Şimdi Ara

**KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR** (205. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.441
Cevap
68
Favori
865.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ameliyattan sonra bölgede DELİK kalıp ordan da hatta sızıntısı(kan gibi yada bazen sarımtrak) olanlar mutlaka okuyun başımdan geçenleri o süreçte benim. Özellikle üye oldum ki okuyun ve sakın diyim dikkatli olun. Allah başa vermesin tekrarladı mı ne oldu şüphesi adamı cidden zorluyor. Tek diyeceğim sakın 2 büyük hastaneye(hatta 1 de devlete) görünmeden ikinci bir cerrahi işlem asla ve asla olmayın,sürekli kazılırsa orası o zaman sorun olur işte ve sabredin temiz tutun orayı. Gümüş nitrat yaptırın 1-2 seans. Eti yakıp kaynatma olayıdır. Her doktor bilir bu işle ilgili. MİKROSUNİS yöntemi yapan "cerrahi merkezlerden" de beni Allah korudu,kurtardı. Koca hastaneler var memlekette. Asla tavsiye etmiyorum deneyimlerim sonucu bu tür yerleri. Tecrübe oldu bana gayet iyi. Buyrun;

    Bdüzünde orta yollu bir hastanede ameliyatı oldum. Hani migros tarafları aşşağıda az. Ha işte o. Muayene ücreti nispeten az olan:) Normal kapalı yöntem. 6 yıllık vakaydı. İş bitti. 3 ay sonra farkettim ki bir ufak delik var tam malum bölgede ve sargı bezi koyunca akıntı yapıyor. Dokturuma gittim,kafada ışıksız rasgele kontrol ve bir cımbızla(ameliyat cımbızı) deliğin içine baktı kurcalayarak. Bizim can tabi çıkıyor burundan ama ne yapacaksın tekrar ettiyse daha 3üncü ayda? Gel 4 gün sonra da,tekrarlamamış ama riskli bu durum tekrarlayabilir dedi doktorum. İkinci gidişimde yine aynı şeyi yaptı. O sıra gümüş nitratı öğrendim internetten. Bizim doktorda ama ne gezer. dayı zaten hayattan bezmiş bir halde sürekli operasyona giriyor. Amacım gümüş nitrat yaptırmak ki doğrusu da buymuş benim gibi durumlarda sonradan net gördüm. Deliği olan arkadaşım sen okumaya devam et;

    Velhasıl Nereye gitsek falan dedim. Geçeyim dedim BAKIRKÖY'deki şu meşhur 2009lardan beri mikrosünis videolarınatan doktor bey'in adı geçen MİKROSUNİS'in tillahı kliniğe. Öncesinde yine Bakırköy'de 3-5 katlı bir CERRAHİ MERKEZİNE gittim ama. Burda sıkça adı geçen. Aynı gün 2 muayene. Gitti geldi olmasın maksat. Bu meşhur CERRAHİ MERKEZİ de deliğe baktı ve fotosunu hemen alıp ekranına verdi APPLE bilgisayarının:) Dedi dikiş görünüyor delikte efenim.(Dikiş kalmış bildiğiniz arkadaşlar orda benim)
    E dedim ne yaparız? Mikrosünis yani küçük bir müdahale deliğiyle açar bakar temizleriz,böyle anlaşılmaz:) dedi. (Ameliyat olacaz bildiğin,insaf yok,para var para) Geçtik sekreterinin yandaki odasına. Esnaf usulu 1-2 laf etti kadın ve ardından 8500 TL istedi. SEKİZ BİN BEŞ YÜZ. Ameliyatın 4üncü ayıydı zannedersem işte. Ameliyatı 1500 tlye olmuş biri direkt anlar bu KAZIĞI tabi. Kadın ama anladığımı anlamadı:) Müsait olunca,kendimi ayarlayınca döneyim dedim,kadına kalsa cumaya hemen beni alacak işleme. Ne müsaitliği falan diyor. Dedim maddi olarak hanfendi. Yazık cidden insanları sağlı sollu tokatlıyorlar mikrosunis vurucu team date com.

