Şimdi Ara

İNTERNETTE NELER OLUYOR(cok cok onemli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Internette neler oluyor ?


    Sevgili dostlar bazı insanlar için öyle araçlar vardır ki yaşamı için stratejik öneme sahiptir. Bu kimisi için otomobili, kimisi içinde atolyesindeki iş makineleridir. Benim durumumdaysa en önemli araç Internet. Neredeyse günümün oldukça uzun bir kısmını karşısında geçirdiğim ve tüm işlerimi üzerinden gerçekleştirdiğim Internet bağlantım benim için çok önemli. Bu sebeple Interneti ilgilendiren her sorun beni de oldukça etkiliyor. Bu bağlamda on gün kadar önce Internet bağlantılarında yaşanan yavaşlama tüm işlerimi alt üst etti. Türk Telekomun yaptığı açıklamaya göre sorunun kaynağı Telekomun yurt dışı Internet bağlantılarını sağlayan ve Marmara denizinin altından geçen hattın hasar görmesiydi ve bu hasarın sebebi denizin altında gerçekleşen ufak çaplı bir depremdi. (Doğrusu iyi mazeret bulmuşlar,tebrik ederim)



    Elektrik kesintileri veya su kesintileri gibi gelişmiş ülkelerde ancak büyük felaketler sırasında oluşan aksaklıklarla karşılaşmayı artık doğal kabul etmiş her Türk vatandaşı gibi bende Telekomun Internet hatlarının zırt pırt kesilmesine alışmıştım ve bu kesintiyi de her iyi vatandaş gibi büyük bir tevekkülle karşıladım. Zaten Telekom bir hafta içinde sorunun halledileceğini belirtmişti. Bizde bu arada yazımızı gönderememiştik ama olsun vatan sağolsundu. Bu duygular içindeyken Telekomun verdiği bir hafta süre doldu ve basına yansıyan açıklamalarda sorunun giderildiği söylendi ama bir sorun vardı Internetim hala kaplumbağa hızındaydı ve büyük umutlarla bağlattığım ve düzenli olarak ücretini Telekoma ödediğim ADSL modemim sanki bana kahkahalarla gülüyordu. Bu tip olaylarda otomatik tepki vermeye alışmış komplocu kafam hemen bana bu işin altında bir iş var sinyalleri göndermeye başlamıştı ki mail kutuma önemli bir mesaj düştü.



    Bahsettiğim mesaj iyi bir bilgisayar uzmanı olan ve beni bu konularda zaman zaman bilgilendiren değerli bir dostumdan geliyordu. Kendisinin bana gönderdiği maili okuduğum zaman önce kanım dondu sonrada çok sinirlendim. Meraklanmayın sizinle hemen paylaşacağım. Değerli bilgisayar uzmanı dostumda benim gibi Internette yaşanan bu "garip" gelişmelerden şüphelenmiş ve kendi çapında bir araştırma yapmıştı. Vardığı bulgular gerçekten çok ilginç. Buna göre Türk Telekomun Marmara denizi altındaki hattı koptuktan sonra yeniden onarılmak yerine başka bir hattan ek kapasite alınmış. Yani sizin anlayacağınız hat onarılmamış sadece bir dosttan ödünç hat alınmış ve tüm iletişimimiz bundan sonra bu hattan yapılacakmış. Şimdi sakın " Serdar Bey,ne varmış bunda,dost dediğin kara günde belli olur, vermiş hattı işte iyiliksever birileri sende iyice delirdin her şeyden endişe duyuyorsun" demeyin. Çünkü çok sevgili dostlar tüm iletişimimizin aktığı bu yeni hattın sahibi Yunanistan Telekomu .



