Şimdi Ara

Eşler Neden Aldatır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
3.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Eşler Neden Aldatır?


(En Son Oy Tarihi: 3.3.2008)
Giriş
Mesaj
  • Eşler birbirlerini değil öncelikle kendilerini aldatırlar.

    Kişi kendini aldatmadan bir başkasını aldatamaz.
  • Eşler, neden mi aldatır? Cehaletten!

    A'RAF SURESİ
    172. Hani Rabbin, ÂDEM (Adamın) OĞULLARINDAN, bellerinden (belsuyu menilerinden) ZÜRRİYETLERİNİ alıp onlara ÖZBENLİKLERİNE (Alyuvar DNA moleküllerine, genlerine) şahit tutarak sormuştu: "Rabbiniz (Tekrar, tekrar yaratıcınız) değil miyim?...

    28. Bir İĞRENÇLİK yaptıklarında şöyle derler:...

    33. De ki: "Rabbim, ancak şunları HARAM kıldı: İĞRENÇLİKLERİ- GÖRÜNENİNİ (hayvanlar gibi açıkta ilişkiye girmeyi), GİZLİ (kapalı yerde veya yorgan altında) olanı- GÜNAHI (Her doğanın, doğmak istediğine dair kimin elinde bir belge var? O bedenin ana ve babanın işlediği bir suçun ÜNAHINI neden yüklensinler? Sabih, Maksun, günahsız denmez mi, yeni doğmuş bir bedene?)...

    3. Rabbinizden size indirilene uyun; O'nun berisinden BİRTAKIM VELİLERİN (din adamlarının, şehlerin, şıhların) ardına düşmeyin. SİZ NE KADAR DA AZ ÖĞÜT ALIYORSUNUZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    7. Onlara (bu yazılanlara inanmayanlara) BİR İLMİN tanıklığında bütün serüveni MUTLAKA ANLATACAĞIZ. BİZ OLUP BİTENLERDEN HABERSİZ DEĞİLDİK! (Bunu bilin ve anlayın.)

    RAHMAN SURESİ
    74. Daha önce onları ne CİN KİRLETMİŞTİ ne de İNSAN!

    SAD SURESİ
    81. "O BİLİNEN güne kadar!" (O kıyametin bilinen gününe kadar, size süre tanınmıştır!!!!!!!! Sakın gününü bilmiyoruz demeyin!!!!!!!!!!!!!!!!)

    NE'BE SURESİ
    17. Hiç kuşkusuz, O AYIRIM ve HÜKÜM günü KESİN OLARAK BELİRLENMİŞTİR!!!

    HADİD SURESİ
    14. ... Allah'ın emri geldi. O sinsi aldatıcı, sizi ALLAH ile ALDATTI!"

    ŞÛRA SURESİ
    49. ... Dilediğine KIZ evlatlar BAĞIŞLAR, dilediğine ERKEK evlatlar ARMAĞAN eder!!!

    -Cennet ANANIN ayakları altında our mu? Bağışlanmış olan mı, yoksa ARMAĞAN olan mı üstün olur?!

    Ana erkil misin, Ata (baba) ERKİL misin?

    ZÜMER SURESİ
    43. Yoksa ALLAH'ın berisinden ŞEFAATÇILAR (Evliya, Embiya veya Peygamber şefaatçileri) mı edindiler?..

    45. Alla YALNIZ BAŞINA ANILDIĞINDA (Hz. Muhammed onun kulu ve elçisi diye anılmadığında!!), ahirete İNANMAYANLARIN kalpleri NEFRETLE ÜRPERİR; Onun (Alyuvarın) dışındakiler (peygamberler, Evliyalar, Embiyalar) anıldığında ise HEMEN MÜJDELENMİŞ gibi SEVİNİRLER.

    NEML SURESİ
    75. Yerde ve gökte hiçbir GAYB yoktur ki, AÇIKLAYICI BİR KİTAPTA OLMASIN!!!

    -Hâlân kim diyebilir ki KAYAMETİN günü ve saati bilinmiyor!!

    -İlminin adamı olan olsaydı, KIYAMETİN gününü ve saatini (açıklayıcı kitabı bularak) açıklayabilirdi!

    -Ne dersiniz?

    CİN SURESİ
    26. GAYBI bilendir O. GAYBI konusunda hiç kimseyi yardımcı yapmıyor!