    Vol 2: Hemen çıktım bu aşşağı istikametteki kliniğe. Muayene ücretsiz olan meşhur yer. Sen gel zaten kitleriz biz sana demek bu muayene ücretsiz demek bu arada sağlıkta. Unutmayın. Girişte 2-3 kadınlı para alınan,sen geç sen kal ulan ayı denilen masa. Kadın doktor vardı. alındık içeri Kadın da baktı o da dikiş var dedi. Sedyedeyim bu arada odasının arka kısmındaki. Başladık pazarlığa! Sedyede. Bizim toto açık,yine o cımbız delikte. Baktı etti,e temiz içinde kıl birikmemiş,dikişi aldı. Kanlı cımbızla dikişi de gösterdi bana şükür gördük onu da. Kıl giriş deliği zaten değil bu dedi o da. O deliğin içi siyah/karanlık olurmuş. Ee ben buna GÜMÜŞ NİTRAT yaparım 4 seans ve kapatırım açığı da dedi. Ne kadar? 600 tl. 4 seans gel git mümkün değil benim hem olmadığım işlemin parasını niye vereyim. Forumdonanımcıyız. Dedim ki konuşalım bi ben yokum 1 ay sonra vs kadın kalkma ama diyo. Neyse baktı yemiyorum ben kalktım. Masaya geçtik anlaşma şöyle; 2 seans gelecem 1 hafta arayla 300 tl verecem peşin,sonraki seansları da gelince ödeyecem kısmetse ben memleket dönüşü. Neyse bastı gümüşü sıktı içine serum suyunu hijyen için 2 seans. Sonra başka bir konudan dolayı buraya gittim 2 ay sonra rahat. Bana dedikleri şey BORCUNUZ var. Ne borcu? Ee 4 seans totoya gümüş nitrat pansumanı. Dedim ben 2 seans oldum ve ödedim zaten. 2 seans da gelirsem ödeyecektim ama gerek kalmadı kapandı delik. Neyin borcu bu? Danışmadaki abla tövbe estagfirullahlar çekiyor vs kafaları sallıyor falan. Lan nereye düştük:) Doktora sorun dedim olmadım 4 seans ben kardeşim. Doktor kendi diyormuş alın parasını zaten. Geçtim siz bana 4 seans pansuman yaptınız da mı size 300 tl borcum kaldı dedim. Tartışıyor baktım benle. Sinirlendim ama borcun var gidemezsin deniyor gibi bir hava oluştu sanki. Polisi arayalım mı size borcum varsa şikayetçi olalım karşılıklı istiyor musunuz? diyince doktor geri vitese taktı. Velhasıl zorla çıktım ve tövbe ettim MİKROSÜNİS yapacak kliniklere adım atmaya. Allah korudu ki direkt bunlar da ilk girişte yat bi ameliyat yapak deseler yatacaktım daha uygun bir fiyata. Öyle bir çaresizlik beyler. Akıntıyı gördükçe insan var ya berber oluyor. Allah korudu işte. Başka laf yok.

    Ez cümle; uzak durun mikrocuyuz diyip gel yat 8-10 ver diyen yada böyle merdivenaltından hallice pansiyon gibi tek kat usulü çalışan (bana göre ne olduğu dahi belirsiz) yerlerden.

    Delik hala var tabi kapanmadı. gittim medicana yada medical park bdüzüne bikaç ay sonra. 120 muayene verdik. Adı aklımda değil tam ama pttnin üst tarafındaki büyük hastane işte. Bildiğin sağlık merkezi mis gibi çeşitli bölümler,modern cihazlar. Ordaki doktor da bu delik kıl girişi deliği değil ama riskli falan dedi. Gümüş nitratı sağlam yaptı. O kadında hiç his duymayan ben kıvrandım. Yanık kokusu geldi yani. Evde denemeyin ama. Neyse adam gibi anlattı doktor. Sen bekleyecen kıl temizliğini full yapacan dedi. 1.5 yılda zor kapanan var dedi. Gerekirse sargı bezi koy tam araya,kuru tut orayı günlük yıkan vs. Velhasıl dün devlet hastanesine gittim. Ne delik ne bişey. Zaten akıntım durmuştu 1-2 ay önce. Otururken ama hala hassas o bölge. 1.5 saat adam akıllı oturamıyorum hala arkadaşlar ama normal durum. Şuan bile yan cevirmisim kendimş hafif öyle uzanıp yazıyorum bunları.

