Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (274. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: bytar89
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.320
Cevap
71
Favori
517.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 272273274275276
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    0-100 testi hakkında şimdi aklıma geldi. Telefon ile video kaydı yaparak da ölçebilirsiniz. Telefonu ayarlaması biraz zor oluyor ama, sadece hız kadranını gösterse yeter.
    Edit: Sizin araç manueldi. O zaman işiniz biraz daha zor.
    En sağlamı ODB okuyucuyu sağlam bir şekilde bağlayıp 0-100 denemesi hem LPG'de hem benzinde yapmak olacak.
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Klimasız da hiç çekilmemiştir yol. Ben de hesapladım %90 şehirdışı %10 köy yolları klima full açık 10.50 litre yakmış.totalde 1800 km. İstanbul dönüşünde de baya trafiğe takıldım fazladan 1.5 saat trafiğe girdim otobanda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloq -- 27 Ağustos 2018; 10:55:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg ilac oldu bu bayram



    48lt tank taktirmistim 39lt lpg aliyor ankarada doldurdum 455km oldu eve geldim halen bitmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eloq

    Geçmiş olsun hocam. Klimasız da hiç çekilmemiştir yol. Ben de hesapladım %90 şehirdışı %10 köy yolları klima full açık 10.50 litre yakmış.totalde 1800 km. İstanbul dönüşünde de baya trafiğe takıldım fazladan 1.5 saat trafiğe girdim otobanda.
    Mersin icinde cok kotuydu toroslari gecince rahatladim aksam cikmasam mahvolurdum heralde. Lpg fiyatlari 2civariyken hic hesap kitap yapmiyordum simdi surekli kac litre yakmis hesabi yapiyoruz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Benzin 6'yı geçtikten, üstüne bir de son zamlardan sonra ben temelli bıraktım hesap yapmayı. Arabayı biraz daha az sıklıkta kullanıyorum, ama kullanınca da zaten yakıyor, 20 lira fazla versem ne olacak deyip rahat rahat basa basa kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Benzin 6'yı geçtikten, üstüne bir de son zamlardan sonra ben temelli bıraktım hesap yapmayı. Arabayı biraz daha az sıklıkta kullanıyorum, ama kullanınca da zaten yakıyor, 20 lira fazla versem ne olacak deyip rahat rahat basa basa kullanıyorum.
    büyük konuşmayım ama arabam benzinli olsa şimdiye satmıştım.

    Aracı aldım alalı 120 bin km yol yapmışım.

    kabataslak lpgde 25 kuruş yaksa ortalama 30bin tl civarı masrafım olmuş. az değil ama benzin olsa ortalama 60bin tl civarı olcaktı masrafım.
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    5 senede 50 bin km yapmışız, çoğunluğu da uzun yolda. Yani o açıdan ciddi bir benzin masrafı olmuyor, ama geçtiğimiz bir kaç ay içinde 2-3 bin km yapınca göze batıyor benzin parası. Zaten benzin 5 lirayı aşana kadar pek dokunmuyordu.

    LPG geçişini ben de yapacaktım, ustanın tanıdığı bir kaç yerden güzel fiyat da almıştım ama farklı durumlar ortaya çıktı, bütçe azaldı, ertelendi.
    Bir de psikolojik olarak 300 bin sınırını benzin ile tamamlamak istiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 25 Ağustos 2018; 22:31:49 >
  • Ben mayısta aldım arabayı 1500 km den fazla yol yaptım benzinde. baktım olacak gibi değil taktırdım lpg yi. Lpg taktıralı D 4000 km den fazla

