Şimdi Ara

savaşa gerçekten hayır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şimdi kaçınız savaşa karşısınız diye bir anket yapmaya çalışsam %99'unuz savaşa karşı olduğunuzu belirtir,çıkacak olan savaşı kınadığınızı,müslümanın müslümanı vurmayacağını,amerikanın şöyle böyle olduğunu sıralayacaksınız.Sıraladınız da
    peki size bazı sayılar vereceğim.
    Son 1 ay boyunca dünyanın çeşitli ülkerinde yapılmış olan "savaşa hayır" gösterilerine katılan kişi sayısını vereceğim.Utanmayalım diye de bazı ülkerin adını vermeyeceğim.
    Almanya:100bin kişi
    Fransa:50bin kişi
    Arka bölgem büyüklüğündeki Belçika:25bin
    O bölgemden daha küçük ve de bırakın IRAK'ı bütün ortadoğu dünyadan silinse etkilenmeyecek bir ülke:21bin
    Ve de bu böyle gidiyor
    İstanbul'da yapılan gösteriye ise katılan kişi sayısı:5bin
    Şimdi bir çoğunuz " ya hava soğuktu,kim kalkacak o soğukta gidecekti demişsinizdir."
    Ben yorum filan yapmıyorum.Sadece şunu söylüyorum.Evet yapılacak gösterilerle savaş belki engellenemeyecek ama bizim kadar boş sallayan ve de tepki gösterme özürlü bir halk daha mutlaka vardır da ben yerini bilmiyorum.Irak'ın yerini bile bilmeyen ülkelerde savaşa karşı DOĞRU DÜRÜST gösteri yapılırken,burnumuzun dibindeki bir olaya yeterince tepki veremiyoruz.



  • O tip gösteriler savaşın engellenemeyeceğini kim demiş?.
    Türkiye Tamamiyle dışa bağlı bir ülke.
    Tüm Türkiye 'Almıyorum lam bu ipne Abd'nin malını' dese.
    Zaten bu savaş ABD'nin bile değil :-)
    İçinde yalnızca Petrol kârı ve silah satışından para kazanacak kişiler istiyor bu savaşı. Ama onlar isterdikleri için hareket ediyor.
    Türk halı ise Irak'tan sonra Suriye'ye ve oradan bir kaç ülkeye.
    Ve en geç 3-5 yıl sonra Türkiyenin Münasip yerinden kan alacak ülkeye ses çıkarmıyor. Bana sorarsan bu halk yapılacak bütün olumsuzlukları hak ediyor.
  • Kesinlikle katılıyorum boynuz. Ama tarih boyunca hep ezik bir millet olduğumuz için böyle işler yapmak içimizden gelemiyor. Çünkü içimizde yok. Bunun dışa bağlılıkla alakası yok bana kalırsa. Bu tamamıyla genetik. Daha henüz demokrasi kavrayamamış bir milletiz ve kavratılmaması için uğraşan insanlar yönetti hep bizi. Hala da öyle. Adamlar ABD'de kendilerini petrol kuyularına bağlıyorlar kimse gıgını bile çıkaramıyor. Neden? Çünkü onlar haklarının ve halk olarak yapabileceklerinin farkında. Bizde ise biri çıkıpta savaş istemiyorum dediği anda gözaltına alınıyor. Terörist muamelesi görüyor. Bir grup toplanmış savaş karşıtı eylem yapmak için, yaptıkları gayet masumane, mum falan yakıyorlar, polis amcam gelmiş ne dese beğenirsiniz : "burası yasal eylem yeri değil lütfen bilmem ne parkına gidin yasal eylem yeriniz sizin orası." Ohaa yuhh artık daha ne diyeyim.?? Adamlar İngiltere'de Bush'un köpeği Blair diye sokak inletiyorlar. Kimse gelipte ne diyorsun sen kardeşim diyemiyor. Bizde sıkıysa yap bakalım öyle bir şey. Adamı ne yapıyorlar? Ondan sonra herkesin ağzında hep aynı laf "Atatürk'ün kurduğu Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti". Evet Atatürk kurmuş ama koruyan yok. Tek laf "Atatürk'ün kurduğu Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti".Evet Atatürk'ün kurduğu ondan sonrakilerin batırdığı Laik (ne kadar o da tartışılır) Demokratik (buna inanmak benim için fazla iyimser ve safça olur) Türkiye Cumhuriyeti (bakalım nereye kadar)??
    Hep çobanlar bizi koyun niyetine güdüyor ve bizde nedense hiç halimizden şikayetçi değiliz...
  • netfaresi ,
    pek sevmem "artı bir" leri.
    eline sağlık.
    eklemek istediğim ise şu ; Türkiyede yapılan eylemlerde , ortalama rakam bu zaten... fakat siyasi mitingleri ayrı tutun lutfen , şak şakcıları saymayın.
    ki bu eylemlerde iki eylemciye bir polis düşüyor :) yok yok bire iki
  • Arkadaşlar bence ne kadar istemesemde savaşa evet demeliyiz.

