bu teknikte uzman olmasi benim şansımdı. Tabiki nasil bir yol izlenecegine muayene sonrasi karar verilecektir. Dedigim gibi muayene icin de para istenmiyor. Eger icinize sinmezse baska bir yer tercih edersiniz. Farkli bir yerden fikir almaktan zarar gelmez.
  • Marvellius kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl hissediyorsun kendini devlette ameliyat olucam ama 3 ay sonra diyor sence ?
  • Hocam ben gecen hafta crs oldum. Crs prs cuma izin aldim. Cmt pzr da dahil 5 gun dinlendim. Pzt den beri işe gidiyorum. 5. Gunumde oturup kalkma egzersizleri yaptim. Sikintim olmadi ve su an rahat oturabiliyorum. Klozette de sikinti yasamadim. Dikislerim 25 eylulde alinacak. Hareketime engel olmuyor. Ayrica aci agri da hissetmiyorum. Agri sadece ameliyattan sonraki 24 saatte etkili oldu. Sonra gecti.

    Tabi butun bunlar yaranizin buyuklugune ve derinligine bagli olarak degisecektir. Benimki kuyruk sokumunun altina kadar uzanan zorlu bir vakaydi. Ameliyatim 1.5 saat surdu. Normalde 40dk suruyormus. Boyle bir operasyon icin su an gayet iyi durumdayim.
  • İlk doktora göründüğüm zamandan beri 4-5 yıl kadar zaman geçti bunun daha öncesi de vardı sanırım yabi en az 5 yıldır bu sorunla yaşıyordum. Bu yıl hem işsiz hem tekrar mezuna kalmış biri olarak sonunda ameliyat oldum. Aslinda daha başıma bela olana kadar yıllarca olmazdım ama artık korkmaya başladım defalarca kez kalpten doktora çıktım ama hiçbir sorun bulunamıyordu, beyaz kan hücrelerim çoğalmış durumdaydı. En sonunda kıl dönmesi iltihabı zamanla kanıma karışıyor düşüncesi beni sardı ve sanırım beyaz kan hücrelerinin artış sebebi de buydu. 16 Eylül 19 tarihinde sonunda ameliyat oldum bölgeyi yıllarca temiz tuttuğum ve sürekli antibiyotik aldığım için cok kötüleşmedi iyi durumdaydı. İlk gün sürekli yüzüstü olduğum için göğsüm cok acıdı, beni en çok rahatsız eden buydu. Ertesi gün biraz yan yatabilmeyi başardım ve rahatlamıştım. Ayın 18'i yani dün taburcu oldum, doktor bu kadar kısa sürede oturabilirsin yatabilirsin iznini verdi, bugun rahatım normal hayatıma devam ediyorum ( yani evde dolaşıp yiyip içip oturabiliyorum). BENCE HİÇ UZATIP KAÇMAYIN. 2 HAFTA KADAR MÜSAİT VAKİT BULUN YA DA HASTANEDEN ALINACAK RAPORA GÜVENEREK HEMEN AMELİYAT OLUN. İltihabın kana karışması büyük sorun, kokusu büyük sorun, hijyeni pisliği büyük sorun, enfeksiyon kapma ihtimali büyük sorun, ileride çok kötü hale gelmesi büyük sorun. Bence hemen kurtulun bugün 3. Günümdeyim keyifler gıcır
  • Ameliyat günü dahil 5.günümdeyim. Rahatça oturabiliyor, yatabiliyor, ihtiyaç giderebiliyor, hafifçe eğilebiliyorum. Masa başında ders çalışabiliyorum, çıkıp gezebilecek duruma henüz geldiğimi düşünmüyorum hızlı yürümek için erken gibi. Ağrı sızı yok sadece çok uzun oturursam eğer direnin çıkarıldığı yer ve bölge biraz sızlar gibi oluyor kalkıp biraz dolaşmak iyi geliyor.
  • Ben de 8 Ağustosta Marsupializasyon yöntemiyle oldum. Şu an tek sıkıntım ameliyat yerinin solunda ara ara ağrı oluyor o da beni psikolojik olarak etkiliyor acaba tam geçmedi mi içeride kıl dönmesi kaldı mı gibi düşüncelere yöneltiyor.
    Gün gün yaşadıklarımı anlattığım konu var ve fotoğraflar da mevcut. Dileyen arkadaşlar bakabilir:
    https://forum.donanimhaber.com/kil-donmesi-sureci-ss-li-1-ay-sonraki-hali-yuklendi--139703012#139703012
  • Bende 5-6 senedir birkaç delik harici bazı aylarda ufak çaplı ağrılar yaşatan bir durum.