    Ameliyatı çok A plus olmasa da gerçek bir hastanede olun. Devlet hastanelerinde olun. Senden menfaati yok doktorun. Açık kalp ameliyatı oluyor millet. Bdüzü devlet hastanesi misal çok temiz bir yer. Özel gibi. Maceraya gerek yok. Delik kalanlar dediğim gibi sabredin ve kıl bırakmayın o ufak deliğin kenarında köşesinde. Kıl dürter kapanmaz delik. Anne,eş kim varsa tam orayı aldırın. Çok otur kalklı spor iyi gelmez sürekli sürekli. Yapmayın o tür egzersiz bi süre. Gümüş nitrat için de yer aramayın. Avcılardaki küçük bir hastane olan beypark da yapar(daha sonra başka mevzudan gittiğimde sormuştum kel sakallı doktora. Tabi gerekirse yapıyoruz demişti) bu e5 kenarı hastaneler de yapar. Telefonla sormak kolay bölüm sekreterine. Sorun gidin. Başka da diyeceğim yok. Herkes de sağolsun bu başlıktaki. O dönem çok okumuştum. Kalın sağlıcakla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veroncrespove -- 27 Temmuz 2019; 0:20:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bugün ameliyatımı oldum aslında ameliyat da denmez küçük bir operasyon gibiydi.Nihat Bengisu hocaya ameliyatımı oldum şuan gayet iyiyim pek fazla ağrım sızım yok sadece yataktan kalkarken biraz ağrım oluyo onun dışında hiçbir şeyim yok.

    Başımdan geçenleri anlatıyım.Muayenehaneye gittik muayene ücreti 450 tl eğer muayene olduktan sonra hemen ameliyat olursanız bu ücreti almıyolar direk ameliyat ücretini alıyolar. Ücret hastalığın büyüklüğüne göre değişiyo 2500-5000 tl arası. Benim kıl dönmem 7 aylık felandı ama 11 tane deliğim vardı hepsi küçük küçük nasıl bu kadar çok olduğunu bende anlamadım.Doktor muayene etti direk başlayalım dedi.

    Narkoz felan yok ilk önce elinizin üstünden iğneyle bir delik açıyolar ve şırıngayla bişeyler veriyolar ne olduğunu sormadım anında başınız dönmeye başlıyo yarı uyanık yarı baygın oluyosunuz ama en ufak acı bile hissetmiyosunuz. Flep yöntemi felan hiçbir şey yok doktor direk orayı mikro işlemlerle temizliyo. Yaklaşık 20 dk felan sürdü. Delik sayım az olsaydı 1-2 dikiş atıp bırakıcaktı ama fazla olduğu için açık bıraktı orayı 3 haftaya felan kapanıcakmış. Derinden bir işlem uygulamıyo yaptığı iş yüzeysel. 1 saat felan orda dinlendikten sonra rahatça yürüyüp evinize gidebiliyosunuz. Ameliyat ücreti biraz pahalı olabilir ama ben özelde sormuştum flep yöntemi ile 3000 tl ye yapıcaktı bende Nihat Hocayı tercih ettim.

