Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Alprkrn Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
55.881
Cevap
1.317
Favori
2.218.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cagiran C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Arçelik robot o fiyata gayet iyi sayılır. Sonunda Çin'deki önemli üreticilerden birisi üretiyor, fırça yapısı Kingly, yeterli sayılabilecek bir hazneye de sahip ama tabii eski bir teknoloji artık. iRobot Roomba 605'ten çok bi farkı yok kalite dışında.
    1600TL civarına ya Anker Eufy 11S ya da giriş seviyesi iLife A serisi alabilirsiniz.
  • maestrosef M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Tekrar çalıştır deyince ne kadar süre çalışıyor ve ilk durduğunda CLEAN tuşu ne renk?

    Teşekkürler
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum, bahsettiğiniz ürünleri karşılaştırdım.
    Eufy nin bir çok artısı var ama akıllı navigasyonu eksik gözüküyor. Sırf bu özellik için Roomba mı seçilmelidir?
    Arçelik ile ilgili teknik detay bulamadım. Nereden bulabilirim, bir bilginiz var mı?
    Tekrar teşekkürler.
    :) bir de şimdi aklıma geldi :) bu başlıkta sorulan her soru direk size soruluyor gibi hisset miyor musuz? :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagiran -- 21 Mayıs 2019; 23:9:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cagiran C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Akıllı navigasyon terimi tam olarak kavranamayan ve çok karıştırılan bir konu, bunda üretici firmaların laf kalabalığının da çok hatası var.
    Her robot, çalışma şekli ne olursa olsun, sensörlerinde aldığı verileri bir şekilde düzenler ve buna göre hareket eder.
    Piyasada bulunan ve navigasyonsuz dediğimiz robotlar da çarpma ve düşme sensörlerinden aldıkları verilerle geniş üçgenler çizerek alanı tararlar ve bu şekilde de oldukça başarılı bir şekilde yollarını bulurlar. Şarj istasyonuna geri dönme yöntemleri rastlantısaldır, şarj ünitesinin yaydığı sinyali yakaladıklarında yanaşabilirler mesela.
    Navigasyonlu dediğimiz ürünler ise radar (lidar) veya kamera ile bir harita çıkartan ve buna göre yolunu bulan cihazlardır. tabii ki verim ve sürat farklılıkları vardır, fiyatlarında da en az bin TL yukarı doğru oynama olur. Daha gelişmiş türlerinde cep telefonunuza harita yönlendirme ve üzerinde işaretleme özellikleri olabilir.
    Roomba'nın size söz ettiğim modelinde bizim kastettiğimiz anlamda bir akıllı navigasyon yok, o sadece firmanın bu terimi manipüle ederek kullanmasından ibaret. Roomba 600, 700 ve 800 serileri ile Anker ve iLife firmasının çoğu robotu rastlantısal algoritma dediğimiz çarparak yön bulma sistemi ile çalışır, hemen tamamen aynı yöntemleri kullanırlar. iRobot ürünlerini genel anlamı ile teknik özellikleri için değil uzun ömürlü ve dayanıklı olmaları için seçersiniz.

    Arçelik robot için aşağıdaki incelemelere göz atabilirsiniz, biraz amatörce ama olsun.https://youtu.be/tdJD1v5MV2Ahttps://youtu.be/iVd2WvfPMgk

    Arçelik'in kendi sayfasına zaten göz atmıssınızdır:https://www.arcelik.com.tr/robot-supurge/s-9680-supurge

    900 Pa vakum gücü ve 160mm fırça genişliği var Arçelik için yapılan modelin, siyah ve kırmızı kapak ile Türki piyasasında mevcut, İngiltere'de Beko adıyla ördek başı renginde çıkıyor.
    0.4L toz haznesi olduğunu hatırlıyorum. Önceden de yazdığım gibi, 1200TLye düşünülebilir ama teknoloji olarak on sene geriden geliyor artık.

    Forumdaki sorular konusunda yazdıklarınız için teşekkürler, teveccühünüz. Eşim ve ben 2005 senesinden bu yana ev robotlarının ithalat, pazarlama ve servisi ile uğraşıyoruz. iRobot, Neato gibi firmaların ülke temsilciğini yaptım bu süre içerisinde, 2017 senesinde finansal sorunlar ve ülkenin alım gücünün bu markaları yüzlerce adet getirmeye değmeyecek kadar sorunlu olması sebebi ile ithalatı bıraktım.
    Halen, zamanında satmış olduğum 17binden fazla robotun (ve piyasadaki tüm diğer markaların) bakım onarım servis desteği ile uğraşıyorum, ayrıca bu tür robotlar üzerinde arge çalışmalarım var.
    Akademik olarak üniversitelerde dönem dersleri veriyorum ev robotları konusunda, yurtdışında da teknik toplantıların tamamına katılırım. Firmalar da sağolsunlar, yeni çıkartacakları robotları gönderip yorum ve test imkanı sunuyorlar. Teknoloji konularına firma bağımsız yaklaştığım ve sivri bir üslubum olduğu için tarafsız incelemeler ve yorumlar yaptığımı düşünüyorum. Dolayısı ile soruların bana yönelmesi ve destek istenmesi bana herşeyden öte gurur veriyor, keşke elimden daha fazlası gelse.
    Saygılarımla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hepsirobot