    Bugun ıraklı biriyle konuştum internetten ve adamlar düşüncesi şu :Ben saddam icin ölürüm ve amerikan askerleri gününü görecek diyor... ve bunun diyen bir kız .
    Irak halkı seçimini yapmıştır : Saddamı seçmiştir.
    Ve saddam yüzünden bütün dünyanın keyfi özellikle de bizim kaçmıştır.
    Amerikanın gücü belli ! Koskoca Fransa ve Almanya bile Abd. ye karşı gelemiyor. Yapabilecegi en fazla şey veto hakkını hayır diye kullanmaktır.
    Onun dışında ; (En önemli sorun budur bence) ekonomimiz IMF himayesi altındadır (Yani amerikanın). Ve adamlar bir ambargo koyarsa ki neden koymaz demeyin ! Iraktan beter olur biliyormusunuz! Dünyadaki bir çok şey ABD sayesinde olmaktadir. . En basitinden "Internet", "Bilgisayar"....Dünya avuçlarının icinde .
    Propoganda yapmak cok kolay , fakat bazı adımları cok iyi düşünerek atmamız gerekiyor. Bir defa neden savaşa hayır diyoruz diye bir düşünün ! Ve bunu diyebiliyorsanız ; elinizdeki dolarlarıda birbir bozdurmalısınız! ABDnin en iyi dost müttefik olduğunu söyleyenlere katılmıyorum. ABD yi bende sevmiyorum... Fakat akıllı adımlar atmalıyız!
    Kesin şu ki ABD ırağa girecek ...
    Ne kadar SAVAŞA HAYIR desek te.
    Irakta bizim de söz sahibi olmamız lazım yoksa felaket seneryolarından birini beğenmek zorunda kalıcaz.
    Saygılar
  • savaşa gireceğiz daha bu kriz ilk çıktığından beri belliydi,iyi olur kötü olur onu zamanla göreceğiz.Benim anlatmak istediğim ne kadar tepkisiz,düşüncesiz ve de umursamaz bir toplum olduğumuz.Bu forumda da çok atıp salladılar.Müslüman müslümanı katletmez,biz şöyleyiz böyleyiz diye ama gel gör ki iş tepki koymaya gelince ortada kimse yok.Benim esas vurgulamak istediğim buydu.
  • kim ne derse desin eninde sonunda savaştan kaçış yok
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by kemalhirca</i>
    <br />kim ne derse desin eninde sonunda savaştan kaçış yok
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    İşte bu tip eziklikten sebep olacak savaş..
    Türkiye OLMAZ! Dediği zaman Savaşın Maliyeti ABD'ye min!!!
    500 milyar $$$
    ABD bu kadar parayı bulamaz. Kendi ekonomisi zor dönüyor!.
  • savaşa ben evet diyorum ve o yüzde 1 lik kısımdayım.savaşa hayır diye yırtınan lavukların türkiyenin yanı başında nekadar tehlikeli bir oluşumu göremeyecek kadar kör oldugunu söyleyebilirim.
  • evet ama savaş olursa göç dalgası olacak
    ırak halkı düşman olacak
    kürt devleti kurulacak
    ve abd savaşı yenilirse ayva girdi
    ırak ile çatışma olacak ya kimyasal varsa koyacak
    bunlarıda göz önüne almanı isterim
  • keşke gidin birbirinizi yiyin ne haliniz varsa görün diyebilecek kadar güçlü bir devlet olsaydık.öyle olamamızın nedeni tamamen ekonomi.şimdi yeni gelecek teskereye evet oyu çıkarsa bunun nedeni tamamen paradır çünkü ihtiyaç var.ama hayır çıkarsa karar aldık yurtta odaca halay çekeceğiz...ama ABD oraya girip petrollleri ingiltereyle beraber parsellerse o zaman çok korkarım işte çünkü bu işin rusyası var çini var diğer petrol bağımlısı ülkeleri var ve buna kesin müsade etmezler.herkes birbirine girer Allah korusun...