    Eğer diğer yöntemlerle ameliyat olmaya korkuyosanız genel anestezi yiyip 15 gün yüzüstü yatmak istemiyosanız bi uğramanızı tavsiye ederim.Şimdiden herkese geçmiş olsun.
  • Merhaba arkadaşlar bende kıl dönmesi yaklaşık 3 yıldır devam ediyor. Yaşımdan dolayı bunu ailemle düzeltmem gerekiyor. 12.sınıf öğrencisiyim ve sürekli oturmam gerekiyor derslerde falan. Sizin önerilerinizi bekliyorum..kısa vadeli yatarak durabilirim(1-2hafta) ama uzun vadeli işimi görmüyor. Mesajlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanıcı841846 K kullanıcısına yanıt
    Ben de 12.sınıfım ve yaklaşık senin gibi 3-4 yıldır vardı. Geçen hafta gittim doktora teşhis kondu, bugün farklı bi doktora gittim ameliyat kararı alındı, hatta işlemlere başladık birtakım testten geçtim. Ameliyata gelirsek doktor okul açıldıktan sonra en fazla 1-2 haftan sorun olabilir dedi ben de yazın olup kurtulayım diye önümüzdeki günlerde ameliyat olacağım. Bence okul açılmadan hallet okul zamanı daha beter sıkıntı yapmasın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyler bugün genel cerrahi doktoruna gittim ve bana kıl dönmesi olmadığını ve sadece bir çukur olduğunu söyledi ama ben eminim delik olduğundan. Bu deliğin kendi kendine kapanması mümkün olmadığına göre neden böyle bir şey dedi. Sizce ne yapmalıyım başka bir doktora mı görüneyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanıcı841846 K kullanıcısına yanıt
    daha önce kıl dönmesi teşhisi konulmuş muydu? nasıl emin olduğun kısmını anlayamadım.

    Kıl dönmesi teşhisi herhangi bir genel cerrahın muayene ederek kolayca yapılabilmektedir. Eğer daha önce kıl dönmesi teşhisi konulmuş ise ve şimdiki doktorunuz kıl dönmesi olmadığını söyülyorsa, farklı bir doktora gitmenizde fayda var. Zira kıl dönmesi zamanla iyileşecek bir rahatsızlık değildir (sadece bazı hastalarda sessiz bir döneme girerek belirti vermez; bununla birlikte 3-4 yıl sonra bir bakarsınız tekrar iltihap olmuş, tekrar akıntı başlamış...).

    Kıl dönmesi genelde iltihaplı akıntı ve beraberinde kanamaları da getiren semptomları vardır, iltihabın yeni geliştiği zamanlarda oluşan şişlikten dolayı oturmanızda size acı veren bir rahatsızlıktır, iltihap akmaya basladığında acınız azalır; fakat bu seferde akıntı ve koku sorunu başalar. Bu tip şikayetleriniz var mıydı?
  • Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Derdime yalnızca siz derman olursunuz diye buraya yazıyorum.

    1 Ağustos'ta yaklaşık 1.5-2 yıldır mevcut olan kıl dönmesi rahatsızlığım dolayısıyla ameliyat oldum. Ameliyat primer yöntemle yapıldı sanırım, emin değilim. Bölge tamamıyla çıkarıldı, dikdörtgen prizma şeklinde bir parça. Ve 12 dikiş atıldı. Kuyruk sokumumdan aşağı doğru uzanıyor. 3 Ağustos'ta dren alındı ve taburcu edildim. Doktorum çok ilgisizdi. Her gün pansuman yaptırmamı ve 15'inde kontrole gelmemi söyledi, duruma göre dikişleri alacaktı. Ancak bugün büyük tuvalet esnasında ıslak mendile kan bulaştığını fark ettim. Sağlık ocağındaki doktor da baktığında hastaneye gitmemizi, enfeksiyonvâri bir durum olduğunu söyledi. Benim doktoru nasıl olsa bulamayacağımızdan diğer devlet hastanesinde bir doktora muayeneye gittik. Doktor dikişin altında iltihap olduğunu, bunu boşaltması gerektiğini söyleyip 12 dikişimden üçünü aldı ve iltihabı boşalttı. Bu kısmı açık bırakacağını, 3 ayda iyileşeceğini ve yarın gümüş nitrat dökeceğini anlattı. Bunları söylediğinde elim ayağım titredi, çünkü açık bırakma metodundan çok korkuyorum. İyileşmesi, bakımı o kadar zor görünüyor ki. Adam benim ameliyat kaynaklı kısıtlamalarımı da kaldırdı bu arada. Oturabileceğimi falan söyledi. Geri kalan 9 dikiş de atsın istiyor sanırım.
    Ben ne yapacağım arkadaşlar? Doktorun çözümü ve anlattıkları doğru ve tek çözüm mü? Yaram açık kalırsa ben nasıl hayatıma devam edeceğim? Açık yaraya kıl kaçmasını nasıl engelleyeceğim? Gecem gündüzüm üniversite yoğunluğuyla geçecek bu yıl, memlekette bir ay daha kalacağım sadece. Yardımcı olun rica ediyorum, bir yol gösterin bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimpusat34 -- 9 Ağustos 2019; 22:43:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar tam 3 ay önce büyük bir tıp fakültesinde limberg flap yöntemiyle ameliyat oldum ama 1-2 haftadır kuyruk sokumuna yakın bölgede kaşıntı ve ağrı var tekrarladı diye çok korkuyorum, birazdan kremle ameliyat bölgesini ve kuyruk sokumunu temizleyeceğim.