    yapmışımdır şu 1 ayda. Km başına 4000 *25 kuruş lpg benzin farkı desen kaba hesap 1000lira yapar. Lpg olsa da olmasa da o yolları gidecektim. 251.683 km de aldım arabayı şimdi 257 küsür. Hafta sonları Çınarcık yapıyordum malum gitmem gelmem köprüyle birlikte 300 liraya çıkıyordu. Lpg den sonra 220 liralara düştü (gazi köprüsü git gel 150 lira). Kaç aylık taksitini çıkardım. klima açmaya korkmuyorum artık öyle de bir durum var ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada Alex'e volvo'nun zamanında opsiyon olarak sunduğu amfili ses sistemini sordum. Kendi aracına sonradan eklemiş. Aman aman bir fark yok ama fark edilir şekilde iyileşme oluyor dedi.
    İş sadece amfiyi takmakla bitmiyor. High Performance sisteminin hoparlörleri de farklıymış. Aynı zamanda tesisat da farklı.

    Özet olarak eğer High Performance ses sistemine sahip başka bir s/v40 bulursan o zaman upgrade'e değer dedi. Arabayı al, bütün sistemi komple aktar. Ama öbür türlü parça parça toplamanın anlamı yok, uğraştığına degmez dedi.

    Bırak yedek parça için s40 almayı, bizde pertleri bile altın değerinde. Diyemedim tabii, rezil olmayalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 26 Ağustos 2018; 16:39:32 >




  • İyi haftalar herkese. Klasik bayram yolumuzu yaptık geldik
    Ben de yakıt durumunu paylaşayım, istanbul-çanakkale, toplam 800km yol yapmışım, ortalama yakıt 11,5lt lpg göründüğü gibi bu sefer dozunu kaçırdık biraz. Erken saatlerde yol almama rağmen yoğunluk olduğu için fırsat buldukça bastım, umarım arkadan radar cezası da gelmez 140km hızı korumaya çalıştım, yer yer 160a çıktım, koru dağı rampalarında turbo ne verdiyse bastım, köy yolları vs de eklenince sonuç 11,5 oldu.

    Artık 120-160 arası gayet istekli hızlanıyor ama hala son hızı deneyemedim, arabada kimse yokken denemek istiyorum. Sürüş temposu arttıkça süspansiyon daha yumuşak hissettirdi. 16jant-205 lastik veya kule gergisi olsa iyi olur dediğim yerler oldu, yüksek hızda biraz daha sertlik lazım gibi. Kule gergisi zor da lastik işine ileride tekrar bakacağım.

    @nacker, pist gününüzü bekliyoruz hocam. Şöyle bir gopro tarzı ön cam ve gösterge çekimi yapabilirseniz süper olur. Otomatik vitesle biraz oynamak gerekebilir ama eminim keyifli olur, virajlarda korkmadan denersiniz limitleri.




  • ben znt deki pcv kit yazan ürünü alıp alt üst hortum ve kutuyu kendim değiştireceğim

    hazır manifolt sökülmüşken bakmam gereken biyer varmıdır orasınıda elden geçireyim

    buji oringleri değiştirecektim ama egzantirikler söküleceği için vazgeçtim

    o işe girersem hem triger hemde sente işiçıkacak başıma

    birde pcv kutusu değişirken yagı boşaltıyormuyuz ?
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Kutunun iki versiyonu var. Üretim yılına ve turbo olup olmamasına göre değişiyor. Ve ikisi birbiriyle çok farklı tasarımda.
    Yani emin olmanız gerek almadan önce. Manifoldun en solundaki boşluğun aradan içeriye ışık yardımıyla bakın, aşağıda kırmızı ile işaretlediğim kısmı görüyorsanız, almanız gereken parça budur.
     S40 I (1995-2004)

    Bu arada bu işi yapacaksanız her ihtimale karşı arabanın bir kaç gün yatmasına hazırlıklı olmanız gerek. Ben akşam 5 gibi eve gelince başladım. Hava kararmadan bitireceğim diye biraz acele ettim, akşam 9 gibi bitmişti. Ama pazar günü olsaydı yarım günümü ayırır rahat rahat yapardım. Sökme-takma esnasında conta vs. lazım olursa doğal olarak süreç uzuyor. O yüzden hazırlıklı olmak lazım.