    bu savaş olursa çok farklı olacak daha önce abd sadece bombalamıştı.şimdi yüzbinleri aşan askerle girecek.Irak da bir o kadar belki de daha fazla insanıyla cephe alacak...umarım ABD halkı ve yöneticileri savaşın filmlerde seyrettiğimiz bişey olmadığının farkına varır..

    not:bugün arkadaşım TV'de koşu bandında spor yapan ABDli bir bayanınla yapılan röportajı anlattı.spiker soruyor savaşa girmeli miyiz diye.bayan da "oh yes..we can beat them easily" diyor...savaşı TVde seyrettikleri rambo falan sanıyor bunlar...
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Banderas</i>
    <br />savaşa ben evet diyorum ve o yüzde 1 lik kısımdayım.savaşa hayır diye yırtınan lavukların türkiyenin yanı başında nekadar tehlikeli bir oluşumu göremeyecek kadar kör oldugunu söyleyebilirim.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    Yaw arkadaşım BEN SAVAŞA HAYIR DEMİYORUM..
    Yanımızdaki oluşum ne Kürt Devleti olur.
    Ben bunlara müdahale edilmesini istiyorum.
    Böylece ABD'nin K.Irak'daki silahlı gücüde kırılmış olur.
    ABD K.Irak'da ki kürtlere eli mahkum Irak'a saldırmak için..
    Önce işi biraz kap bilgilen aklın kessin her şeye.
    Ondan sonra yorum yap.
    Mesela Forsaken gibi bu tip durumlara düşmemizin sebebini ekonomik desen lafım yok.
    Çünkü doğru.
    Ancak oralara müdahale etmemiz için ABD'ye mahkumuz lafın MİLLETE LAVUK falan demek
    için çok saçma.
  • ben seni kastederek söylemedim.ama sazan gibi atlamışsın hemen.
    her ne sebeple olursa olsun ırakta bir kürt devletinin kurulmasını önlemek için savaşa karşı degilim bunu belirtmek istedim.bunun aksini iddia edenler lavuktur yine söylüyorum.ben bütün topiclere senin yaptıgın gibi, sırf birşeyler yazmak için yazanlardan degilim..!
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Banderas</i>
    <br />ben seni kastederek söylemedim.ama sazan gibi atlamışsın hemen.
    her ne sebeple olursa olsun ırakta bir kürt devletinin kurulmasını önlemek için savaşa karşı degilim bunu belirtmek istedim.bunun aksini iddia edenler lavuktur yine söylüyorum.ben bütün topiclere senin yaptıgın gibi, sırf birşeyler yazmak için yazanlardan degilim..!
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    tamam ama kürt devleti konusu ayrı eğer öyle birşey olursa biz kendimiz devlet olarak gereğini yaparız zaten.ABD'nin Irak'a girmesini bunun için bahane olarak kullanmamız çok saçma.daha kürtler birşey yapmadan,ayaklanmadan aman ya olursa diye savaş olsun dememeliyiz.aslında savaş olması bence kürt devleti oluşmasına daha da bir ortam sağlar çünkü Irak kalmazsa orası karışır.ABD zaten o toprakları kendi devletiyle birleştiremeyeceğine göre (buna diğer devletler asla göz yummaz) orada otorite boşluğu olacağı açıkır.ABD'nin ne p..venk olduğunu hepimiz biliyoruz.orada ABD kontrolünde kukla bir devlet olması ABD'nin işine gelir aslında sömürmek için ve benim aklıma ilk olarak bu durum için Kürtler geliyor.peki o zaman ne yapacağız.ya ABD ile papaz oluruz ya da izin vermek zorunda kalırız böyle şeylere.

    sonuç olarak ben orada bir Kürt devletinin kurulmasının ABDnin işine geleceği kanısındayım.ve hem bu yüzden hem de insani yönden savaş istemiyorum.

    siz de düşünüp taşının tartın çıkarın k.ırak'ın savaştan sonra kontrolümüz altında olacağı inancına kapılmayın.bu günleri mumla arayacağız mumla...
  • 1-) Niye Türk halkı gösterilere katılmıyor,yine sivil toplum gelişmiş değil?

    Çünkü gösteriler bir <u>SİVİL</u> TOPLUM hareketidir
    Unutmayalım SİVİL.

    ama ne yazık ki ülkemizde ne zaman bir sivil hareket olsa
    üniversitede bile bir şeyler yapmaya çalışsak
    ya CHP yada yaşayan mumyalar komünüst kardeşlerimiz araya girip olayı siyasi hale dönüştürüp olayın içine ediyorlar!!!