    Flap yönetiminde tekrar %1 diyorlar ama ben çok korkuyorum 3 ayda böyle bir şey mümkün mü ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARKADAŞLAR YALVARIYORUM YARDIMCI OLUN BİR ROTA ÇİZİN BANA ÖĞÜTLERİNİZE MUHTACIM.

    Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Derdime yalnızca siz derman olursunuz diye buraya yazıyorum.

    1 Ağustos'ta yaklaşık 1.5-2 yıldır mevcut olan kıl dönmesi rahatsızlığım dolayısıyla ameliyat oldum. Ameliyat primer yöntemle yapıldı sanırım, emin değilim. Bölge tamamıyla çıkarıldı, dikdörtgen prizma şeklinde bir parça. Ve 12 dikiş atıldı. Kuyruk sokumumdan aşağı doğru uzanıyor. 3 Ağustos'ta dren alındı ve taburcu edildim. Doktorum çok ilgisizdi. Her gün pansuman yaptırmamı ve 15'inde kontrole gelmemi söyledi, duruma göre dikişleri alacaktı. Ancak bugün büyük tuvalet esnasında ıslak mendile kan bulaştığını fark ettim. Sağlık ocağındaki doktor da baktığında hastaneye gitmemizi, enfeksiyonvâri bir durum olduğunu söyledi. Benim doktoru nasıl olsa bulamayacağımızdan diğer devlet hastanesinde bir doktora muayeneye gittik. Doktor dikişin altında iltihap olduğunu, bunu boşaltması gerektiğini söyleyip 12 dikişimden üçünü aldı ve iltihabı boşalttı. Bu kısmı açık bırakacağını, 3 ayda iyileşeceğini ve yarın gümüş nitrat dökeceğini anlattı. Bunları söylediğinde elim ayağım titredi, çünkü açık bırakma metodundan çok korkuyorum. İyileşmesi, bakımı o kadar zor görünüyor ki. Adam benim ameliyat kaynaklı kısıtlamalarımı da kaldırdı bu arada. Oturabileceğimi falan söyledi. Geri kalan 9 dikiş de atsın istiyor sanırım.
    Ben ne yapacağım arkadaşlar? Doktorun çözümü ve anlattıkları doğru ve tek çözüm mü? Yaram açık kalırsa ben nasıl hayatıma devam edeceğim? Açık yaraya kıl kaçmasını nasıl engelleyeceğim? Gecem gündüzüm üniversite yoğunluğuyla geçecek bu yıl, memlekette bir ay daha kalacağım sadece. Yardımcı olun rica ediyorum, bir yol gösterin bana.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • selimpusat34 S kullanıcısına yanıt
    Keşke kendi doktoruna gitseydin. Niye başka doktora gittin ki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selimpusat34

    ARKADAŞLAR YALVARIYORUM YARDIMCI OLUN BİR ROTA ÇİZİN BANA ÖĞÜTLERİNİZE MUHTACIM.

    Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Derdime yalnızca siz derman olursunuz diye buraya yazıyorum.

