Şimdi Ara

kameralı cebe kısıtlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  kameralı cebe kısıtlama

    Hızla yaygınlaşan kameralı cep telefonları ile gizli fotoğraf çekmenin kolaylaşması Uluslararası Mahremiyet (International Privacy-PI) örgütünü harekete geçirdi. Bir açıklama yayınlayan örgüt, insanların mahremiyet haklarının korunması için kameralı cep telefonlarına kısıtlama getirilmesini istedi.


    BBC’nin haberine göre, Londra merkezli PI ’giderek büyüyen’ şeklinde nitelendirdiği bu soruna karşı cep telefonu üreticilerini daha fazla sorumluluk üstlenmeye çağırdı. Kameralı ceplere dahili flaş yerleştirmesini isteyen PI bu sayede gizli fotoğraf çekiminin önüne geçilebileceğine inanıyor.

    Üreticilerin daha kaliteli fotoğraf çeken cihazları piyasaya sürmeden önce uluslararası bir standart geliştirilmesi gerektiğini savunan PI Direktörü Simon Davis, "Telefonların yanlış kullanımı mahremiyet açısından gerçek bir tehdit haline geldi. Eğer şimdi bir adım atılmazsa on yıl içinde sosyal mahremiyet kalmayacak" diye konuştu. Kameralı cep telefonlarını yasaklamak yerine güvenli hale getirilmesini istediklerini vurgulayan Davis, cep telefonu üreticilerinin ahlaki ve yasal sorumluğu bulunduğunu da savundu.

    NOKIA: SORUMLULUK KULLANICIDA

    PI’nın çağrısına ilk yanıt veren dünyanın en büyük mobil telefon üreticisi Nokia oldu. Cep telefonlarındaki görüntüleme özelliğini kullananların sorumlulukla hareket etmesi gerektiğini savunan Nokia’nın açıklamasında, "Görüntüleme ürünlerinin uygunsuz kullanımını tevşik etmiyor ve buna göz yummuyoruz.Kullanıcıları da bu özellikleri yasadışı kullanmamaya çağırıyoruz" denildi. PI’ın aşırı tepki verdiğini de savunan Finlandiyalı merkezli şirket minyatür kamereların uzun zamandır kullanıldığına ve kimsenin bu tür bir tepki vermediğine dikkat çekti.

    YASAKLAR GENİŞLİYOR

    Kameralı ceplerin yaygınlaşmasıyla birlikte pek çok ülkede çeşitli kısıtlamalar getirilmişti. Örneğin teknolojiyle yatıp kalkan Güney Kore’de hükümet üreticilerden cep telefonlarında fotoğraf çekildiğinde mutlaka ses çıkmasını istemişti. Zorunlu flaş talebi ise üreticilerin endişeleri nedeniyle rağbet görmedi.

    Çeşitli ülkelerde, okullar, yüzme havuzları, spor salonları gibi kamusal alanlarda kameralı cep telefonlarının kullanımı yasak.



  • kullanıcıları yasaklamak yerine bi yasa çıkartıp üreticileri kısıtlasınlar hem bu şekilde maliyetlerde düşer telefon fiyatlarıda ucuzlar, tabi bi artısıda artık gerçek telefonlar rekabet eder fotoğraf makinesine entegre telefonlar değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.