    27. SEÇTİĞİ BİR ELÇİ MÜSTESNA!!




  • En son bri çıkaccak arkadaş ben şu yüzden aldattım diyecek ama bakalım biri çıkabilecekmi?

  • Bunu yazıya dökmek oldukça zor aslına bakarsan ama özetlemeye çalışayım.Yanlış olarak kabul ettiğinizi doğru gibi yaşamak.

    Bir erkek eşini aldattığı AMA eşi bunu duymadığı sürece toplumun diğer bireyleri tarafından sıvazlanır. Duyulursa kadının affetmesi beklenir ( beklenir derken bir tercih değil zorunluluk affetmek burda bir tavsiye değildir yani ) . Bir çoğunuz henüz abiyane tabirle milli olmamış erkeği dışlamıyor musunuz? Oysa ki örf ve adetlerimize göre dinimize göre evlenmeden olmaması benimsenmişken. DOĞRU BİLDİĞİMİZLE DOĞRU KABUL ETTİĞİMİZ farklı şeyler.


    Durum böyle olunca ne yoldan hayır beklemek doğrudur nede yolcudan çünkü rotası belli olmayan hayatlar yaşıyoruz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Magiuser

    Aldatmayacak erkek yoktur, korkak erkek vardır



    Bu seçeneği atlamayalım ekte görülen insan modeli son zamanlarda içi boş eğitimle artmakta ve sonuç olarak ; kültürel donanım olarak eksik bireyler ve onların yetiştirdiği çocuklar.
  • Aldatmanın duruma göre değişen sayısız sebepleri vardır bana göre. Kimi zaman o sebepler aldatmayı haklı gibi gösterse bile aldatmak çirkin birşeydir sonuç itibariyle.
    Fiziksel yolla olan nasılsa düşünce yoluyla gerçekleşen aldatmada bir okadar çirkindir. Yalnız bana göre bunun ne eğtimle ne de ahlak anlayışı ile bir bağlantısı yok. Ahlak anlayışıda ancak fiziksel yolla aldatmaya çomak sokarsa sokar ancak düşünce yoluyla aldatmanın önünde bu tip kavramların durması mümkün değildir.
  • DOYUMSUZLUKLA ALAKASI YOK!
    bence sevgi -saygı eksikliği hele bide maddi sıkıntılar eklenince
  • Karşılıklı sevgi-saygı eksikliği

    İnsan gerçekten seviyosa ki sevmek yetmez saygıda gereklidir karşısındakini kesinlikle aldatmaz.Doyumsuzlukda bi noktada var ama insan sevdiği ve saygı duyduğu insanı aldatmaz bence.
  • Çoğu arkadaşın söylediği gibi aldatmanın bir çok sebebi olabilir,bu sebeplerden biri de kişinin gelişememiş özgüvenidir. Hayatın bir çok alanında başarı sağlayamamış kadın ya da erkeğin (aldatan erkek sayısı kadınlara oranla daha fazla) çocuklukları da aslında genel anlamda başarısızlıklarla doludur.Başarıdan kastım sadece okul ve iş çerçevesinde değil genel anlamdadır.Başarılı sağlam arkadaşlıklar kuramamak,platonik aşkına açılamamak,kardeşleri arasında ön plana çıkamamak yani kısaca başrol oyuncusu olarak değilde yan karakter olarak hayatını sürdürmek.Bu tip insanlarda sevgi açlığı söz konusudur ve genel olarak kendi sevdikleri kişi ile beraber olmak yerine kendisini seven kişi ile beraber olmak durumu ortaya çıkar.Kendisini seven kişi ile evlenir aradan ne kadar zaman geçeceği önemli değildir 2 ay da olabilir 3-10-20 yılda hiç farketmez,kendisini eşinden daha çok seven biri çıkar ortaya (aslında sevgi olmak zorunda değildir kendisi ile eşinden daha fazla ilgilenen herhangi birisinin çok sevdiğini düşünebilir) ve kişi aldatır.Sadece eşi tarafından değil başka biri tarafından çok sevildiğine inanan bu kişinin kendine olan güveni artar çünkü tek kişi değil onu seven, ona değer veren, ona aşık olan, ona tapan başka biri daha vardır artık.Kendince o artık bulunmaz hint kumaşıdır kısaca ve kendine olan güvensizliği bu sayede yerini güçlü bir özgüvene bırakmıştır.Yalnız bu kişiler eşini aldattığını herkesden saklama yolunu tercih ederler.