    Peki ne çıkar bundan diyenlere bana gelen mesajın gerisini aktarayım. Sevgili dostum bu bilgiyi edindikten sonra birde kendisi kontrol etmek istemiş. Bu kontrol için özel bir geri tarama sistemini kullanmış. Bu sistem halihazırdaki bir Internet sitesinin geri bağlantılarını izliyor ve bu sitelerden yapılan iletişimin hangi noktalardan geçtiğini belirliyor. Deney yapmak için iki önemli sitemizin adreslerini kullanmış ve bu sitelerin verilerinin hangi bağlantıya gitmekte olduğunu incelemiş. Değerli dostumun deney için kullandığı iki site Genelkurmayın ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin siteleri. Dostum bu sitelerin geri taramasını yaptığı zaman gözlerine inanamamış çünkü bu stratejik kurumlarımızın sitelerinden yapılan geri tarama ikisinin de tüm verilerinin Yunan Telekom şirketinden geçtiğini kanıtlıyormuş. Değerli arkadaşımın vardığı veriler doğruysa ve ortada bir yanlış anlama yoksa şu anda Meclisimizin ve Genelkurmayımızın sitelerinden gönderilen ve alınan tüm maillerin birer kopyası Yunanistan'a yani Yunan istihbaratına gidiyor. Ben uzman olmadığım için daha hangi tür verilerin alındığını veya bu sitelerin bağlı oldukları bilgisayar sistemlerine de girilip girilmediğini bilemiyorum.



    Şimdi buradan Telekom yetkililerine ve bilgisayar uzmanı olan arkadaşlara bir çağrı yapıyorum. Lütfen bana ulaşan bilgiyi birde sizler araştırın ve kısa zamanda beni veya yetkili kurumları bilgilendirin çünkü eğer bu iddia doğruysa geçirdiğimiz her saniyede çok önemli bilgiler yanlış ellere gidiyor olabilir. Şunu çok iyi bilmelisiniz ki istihbarat dünyasında bir astsubayın Genelkurmaya yazdığı ve normalde çok önemli olmayan basit bir dilekçeden bile tonlarca bilgi çıkartılır.Eğer bana gelen bilgi gerçekten doğruysa ki inanmak istemiyorum şu anda düşmanlarımıza kendi ellerimizle istihbarat servisi yapmaktayız.



    Bu önemli konudan sonra kısaca bir genel değerlendirme yapmak isterim. Sevgili dostlar biz Türkler nedense binlerce yıldır istihbaratın ve bilginin ne kadar değerli olduğunu bir türlü anlamadık. Bu sebeple Türk kültüründe istihbarat kelimesi hep kötü anlamlar yüklenen muhbirlik veya ajanlık terimleriyle birlikte düşünüldü. Ama mesela İngilizce'de istihbarat anlamına gelen "intelligence" akıl kökünden gelir. Yani orada istihbaratçılık bilgiyi edinme ve kullanma anlamında olumlu olarak kullanılırken bizde nedense hep bu tip çalışmalar "mertliğe aykırı" olarak görülür. Bu sebeple tarihimizin başından beri bizi silahla yıkamayan Çinliler,Bizanslılar ve İngilizler gibi milletler Türkleri ajanlarıyla yıkmıştır. Bugün devlet amblemimizdeki yıldızların hepside istihbarat çalışmalarıyla yıkılan devletlerimizi temsil eder. Bu yıkılan Türk devletlerinin çoğu kılıçla değil istihbarat operasyonlarıyla yıkılmıştır. Belinde taşıdığı silahı çekip attığını vuran kazanmaz aklını kullanarak düşmanını savaşmadan yenenler gerçek anlamda kazanırlar. Daha basitçe bir örnek verirsek Mematiler ne kadar cesur olsa da aklını kullanan Baronlara yem olur gider. Bu sebeple artık boş sloganları ve asarız,keseriz,not alırız gibi terimlerden vazgeçip aklımızı kullanmaya başlamamız şarttır. Aklı kullanmanın ilk yolu da düşmanınızı sırlarınıza ortak etmemektir.

    (bir haber portalından alınmıştır)
    lutfen yorumlarınızıda yazın...!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BamBam68 -- 17 Şubat 2005, 2:29:19 >







  • Telekom'a
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.