    1 Ağustos'ta yaklaşık 1.5-2 yıldır mevcut olan kıl dönmesi rahatsızlığım dolayısıyla ameliyat oldum. Ameliyat primer yöntemle yapıldı sanırım, emin değilim. Bölge tamamıyla çıkarıldı, dikdörtgen prizma şeklinde bir parça. Ve 12 dikiş atıldı. Kuyruk sokumumdan aşağı doğru uzanıyor. 3 Ağustos'ta dren alındı ve taburcu edildim. Doktorum çok ilgisizdi. Her gün pansuman yaptırmamı ve 15'inde kontrole gelmemi söyledi, duruma göre dikişleri alacaktı. Ancak bugün büyük tuvalet esnasında ıslak mendile kan bulaştığını fark ettim. Sağlık ocağındaki doktor da baktığında hastaneye gitmemizi, enfeksiyonvâri bir durum olduğunu söyledi. Benim doktoru nasıl olsa bulamayacağımızdan diğer devlet hastanesinde bir doktora muayeneye gittik. Doktor dikişin altında iltihap olduğunu, bunu boşaltması gerektiğini söyleyip 12 dikişimden üçünü aldı ve iltihabı boşalttı. Bu kısmı açık bırakacağını, 3 ayda iyileşeceğini ve yarın gümüş nitrat dökeceğini anlattı. Bunları söylediğinde elim ayağım titredi, çünkü açık bırakma metodundan çok korkuyorum. İyileşmesi, bakımı o kadar zor görünüyor ki. Adam benim ameliyat kaynaklı kısıtlamalarımı da kaldırdı bu arada. Oturabileceğimi falan söyledi. Geri kalan 9 dikiş de atsın istiyor sanırım.
    Ben ne yapacağım arkadaşlar? Doktorun çözümü ve anlattıkları doğru ve tek çözüm mü? Yaram açık kalırsa ben nasıl hayatıma devam edeceğim? Açık yaraya kıl kaçmasını nasıl engelleyeceğim? Gecem gündüzüm üniversite yoğunluğuyla geçecek bu yıl, memlekette bir ay daha kalacağım sadece. Yardımcı olun rica ediyorum, bir yol gösterin bana.
    öncelikle geçmiş olsun. Uzaktan yapabileceğim tek yardım size bazı öğütler olacaktır. Bu tür ameliyatlar sonrası ameliyatı yapan doktor sizi en iyi bilen doktor olacağından ona gitmeniz daha iyi olurdu. Fakat, iyi haber kıl dönmesi rahatsızlığıyla ilgili herhangi bir genel cerrahtan da destek alabilirsiniz. Doktorunuzun tavsiyelerine bire bir uymanızı ve sabırlı olmanızı tavsiye ederim. Ameliyatı kolay fakat bakımı zor bir rahatsızlık. Bir de malum yerde olunca esneme, basınç ve buna baglı iltihapların oluşması normal. Ben de ameliyat olduktan 6 ay sonra peçetede kan görünce telaşlanıp ameliyat olduğum doktorda soluğu almıştım. İnleceğinde durumun geçici olduğunu ve kapanan dikiş bölgesinin ucundan hafif açıldığını belirtmişti. Başka bir doktora gitmedim ve sabırla bekledim. Nitekim üzerinden yıllar geçti, şükür bir kanama, yırtılma olmadı. Dolayısıyla sabırlı olmanızı ve doktorunuzu dinlemenizi öneririm.

    Ameliyat bölgesinin açık bırakılması gerektiği için doktorunuz bu şekilde yaklaşmış, en nihayetinde içerideki iltiabı boşaltması gerekiyordu bu yüzden bazı dikişlerin alınması gayet doğal. Kıl dönmesi ameliyatlarında bazı tekniklerde ameliyat yerine dikiş atılmaz açık bırakılır. Bazen de sizde olduğu gibi beklenmedik bir durum oluşursa ameliyat bölgesine müdahale gerekebilir ve yara açık bırakılabilir. Gümüş nitrat sıklıkla uygulanan bir kimyasal oldu artık. İtihaplı bölge için doktorunuz kullanmayı uygun görmüş.

    Her operasyon sonrası farklı bakımlar gerektirmektedir. Kiminde sürekli pansumana gidersiniz, kiminde su değdirmeniz gerekir, kiminde ise günlük olarak yıkamanız gerekir. Dolayısıyla ameliyat sonrası bakım için yine doktorunuza danışmalısınız. Burada vereceğimiz bilgiler durumunu daha da kritik bir noktaya taşıyabilir.

