Şimdi Ara

DOGRUSU MARKAMI ? FİRMAMI ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MERHABALAR

    TUKETICI OLARAK NEYI ARIYORUZ MARKAYIMI,MARKA OLMUS FIRMALARIMI,TEKNIK DONANIMI VE BILGI DAGARCIGI GELISMIS KISILERIMI PRIM VERIYORUZ???

    KISISEL DUSUNCELERINIZI BURADA PAYLASIRSANIZ MEMNUN OLURUM AMA ASAGIDAKI KRITERLERI INCELEDIKTEN SONRA CEVAPLARINIZ VERIRSENIZ BENCE HEDEFE ULASMAK DAHA KOLAY OLUR..

    MARKA....
    LPG SEKTORUNDE HERGECEN GUN MARKALAR DOGUYOR DONEM DONEM BAZI MARKALAR INTERNET VE MONTAJCI FIRMALAR TARAFINDAN ON PLANA CIKIYOR BUNUN NEDENI NEDIR TUREYEN HER YENI MARKA DAHAMI IYI YOKSA ALTINDA BASKA NEDENLERMI VAR..

    SEKTORDE KANAYAN YARA HER GECEN GUN FIRMALARIN BIRBIRINDEN MUSTERI KAPABILMEK ADINA FIYATLARA DAHADA ASAGIYA CEKMESIDIR.ISTE BU CEKISME DAHA UCUZ ARAYISIYLA BERABER KALITEYIDE ISCILIGIDE ASAGAYA CEKEREK YENI MARKALARIN DOGMASINA NEDEN OLMAKTADIR.
    HER YENI MARKAYA ASLA UCUZ VE KALITESIZ DEMIYORUM......

    HER MONTAJCI HER MERKAYI TAKABILIYORMU...?
    HAYIR BUYUK FIRMALAR MONTAJINI YAPTIKLARI URUNLERDE TEK OLABILMEK ADINA SATIS HEDEFLERINI YUKSEK TUTARAK BULUNDUKLARI BOLGEDEKI PAZARDA TEK OLMAYA CALISMAKTADIR.ISTE BU NOKTADA DIGER FIRMALAR BASKA MARKALAR ARAYISINA GIRMEKTE VE ASLINDA BIRBIRININ FOTOKOBISI BIR COK URUN UZUN VADEDE PIYASADA KALIP KALAMIYACAGI BELLI OLMADAN PAZARA GIRMEKTEDIR.

    MARKA NEKADAR ONEMLI
    ELBETTEKI COK ONEMLI.URUN CALISMA PRENSIPI KABUL GORMUS VE DENENMIS URUNLER HERZAMAN GELECEK VAAD EDER.

    MONTAJCI FIRMA
    MARKADAN DAHA ONEMLI OLANI ISTE MONTAJCI FIRMA...URUN SIKINTILI BILE OLSA SIZE VERECEGI DESTEK VE ANLAYISLA ASLINDA OLAYI COZECEK VE SIZI MEMNUN EDECEK OLAN FIRMADIR..

    YUKARIDAKILER LPG PIYASASINDA YASANAN GUNUMUZ GERCEKLERININ UFAK BIR YANSIMASIDIR.

    TARAFSIZ GORUSLERINI MARKAMI ? FIRMAMI ? BELIRTIRSENIZ MEMNUN OLURUM

    SAYGILARIMLA







  • markalar doğru firmalara bayilik ve yetki vermediği sürece tüketici mağdur olmaktan kurtulamaz lpg taktırmadan önce gittiğim bir serviste atiker le anlaştık ama fazla talep yüzünden 10 gün kadar bekledim sonra verdikleri gündede olmayınca bana zaten atiker iyi değil onun yerine landi renzo takalım deyince bunlardan esnaf olamayacağını anladım gittim şafak otogaz da atiker taktırdım 15.000km dir sorunsuz kullanıyorum eğer bir firma birden çok lpg dönüşüm kiti markası takıyorsa işine geldiği gibi tüketiciyi yönlendirmeye çalışıyor bence tek marka tek servis çatısı altında toplanmalı
  • Bence her ikisi de saygılar
  • Her ikisi de birbirini tamamlayınca mükemmel işler ortaya çıkıyor...

    Hatta bi deyim vardır...

    Markayı vezirde rezil de eden ustadır

    Ammavelakin bir markanın kronik sorunları var ise de; en kral usta da olsa ne çare

    saygılar selamlar
  • Bence hem MARKA hem de USTA çok önemli.

    İyi bir MARKA kötü bir USTAnın elinde heba olduğu gibi, Kötü bir MARKAya da iyi bir USTAnın yapabileceği birşey yoktur.

    Hiç kimse kendini kandırmasın her marka aynıdır diye. Kalite farkı kesin olarak fiyatlara yansımıştır.

    Ayrıca her firmanın sadece bir tek LPG markası üzerinde hizmet vermesi, o marka üzerinde uzmanlaşması gerekir. Ürünü ithal eden veya üreten firmalar montaj yapan firmaları sürekli takip edip eğitime tabi tutmaları, ehil olmayan yerlerden desteklerini çekmelidir.