    Kullandığım bütün alet edevatı yazayım, ona göre hazırlığınızı yaparsınız. Ama ben kutunun kendisini sökmedim, o aşamada farklı şeyler gerekebilir.
    -1/2 cırcır kol
    -10, 12 ve 13 mm lokma uçları
    -25 cm uzatma ara kol
    -12 mm kovan anahtar
    -Tornavida seti (torx, yıldız, düz, ve hortum kelepçelerini sıyırmadan kolayca söküp takmak için 7 mm lokma ucu)
    -Balata spreyi
    -Ben kullanmadım ama mafsal işi kolaylaştıracaktır.
    -Termostat yuvasını sökmek için T40 lokma
    -TErmostat için sıvı conta.
    -Manifold contası
    -Ek olarak siz kutuyu da değiştereceğiniz için hortum kelepçeleri. Ama dikkat edin piyasada kalitesiz bir sürü kelepçe var. Kelepçenin vida dişleri pürüzsüz olmalı, hortumu kesmemeli.
    Hatırladıklarım bu kadar.


    Sökme sırası şu şekilde:
    -Akü kutup başı
    -Bütün plastik kapaklar
    -Termostat yuvası ve üst radyatör hortumu
    -Enjekör benzin hortumu ve enjektör kabloları
    -Enjektör kütüğü
    -Emiş hortumu, ve diğer bütün vakum hortumları
    -Gaz teli
    -Manifold ile direksiyon pompasını bağlayan braket
    -Yağ çubuğu (yuvasıyla beraber)
    -Yağ kapağının arkasındaki PCV üst hortumu
    -Rölanti valfi
    -Fren vakum hortumu
    -Manifold
    -PCV kutusu ve hortumları

    Motora giden delikleri kumaş tarzı bir şey ile tıkamayı ihmal etmeyin.
    O kadar dağıtmışken yapılabilecek işler
    -Termostat ve antifriz değişimi
    -Manifoldu elinize alacağınızdan, boğaz kelebeğini falan çok rahat temizleyebilirsiniz. Ben boğazı sökmedim ama sökerseniz her ihtimale karşı hazırda contası bulunsun.

    Benim en çok korktuğum şey enjektör oringleri idi. Zamanla kuruyup sertleşip parçalanabiliyorlar. Geri takarken bütün oringleri hafifçe yağlamak işi kolaylaştırıyor.
    Bu arada gaz telini(ayar vidasının olduğu kısmı) yerine sabitleyen metal segmanı kaybetmeyin. Yerinden sökünce fırlayacak gibi oluyor. Sonra çok uğraştırır

    Son olarak kutuyu sökünce şu delikleri kontrol edin. Eğer komple tıkalıysa karterin inmesi gerekir. Az bir tıkanıklık varsa dikkatli şekilde cımbız gibi bir şey kullanarak dışarı doğru temizleyebilirsiniz.
     S40 I (1995-2004)

    Ben şu konudaki talimatları takip etmiştim:https://www.volvoforums.org.uk/showthread.php?t=93683&highlight=pcv+guide

    Aynı konunun fotoları: https://www.dropbox.com/s/a38lb5aueusvdbn/pcv.pdf?dl=0

    Burada söylediğine göre PCV kutusunun alttaki vidasını sökmek için 3/8 kol sığmamış, 1/4 gerekmiş.

    Edit: PCV için yağı değiştirmeye gerek yok. Sadece yağ çubuğunun girdiği deliği bez gibi bir şey tıkarsanız iyi olur, içeriye kir-pislik düşmesini engeller.
    Ama kartere açılan delikler komple tıkanmışsa o zaman karter açılacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 27 Ağustos 2018; 13:21:31 >




  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Turbo limp-home modundan çıktığına göre kağıt üzerinde 2 kata yakın bir artış oluyor, gerçekte o kadar fark hissediliyor mu?