    Bence Ülkemizde sivil toplum hareketlerinin dar kapsamlı olmasının en büyük şuçlusu bu iki kesim, ya bir yerde yardım konseri var CHP bayrakları
    hiç bir alakası yok bu ne terbiyesizlik neyse uzatmayım etrafınıza bakarsanız anlarsınız yani
    halkçıyız diyenler yine halka en fazla zarar verenler


    2-) Bence ABD'ye gereğinden fazla haksızlık ediyoruz. Bizi destekleyen tek ülke elde ettiğimiz tüm başarılar onların sayesinde utanmadan her sefer kapılarına gidiyoruz. En basiti bakü-ceyhan boru hattı bile tamamen ABD'ye borçluyuz.

    Somali- Silah kaçakçıları bir ülkeyi yönetiyor kimse gıkını çıkarmıyor banane diyor, yüzbinler ölüyor banane tek amerika
    Yugostavya- yine aynı senaryo avrupanın göbeğinde vahşet fransa almanya karışmayın diyor,yine ingiltere amerika

    arkadaşlar bence bunları görmemezlikten gelemeyiz

    ABD ne şeytan nede melektir.

    ABD'de bütün kararlar kongre senatodan geçtiği için ve onlarıda halk oluşturduğu için ABD halkının düşmanlını kazanmak bize hiçbirşey kazandırmaz.

    Olayı basit düşünmek lazım biz hep başkalarına kızıyoruz
    biz bugüne kadar hangi ülkenin iyiliği için bir şey yaptık
    tüm asya bizden nefret ediyor yiyosa kazakistana gidip sokakta dolaşın

    Nerde konu açılsa aslında gidip kerkük musulu alalım diyor her kez bu ne demek!!! Bu emparyalizim değilmi!!!

    ABD'nin amacı Irağı ele geçirmek değil böyle birşey olamazda bunu herkez biliyor
    Petrol geliri olsa salakmı
    Gider saddamla anlaşır bu kadar basit

    Adamların en önemli amacı ordaki petrol gelirinin nereye gittini bilmek

    Bence ABD geççekten bir çok düşmana sahip olduğum dünyada bizim en önemli dostumuz

    NOT: ABD nin israile her sene kişi başına 1000$ yardım yaptını biliyormusunuz!! Peki neden çok basit
    %40lara varan israil lobisi (zaten ırak savaşını bu derece hızlandıranda bu lobi yani ABD nin yugostavyaya müdalesş aylar sürdü çünkü aylarca tartışıldı gerek varmı diye ama iş araplara gelince bu lobi direk bastırıyor ve karar çıkıyor:))
    %30 lik bir rum ve ermeni lobisi olduğuda söyleniyor
    türk lobisi mi oda ne
    bizim yapmamız gereken yani iş adamlarımızın yapması gereken ABD de lobi oluşturmak, bostonda gezmek değil

    Sonuçta avrupalıların siyasi düşünceleri belli bakınız şu bilimsel sitenin sol tarafına
    http://www.husdal.com/gis/index.htm

    ama ABD gerçekten çok daha demokratik ve kararları bu senatolarda alıyor. Yani ABD halkının bize olam sempatisini kaybetmememiz lazım ve oralarda birlik olup kulis yapmmaız lazım HAlil bezmenin nazı alehimizde kulis yaptını hatırlıyormusunuz


    Bu arada amborgo diyince hatırladım
    fransaya uyguladımız ambargoya ne olde ermeni tasarısından dolayı
    unuttuk.....
    işte bizde bu kadarız

    o zaman her şey çok daha iyi olur çok geç kalsakta
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Banderas</i>
    <br />ben seni kastederek söylemedim.ama sazan gibi atlamışsın hemen.
    her ne sebeple olursa olsun ırakta bir kürt devletinin kurulmasını önlemek için savaşa karşı degilim bunu belirtmek istedim.bunun aksini iddia edenler lavuktur yine söylüyorum.ben bütün topiclere senin yaptıgın gibi, sırf birşeyler yazmak için yazanlardan degilim..!
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Sırf birşeyler yazmak için yazmak!.
    Yaklaşım açın senin düşüncelerine yorum yapıp benim klavyemi eskitmem değmeyeceğini gösteriyor.