    Bu yeni bir cihaz değil, sadece bir versiyon atlatma Xiaomi için.
    Mevcut s50/s55 grubunun aynı özelliklerinde sadece yazılısal olarak farklı kat tanıma ve kaydetme eklenmiş, Neato'da bir yıldır olduğu gibi. Bir de şarj adaptörünün gücü arttırılmış, geç doluyor diye çok şikayet vardı zaten.
    Geri kalan özellikleri aynı.
    Xiaomi bambaşka bir model üzerinde çalışyor ama yılsonuna.
    Hocam ben de Xiaominin ürünlerini takip ediyorum, sene sonunda çıkacak dediğiniz modelle alakalı herhangi bir duyumunuz var mıdır? Ne tür yenilikler getireceği hakkında.
  • eric cartman kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    IFA 2019 sırasında hem Xiaomi, hem de Ecovacs'ın yeni bir seri çıkartacağı bilgileri geliyor. Her iki firma da beni sunumlara davet ettiğine göre bir inovasyon paylaşacaklarını düşünüyorum, yoksa boşuna masraf yapmazlardı.

    İki sebepten dolayı tahminim zemin yıkama konusunda bir geliştirme paylaşacakları:
    1) ABD bazlı yeni startup Narwal çok ciddi bir inovasyon yarattı ve
    2) Dünya genelinde temizlik robotları yeri silmeye/yıkamaya kayıyor. (Bunda en büyük sebep dünyada yumuşak zemin kullanımının gittikçe azalması, tüm dünya sert ve silinebilir/yıkanabilir zeminlere kayıyor. Bizim bulunduğumuz ortadoğu coğrafyasında ise halı halen çok yaygın çünkü zenginlik göstergesi.)

    Naçizane, robot sektöründe marka bağımlısı olmamanızı öneririm. Son bir kaç yıldır inanılmaz çalışmalar yapan firmalar var bu konuda, hiç adını sanını duymadığımız. Yakında onlar da piyasaya ürünlerini sunacaklar.

    Saygılarımla
  • Sevgili dostum ve çalışma arkadaşım Eric Huang şimdi paylaştı, ben de sizlere iletiyorum.

    Robot sektöründe yılın hack olayı

    Xiaomi robotlar internet üzerinden hacklenebiliyor. Kullananlar bilirler, bu robotlar internet üzerinden çok kolaylıkla güncellenebiliyor. Yeni yazılım şifrelenmiş bir bağlantı üzerinden geliyor, firmware paketi de tabii. Ancak güncelleme paketlerini açmak için Xiaomi statik bir şifre kullanmış - "rockrobo".


    Bu şifre sistemi kurcalamak isteyenlere geliştirdikleri farklı bir algoritmayı kolaylıkla orijinalinin yerine yerleştirmek için imkan sağlıyor. Bundan sonrası kolay: robot için zaten varolan Xiaomi uygulamasından güvenlik anahtarını bu şifre ile alıyorlar ve robot süpürgeye kendi algoritmalarını yerleştiriyorlar. Tabii kendi bulut sunucularına bağlayarak!

    Xiaomi dünya genelinde Ecovacs, iRobot, iLife ve Neato'nun ardından beşinciliğe oynuyor. Tek tesellimiz henüz kameralı robotları olmaması.. yoksa "ev hallerimiz" başkalarının gözleri önüne serilebilirdi.

