Şimdi Ara

Satın Aldığınız Mal Bozuk Mu Çıktı veya bozuldu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    hunkar

    Arkadaşlar ben Eksen Bilgisayardan AMD 2500+ almıştım. Bir hafta sonra yandı. CPU en rahat kullanıcı hatası ile suçlayabilecekleri bir konudur. Bana direkt kullanıcı hatası dediler. Overclock yapıp yakmış olabilirsin vesaire. Zorla malı teslim ettim dağıtıcı firma incelesin diye. Bir hafta sonra cevap geldi. Kullanıcı hatası öylemi. Direkt soluğu TUKODER de aldım. Onlar ilgilendi sağolsunlar. İlgilendiler fakat bir şey çıkmadı. Bana il hakem heyetine başvurmamı önerdiler. 500 YTL'nin altındaki tüketici davalarına il hakem heyeti bakar ve mahkemelerle aynı yaptırıma sahiptirler. Burada önemli konu eskiden firmanın bulunduğu yerdeki il hakem heyetine başvurmanız gerekiyordu.

    Şimdi ise ister oraya ister oturduğunuz yerdeki hakem heyetine başvurabilirsiniz. Ben öyle yaptım hem heriflerin tanıdığı olabilir diye hem de bu sefer de onlar benim ayağıma gelsin. Olay hemen sonuçlandı gerekçe de bana Türkçe kullanma kılavuzu ve ambalajlı mal vermedikleri için. OEM almıştım Diğer hic bir şeyle ilgilenmediler bile. Firma itiraz etti vermeyeceğiz parasını dedi. Ama dediğim gibi mahkeme kararı ile aynı yaptırıma sahip. Önce Eminönü'ye gittim. Orada ticaret sanayi bilmem ne var oraya bana kullanıcı klavuzu vermediler ve ambalaj kötü diye şikayet ettim. Bunun için 500 lira cezayı paşa paşa devlete ödediler. Sonra Taksim'e elimdeki gerekçe ile gittim. Orda avukatlar barosunun bir binası var oraya 'avukat tutacak gücüm yok ben öğrenciyim bu malı da harçlıklarımı biriktirip aldım bu da heyetin kararı firma malımı vermiyor, haciz ettireceğim' dedim. Sağolsun devlet baba bana avukat atadı. Tamam bababın gücü var ama ben açıyorum davayı ben de öğrenciyim. Noterden avukata bir belge çıkardım. 20 milyon mu ne bir de avukata 50 milyon harcırah verdim. Ki bu parayı haciz sonrası geri alıyorsunuz. Ayrıca davayı kaybetme olayı olursa devlet zaten size avukat atamıyor. Bir ay sonra söke söke paramı da geri aldım harcırahı da geri aldım üstüne onlara da bir sürü ceza ödettim.



    http://forum.pclabs.gen.tr/index.php?showtopic=53002



    Herkes hakkını arasa dedikleri gibi ORTADA böyle şirketler kalmaz...Böyle bir şey başıma gelirse bende denerim aklınızda olsun...E güzel...








  • helal olsun
    adam gibi iş yapmayı öğrensinler yoksa haklı bile olsalar haksız çıkarlar böle.ders olsun bu firmalara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskolnikov -- 15 Şubat 2005, 14:06:26 >
  • O işlemcilerde koruma yok diye biliyorum ben, yanar tabi...
    INTEL alsaydın yanmazdı oysa
  • Süper bir azim. Bir insan hakkını bu kadar arar. Herkes böyle olsa, firmalar kazıklamak için değil, hizmette yarışırlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.