    Ancak ABD'ye bağımlı olma merakına da bir anlam verebilmiş değilim.
    Savaşa şöyle karşıyım.[Petrol Savaşı] O bölgeye ABD yerleştikten sonra T.C.'nin ağzına burnuna ve kalan her yerine zıçar bunu anlayamamak için zihinsel özürlü olmak lazım.
    ABD o bölgeye işte saldırıyor. Şİmdiden dediği etraftaki ülkelerede zokçam demek oldu.

    Ve ben sırf bir şeyler yazmak için yazmadım bunları. Gerekirse düşüncelerim için savaşırım.
    Kaparım 14'lümü başta senin gibi ABD aşığı olanlar olmak üzere bütün ABD-İNG ve yalakalarına sıkarım mermilerini.
    Belki hepsini öldürmeye silahım yeterli gelmez. Ama en azından bir kısmının geberdiğini
    bildiğim için içim rahat bir şekilde yaşamıma devam ederim. Ya da ölürüm.

    Bir koyun gibi ölümü mezbahada bekleyeceğime.. Bir kahraman gibi savaş meydanlarında düşmanlarımı yok ederek ölmeyi tercih ederim.
  • Ama ayrıca belirtmek gerekirse..
    ABD'ye düşman olmak bize bir şey kazandırmayabilir.
    Ancak yalakası olmak daha çok zarar verecek bize..
    Belki 3 gün belki 5 gün zarar görmeden hatta.
    Bir kaç ayrıntıda da kendi çıkarları gereği bizim yanımızda oldular.
    Ancak bu çıkarlar sonsuza kadar sürmeyecek.
    Türkiyeden aldıkları en büyük desteklerden biri Lojistik destek di..
    Şimdi Irak'a yerleştikten sonra Türkiyenin Lojistik desteğine de pek ihtiyaçları kalmıyor..
    Suriye ve Diğer Arap Emirliklerine saldıracaklar.


    ABD'nin tek derdi petrol olsa idi tabii ki doğru Saddam ile anlaşma yapardı.
    Ancak onların derdi. O.Doğu haritasını yapacakları işgaller ile değiştirmek.
    Tüm dünyanın hakimi olma düzeyinde ABD..
    Dİğer ülkeler ellerindeki uçakları uçuracak kadar bile Petrol'e sahip değilken. ABD'ye nasıl karşı çıkacak..
    ABD 70'li yıllarda sırf Türkiye iyi yalayamadı aletlerinin diye..
    Savaş Malzemesi ambargosu uyguladılar. O zamanlar bir tane conta bile bulamıyordu ülkemiz.. Sonra ülkemizdeki yan sanayii gelişmeye başladı.
    Baktı kii ABD yaptığı ambargodan zararlı çıkacak..
    Tamam Tamam Hata Yaptık bir müttefikimize böyle davranmak ile yanlış davrandık diye Tükürdüğünü yalayıp. Türkiyeden özür diledi.
    Ey gidi eyyyyyyy İngilterenin kardeşi olan ülkeden bir şey ummak için cidden kafayı çizmek lazım.
  • Yazılanlar belli bakış açılarından doğru ama bu kadar keskin olmamak lazım

    Düşmanlık bize hiç bir şey kazandırmaz

    <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Suriye ve Diğer Arap Emirliklerine saldıracaklar.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Ne yazık ki katılmıyorum.
    Niyemi!!!
    Çünkü ABD köklü bir demokrasi!!!
    Halkı buna izin vermez!!!
    Emin olabilirsiniz

    Irak olayı bir darbe girişimidir. SADDAMa karşı
    Ben burda elbette saddamınm tarafınımı tutacam
    elbette hayır çünkü o demokrasi için en büyük tehdit

    Niye!
    Çünkü propagandalarla halkını kandırıyor ve %99 oy aldını söylüyerek demokratik oldunu söylüyor
    Demokrasi ÇOĞUNLUK REJİMİ DEĞİLDİR!
    Demokrasi ülke içinde ki tüm halkın, azınlıkların haklarının korunduğu çoğunluk yönetimidir.
    Aksi takdirde Hitler Almanyası en büyük dempokrasiydi!!!!


    Yan bence uzatmaya gerek yok olaylara at gözlüğüyle bakarsak burda destan yazsak bile birşey değişmez!!!