    Sorun şu: bu şifre geçen sene de ortaya çıkartılmış ve düzeltildiği açıklanmıştı, ancak görünen o ki Xiaomi bu konuda çok da hassas davranmıyor ve kullanıcı güvenliğini çok da önemsemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 22 Mayıs 2019; 10:28:20 >
  • Merhaba,

    Yaklaşık bir haftadır robot süpürge araştırıp duruyorum, baya bir inceleme izledim vs,
    En son bugün eufy için sipariş geçtim,
    Aslında cihaz çok çok içime sinmedi ancak hepsirobot hocamın söyledikleri yenilikleri düşününce sektorun su an bir buyume ataginda oldugunu bir iki yila kadar farklı teknolojiler içeren güzel cihazların piyasaya cikacagi izlenimi olustu bende.
    Hanimi da 2 sene beklemeye ikna edemeyecegim icin simdilik giriş seviyesi bir cihaz alıp ileride sektörün yeniliklerini izlemeye karar verdim.
    Tabi maddi konular da etkili oldu, bu cihaz yerine xiaomi almak için 2.5 kat para vermek gerekiyordu
    Inşallah memnun oluruz
    Basta hepsirobot olmak uzere Burada fikir paylasan arkadaşlara tesekkurler. Isini severek yapan, sektorunu takip eden ve bilgi birikimini paylaşan insanlar olduğunu gördükçe memleketin durumu hakkındaki karamsarligim biraz olsun azalıyor, benzer örneklerin çoğalması dileği ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için teşekkür ederim. Marka fanatikliğim yok zaten yeni yeni incelemeye başladım bu sektördeki ürünleri. irobotun da ürünleri güzel ama fiyatlar çok uçuk. Onun dışında xiamonin ürünleri inceleme videolarında yapay zeka yönünden güzel hareketler ile temizliyor. Ayrıca haritalama yapan ürünler için fiyatları da uygun. Zaten dediğiniz gibi donanımsal çok farkları yok ürünlerin farkları biraz da yapay zeka ve kullanıcılara sunmuş olduğu arayüzler ile ortaya çıkıyor.
  • S50 ve Roomba 980 ikisinide kullanan biri olarak söyleyebilirimki hem çekim gücü hemde malzeme kaliteli olarak kesinlikle Roomba 980 Roomba halıyı süpürürken resmen beyazlatiyordu ama maaalesef sanırım benim şanssızlığım toz haznesinin motoru bozuldu 2 ayda yapılması için gonderdigimde amazon tr ye paramı iade ettiler onun üzerine s50 aldım ama turbo modda bile yanına yaklaşamadı 980 in s50 halının yukseltisinde fırçayı ve aparatını düşürdü malzeme olarakta kalite hissini alamadım sağolsunlar saticida s50yi iade aldı i7 'yi turkiyeden nereden alabilirim alirsam tekrar bozulursa diye de korkuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayk933 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Roomba serilerinin en güçlü tarafı patentli birbirine karşı dönen çift fırça sistemidir, bu gerçekten temizlik aşamasında fark yaratmaktadır.
    Patentli olduğu için diğer firmalar bunu kullanamıyor tabii ki, onun yerine vakum gücünü daha etkin kılmaya çalışıyorlar. Küçük bir not da düşeyim, Roomba serileri en fazla hav yolan ve püskül koparan robotlardır, güçlü çift fırça mekanizmalarından dolayı.

    iRobot'un ülkemizdeki servis sorunundan o kadar çok şikayet geliyor ki, her hafta garanti kapsamındaki bir kaç cihaz bana dahi geliyor tamir için. Koskoca firma bunu neden çözemiyor, neden sattığı ürün ile ilgilenmiyor, anlayamıyorum. Halbuki o kadar güzel mekanik tasarımları vardır ki, tamiri çok basit ve hızlıdır tüm iRobot modellerinin. Örnek olarak, emiş fanı arızası - fan değişimi gerekse bile - en fazla yarım saatlik bir operasyondur.

    Xiaomi'nin fırça ve temizlik ünitesini düşürmesi bana kötü kokular verdi. Bu mekanizma tamir edildi ise ve/veya yerine montajda tam oturtulmadıysa fırça yuvaları eksenli kalır ve düşer. Ancak genel yapım kalitesi için Xiaomi'yi beğenmemenize üzüldüm, benim test ettiğim ve kullandığım Xiaomi ürünlerde kalite asla bir sorun değildi.

    i7 konusunda bilgim yok, resmi olarak getirilmiyor diye biliyorum. Ama satılırsa 10bin TL veya üstünde bir fiyatta olacaktır, bir robot buna değer mi veya o farka ne kadar farklı bir temizlik alabilirsiniz, incelemenizi öneririm.

    Saygılarımla,
  • cagiran C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    Kendi kendimi cevapliyorum. :)

    Irobot Roomba 606 satın aldım.

    @hepsirobot un yazılarını okuyarak ve sorularıma verdiği cevaplar sayesinde kaliteli bir ürün seçtiğimi düşünüyorum.

    Kutudan çıkartır çıkartmaz bunu hissediyorsunuz.

    Yaklaşık 10 dk çalıştırdım.
    İzlenimlerim aşağıdaki gibidir.