    Burada iş tüketiciye de düşmektedir. Çok iyi bir araştırma yapmak hata yapma riskini aza indirir. Her zaman bilinçli tüketiciye ihtiyaç vardır.

    Forumlarda okuyoruz; yapılan yanlış montajlar ve hatalar yüzünden ağzı yanan insanlar var. Bu insanlar yapılan hatayı düzeltmek için neredeyse bütün vakitlerini sanayide araçlarına ayar yaptırarak ve ya yapılan hatayı düzeltmeye çalışarak geçiriyorlar. Yazık değil mi bunca emeğe, paraya ve zamana.

    Kimsenin sokağa atılacak parası olduğuna inanmıyorum.
    Pişman olmak istemiyorsak Lütfen bilinçli bir tüketici gibi iyi araştıralım. Doğru USTA ve doğru MARKAya ancak araştırarak ulaşabiliriz.




  • SN PREKAZIGS

    SEKTORE OLAN YABANCILIGINIZ VE HAKIM OLMADIGINIZ KONULARDAKI YORUMUNUZ ILGIMI CEKTI..
    FLY OTOGAZ KENDI FIRMAMIN ADIDIR...BIR OTOGAZ SISTEM MARKASI DEGILDIR...
    HIC BIR KONUNUN ARASTIRMASINI YAPMA NIYETINDE DEGILIM..BU SORUNUN CEVABINI BEN BULABILMIS SEKTORDEKI TECRUBEME DAYANARAK HEDEFE GIDELECEK YOLUN NASIL VE NEREDEN GECTIGINI COK IYI BILMEKTEYIM...AYRICA SUAN PIYASADAKI EN IYI URUNLERDEN BIRININ ANTALYA TEK BAYISI VE AKDENIZ,DOGU ANADOLU TEK DAGITICISIYIM.

    MARKA ONERILERINI YAZILARIMI TAKIP EDERSENIZ UZUN ZAMAN ONCE BIRAKTIGIMI GORURUDUNUZ.BURADA BULUNMA AMACIM LPG DONUSUMU YAPMIS AMA SORUNLARINA CEVAP BULAMAYAN INSANLARA YARDIMCI OLABILMEKTIR.

    BU KONUNUN TEK ACILMA NEDENI VARDIR;
    LPG DONUSUMU YAPTIRMAYA KARAR VERMIS AMA ARASTIRMA SAFFASINDA OLAN BIREYLERE NELERE DIKKAT ETMELILER VE NELERI ARASTIRMALARI GEREKIR SORGUSUNA TARAFSIZ SIZLERDEN GELEN CEVAPLAR NETICESINDE YONLENMERINI SAGLAMAKTIR.

    SAYGILARIMLA




  • MERHABALAR

    KESINLIKLE AMAC SEKTORDE BASIRILI INSANLARIN VERECEKLERI CEVAPLAR DEGIL.
    HEDEF KITLE SIZ TUKETICILERIN NASIL YONLENDIKLERI.BIZLERIN PAYLASIMLARINDAN OLUMLU BIR NOKTAYA YONLENEBILIRLERSE SAHSIM ADINA BENI EN COK MUTLU EDECEKTIR.BURADA BIRSEYIN CEVABINI ARIYOR DEGILIM SORU SORDUM AMA KENDIMCE TARAFLI OLMADAN CEVABINIDA SORUNUN ICINDE VERDIM.
    COGUMUZ ZOR KOSULLARDA ELDE ETTIGIMIZ OTOMOBILLERE LPG MONTAJ ETTIREREK KULLANIM GIDERLERINI MINUMUMA CEKMEYE CALISIYORUZ.ISTE BU NOKTADA HARCANAN NAKITLERIMIZIN VE EMEKLERIMIZIN IKI TARAF ICINDE BOSA GITMESINI ENGELLEYEBILMEKTIR.

    KURTLAR SOFRASINDA SADECE MARKAYA YONELEREK YADA IYI YAPILMIS REKLAMA KURBAN OLUP ZARAR GORMENIZ HEM OTOGAZ SEKTURUNU HEMDE BU SEKTORDEN GECIMLERINI SAGLAYAN VE BU ISI MESLEK OLARAK EDINIP EMEGINI EGITIMINI BU YONE KAYDIRMIS DEGERLI INSANLARIN ZARAR GORMESINI BIR NEBZEDE OLSA ENGELLEYEBILMEKTIR AMAC.

