Şimdi Ara

Linux soru ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1. Linux u nerde bulabilirim
    2,Linux unda windows xp/98 gibi çeşitleri varmı ve görünümü nasıl hakkında bilgi verirseniz sevinirim



  • 1- Linux dergileri var onlarla beraber veriliyor yada netten kendi sitelerinden download edebilirsin. (www.mandrakelinux.com ,www.debian.org vs vs) yadahttp://www.linuxiso.org/ sitesini kullanabilirsin. Bu sitede bir çok linux dağıtımının isoları var. Hemen hemen bütün dağıtımların sitelerine linkler var.

    2- Var. alsana görüntü



    daha fazlası burada var...http://shots.osdir.com/ istediğin dağıtımın isiminin üzerine tıkla resimleri gelir.

    3- diğer topicte sorduğun soru hakkında

    Linux, "Hangi Dağıtım ?" Sorusuna Cevap
    http://forum.donanimhaber.com/m_981214/tm.htm

    burayı oku. Linux aslında işletim sistemi değil işletim sistemi çekirdeği (kernel)dir. Yani herkesin anlayacağı dilde şöyle diyelim linux(kernel) ekmek hamurudur tamam mı ? Ve bir sürü fırıcı. Bütün fırıncılar bu ekmek haumurunu alıyor kimi bundan tuzlu ekmek kimi tatlı ekmek kimi cevizli ekmek kimi bilmem ne ekmek yapıyor yani sonuçta bir işletim sistemi dağıtımı haline dönüşüyor. Hepsi çeşit çeşit ama hepsi aynı işi görür yani karnını doyurur.

    Hangisinden başlıyayım diye sorarsın sen şimdi mandrake tavsiye ederim. nerden bulurum nasıl kurarımda dersin sen şimdi dimi :) aşağıdaki yazıyı oku,

    Mandrake 10.1 kurulum,Nvidia,nForce,Wine,VMware,URPMI konfigurasyon
    http://forum.donanimhaber.com/m_1226802/tm.htm

    kolay gelsin.
  • mythief yine yapmış yapacağını, ama bu arada şunu eklemek isterim Pardus adında ulusal bi illetim sistemimiz çıktı... mutlaka denemelisin.. ve yakında kurulum sürümü çıkarsa onu kurman daha iyi olur, çünkü hazırlayanlar Tübitak ve Türkçe olması için yerli olması için gayret gçsteriyo

    yerli malları haftası yapmak niyetim değil, fakat linuxde sorun yaşarsn herhalde en kolay kendi dilinde ve kendi ülkenin insanları ile halledersin..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kibarfeyzo

    mythief yine yapmış yapacağını, ama bu arada şunu eklemek isterim Pardus adında ulusal bi illetim sistemimiz çıktı... mutlaka denemelisin.. ve yakında kurulum sürümü çıkarsa onu kurman daha iyi olur, çünkü hazırlayanlar Tübitak ve Türkçe olması için yerli olması için gayret gçsteriyo

    yerli malları haftası yapmak niyetim değil, fakat linuxde sorun yaşarsn herhalde en kolay kendi dilinde ve kendi ülkenin insanları ile halledersin..


    Pardus' un kurulabilir halinin yaz aylarında çıkacağı tahmin ediliyor. Pardus için beklemenin bir alemi yok.
  • daha evvel pardusun deneme sürümü duyurulmuştu, kurulum yapmak için dosyayı açıp bir önyükleyici yapılandırmakla oluyordu... sanırım gentoo tabanlı geliştiriilmişti.. bunu deneyebilirsiniz..

    ama gerçek kurulum halini beklemek bence daha mantıklı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kibarfeyzo

    daha evvel pardusun deneme sürümü duyurulmuştu, kurulum yapmak için dosyayı açıp bir önyükleyici yapılandırmakla oluyordu... sanırım gentoo tabanlı geliştiriilmişti.. bunu deneyebilirsiniz..

    ama gerçek kurulum halini beklemek bence daha mantıklı


    Gentoo tabanlı değil. Gentoo sadece kuluçka dağıtım olarak kullanıldı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.