    Süspansiyon olayı benim de dikkatimi çekti. Şehir içinde yer yer sert geldiği oluyor, ama şehir dışına çıkınca o sertlik kalmıyor. Biraz da hızlı gidince yoldaki bozuklukların, bombelerin vs. üstlerinden geçmek hoşuma gidiyor. Bozuk satıha girip ip gibi dümdüz çıkmak, gemi gibi yukarı-aşağı hafifçe dalgalanmak falan, güzel oluyor.

    Kule gergisini Alex'e sormuştum, varlığını en çok dar virajlarda hızlı dönüşler yaparken hissediyormuş.

    Şimdi lastik fiyatlarına baktım, geçen kış 227 liraya aldığım WR D4 320 lira olmuş. Kışlıklar 4 mm'ye inene kadar 3 sene gider herhalde, o zamana kadar fiyatlar artmaya devam ederse lastiği pistlerde eritmeye içim el vermeyecek.
    Aslında şu anki lassa'ların bitmesine yakın da gidebilirim, ama onlarla rezil olurum. Zaten bir an önce bitsin diye dişleri iyi olan seti öne taktım. Arabanın arkası kabak gibi şu an.

    Bu arada geçen hangi forumda gördüm hatırlamıyorum, amortisör takozlarının yol sesi ve titreşimine doğrudan etkisi varmış. Değişimi de çok meşakkatli değil gibi duruyor. Daha önce değiştirip bahsettiğim konuda iyileşme gören var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 27 Ağustos 2018; 13:47:32 >




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam hissedilen fark kağıt üzerinde gözüktüğü kadar yüksek. Tamire giderken basınç 0,1 civarıydı, wastegate değişince 0,3e (limp-home modu) geldi, bunu obd ye bakmadan da anlayabilmiştim, performans arttı ama yine de olması gerekene ulaşmadığı belliydi. Tcv iptal edilip 0,6 barı görünce işler çok değişti, 0,3-0,6 arasında dağlar kadar fark varmış. Özellikle 3500dd, vvt etkisiyle ses ve çekiş çok değişiyor. Bizim vites oranları çok uzun, eskiden bir denememde 180 civarı 4’ten 5’e attığında hızlanma durmuştu mesela. Turbo desteklemezse kabaca 5.vites-4000dd-190km yi geçmesi zor gözüküyor. Yeni bir deneme yapabilirsem farkı daha net görürüm.

    Amortisör takozu bana mantıklı geldi, ön takımda hafif boşluk hissi alıyorum bazen, büyük ihtimalle sorun takozdur. Süspansiyon yumuşaklığı dediğiniz gibi, hızlıyken daha iyi sönümlüyor sanki. Ama yavaşken yeterince sert. Sürekli yüksek hızda kullanılmadıktan sonra durum ideal. Hala jant bakmaya devam ediyorum bu arada, karşıma 15jant çıkarsa da düşünebilirim. Bbs e benzeyen bir jant gördüm, baya baya hoşuma gitmeye başladı, biraz koyu renk, yakışabilir sanki :D iyi bir takım lastikle bu iş 3000tl tutar, çok para..

    Son olarak 160 civarındaki ses baya rahatsız edici geldi bana. Sizin yalıtım işi kesin işe yaramıştır, faydalı bir yatırım yaptınız bence.

     S40 I (1995-2004)




  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Yalıtım öncesi ve sonrası hiç ölçüm yapmadım. Keşke yapsaymışım diyorum, elimde somut veriler olurdu. Ama şu an 160 km/h ile ölçüm yapabilirim. Gerçi işin içine telefon mikrofonu girince değerler çok farklı çıkıyor.
    Aklıma geldiği iyi oldu. Bir kaç güne yola çıkacağım, farklı farklı hızlarda ölçüm alayım. En azından arka tarafı bitirince kıyas yapabilecek bir veri olur elimde.