    Bu durumun son 2 senesinde ise sivilce çıktı tüh diye düşündüğüm ve sonrasında sanki orada boncuk varmış gibi oynanabilen sağa sola pırtabilen bir şeye dönüştü. Elimle oynayabiliyorum boncuk gibi oralarda kalıyor.

    6 senedir iltihap görmemiştim ama 2 ay öncesinde bir miktar gördüm temizledim sonrasında yok oldu. (tabii o leblebi yarısı boyutundaki boncuk duruyor hep)

    Doktora gittiğimde flap yöntemini önerdi ama psikolojim mikrosinüsektomiye yatkın. Sizlerin önerileri nedir bu konuda? Bana kalsa ölene kadar o boncukla yaşarım üstünde tepinmedikçe ağrı, iltihap da yapmıyor.

    Ne var ne yok yine Eskişehir'de bu doktorun görüşleri kesinlikle yerindedir dediğiniz doktor varsa yazmaktan çekinmeyiniz.

    Soru: Risk var/yok mevzusunu da pek anlamadım. Bir eşiği falan var mı bunun "hah şu aşamayı atlat sonra rahatsın" tarzı. Sonra "Ah be ameliyat olmasam bu boncukla ömür boyu yaşardım belki, şimdi ise 4 sene sonra ameliyat nüksetti" demeyelim.
  • Bu ameliyatı olmayın, oldurmayın.

    Ağustos 2015'te oldum o bölgede hala dikiş izi ve hissizlik var. Hissetmiyorsun.

    Ayrıca tekrar nüksetti 3-4 ay önce. Doktor iltihap kurutucu verdi tam olarak kıl dönmemiş iyi ki. Kremi bitirince geçti akıntılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irishman

    Bu ameliyatı olmayın, oldurmayın.

    Ağustos 2015'te oldum o bölgede hala dikiş izi ve hissizlik var. Hissetmiyorsun.

    Ayrıca tekrar nüksetti 3-4 ay önce. Doktor iltihap kurutucu verdi tam olarak kıl dönmemiş iyi ki. Kremi bitirince geçti akıntılar.
    hastaları yaşadığımız olumsuzluklardan dolayı tedirgin edip durumun daha da ilerlemesine sebep olmayalım.

    Hastalık tedavisi mümkün olan ve günümüzde birçok cerrahi yöntem seçeneğinin sunulduğu bir rahatsızlıktır. Burada kullanılan yöntemin ileride nüks etmeyi kolaylaştırabileceği gibi nüksün sebebinin ameliyat sonrası özensiz bakım kaynaklı olması daha muhtemeldir.

    Tedavinin (ameliyatın) ne kadar geç kalındığıyla doğru orantılı olarak kesi yapılan alan arttığından iyileşme süreci de uzamaktadır. Bu süreçte çıkarılan parça/ doku yerine yenisinin oluşması esnasında bazen iltihap, kanamaların olması, dikişlerin veya kapanan derinin bazı yerlerden kanayarak açılması konuları birçok hastadan iletilmektedir. Bu tür şikayetlerde doktorlarımıza zaman kaybetmek başvurmak en iyisi olacaktır. Çoğu kez nüks diye tedirginlik yaşadığımız durumun nüks olmadığını duymaktayız.

