Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (1252. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: greenday_53
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
55.891
Cevap
1.318
Favori
2.219.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12501251125212531254
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • anywar kullanıcısına yanıt

    Ben uzunca bir süredir Ecovacs ürünlerinin kalite ve dayanıklılığını beğenirim, burada da anlatıyorum. Sonuçta bu konuda dünyanın en büyük firması artık ve hem çeşitlilik hem de ömür açısında en tepedeki yeri belli.

    Ancak Roborock kurulumu daha kolay ve ülkemizde daha yaygın, Ecovacs yeni girdi sayılır. Yakında ülkemizde de resmi olarak O950, N ve T serileri satılmaya başlanacak, o zaman ortalık daha da şenlenecek tabii ki.


    Benim tercihim Ecovacs ama kullanıcı kolaylığı açısından Roborock biraz daha önde demeliyim.


    Saygılarımla

  • Ali bey merhabalar.

    Bizim evde de aynı bu şekilde halı fazla. O zaman bizim de mop modunu pek sağlıklı kullanmamız mümkün görünmüyor.

    Ancak öte yandan nasıl diğer teknolojik cihazlarda aradığınız en iyi özellikler hep en dolu modellere konulmuş oluyorsa anladığım kadarıyla robot supurgelerde mopsuz sadece süpürme işlemini yapan ve işini iyi yapan model bulmak pek mümkün değil (ya da alternatif az). Sanırım sadece irobot süpürme üzerine eğilmiş ve bu konuda üst düzey cihazlara sahip konumda.

    Konunun ilk sayfasında belirttiğiniz üzere temel temizlik fonksiyonu ana fırçalar vasıtasıyla oluyorsa bu durumda çift fırçalı irobot modelleri sanırım halı baskın veya yukaridaki videodaki gibi halı yoğunluğu ve konumu nedeniyle mop fonksiyonunun sağlıklı kullanilamayacağı evlerde ideal seçim gibi görünüyor.

    Irobotlarin fiyatına baktım diğer robotlara göre biraz yukarıda fiyatları. Ancak şunu merak ediyorum örneğin irobot i7 ile roborock s5 max arasında sadece süpürme fonksiyonu açısından çok belirgin bir fark var mı? Mesela daha uygun fiyata mop fonksiyonu olan bir cihaz alıp sadece süpürme işini yaptırsak temizlik açısından ciddi bir kaybımız olur mu?

    Tabii burada bir diğer önemli husus da uygulama fonksiyonalitesi ve stabilitesi ile servis desteği. İrobot sanırım türkiye'de sabit bir servis desteği veriyor(müşterilerne kadar memnun bilemiyorum tabii). Diğer çoğu cihaz kim ithal ettiyse o firma uzerinden yürüyen ve ucu açık bir servis desteğine sahip.

    Daha da uzatmadan şunu sormak istiyorum. Sektörün hemen tümüne hakim biri olarak evi güzel süpüren (mop önemli değil), haritalandirma fonksiyonu gelişmiş, uygulaması ve kendisi stabil çalışan (bağlantı sorunu, sarj istasyonunu bulamama vs sorun çıkarmayan), servis desteği sağlam bir robot tavsiyesi verebilir misiniz ali bey?

    Kağıt üstünde birçok süpürge aynı geliyor bana, ihtiyacıma yönelik supurgeyi seçmekte cidden zorlanıyorum.

    Biraz uzun oldu ama çok ilgili biri olduğunuzu ve hemen tüm sorulara cevap verdiğinizi gördüğümden affınıza sığınarak sorumu sordum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Merhaba Ali abi


    Roborock satış kanllarında şu ifade dikkatimi çekmişti;


    ''Roborock S6 robot elektrik süpürgesi otomatik olarak odanızı temizler,yükseltilmiş Roborock navigasyonu evinizi haritalandırır ve rotayı gerçek zamanlı olarak planlar,S5'ten% 20 daha verimli. ''


    Roborock efsane cihazı olan S5 max'in üzerine basarak bence fiyat ve genel özellikleri açısından S5 max ten çok farkları olmayan S6 için bu tip bir beyan garip geldi bana.

  • Bl@Ck[Dr@GoN] B kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Dilim döndüğünce yanıtlamaya çaılşayım.


