Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (141. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.316
Cevap
71
Favori
516.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dun kablolari duzenledim p0011 hatasi suan tarih oldu 2gundur yok vvt de gayet duzenli calisiyor.



    Yanliz bir problem var bobinlerin oldugu bolum yag olmus nerden geldigi hakkinda bir bilgimde yok. Buraya yag nerden gelebilir? Vvt de yag kacirma sorunu var ama ordan buraya gelmesi mantikli degil.


     S40 I (1995-2004)


    resimde gorunen ciplak bolumleri olan kablo vvtye gidiiyordu kabloyu degistirip izole edip yag olan yerleri temizleyip kapattim bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 14 Aralık 2017; 23:48:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Plastik korumanın altındaki yağ birikintisi genelde yağ dolum kapağının contasının kaçırmasından veya bakım sırasında yağı bidondan dökerken kenarlara taşmasıyla oluyor.

    Bir ihtimal de gevşek PCV emme hortumundan kaynaklanabilir. Özellikle motoru stop ettikçe hortum içerisinde kalan yağ buharı yoğunlaşıp oraya sızabiliyor. Ama sizin durumda resimde gözüktüğü gibi hortum kelepçeyle sabitlenmiş, etrafında yağ izi de yok.

    ZNT'den bir şey alacağınız zaman yağ kapağı contasını da sepete ekleyebilirsiniz. En son 5 küsür liraydı. Conta zamanla kuruyup sızdırmaya başlıyor.
  • vvt kasnagindandir hocam benimde son vvt kasnagi yag kacirmaya basladigindan beridir oraya yag geliyor



    kasnak dondukce yagi siçratiyor denk gelenler o kisima giriyor koruma kapaklarini sokup calistirip baktim ben



    tek problem egzantirik kecesimi vvt oringimi yag kaciriyor kasnak yag kacirmazmis oyle okudum yabanci forumlarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de VVT selenoidinin ortasından ufak bir sızıntı var. Resimde kırmızı ile işaretlediğim ek yerinden, hiç canlı olarak görmedim ama damla damla sızıyor herhalde. Yani mesela bir ayda, o vvt'nin altındaki ufak çukurların bir kısmı yağ ile dolmuş oluyor. Çok ciddi bir sızıntı değil, 10 bin km'de toplamda 50 ml anca eksiltiyordur.

    Sizin de buradan mı sızdırıyor? Bu arada oring varmış fakat hiç bir yerde bulamadım. Ufacık bir oring yüzünden komple parçayı değiştirmek istemiyorum açıkçası.

    tutturulmuş S40 I (1995-2004)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LordMayros

    vvt kasnagindandir hocam benimde son vvt kasnagi yag kacirmaya basladigindan beridir oraya yag geliyor



    kasnak dondukce yagi siçratiyor denk gelenler o kisima giriyor koruma kapaklarini sokup calistirip baktim ben



    tek problem egzantirik kecesimi vvt oringimi yag kaciriyor kasnak yag kacirmazmis oyle okudum yabanci forumlarda

    Nacker hocam sagol gozlemleyecegim artik. Kapak contasinida yag bakiminda degistirecegim.







    Benim aracta o bolumde yag yok carkin oldugu bolumde yag var ama ordan atarsa triger falan komple yag olmasi lazim yag yok oralarda. Gozlemleyip sonucu yazarim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de oradan sızıntı vardı, dediğiniz gibi usta o ringi değiştirmişti ilk iş olarak, sızıntı olursa bakarız dedik ama sorun kalmadı bir daha. Zaten triger değişirken vvt kasnağı da değiştiği için sızıntı sorunu görmemeyi umuyorum bir süre. Ayrıca dediğiniz gibi yağ kapağı contasını da değiştirmekte fayda var.

    Bu arada müzik sisteminiz hayırlı olsun, değiştirmekle kalmayıp detaya da inmişsiniz:) hoparlör gruplarına ayrı ayrı ayar yapmayı bilmiyordum ben de, akşam bir kurcalayayım.

    Hu-605’in 3’lü tuş grubu yurtdışında satılıyor, çok yıpranmışsa alıp yenilenebilir. Yalnız benim havalandırma düğmeleri biraz yapış yapış oluyor sıcak havalarda. Eskiden sıcakta çok yattı herhalde. Bunlar için bir öneriniz var mı?
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Hocam benim bütün tuşlar (klima, far anahtarı falan) da yapış yapış idi. Geçen sene üzerlerindeki yağ tabakasını sabunlu su ve mikrofiber bez ile kazıyarak çıkarmaya çalışmıştım, güzel oldu ama çok uğraştırdı. Bu sefer radyonunkileri maf sensör temizleyicisi ile temizledim. Bunun içerisinde bildiğim kadarıyla yüksek oranda hekzan var. Google'da aratınca laboratuvarlarda yağ çözücü olarak kullanılır diyor. Düğmelerin üzerine sıkıp mendil ile bastıra bastıra silince iki dakikada yeni gibi tertemiz oldular. MAF spreyi biraz pahalı, bendeki sprey çok az kalmıştı ziyan olmasın deyip onu kullandım. Kolonya gibi şeyler de büyük ihtimalle temizler.