    Herşeyden önce kaliteli ve akıllı olduğu belli, gezerken sapıtmadı

    1- Sessiz
    2- Dekoratif
    3- Bir kere kendi şarj kablosuna dolandı kurtulamadı
    4- Bir kere prizdeki telefonun şarj kablosunu içine çekmeye çalıştı gırtlağından geri çektim :)
    5- Geçemez dediğim kapı eşiklerinden bile atlayabiliyor.
    7- Temizlik konusunda başarılı gibi henüz tam denemedik.
    8- Tek yan fırça yerine çift kullanılabilirdi.
    9- Programlanmıyor olması ve kumandasi olmamasına üzüldüm.
    10-Arçelikte hoşuma giden kenarlara vurmadan temizle ya da kenarları dibine kadar temizle özelliği gibi ek mod lar yok, bulunmuyor.
    11- Kutu içeriği zayıf, bariyer şanal duvar ya da şerit duvar çıkmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cagiran C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Roomba'lar çok ince şarj kablosu olmadığı sürece kablolardan fırçalarını ters çevirerek kurtulabilirler, panik olmayın.
    İlk heyecan olduğunu biliyorum ama bir robotu temizlerken seyrederken sinir olabilirsiniz!
    Çift yan fırça kullanmak her ne kadar temizleme alanını genişletmek gibi görünse de yan fırçanın esas amacının sadece ve sadece kenarları süpürmek için tasarlandığını belirtmek isterim. Aynı anda iki tarafında duvar olamayacağını düşünüp iki fırça koymuyorlar.
    Roomba kenarları da sorunsuz temizleyecektir, algoritması buna uygun ve yeterli.
    Roomba manyetik şerit kullanamaz, o yapısı yok ancak sanal duvar satın alabilirsiniz, temizlik verimini gerçekten arttıracaktır.

    İyi günlerde kullanınız.
  • Merhaba ı robot roomba 532 serisi hakkında bilginiz var mı acaba günlük temizlikte işimi görür mu evde evcil hayvan yok iki ci el almayı düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rumeliza R kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    iRobot modelleri arasındaki 500 ve 600 serileri temizlik ve yönlendirme teknolojisi olarak tamamen aynıdır. 600 serisinin bazı modellerinde farklı bir toz toplama haznesi kullanılır ancak bunu sonradan da satın alabilirsiniz.
    R500 ve R600 serisi robotlar uygun fiyatları ve denenmiş yapıları ile dünyada en çok satan robotlar olmuştur. Toplam satış adetleri 10 milyon adetten fazladır.
    İkinci el alacaksanız her türlü batarya, sarf malzemesi ve tamir/bakım konularında yardımcı olabiliriz, aklınızda bulunsun.
    iyi günlerde kullanınız.
  • Merhaba,

    iRobot Braava 390T robot paspas almayı planlıyorum. Kullanan ve deneyimlerini aktaracak olan var mı? Tavsiye eder misiniz? Bu ürün dışında ıslak paspaslama ve silme özelliği olan robot süpürge bilen/kullanan var mı?

    Bu ürünü iRobot Roomba 981 ya da 980 modellerinden biriyle kullanmayı planlıyorum.

    Öte yandan bir de "ILIFE V5s Pro Akıllı Robot Süpürge + Islak Mop-Paspas" marka/model combo bir ürün var? Daha ekonomik bir çözüm gibi gözüküyor ama deneyen / kullanan varsa onlardan dönüt almak isterim.

    Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar, teşekkürler :)
  • Birde eufy robocop 11s var yorumları çok iyi fiyat da 1400 tl sizce nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    irobot ürünlerinin her ikisi de gayet başarılı ürünlerdir, tabii onbin TL civarına bir bütçeyi gözden çıkardığınızı varsayıyorum. Doğrusunu isterseniz seçiminize öneride bulunmak için kullanacağınız mekanın zemin yapısını bilmek lazım. Ağırlıklı olarak halı ise Braava anlamız kalacaktır, çünkü zaten halılara denk gelince çalışmayacak. Eğer halınız yok ise R980e o kadar para vermenize gerek yok, çok daha ucuza robotlar var sert zeminde başarılı olan. ilife V serilerinin tamamı, Xiaomi, Ecovacs ürünlerinin bir kısmı kombo cihazlardır, kullananlar memnun. Özel bir ihtiyacınız yok ise iki farklı cihaz günümüzde anlamsız.
  • Rumeliza R kullanıcısına yanıt
    O cihaza çok iyi diye yorum yazana sormanızı öneririm. Fiyatına göre temizlik yapan giriş seviyesi bir cihazdır. Evinizde çok halı ve eşya yok ise ve 80m2 civarında taban alanınız var ise işinizi görebilir.
  • Yani roomba 532 daha mi iyidir esk8 bir. Model olmasına ragmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.