    Evet, iRobot Roomba serileri ile diğer tüm robotlar arasında kuru süpürmede çok çok ciddi fark var. Ama bu bir tercih meselesi, yani halı yoğun bir evde, biraz önce de konusu geçtiği şekilde robotun halılar arasında rahat hareket edemeyeceği bir durum var ise zaten moplu robotlar bir külfete dönüşebilir. Ya evinizin düzeninde değişiklik yapacaksınız, ya da mop olayından vazgeçeceksiniz şimdilik. Genel eğilim evde değişiklik yapma yönündedir, ekleyeyim.


    İnsanoğlu rahata ve tembelliğe odaklıdır, yani eve bir robot, hele hele moplu bir robot girerse onu tam verimli kullanmak için koridordaki yollukları da kaldırır, halıların da arasını açar, tecrübeyle onbinlerce defa sabittir efendim.


    Benim satış sonrası servis olarak önerdiğim firmalar var, öncesinde de yazdım hep. Roborock ürünlerinde Ekay, Ecovacs zaten kendisi geldi distribütör ile, efsane müşteri ilişkileri ile Robogil, bir noktaya kadar da iRobot. Bunlar müşterisini üzmeyen, ömür odaklı firmalar... tabii ki bunun bir bedeli var.


    Ben test etmedim ve hala zamana ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum ama 360 ürünlerini getiren Sherman da, sıkıntılı geçmişine rağmen, şimdilik iyi gidiyor.


    Sadece süpürme istiyorsanız iRobot i7, moplu bir şey arıyorsanız S5Max/S6Pure veya Ecovacs N3Max veya 360 S9 olabilir. Luna200, Robogil getirdiği gün bitti, bayilerinde kalmış olabilir, tavsiye edebileceğim diğer cihazdır.


    Saygılarımla

  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt

    Saçma bir yazı zaten, yazılımı ve haritalama donanımı aynı tamamen. Ancak atlamayalım, burada S6'dan söz ediliyor, S6Pure değil. 2500Pa vs farkı var ya, hava atmaya çalışmış fiyat farkını anlatmak için.

  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Ali abi Türkiye'de satıldı mı bilmiyorum ama S5 max dan önceki bir model bu galiba. S5 max içinde %20 daha verimlidir diyor S5 den.

    https://vachq.com/roborock-s5-vs-roborock-s5-max

  • Herkese selamlar rastgele temizlik yapan aynı zamanda mob ünitesi olan 360 C50 model süpürge kullanıyoruz kısmen halı olan bir evimiz var kullandığımız süre boyunca (düzenli olarak temizlik yaptırmak şartıyla) bu tip cihazlarda mop ihtiyacı olmuyor , biz henüz mob ünitesini kutudan dahi çıkarmadık poşetiyle duruyor. Ayda 1 kere komple kendiniz moplasanız bile yeterli bence

    Şahsi görüşüme göre en iyi moplama ve verim için evde hiç halı olmamalı

  • camokan kullanıcısına yanıt

    360 S9 sahibi ve C50 kullanmış birisi olarak C50 nin mop performansını aşırı beğendim hocam :) deneseniz belki fikrinizin değişmesine neden olabilir.


    Saygılar

  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Youtube deki videolara karşıydıniz??ecovacs olunca bence cok guzel kullanici deneyimi oldu...video icin de diyim reklamlara hos geldiniZ...tunaydinlar....🤗🤗
  • cerci46 C kullanıcısına yanıt

    Tamam bunda bir sıkıntı yok ki, S5 ve S5Max platformları zaten farklı. Fan güçleri de. Oda ayırma vs yoktu S5 serilerinde.

  • cerci46 C kullanıcısına yanıt
    Dogrudur cunku s50 ile s5max arasinda islemci farkı dahi var....lidardan aldigi veriyi daha hızlı işliyor.
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt

    Youtube'daki youtuberlar tarafından hazırlanmış videolara tabii ki karşıyım, çok önemli bir kısmının firmalar taradından yapıldığını biliyorum ve tarafsız bulmuyorum.