    Yetersiz olan özgüveni duygusal tatmin yerine cinsel tatminler ile de kazanmaya çalışan insanlar vardır,bir kaç arkadaşında belirttiği gibi toplumda aldatan kişi poh pohlanır işte bu kişilerde aldattığını arkadaşları arasında konuşmaktan çekinmezler aksine bu konuşulması gereken bir konudur çünkü "erkek adam aldatır" düşüncesi hakimdir.Arkadaşları onu bu davranışından dolayı yücelttikçe kişinin özgüveni artmaktadır.Bu kişiler eşlerini aldatırken uzun vadeli ilişkiler yaşamazlar,ikinci kişi için sevgiye ve aşka yer yoktur,eşlerine aşıktırlar ve kesinlikle eşlerinin öğrenmesini istemezler.Onlar için önemli olan eşleridir diğer birlikte oldukları kişilerin hiç bir değerleri yoktur.Yalnızca içlerindeki o güven eksikliğini gidermeleri için birer araç olarak görür.

    İkinci durumun ortaya çıkmasında ki aldatan kişinin suç ortağı ise toplumdur.




  • sanırım erkeğin doğasında var (istisnalar kaideyi bozmaz)
  • 5. Eski erkek arkadaşlarının yatakta çokta kötü olmadığını düşünürler. Ancak eşlerine her zaman onun daha iyi ve başarılı olduğunu söylerler. Eşinin de istediği budur zaten..

    Bir sitede böyle bir yazıya rastladım. Kadınlar için yazılan bu ifadeler beni şok etti. Üstelik kadının o sözlerine karşılık erkeğinde hoşuına gidermiş bu ifadeler. Bu yazı sizce de mide bulandırıcı değil mi ? veya böyle birşeye rastlanılır mı ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .TaneR.

    sanırım erkeğin doğasında var (istisnalar kaideyi bozmaz)

    canlılar için genlerini bir sonraki nesle ulaştırmak hayati derecede önemli. erkek ne kadar çok dişiyle beraber olursa başarılı olma ihtimali artıyor ve bu erkek için kolay bir iş oysa dişiler için bu süreç oldukça zahmetli . dişinin seçimleri sınırlı, hayatı boyunca sadece birkaç kez hamile kalabiliyor. onun için önemli olan iyi bir seçim sonucu doğacağı sağlıklı yavrusunu güven içinde büyütebileceği ortamı ona sağlamak.
  • Erkeği dişiye yaklıştıran, bağlayan bir takım hormonların belirli bir etkinlik süresi olduğunu okumuştum. Bu süre genellikle yeni doğan bireyin belirli bir gelişim seviyesine ulaşma süresine eşitmiş. Bu sayede yavruların savunmasız olduğu ilk zamanlarında erkeğin de yuva çevresinde bulunarak onları koruması sağlanıyormuş. Bu tam olarak hangi canlılar için geçerli, hangileri için değil onu bilemiyorum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Deep Impact

    eşler aldatmaz; aldanır ...


    Bravo!
    Ancak bukadar güzel bir cevap verilebilir.
  • Karşılıklı sevgi-saygı eksikliğinden ve bunun yanında Cehalet.
  • Peki eşlerini aldatmayan neden aldatmaz?

    Onlar çok mu eğitimli, her konu da çok mu iyi anlaşıyorlar, ilişkilerinden maksimum doyumu almanın ulvi bir yolunu mu bulmuşlar ? Sevgi ve saygı konusunda hiçbir yorum yapmıyor ve karısını aldatan erkeklerin geneli için bir sorun oluşturmayacağını düşünüyorum.

    Aslında evlilik denilen bu kuruma taşıyabileceğinden daha fazla yük yüklemiyor muyuz? Yani öyle bir insanla evleneceksin ki hem ömür boyu iyi anlaşacaksın, ömür boyu aynı şekilde aşk-sevgi-saygı ortamını paylaşacaksın. Cinselliği de tekdüzeliğe kurban etmeden uzun yıllar yaşayacaksın. Bir de en iyi arkadaşın, sırdaşın oldu mu daha da makbul. Bunların hepsini aynı insanda bulmak ne kadar mümkün ?

    Aldatanlara madalya takmak gibi bir niyetim yok; ancak "su yokuş yukarı akmaz" diye bir de atasözümüz var. Erkekler için monogami doğal bir tercih değildir ve ancak mecburen ayak uydurulmaya çalışılır.