    En sağdaki yuvarlak tuşa basılı tutarken radyoyu açın, Front1 Low .. gibi bir yazı çıkana kadar basılı tutun. Sonrasında yine en sağdaki butona basınca bir sonraki ayara geçiyor. Front1 mid, front1 high diye gidiyor. Değerleri değiştirmek için yine en sağdaki yuvarlağı sağ-sol yapıyorsunuz. İşiniz bitince ayardan çıkmak için ekranın sağ tarafındaki ileri-geri tuşlarını kullanabilirsiniz.
    Front1 dediği ön göğüsteki iki hoparlör, front 2 ön kapıların altındaki oluyor. Bu arada arka hoparlörleri kurcalamaya başlayınca şaşırdım açıkçası. Dışarıdan bakınca sadece subwoofer gibi duruyor ama bass'ı kıstığınzda tiz sesleri de gayet güzel çıkarıyorlar. Frekans aralıkları bayağı geniş.

    Bir de radyoyu değiştirdiğimden beri ufak bir problem meydana geldi. Kontağı açtığım zaman radyo kapalı bile olsa anten dışarı çıkıyor. Ve kontağı kapatmadan geri girmiyor. Önceden sadece radyoyu açtığımda çıkardı. Sizde de böyle oluyor mu?

    Ekleme: Tuşları temizleme videosu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 15 Aralık 2017; 11:29:8 >




  • nacker kullanıcısına yanıt
    hocam bu videoda kullandığı kimyasal nedir, ne dediğini anlayamadım?

    silince sanki üzerindeki katman ayrılacak, daha kötü olacak diye düşünmüştüm hep. bir deneyeyim o zaman. bizim hatun kimyager, bir sorayım bakalım hegzanı bol birşeyler bulabilecek mi bu şekilde silince düğme üzerindeki fan simgesi silinmedi değil mi? benim fan düğmesi bazen zor dönüyor, araya sıkarak belki o işi de çözmüş olurum.
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Bende silinmedi hocam. Ama ben klima düğmelerini sabunlu su ile temizlemiştim. Radyonun yuvarlak düğmelerinde yazı olmadığı için rahatça sıktım. Yazılı yüzeyde ne yapar bilmiyorum.

    Videoda ne dediğini ben de tam anlayamadım ama sanırım şu el temizleme jellerinden. Hani domuz gribi piyasaya çıkınca bayağı popüler olmuştu. Onlardan olsa gerek. Hem bu insan eli için yapıldığından yazılara da zarar vermez büyük ihtimalle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 15 Aralık 2017; 14:12:6 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, ben de jele benzettim. şimdilik sabunlu su vb. birşeyle temizleyeyim. ama en temiz yöntem alkol bazlı birşey ile silmek anlaşılan. o gözüken katman atsa bile alttan temizi çıkıyor videoya göre.
  • vvt oringi yurtdisindada ayri satilmiyormus ama parcaciya sordum kutusunda oring ile beraber satiliyor onun olcusunu alabilirsek oringciler var ikitellide onlardan temin edilebilir hatta 0.3mm daha kalin birseyle sizdirmazlik saglanabilir diye dusunuyorum



    bu arada vvt den sizan yag trigeri yagliyor ama surus esnasinda saniyede bilmem kackere dondugu icin hepsini saga sola sicratarak atiyor



    bu arada vvt valfinde sizinti varsa onun kecesi ayrica satiliyor ve degisimi basit hatta videolari var vvt valfini komple sokup mazotla yikiyorlar ama toplamasi biraz zor yayi sikistirmasi biraz beceri istiyor ki kacirirsan parca bayagi uzaga firliyor



    aslinda islemler zor degil ama oring icin sente kitleme aparati sart senteyi kilitlersen kasnagi sokup hem egzantirik kecesini hem oringi degistirip kayisi aynen geri takabilirsin ama kayista degisecekse motor kulagini almak gerekiyor o zaman motor altina takaz gerekir teferruatli bir ise giriyor



    bu arada benim klima dugmeleride yapis yapis :(



    soft kaplama diye biryer var onlar yapiyor aslinda ama yerleri ankarada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Benim kasnak/triger tarafında ciddi bir sıkıntı yok hocam. Tek sızdıran yer resimde işaretlediğim valfin selenoid ile birleştiği kısım. Ki oradan sızan da kapağın üstündeki boşluklara damlıyor. Orası dolunca da motoru kenarından aşağı süzülüyor. Kasnaklara veya trigere değen bir yağ yok. Zaten araba artık eskidiği için arada bir triger kapağını söküp kayışta ve kasnağın dişlerinde yağ var mı diye kontrol ediyorum.