    Aktardığım videounun sahibi bizlerden birisi, gerçek kullanıcı ve yaklaşık 7 ay önce ilk videosunu yayınladı sadece evinde kullandığı cihaz için. Oraya da yazdım ve başka kullanıcılar ile de görüşme fırsatım oldu. Dün de yeni videosunun altına katılmadığım yerleri yazdım. Adamcağız videoya kötü tarafları ile başlamış robotun, daha ne kadar tarafsız olabilir ki!


    Dostum, yakında ben de bir kaç inceleme videosu ekleyeceğim Hepsirobot sayfasına. Ecovacs firmasına sempatim olduğumu ben hiç gizlemedim ama firmaya yakışmayan yönlerini de hep söylüyorum. Ama bunu her firma için yapıyorum. Ülkeye ciddi olarak girmek isteyen hemen her firma bedava ürün gönderip reklamlarını yapmamı istiyor, 2005ten beri bu sektördeyim.


    Herkezin gönlünde bir 'aslan' yatar ama bu dün akşam için kartalı tebrik etmeme engel değil ki.


    Saygılarımla

  • anladım abi zaten anlatmak istediğim @mali_bu16 bahsettiği de S5 modeli S5 max değil yazıda S5 diyor. @ShadowOfSpirit

  • Vaaaay çılgın galatasarayli seni 🤗🌈🌈🤗...tabiki...Burada gercek kullanici goruslerini paylasan malibu ve oqi arkadaşlarımızı da tebrik ederim ..kendileri de dediginiz gibi birkac aylik kullanici ve de bu video cekimi konularinda iyiler...Onlar daha halka yakin 360 i tercih ettiler ki bence piyasada su an fp urunlerinim başında artik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowOfSpirit -- 18 Ocak 2021; 12:3:19 >
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    Çılgın demeyelim... çok maksadını aşar 😂
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt

    Bizi çok karıştırma hocam :(


    bizim parasını verip sahibi olarak aldığımız cihazlar 360 olduğu için başlangıç noktamız oldu ve firmada beğendi içeriklerimizi demo cihaz desteği verdi ama diyemeyiz ki adamlara bize en az 3-5 ay denemek için demo verin diye :) bir ayda ne kadar gelirse elimizden ki kabaca cihazı anlamak için yeterli oluyor.


    Yakında iki ya da üç farklı markanın cihazlarını belki demo, belki ikinci el alarak, belkide eş dosttan rica ile alıp elimizden geldiğince deneyip edindiğimiz tecrübeleri aktarmak hedefimiz.


    Saygılar

  • Ben size katilmiyorum, Ali Bey herzaman alicilara "evinizin ozelliklerine ihtiyaclariniza gore marka ve modeller bakin" yonunde fikirler veriyor.Ekovacs icin alemi krali, diyor fakat herkese git onu al, sizin icin en iyisi odur demiyor. Zaten kendisidi de ifade ermiş; objektif olan bir kullanicin videosu bu, reklam amacli promosyon urununu sattirmak icin cekilen bir video degil cunku izlerken dezavantajlardan da bahsetmiş.Boyle soylemlerde bulunursak bilen bildigini soylemekten imtina edecek, burda biz zararli cikariz.
    Saygilar...
    @shadowOfSpirit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerZeySer -- 18 Ocak 2021; 23:0:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Ali abi bu güzel videoda 1.sorun olarak izah edilen durum cidden yazılımla aşılamaz mı? Bildiğim ve forumda okluduğum kadarıyla bir çok bilinen robot markasında elektrikler kesilince bu tip bir sorun olmuyor.


    Ayıca ecovacs'ın bu durum için gece yatmadan cihazı kapatın önerisi eğerki docktan ayırmayıda kasıt ediyorsa bu pil optimizasyonuna olumsuz etkileri olmaz mı ?


    Birde bu durum tüm Ecovacs familyası için geçerli mi abi?

  • Hepsiburada satıcılı aldığım Viomi v2 pro süpürgeyi tekerlekte yağ sızıntısı ve pilinin çabuk bitmesi nedeniyle hepsiburada üzerinden evofone garantiye gönderdim. Ürünün pili değişmiş ve teker bakımı yapılmış. Ürünün faturalaması üzerinden 6 ay geçmediği için firmanın
    para iadesi , ürün değişimi gibi seçimlilik haklarımı sunması gerekmez miydi. 6 Ay dolmadan üründe onarım yapılamaz diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12501251125212531254
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.