    SAYGILARIMLA
  • bence usta iyise mamülü de adam eder.
    zaten gerçektende iyibir usta kötü markayı tavsiye etmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triger -- 18 Ocak 2008; 17:53:22 >
  • KESİNLİKLE FİRMA ÇOK ÖNEMLİ BEN KULLANICI OLARAK(ARABAMI BİR HAFTA ÖNCE SATTIM) SIRALI MONTAJI YAPTIRMADAN ÖNCE ANKARADA ARAŞTIRMA YAPTIM.EĞER İŞİNİ GERÇEKTEN BİLEN BİR MONTAJCI OLURSA VE MONTAJ YAPILACAK ARAÇTADA HERHANGİ BİR ARIZA YOKSA HER MARKA AYNIDIR (+-%5 BELKİDE AYNI) ADAM ALIŞMIŞ TEK TİP MOTORA MONTAJ YAPMAYA ADI USTA.YAKINDA FSI ARAÇLARA MONTAJ YAYGINLAŞSIN ARIZALARI OKUMAYA BAŞLARIZ.
    SELAMLAR...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: triger

    bence usta iyise mamülü de adam eder. (edemez hocam katılmıyorum)zaten gerçektende iyibir usta kötü markayı tavsiye etmez. (bu söze de katılıyorum)
    saygılar
  • cüneyt bey,benim firmam kötü yada sattığımız marka kötü diyen birisi olsa sorunuza cevap vermek çok daha kolay olurdu.Böyle bir şey olmayacağına göre tüketici ilk önce marka anlaylışıyla gider ve mantıklısıda budur.
    quote:

    Orjinalden alıntı: cusahin

    MERHABALAR

    KESINLIKLE AMAC SEKTORDE BASIRILI INSANLARIN VERECEKLERI CEVAPLAR DEGIL.
    HEDEF KITLE SIZ TUKETICILERIN NASIL YONLENDIKLERI.BIZLERIN PAYLASIMLARINDAN OLUMLU BIR NOKTAYA YONLENEBILIRLERSE SAHSIM ADINA BENI EN COK MUTLU EDECEKTIR.BURADA BIRSEYIN CEVABINI ARIYOR DEGILIM SORU SORDUM AMA KENDIMCE TARAFLI OLMADAN CEVABINIDA SORUNUN ICINDE VERDIM.
    COGUMUZ ZOR KOSULLARDA ELDE ETTIGIMIZ OTOMOBILLERE LPG MONTAJ ETTIREREK KULLANIM GIDERLERINI MINUMUMA CEKMEYE CALISIYORUZ.ISTE BU NOKTADA HARCANAN NAKITLERIMIZIN VE EMEKLERIMIZIN IKI TARAF ICINDE BOSA GITMESINI ENGELLEYEBILMEKTIR.

    KURTLAR SOFRASINDA SADECE MARKAYA YONELEREK YADA IYI YAPILMIS REKLAMA KURBAN OLUP ZARAR GORMENIZ HEM OTOGAZ SEKTURUNU HEMDE BU SEKTORDEN GECIMLERINI SAGLAYAN VE BU ISI MESLEK OLARAK EDINIP EMEGINI EGITIMINI BU YONE KAYDIRMIS DEGERLI INSANLARIN ZARAR GORMESINI BIR NEBZEDE OLSA ENGELLEYEBILMEKTIR AMAC.

    SAYGILARIMLA




  • MRHABALAR
    DEGERLI YORUMLARINIZ ICIN TUM KATILIMCILARA TESEKKURLER.

    SAYGILARIMLA
  • Herşeyden önce en önde marka gelir,

    Markanın Kalitesi markanın çalışması ve devamlılığı ile ilgilidir.

    Firma (Üretici,Distribütör,Bölge Bayileri,Ana Bayiler ve Servisler) lar montaj süreci ve satış sonrası teknik hizmette devreye girmektedir.

    Bence hepimiz önce markayı araştırıyoruz, daha sonra bu markayı en iyi kim montaj yapar ve servis hiameti verir diye bakıyoruz.

    Sevgiler
  • slm hocam kesinlikle çok güzel bir konuya parmak bastın tşkler şimdi gelelim sorunuza bence usta çok önemli marka ikinci plan olmalı ne taktın degil nerde taktıracan önemli mesela getir bana en dandik cihazı ben onu sorunsuz çalıştırıyım ama çogu esnaf ne diyo yok bu cihaz işe yaramaz falan bakma tenezülü bile göstermiyo yani müşteri memmuniyetini usta verir tabiykide bu memmuniyet tecrübe imkan egitimle olur marka konusuna gelincede kendini ıspatlamış cihazlar var ama sonradan üretilen cihazlarda kesinlikle kötü degil zaten amaç ne alternatif yakıt alternatif kitlerde olmalı müşteri neyin iyi neyin kötü oldunu insanlarla birebir yüzyüze konuşup araştırıp öyle karar vermeli çogu parasına göre taktırmak zorunda kalıyoveya paraya aldanıyo mesele 50 ytl gibi ufak parayla yanlış kararlar verip sonra pişmanlıklarını di,le getiriyolar mesela bitane şamandırayı yerli takıyolar al sana 50 ytl indirim ama onu müşteri bilmiyo bukadar yeter heralde saygılar




  • İyi bir marka iyibir usta hepsinden önemlisi sözünün arkasında duran bir servis. Topiği komple okudum arkadaşlardan biri kaliteyi fiyatla bağdaştırmak istemiş . Doğrudur. kaliteyi ucuza alamassınız ama bir bir leri arasında üretildikleri yerlerde 10 euro fark varken buraya gelince 150-200 euro fark nasıl oluyor anlamak mümkün değil.
    Taktiri yorumlarınıza bırakıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.