    Ben de mikro kesi yöntemi ile ameliyat oldum ve yaklaşık 8-10cm dikiş atmadan açık bırakıldı. Doktorumun tavsiyeleri doğrultusunda belli dönemlerde gazlı bez, daha sonraları da günlük duşta iyice yıkama, yara kapandıktan sonra tüy dökücü kremle ayda bir temizlik yollarını izledim.

    Açık yara içten dışa doğru büyüyen dokuyla birlikte kapanacaktır. Günlük duş alımları önerildiğinde muhakkak bu şekilde ilerleyin. Onun dışında yaraya kıl kaçsa da bu durum ameliyat öncesindeki gibi deri altında yerleşip cıkamaması şeklinde bir durum büyük ihtimalle yapmaz. Açık yara olduğundan kıl, o kısımda eskisi gibi barınamayacaktır. Fakat yine de zor da olsa ihtimaller mevcut.

    Sabırlı olun ve doktorunuzun önerilerini birebir uygulayın.

    Sağlıklı günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electro_Magnetic -- 29 Ağustos 2019; 16:44:13 >
  • Devlet hastaneleri fenol veya microsinusektomi ameliyatı yapıyor mu? Yapıyorsa hangileri yapıyor?
  • bende aranıza katıldım bugün apseyi patlattılar haftaya kontrol var 3 hafta sonrada ameliyat uygulanacak.

    çok özür dileyerek ; sargı popomun yarısını kaplamış durumda büyük abdest sırasında sargıyı söküp sonra temziledikten sonra tekrar sargı yapsam bir sıkıntı olurmu acaba ? veya sizin çözümleriniz nedir ? çok teşekkürler.
  • Bende yaklaşık 3-4 yıldır var arada iltihaplanma oldu ama nasıl dayandım bilmiyorum. Neyse temmuz ayında doktora gittim teşhis koyuldu, tam ameliyat için gün alcağımız gün pre op testlerde kalp ritminde ve tansiyonda gariplik çıktı. 1.5 aydır kalbi araştırıyorlar bakalım ne zaman ameliyat olabilicem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende 10.sınıf a giderken bu ameliyatı oldum.Fakat lanet bir ameliyat oldu benim için.Canımın yanmasından korktuğum için yaklaşık 2.5 sene malum bölgeye hiç su degdirmedim ve sonucu bana çok ağır oldu yaklaşık 2.5 sürekli ve devamlı olarak iltihap akısi oldu ve su degmedigu için alt ucta yara oldu ve her büyük tuvalete cikmada kanama oluyordu bu durum 2.5 sene boyunca sürdü.Fakat bu süre içinde malum bölgeyi kıllarından temizliyordum fakat ne kadar temizlesemde kılları su degmedigi için düzelmiyordu taki bundan 2 ay öncesine kadar artık bana bir cesaret geldi ve 2 ay önce su ile yikadim ve güzelce orda biriken killarda varsa onlarda akıp gidiyordu ve artık çok rahatım her sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez yikarim ve bu sayede orda biriken kılları temizlemiş oluyorum.Eger yakın tarihleri bu ameliyatı olacak varsa mutlaka ameliyat sonrası temizlige dikkat edin.Sağlıkli günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17 sene sonra nüksetti maalesef mr çekildim raporu bugün aldım 2 cm pilonidal fistül ile uyumlu diyor

    mikro sinüsektomi ile olmak istemiyorum olanların yorumlarını okuyorum bazısı memnun bazısı inanılmaz şikayetçi

    birde lazer yöntemi var istanbulda yaptıran varmı bu yöntemi benim henüz çok ufak 2 cm olduğu için lazer olur gibime geliyor geleneksel yöntemle ameliyet istemiyorum 2002 de o acıyı çektim bir daha istemiyorum açıkçası zahmeti çok

    başa gelen çekilir napalım
  • bana 2 tane ılac yazdı kullan gel dedı sonra amelıyat 2.500k tutuyor yukardan makata 10 cm e kadar kıl dedı
    amelıyat acık olcak

