Şimdi Ara

Spam’ atarak ayda 750 bin dolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternet tarihinin ilk spam davasında 9 yıla mahkum olan Jeremy Jaynes’in spam postadan ayda 750 bin dolar kazandığı ortaya çıktı.

    Dünyanın önde gelen 10 spamcisinden biri kabul edilen Jeremy Jaynes’in davasının ardından spam posta gönderimi ile ilgili bazı ‘meslek’ sırları açığa çıkıyor. Jaynes’in 16 hızlı bağlantı üzerinden, günde 10 milyon spam gönderdiği ortaya çıktı. Bu rakam, Jaynes’in tüm internet kullanıcılarına en az bir spam posta gönderdiği anlamına geliyor.

    AYLIK GELİR 750 BİN DOLAR

    Savcıların hzırladığı rapora göre, Jaynes’in spam postadan ayda 750 bin dolar gelir ediyordu. Raporda, Jaynes’in tüm operasyonları North Carolina eyaletine bağlı Raleigh kentindeki evinden idare ettiği yazıyor. Jaynes’in en çok kullandığı spam postalar arasında ücretsiz pornografi şifreleri, internet geçmişini silen program ve yatırım hesabı ilanları bulunuyor.

    ‘Spam’ posta göndericisine 9 yıl

    30 BİN KİŞİDE BİR

    Başta Gaven Stubberfield olmak üzere birçok uydurma isim kullanan Jaynes’in spam tekliflerine ayda 17 bin civarında yanıt alıyordu. Diğer bir hesapla Jaynes gönderdiği her 30 bin e-posta başına, 1 kişiden kredi kartı numarası çalabiliyordu. Gönderilen milyonlarca mesaj için oldukça düşük bir geri dönüş rakamı gibi gözükse de, Jaynes bu bu şekilde ayda 750 bin dolar elde edebiliyordu. Hızlı bağlantılar için harcadığı 50 bin dolar masraf çıkarıldığında Jaynes’in birkaç yıl içinde milyonlarca dolar servet yaptığı anlaşılıyor. Savcılar spam göndericinin 24 milyon dolar para biriktirdiğini ve bu parayla yüksek piyasa değerine sahip malikaneler ve spor otomobiller satın aldığını tespit etti.

    KULLANICI ADRESLERİNİ ÇALDI

    Spam göndericisi Jaynes’in kullanıcıların e-posta adreslerini ABD’nin en büyük servis sağlayıcısı America Online’ın veritabanından ve açık artırma sitesi eBay’den çaldığı saptandı. Ancak, Jaynes’in son derece sıkı korunduğu bilinen bu veritabanlarına nasıl sızdığı bilinmiyor. Bundan bir süre önce AOL mühendislerinden birinin şirketin veritabanından 92 milyon kişinin kimlik bilgilerini sızdırdığı biliniyor. AOL’den çalınan liste ile Jaynes’inki birbiri ile örtüşüyor.

    24 SAAT SPAM GÖNDEREN DÜZENEK

    Mahkemenin yapıldığı Virginia yasalarına göre, reklam amaçlı e-posta göndericileri mutlaka bir geri dönüş adresi bildirmek zorundalar. Uydurma isimler ve adresler kullanan Jaynes, yasayı birçok kez ihlal etmiş görünüyor. Jaynes ayrıca, kimliğini gizlemek için uydurma routing bilgileri ve alan adları vererek, kullanıcının kendisine ulaşmasını engelliyordu. Savcı, Jaynes’in evinde kurduğu çok sayıda bilgisayardan oluşan spam gönderim odasını kimi zamanlar başıboş bıraktığını, ancak kurulu düzen sayesinde bilgisayarların 24 saat spam gönderebildiklerini açıkladı.

    İnternetin ilk spam posta davasında yargıç Jaynes’i 9 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Jaynes’in kızkardeşi Jessica DeGroot da bu faaliyetlere katılmıştı, ancak herhangi bir ceza almadı.







  • Oha hakkaten oha
  • way be ac gozLu insan evLadı 4 ay kuLLan bırak işte daha ne kı.ınıda kaLdırmıyon beLeşten geLiyor hersey hey aLLahım.
  • benim anlamadıgım sey insan haklarından bahseden amerika böyle bi suça 9 yıl vermesi bana az geldi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.