    Şimdi bu valfi söksem, selenoid kısmını ayırsam araya uyan oring aynı ölçüde bulmak lazım. Bu sebepten yabancı forumlarda da valfi ortadan ayırıp aradaki oringi değiştiren var mı diye bakınıyorum da henüz bulamadım. Çünkü bir kere söküp ölçüsünü aldıktan sonra geri takınca büyük ihtimalle daha kötü sızdıracak, 16 senelik şey sonuçta.
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Bu teybin değişik değişik yetenekleri varmış hocam Arabanın hızını dijital olarak gösterebiliyor. Yapmak için teyp kapalıyken "|<<" tuşuna basılı tutun, basılı tutarken teybi açın, ekrana farklı yazılar gelene kadar da basılı tutun. Sonrasında ortadaki tekerleği continuous display'a çevirerek getirin, basıp bu menüye girin, ASC yanıp sönene kadar tekerleğe basın. ASC yanıp sönerken teybi kapatıp geri açın, artık devamlı arabanın hızı ve ayarladığınız ses seviyesi + ASC'nin ilave ettiği ses yazacak. Fakat ekranda devamlı bunlar yazıyor. Kullanışlı değil maalesef. Kapatmak için de aynı işlemleri yapın, bu sefer ASC değil OFF'a getireceksiniz.
  • o valfin ortasini acan gormedim ben ama kumpasla olcu alirsaniz oringciden alirim size ikitellide sizdirmazlik dukkanlari var envayi cesit oring var



    hocam teyp icin benim onceligim aux ucnku aux cikisindan bluetooth aparati baglayacagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Arduino kartı aldım da 8 pin erkek din soketini 3 farklı elektronikçi gezdim kimsede bulamadım. Biz getirtip satmayız internetten al dediler. Artık pazartesiye kaldı. Bulsaydım bu gece halledecektim o işi.

    Eğer çalıştırmayı başarabilirsem aux girişi için kabloyu nereye vermek mantıklı olur sizce? İlk aklıma gelen torpido idi ama her seferinde torpidoyu aç mp3 veya telefonu içine koy hiç kullanışlı değil. Kolçağın içi de olmaz, telefon lazım olunca aç içinden çıkar. En mantıklısı el freninin yanındaki sürgülü kısıma koymak herhalde
  • ben olsam vitesin altindaki plastik parcayi sokup sol ust tarafina dogru ufak bir delikle yapardim ki oyle yaoacagim zira benim orad delik var



    jetta passattada orada disi jack koyarsan oraya cok kullanisli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SIFIRLAMA VALFI, DEĞİŞKEN EKSANTIRIK MİLİ



    Aracimda. (S40 2001) bugun motor isigi yandi. Sanayide herhangi bi elektronikciye (beyinciymis) goturup bilgisayara baglattim. yukarida buyuk harfle yazdigim bu ariza cikti. Sildirdim. Bu ariza hakkinda bilgisi olan varmi. Ne anlama geliyor. aracta lpg var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 mesaj yukaridaki nacker in koydugu resimde kirmizi isaretledigi parca ariza vermis hocam tekrar yanmazsa anlik birseydir ki umarim oyle olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaban AK Ş kullanıcısına yanıt
    VVT valfinizde bir sorun tespit edilmiş. VVT selenoidinin kablolarını kontrol edip, yağ değişim aralığını bir seferliğine erkene çekip tam sentetik yağ kullanmak sorunu çözebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insallah dediginiz gibi anlik birseydir. Bilgisayara baglattigim yere sordum lpg ile ilgili olabilirmi diye degil dedi. Resmini cekip ustaya gonderdim. (Maslak gencler volvo) oda lpg den dedi. Cevap olarak bunu yazmis.





    Ok yakıt değişimine dolayı oksijen sensörü algılama yapamaz bu da arızalıymış gibi oksijen sensörü hatası verir. Yani lpg den dolayi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şaban AK -- 16 Aralık 2017; 20:24:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.