    o 2 ılacda antıbıyotık bunlarda benı korkutuyor yan etkılerı

    pısıkler ıcın de travazol verdi


    kabızlık ıcın kefır ve zeytınyagı verdı
  • Arkadaslar dun Nişantaşı Climed Klinikte oldum. Doktorum Özgür Çiftci. Allah razi olsun cok ilgilendi. Zor bir ameliyattı. Ama Özgür Hocam deneyimi ile halletti cok sukur. Bu sıkintıdan muzdarip herkese kendisini siddetle tavsiye ediyorum. 200 e yakin vakayi ameliyat etmis cok deneyimli bir doktor. Sgk hastanelerinde uygulanmayan "yari acik" teknigini uyguladi. Min iz ve min nüksetme orani olan bir yontem. Mikrosinusektomi her vakaya uygun degil arkadaslar. Eger kil donmesi kist olusumuna sebep olmussa orasi her turlu acilacak. Bu noktada benim ameliyat oldugum yer cok iyidi ve cok ince iscilikle halletti doktorum. Bende kist olsumu vardi ve mikrosinusektomiye uygun olmadigim belirtildi. Lazer yontemi henuz nuksetme orani olculmemis bir teknik. O yuzden bu riski alarak yaptirin. Allah bu sıkıntıyi yasayan herkese acil sifalar versin. Cok zor gercekten. Kurtulunca cok rahatliyorsunuz. Sakin beklemeyin. Bekledikce zaman aleyhinize isliyor. Kendi kendine iyilesme diye bir sey yok. Apse yi temizlettim gecti diye bir sey yok. O bolgede olusan kist eninde sonunda daha buyuk belalar acacak basiniza. Sakin beklemeyin. Cumleten Allah hepimize saglik sihhat versin. Sorusu olana yardimci olurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marvellius

    Arkadaslar dun Nişantaşı Climed Klinikte oldum. Doktorum Özgür Çiftci. Allah razi olsun cok ilgilendi. Zor bir ameliyattı. Ama Özgür Hocam deneyimi ile halletti cok sukur. Bu sıkintıdan muzdarip herkese kendisini siddetle tavsiye ediyorum. 200 e yakin vakayi ameliyat etmis cok deneyimli bir doktor. Sgk hastanelerinde uygulanmayan "yari acik" teknigini uyguladi. Min iz ve min nüksetme orani olan bir yontem. Mikrosinusektomi her vakaya uygun degil arkadaslar. Eger kil donmesi kist olusumuna sebep olmussa orasi her turlu acilacak. Bu noktada benim ameliyat oldugum yer cok iyidi ve cok ince iscilikle halletti doktorum. Bende kist olsumu vardi ve mikrosinusektomiye uygun olmadigim belirtildi. Lazer yontemi henuz nuksetme orani olculmemis bir teknik. O yuzden bu riski alarak yaptirin. Allah bu sıkıntıyi yasayan herkese acil sifalar versin. Cok zor gercekten. Kurtulunca cok rahatliyorsunuz. Sakin beklemeyin. Bekledikce zaman aleyhinize isliyor. Kendi kendine iyilesme diye bir sey yok. Apse yi temizlettim gecti diye bir sey yok. O bolgede olusan kist eninde sonunda daha buyuk belalar acacak basiniza. Sakin beklemeyin. Cumleten Allah hepimize saglik sihhat versin. Sorusu olana yardimci olurum.
    kusura bakmayın ama ilk mesajınız ! nasıl güvenecem birde nişantaşında bilmemne bilmem ne diyorsunuz orada muayene dahi 600-700 TL ki ameliyata (ne kadar ameliyat değil densede bildiğin ameliyat) kaç para verdiniz ?
    orada çalışan biri olmadığınızı nereden bilelim kardeşim bana çok samimi gelmediniz açıkçası
  • Fİlmimle doktora gittim

    bana bişi var ama küçük ameliyata gerek yok batikonla halledecez dedi

    tek delik var bende iğne ile hafif girip içine batikon verdi 1 hafta hergün iğnesiz plastik tarafıyla eşin yapsın dedi ne kadar girerse artık içeri amacımız 2-3 ay arası o 1 deliği açık tutmak dedi tabi tam anlamadım ama ameliyattan iyidir kabul ettik
    en kötü az bişi kesip temizlerim kendi kapanır dedi şimdilik ameliyata gerek yok şükür bakalım 3 ay kurtarabilecez mi
  • 
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.