    Ben en büyük farkı ziftli stabilize köy yollarında fark ettim. Bu yollarda 60-80 km hızlarda bile lastiklerden bayağı gürültü gelir. Ben bu tarz yollarda 70-80'e kadar rahatsız olmadan gidebiliyorum. Mesela bugün dizel motorlu civic'in inceleme videosunu izledim. Kulaklıktan ne kadar iyi anlaşılır bilemiyorum ama videodaki araç 40-50 gibi hızlarda düzgün asfalt yolda dahi bayağı ses alıyordu. Benimkinden fark edilir şekilde daha gürültülüydü.

    Benim şu an sadece ön tarafta yalıtım var, arka tarafı incelemek için köy yollarında arkada da seyahat ettim. ŞU an arka taraf öne kıyasla çok daha lastik/yol sesi alıyor. Ve ses çoğunlukla arka davlumbaz taraflarından geliyor. Eğer yalıtımdan önce ön taraf, aynı arka gibiydiyse, gerçekten bayağı bir iyileşme oldu demektir.
    Asıl sessizliği arka tarafı bitirince elde edeceğim.

    Şu arabaya yaptığım ve içime %100 sinen iki yatırım oldu. CD çalarlı teyp/AUX modu ve yalıtım. Ufak tefek boyadır vs. saymıyorum.
    Ha bir de arkalara yeni panel, 4 kapıya da ahşap dekorlar. Onlar da iç mekanı zenginleştirdi.
    Şimdi CC eklenince o da bu listeye girecek, bakalım bugün TR'ye giriş yapmış. Gümrükten yırtabilecek miyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 27 Ağustos 2018; 16:19:2 >




  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Bu arada kapı fitilleri de çok etki ediyor içeri giren -özellikle- rüzgar sesine. Fitiller 17 sene sonra orijinal sıkılığını koruyamadığı için, %100 yalıtım yapamıyorlar. Gönül ister ki fitilleri sıfırlayalım ama sadece gövdedeki fitillerin tanesi 750 lira. 4 kapı 3000 lira. Daha bir de kapıdaki fitiller var.

    Benim sol arka kapının ayarı kaçık, zor kapanıyor ve alt kısmı biraz dışarıda duruyor, yani fitil güzel basamıyor.
    Kilit ayarlarıyla oynayarak onu biraz içeri aldım. Yakından ve yan aynadan bakınca gövdeden daha içeride olduğu belli oluyor. Ama yalıtım açısından faydası oldu. Aynı işlemi diğer 3 kapıya da yapmayı düşünüyorum ama kötü duracak. Kemerle sıkılmış bel gibi bir şey çıkıyor ortaya

    Yalnız aklıma geldiği yine iyi oldu. Yola çıkmadan önce denemelik de olsa bütün kapıları biraz daha içeri alayım. Bakalım ne olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 27 Ağustos 2018; 16:28:30 >




  • Eyvallah nacker hocam

    Ben butun malzemeyi alip Şarköy e gidince rahat rahat yapacagim orada hem kapali garaj var hem alet edevat



    Ama oradada parcaci yok :)

    O yuzden gitmeden buradan eksiksiz parca almaliyim



    Pcv kiti

    4 adet enjektor oringi

    Emme manifolt contasi

    Termostat ( sökmuşken degiseyim)

    3lt antifiriz 3lt saf su (soğutma sivisida degissin)

    Victor Reinz sivi conta

    3lt de mazot alayim manifolt ve kelebek temizligi icin



    Baska eksik cikmaz sanirsam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Valla parçadan ziyade arabayı yatırabilmek daha önemli bence. Parça kargoyla falan bir şekilde tedarik edilir ama bazen arabanın kullanılamaz durumda olması sıkıntı oluyor.
    Ama o yönden sıkıntı yoksa rahat rahat yaya yaya yaparsınız.
    En güzel tarafı, işi bitirip marşa basıp motorun şak diye çalıştığı o andan itibaren sanayinin kapısından içeri girmek istemeyeceksiniz. Motor bloğunu ilgilendiren ciddi işler dışındaki diğer tamirler çok daha kolay gelecek.