  • Mertçe bir açıklama oldu. Maddesel düşüncenin neticesi. Açıkcası inancı olmayan bir insanın eşini aldatmaması için bir gerekçe göremiyorum... Tıpkı arkadaşın yorumu gibi.

    Açıkcası bence evliliğin maksadı ne ömür boyu biriyle anlaşmak, ne aynı aşk-sevgi-saygı ortamını paylaşmak ne karşılıklı birbirini tatmin etmek vs. değildir ve böyle birini bulmak diye birşey yoktur. Bunlar bence nefsî kalıyor. Aralarında sadece karşılıklı sevgi-saygı belki ömür boyu devam edebilir. Yoksa insan evliliğinde her zaman güllük gülistanlık olamaz.

    İşte inanan ile inanmayan arasındaki fark burada başlıyor. Hasbi81 adlı arkadaş:
    """Karşı cinse karşı hissettiği duygular da aynı sosyalliğin bir parçası. Ve eşiyle çocuklarını sevmesi, onları koruma ihtiyacı duyması (erkek için konuşuyorum) da geçmişten gelen içgüdülerinin eseri. Dolayısıyla insan öbür tarafta sevdiği insanla sonsuza kadar beraber olmayacağını bilse bile gerekirse sevdiği için ölümü bile göze alabilir. Sizin 'öcü ateistleriniz' böyle özverilerde bulunamazlar sansanız bile durum bu. Sonuçta hepimiz aynı temel içgüdülere sahibiz."""

    şeklinde br yorum yapmıştı. Aile adlı kutsal kuruma, inanan kişiler Allah korkusu ile yaklaşır, eşini Allah'ın emaneti olarak görür, kusurlarını görmez gibi yükseklenir. Ama inanmayan birisi bunu yapamaz. Sevgi varsa belki yapar ama ya sevgi yoksa? Sevmediği birisi için "geri kalan 20-30 yılımı mahvedemem" diyecektir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustafa_ogr


    quote:

    Orjinalden alıntı: khanturks1

    Erkek : Her şartta aldatır .

    Kadın : Fırsatını bulsun aldatır.


    Bu görüşünüz bir genelleme mi yoksa aldatmak isteyenler için mi geçerli?



    Bu yaşıma geldim henüz karısını aldatmamış bir koca ile karşılaşmadım.kadınların durumunu çok detaylı bilmem ama bildiğim gördüğüm duyduğum baya bir evli hanımın da boş durmadığı.

    Sonuçta aldatmak insanların karşı cinsleri arasında olur yani bu kadar erkek karılarını başka erkekler ile aldatmazlar dimi ?


    Ama erkekler için aldatma ; Aslında aldatma değildir tamamen avlanmadır , cinsellik mantıkla alınan bir karar değildir iç güdüsel gelen bir harekettir.Erkek fıratını buldumu avın peşine düşer ne parası,ne gururu hiç bir şey önemli değildir tek istediği avını ele geçirip ona üstünlük sağlamak.

    Kadınlar ise ; İşte burası çok tehlikeli çünkü kadının aldatması için bir sebeb gerekmez.Her şey bir sebeb olabilir.


    Buradadaki ince nokta şu ;

    5 bin üniversiteli arasında araştırma yapmışlar ve şu soruyu sormuşlar;

    a- Eşinizi karşı cinsten birisiyle yatakta yakalayıp ayrılmak mı ?

    b- Eşinizin size gelip artık sizi sevmediğini söyleyerek ayrılmak mi ?


    sizi daha fazla üzer ?

    Sizce sonuçlar ne oranda olabilir ?




  • Geçimsizlik gibi bir problemim olsa idi hemen ayrılığı düşünürdüm ama aldatmazdım.Aldatsa idim sebebi kesin sevgi eksiğinden olurdu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: khanturks1

    Bu yaşıma geldim henüz karısını aldatmamış bir koca ile karşılaşmadım.kadınların durumunu çok detaylı bilmem ama bildiğim gördüğüm duyduğum baya bir evli hanımın da boş durmadığı.


    Aldatmaktan kasıt ne? Cinsi münasebet mi? Eğer öyleyse yüzlerce kişi gösterebilirim karısını aldatmayan. Siz çevrenizi biraz değiştirin bence.. (şaka)

    Yok sadece harama nazar etmekse o daha çok kişisel bir hatadır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.