    <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Suriye ve Diğer Arap Emirliklerine saldıracaklar.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    katılmıyorum çünkü ABD böyle bir politika gütse panama'nın yöentimini kendi isteğiyle bırakmazdı, çünkü bu tip girişimler halktan tepki topluyo
    bunları yapan siyasiler bir daha şeçilemiyor.
    niye Clintonun halk tarafından çok sevildini araştırın
    Ben burda Bushu desteklemiyorum
    hatta karşıyım yürüttüğü politikalara
    ama o benim ABD'ye olan görüşlerimi değiştirmez sonuçta bir daha şeçilemiyecek


    <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Suriye ve Diğer Arap Emirliklerine saldıracaklar.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    düşünüyorsanız ebnce traji komik
    1 ABD böyle birşey yapmaz
    2 Yapamaz, çin hinjdistan bunları küçümsemeyin

    ABD II. dünya savaşında niye savaştı,
    o zaman bu niyette olsa o zaman dünyayı parsellerdi
    Rusyanın savaş sırasında ABD'den devasa boyutlarda yardım aldını unutmayın, ABD'nin niyeti işgal olsa...
    aman neyse

    fazla söze gerek yok

    Türkiyede hep böyle bir görüş vardır
    birileri yumurta kokan arkadaşlarım muhabeti yapar hep devleti şuçlar devlet olanak vermiyo halk hiç birşey yapamıyor der
    sonra onların yazılarıyla karakatürlerinle büyümüş gençlik, o yumurta kokan arkadaşlar onları izlemeye giderler
    gümüş platin, altın platin...... en düşük duvar kenarı 30 milyon, yumurtya kokanlar arkaya onların tabiriyle devlet düşmanı emparyalistler milyonlarcaliralık parfüm kokanlar öne

    Yazık,
    Kandırılmış gençliğe yazık…..
  • ben savaşı seven yada insanların ölmesine göz yuman insanlardan olamam bunu ilk olarak belirteyim.ikincisi amerika ırakı vurmakta kararlı.biz destek versekte vermesekte amerika bizim söyledigimizi dinlemez ıraka girecektir.çünkü biz uluslararası arenada söz sahibi olmayan güçsüz bir millet olarak görülüyoruz.gerçi amerika bizi degil kendine karşı hiç bir ülkenin yaklaşımını benimsemiyor.şimdi kendimize soralım savaşa hayır desek ve gelişmelere göz yumusak ne kazanacagız türkiyenin olmayan prestijine prestij mi eklenecek.dünyadaki devletler savaşa hayır diyor.çünkü onların bu savaşta kazanacakları veya kaybedecekleri birşey yok.ama türkiye aynı konumda degil.savaşa katılmazsa yanıbaşında kürt devleti kurulabilir amerika kürt peşmergelere silah verebilir.sonunda kürt grupları güçlenecek ve tekrar türkiyenin dogusunda sınırdan geçerek bölücü faliyetlere girişicektir.o zaman kimse ölen şehitleri ve insanları aynı savaşa hyır mitinglerinde oldugu gibi protesto edebilecekmi.çogu haberlerde duyup vah vah demekle yetinecek bundan eminim.öyleyse savaşa hayır demek için bir sebep yok.aksine bölücülere destek veren ırak başkanının karşısında olmak için sesler yükseltilmelidir.
  • K.Irak. Saddamın elinden çıkmış durumda yani onlara laf anlatamıyor..
    Ben Saddam'ı sevmem.
    Saddamın yürüttüğü demokrasi olmayan ülkeye de karşıyım..
    Ayrıca demişsiniz ki at gözlükleri ile bakıyor.. Etrafındaki Arap Emirliklerine Suriye'ye falan saldırmaya niyeti yok..
    Ee Adamlar kendileri böyle bir şey yapacağız diye sağa sola demeçler veriyor o zaman bunu neden yapıyorlar..

    Savaşta K.Irak'da kurulabilecek bir devleti inanın bana şimdi girsek.
    Max 1 ayda oradan tamamiyle sileriz.
    Ancak beklersek. ABD orada kendi emirinde bir ülke kuracak..
    ABD Türkiye TaM DESTEK verse bile zaten oradaki Türkmenleri asli unsur olarak görmek istemiyordu. Kürtlere verilecek silahlar hakkında bilgi vermek istemiyordu. Türkiyenin Irak'a girse bile 20km civarı bir mesafeyi aşmasını istemiyordu. Yani YALNIZCA ORADAKİ MÜLTECİLERE BAKICILIK!.
    Özetle ABD'nin niyeti bozuk.

    Beni at gözlüğü ile bakmak ile suçlayabilmeniz için sizin ne yapmanız lazım bilmiyorum :-))
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.