    Mazota ek olarak 3-4 kutu balata spreyi de alın, kullanışlı oluyor.
    Aslında enjektör oringi şart değil, benim araçta o yönden sıkıntı yaşamadım, üstelik son bir senede enjektörleri 3-4 defa söküp takmama rağmen. Aslında hepsini değiştirmek istiyordum ama internette satan yer bulamayınca vazgeçtim.
    Bu arada kütüğü sökerken, vidaları çıkardıktan sonra orta noktaya eşit uzaklıkta iki taraftan sıkıca tutup, enjektörlere paralel şekilde kendinize doğru çekin. Enjektörlere açı yaptırmayın. Geri takarken de aynı şekilde.


    Bu arada bahsettiğiniz kit bu sanırım:http://www.zntyedekparca.com/karter-havalandirma-kiti-s40-s60-v70-s70-s80-pmu3893

    Yalnız bu kit üstteki mesajımda yazdığım gibi bazı araçlara uymuyor. Bana o uymadı mesela. Benim araçtaki bu:http://www.zntyedekparca.com/s40-v40-karter-havalandirmasi-havalandirma-tupu-31338023-pmu582
    Ben aldığım zaman 180 liraydı. İki katına çıkmış

    Dediğim şekilde manifoldun oradan içeri bakarak anlayabilirsiniz. Ayrıca direksiyon pompasının sağında, termostat yuvasının altında, manifolda giren bir hortum olacak. Eğer o hortum aşağıdaki resimdeki gibiyse, sizinkisi de benimkisi gibidir. Yani hazır kit uymaz. Bu durumda kutuyu ayrı, hortumları ayrı almanız gerek.
     S40 I (1995-2004)
     S40 I (1995-2004)

    Yine eğer benimkisi gibiyse, sökme-takmaktan ziyade U şeklindeki vakum hortumu daha çok uğraştıracaktır. Hortum kelepçesiz olduğundan tolerans namına bir şey yok. Çok sıkı oturuyor. Alan daracık. Hortumun ucunu yağlayıp bir şekilde sokmaya çalışıyorsunuz yerine.
    Eğer bu hortum da eskiyse, yerinden kolayca çıkıyorsa veya üzerinde kırık çatlak falan varsa hiç uğraşmadan direk orijinalini alıp değiştirin. Yoksa ileride çok uğraştırır, manifoldu tekrar sökmek zorunda kalırsınız. Ben ZNT'ye getirttirmiştim.
    Soldaki orijinal sağdaki benim uydurduğum. Tabii benim uydurduğum bir ay anca gitti, sonra ortadan yarıldı.
     S40 I (1995-2004)

    Bu arada Robert DIY kanalında PCV hakkında bayağı bir içerik var. Gerçi o 850/S70 üzerinde çalışıyor. Arada bayağı bir farklılık var ama kaba taslak bir fikir edinirsiniz:https://www.youtube.com/user/RSpi007/search?query=pcv



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 27 Ağustos 2018; 23:26:33 >




  • Bugun birkac foto ile kutu isini netlestirelim o zaman ona gore alayim



    Aksama eve gidince fotolari cekeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    hocam ölçmeseniz de mutlaka ciddi bir fark olmuştur. uğraştığınıza değmiştir.

    arabayı ilk aldığımda kapı fitillerine şaşırmıştım, nasıl bu kadar sağlam ve esnek kalmışlar diye. fiyatını öğrenince şaşırmadım bir daha adamlar bunu da ömürlük yapmış. bende herhangi bir yırtık vs yok, tüm fitiller sağlam ama niye bu kadar ses alıyor hala garipsiyorum. sırf gürültü yüzünden belki de gereksiz yere bilyaları değiştirdim, e lastikler zaten nokian, yapacak bir şey kalmadı başka. izolasyonu kendim yapamam herhalde ama çok eserse bir yerlerde yaptırabilirim. arada yaş farkı var sonuçta ama bir corolla, civic daha sessiz gidiyor sanki.
  • 
Sayfa: önceki 272273274275276
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.