Şimdi Ara

PCler bilim için birleşecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar devi IBM ve önde gelen bilimsel araştırma kuruluşları bilgisayarlarını bilime adamak isteyen kullanıcılar için ortak bir projeye imza attı. Dün tanıtılan proje sayesinde milyonlarca bilgisayar, Alzheimer, kanser tedavisi, dünyanın su ve gıda kaynaklarının korunması gibi karmaşık ve yüksek işlem gücü gerektiren sorunların çözümü için tek bir şebekede toplanacak.

    World Community Grid (WCG) adı verilen proje sayesinde bilgisayar kullanıcıları çok büyük bir çaba sarfetmeden bilime ve dolayısıyla insanlığa katkıda bulunabilecek. Bunun için projenin Web sitesinden 1.5 MB’lık bir program indirmek yeterli olacak. Bilgisayar açıkken, arka planda çalışan bu program sayesinde WCG’den alınan veri paketleri işlendikten sonra merkeze geri gönderilecek.Program düşük performanslı çalıştığı için kullanıcılar kendi işlerine devam edebilecek. Programın, ekran koruyucusu olarak devreye girecek şekilde de kullanılması mümkün.

    İLK GÜNDE 2 MİLYON KATILIMCI

    Projenin donanım, yazılım ve teknik desteği IBM’den, şebeke altyapısı ve program ise United Devices’tan. IBM on milyon kullanıcı kapasiteli şebekeye milyonlarca kişinin katılımını bekliyor. WCG’nin kapasitesi talebe göre artırılabilecek. Projeye ilk gün 2 milyon kişi katıldı. Proje kapsamında ele alınacak bilimsel araştırmalar 17 kişilik kurul tarafından belirlenecek. İlk araştırma proteinler üzerine.

    WCG’nin diğer katılımcıları Mayo Clinic, ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü, Dünya Sağlık Örgütü ve Bİrleşmiş Milletler Kalkınma Programı.

    WCG tipi projelere ’distributed-computing’ adı veriliyor. Bilgisayar kullanıcılarının SETI@home dan (dünya dışı varlıkları bulmaya yönelik bir proje) tanıdığı bu tür projelerde karmaşık bilgisayar işlemleri milyonlarca parçalara ayrılarak paketler halinde ağa bağlı bilgisayarlara yönlendiriliyor. Her bir bilgisayar paketi işledikten sonra yeni paketler alıyor. Bu siber işbirliği sayesinde normalde bir süperbilgisayarın yapabileceği iş milyonlarca bilgisayara bölünmüş oluyor. Bu işlem sırasında bilgisayarların atıl haldeki işlem gücü kullanıldığı için sisteme ek yük binmiyor.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.