Şimdi Ara

ADSL kesintisinin nedeni virüs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ulaşıtırma Bakanı Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde yaşanan ve gün boyu süren internet kesintisinin sebebini açıkladı: "ADSL sistemi virüs çökertti.."

    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, son günlerde ADSL hatlarında meydana gelen kesilmelerin büyük çaplı bir dış virüs atağı sonucu oluştuğunu açıkladı.

    Marmaris’te yeni yapılan PTT binasının açılışına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Yıldırım, ADSL hatlarındaki sorunla ilgili bir soruya, "Son günlerde ADSL internet sağlayıcı hatlarda meydana gelen sorun giderildi.

    Teknoloji gelişirken bu tür sorunların zaman zaman yaşanması normal. Siberatak diye bir şey var, dış bağlantımıza yönelik çok büyük çaplı bir dış virüs atağı olmuştur. Dünyanın her tarafında herkes bununla mücadele ediyor. Arkadaşlar buna müdahale etti ve düzeltti" diye konuştu.

    Konuyla ilgili Serbest Telekominikasyon İşletmeleri Derneği Başkanı Yusuf Ata Arıak’ın "Eğer bir ülkede bir konuda tekel varsa işimiz zor. Serbest rekabet tüm koşullarıyla Telekom’a da getirilmelidir" şeklindeki açıklamalarını da değerlendiren Bakan Yıldırım, "Herhalde o arkadaşın haberi yok. Telekom’da tekel kalktı. En önce de internette kalktı 110 tane internet sağlayıcı var Türkiye’de. ADSL de serbest, hiçbir tekel yok. 40 tane lisans alan firma var bir tanesi fiilen hizmete başladı. Diğer lisans alan firmalar da en kısa sürede başlayacaktır" şeklinde konuştu.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.