Şimdi Ara

Bozulan ram ' ler tamir olmazmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
19.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 aylık olan 512 mb lik ramimi garantiye gönderdim..sorunu bilgisayar açılırken reset atıyordu....


    garantiden geldi ve ram in bir yerinde yanık olduğunu söylediler..işaretlemişler aynı zamanda nerde olduğunu.Gerçekten de bir kararma olmuş.Sebebini sordum ... Yanlış takma dan kaynaklanır , o/c yaptıysanız olur dediler ki o/c yapmadım...Herneyse...



    işin en kötü kısmı...garantiden çıkıyormuş şimdi bu ram....şokkkkk oldum..gitti 150ytl lik masraf çöpe.....tamir edilir mi bu diye sordum...HAYIR dediler..



    şimdi sorum şu.....bu ram tamir edilir mi?göreniniz bileniniz varmı?yardımcı olunuz lütfen....



  • benim bildiğim ramler tamir olmaz.o yanıkta ters taktığın için olmuştur.bide ramleri ters taktıysan anakartta meftadır büyük ihtimalle.bir arkadaşımın başına gelmişti.ama sadece anakart aymıştı ramlerde sorun olmuşmuydu hatırlamıyorum.ama garanti anakartı değiştirmişti.ramleri yanlış kullanım hatası olarak kabul etmişlerdir.o yüzden değiştirmemişlerdir.
  • vallahi anakarta birşey olmadı....ben takmadım ters ama...takan birisi olmuştur mutlaka..


    aman aman..anakarta bişi olmasın zaten....neyse canım..giden ram olsun şimdilik...


    tamiri yok diyorsunuz yani?
  • Abi nasıl ters takılabiliyo ki bu RAM? DDR ise imkanı yok böyle birşeyin,olsa olsa sen gevşek takmışsındır o yüzden olmuştur hasar.Tamiri ise malesef mümkün değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Berti

    Abi nasıl ters takılabiliyo ki bu RAM? DDR ise imkanı yok böyle birşeyin,olsa olsa sen gevşek takmışsındır o yüzden olmuştur hasar.Tamiri ise malesef mümkün değil.

    ramin yüzünü ters cevirip takarsın sonra rami yakarsın yanan ramde tamir olmaz gecmiş olsun aga



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gti -- 15 Şubat 2005, 20:30:42 >
  • ters takılmaz ddr ram.
  • DDR Ramlara dikkat edilirse pinlerin iki kısım olup bir tarafın uzun bir tarafın da kısa olduğu ve slota bu yüzden girmeyeceği rahatça görülebilir..
  • baba walla takılıo ya bende düştüm o hataya bir kere (e tabi uykulu halde takarsan olcağı bu )herense benim ramin üzerindede yanık vardı hatta anakartın bir slotundada yanık var fakat ikiside çalışıodu sen şansızmışsın
  • hoca yeme beni takamazsın, bir tarafı uzun diğer tarafı kısadır. ters olunca uzunu kısaya kısayı da uzuna getiriyorsun, girmez slota. Ramin altını kırman lazım o da zor iş.
  • Bilgisayar toplarken en rahat taktığım donanımlardan bir tanesidir ram hiç dikkat etmem ters mi düz mü di ye çünkü sadece bir şekilde takılıyo yani ters takman imkansız (Not: DDR ise tabii)
  • ddr ters takılabilir .rem Test makinalarında anakart gibi bir slot bulunur .Ters takınca ters takıldı uyarı yazısı çıkar ama rem yanmayabilir. Ancak yanık rem garanti dışıdır. Tamir olmaz mı? çip ve komponent değiştirerek yapılır ancak üreticide.Ama garanti dışı olduğundan yapmazlar..Geçmiş olsun
  • Vallaha ya, DDR rami ters takana ödül vermek gerek bence de.
  • hakketten nasıl ters takıyorsunuz şu ramleri anlayamadım
  • EVET arkadaşım bende nasıl ters taktığını merak etmemle birlikte diyorumki eğer kaliteli bir elektronikçi bulursan tamir edilir
  • evet yeter artıkkkkkkkkkkk...açıklıyorum :D



    sanırım ben bunu ters taktım :p Evet yanlış duymadınız....DDram ve ben bunu ters taktım.....



    nasıl oldu? acayip dalgınlığıma geldi..ramleri çıkartmak durumunda oldum.....bozulan ram in arkasına , önüne hiç dikkat etmeden , herhangi bir yüzünü slota zorlamaya başladım..girmedi tabi...zorladım da zorladım...öküzüm ben yaaa....şimdi canlandı neler yaptıklarım kafamda hahahahahahaha


    birazdaha zorladım ve sanki oturdu.....açtım bilgisayarı....zorttttttt...reset attı...herhalde tam girmedi dedim kendi kendime..çıkarttım....bir şekilde ters çevirdim ve yerine oturuverdi...kendi kendime allahallahhhhh dedim..niye şimdi böyle kolay oldu diye :P


    düzgün takmama rağmen yine reset attı...eywahhh dedim sonra..aynen grantiye gönderdim...gerisini zaten biliyorsunuz



    Sonuç : 150 ytl ye yakın para çöpe gitti....anahtarlık yapayım diyorum bundan ama çokda büyük namussuz
  • Forumda rastladığım 3. ters bellek takma vakası bu. İnanması zor ama gerçek , bunu yapabilenler var ...
  • HELAL olsun be abi adam yapmış walla
    şaka bir tarafa kardeş geçmiş olsun umarım anakartada bir zarar vermemişsindir çalışması zarar vermediğin anlamına gelmez ,ilerleyen zamanlarda anlaşılır neyse olur böyle şeyler üzülmemek lazım mesela ben dükkan açtıgım ilk günlerde tamir için gelen bir bilgisayarı yaktım sonra sahibine vermek için başka bi tane aldım onuda yaktım ,sonra yine bi arkadaşın pcsini ödünç aldım onuda yaktım tabii yakan ben değildim bizim elemandı ,sonradan anlaşıldıki şebekeden ama olan bana oldu karizma reset ne reseti format format üzülmemek lazım ,ben diyorumki demekki bi tazenin canını yaktım oda bana beddua etti ,kardeş sende ah almayasın ???
  • yok yaaa..ne ahıııı :D


    ben kuşun kanadını inciltmem :D


    yok yaaa..üzülmüyorum artık...napalım...oldu olan...

    anakarta birşey olmaz inşallah....onun için dua ediyorum
  • haddim olmayarak tartışmaya iştirak ediyorum ama bu ramlerin ters takılma ihtimali sıfır...başka bir açıklaması yok sıfır..
  • ramlar tamir olmaz, en azından bu teknoloji ülkemizde yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.