    Yapılan araştırmalara göre 30 yaş altında bu ameliyatı geçirenler, eğer oturma şekillerini düzeltmez, bölgedeki tüyleri düzenli temizlemez, günlük duşlarda yıkamaya ihmal ederlerse nüks etme ihtimalleri daha fazladır. Yani kişisel bakım bu hastalığa yakalanmamak için çok önemlidir. 30 yaş üstünde daha az görülmesinin sebebi ise derinin zamanla serleştiğinden / kalınlaştığından kıl, tüy vs. nin girmesi daha zorlaşmaktadır.

    geçmiş olsun.
  • Arkadaşlar ızmirde önerebileceğiniz iyi bir doktor var mıdır? Özel de olabilir farketmez yeter ki deneyimli olsun. Alıntı yaparak cevaplarsanız sevinirim. Hepimize geçmiş olsun.
  • Karydakis yöntemiyle ameliyat olanlar var mı? 11 gün sonrasına randevu verdiler.

    Birde verdikleri ameliyat kağıdında ölüm meydana gelebilir diye bir şeyler yazıyor ufak bir operasyon değil mi bu korkmaya başladım
  • Bugün dikişli bölge şişti içi iltihap doldu sanırım. Yarin doktora kontrole giriyorum yarın sabaha kadar iltihap kendi kendine patlamazsa doktor boşaltacaktır , inşallah bir sıkıntı yaşamam.
  • batikon vermeye devam şırıngayla içeri itiyoruz bakalım batikon u doktorum olmadı lokal uyuşturup çıkarırız açık bırakırız binde 2 tekrar etme olasılığı dedi kapalı bırakırsak yüzde 25 dedi ama tabi şu an ameliyat lık değil mr da 2 cm belli belirsiz deniliyordu bakalım hayırlısı 17 sene sonra sıkıntıya bak
  • 11 Ekim tarihine ameliyat gunu verildi. Karydakis yontemi ile yapacakmıs hala korkuyorum ama mecbur olacagiz. Arkadaşlar benim sorum ne zaman taburcu olurum? Hastane kokusundan nefret ediyorum ben orada kafayı yerim :/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pisst0n

    11 Ekim tarihine ameliyat gunu verildi. Karydakis yontemi ile yapacakmıs hala korkuyorum ama mecbur olacagiz. Arkadaşlar benim sorum ne zaman taburcu olurum? Hastane kokusundan nefret ediyorum ben orada kafayı yerim :/
    korkma arkadaşım 10 gün az bi sıkıntın olur sonra dünya varmış dersin
    1 günde ederler taburcu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD2341F8A -- 2 Ekim 2019; 16:5:8 >
  • Tesekkur ederim hocam. Siz lazer mi oldunuz tüy dökücü mü kullanıyorsunuz doktor o bolgeye jilet vurma dedi lazer icin ne kadar beklemem gerek?
  • Mikro sinusektomi ile ameliyat oldum doktor nüks etme ihtimalini azaltmak için yarayı açık bıraktı. Her gün pansuman yapılıyordu bugün 6. haftaya girdim ve bir önceki gün gittiğim kontrolde artık yaranın neredeyse kapandığı ve pansumana gerek kalmadığı sadece üstünü örtmem ve kuru tutmam gerektiği söylendi.

    Ben de buna uyarak yapmadım ve şuan ameliyat bölgesi şişmiş ve irin toplamış durumda. Yani iltihap kapmış. Şuan açıkçası biraz korktum yarın doktora görüneceğim. Ne gibi bir sonuç olabilir arkadaşlar?
  • LazerBülbül kullanıcısına yanıt
    Aynısı olmasada bana da şöyle oldu.2015 de oldum ameliyatı ve o zamandan 2019 a kadar doğru düzgün orayı yıkamadim ve iltihap akmaya başlamışti ve cok zorluyordu beni ama 2019 da orayı bir suyla bi yikadim o günden beri rahata Kavuştum yani sende orayı 1 hafta falan yıka bi belkide mikrop kaptı.
  • _Gmn_ kullanıcısına yanıt
    6 sene sonra benimde bölgede irin akkmaya, kanamaya başladı. Acaba tekrardan mı nüksetti hocam?
  • cenkbora kullanıcısına yanıt
    Temizliğine dikkat ettin mi hocam?Bir uzmana görünmen doğru olur hocam.
  • 
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.