Şimdi Ara

muhasebede +server+ 10 makina = çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam
    arkadaşlar şimdi bir muhasebeci düşünün 10 adet pc var 1 tanesi server olucak ve ben bu geri kalan 9 makinayla servera bağlanıp (9makinanın +işletim sistemini+ proğramlarını bu 1. ana makinadan kullanabilirmiyim )ve bu 9 makina dan her hangi biri çöktüğünde( server hariç) yeniden format attıktan sonra makinadaki eta muhasebe proğramını yeniden şifre falan almadan üretici şirketten nasıl yüklerim ?(illegal yollar hariç tabii) ve bu sistemi kurmak için neler yapmam ve neler lazım ?yani diğer 9 pc ye işletim sistemi olarak ne yüklememiz lazım ve bu 9 pc deki eta proğramı bağımsız olarak çalışıcak sadece servera bağlı olarak yapılan bütün işlemler serverdaki pc ye kaydedilicek (müsteri bilgileri vs.) yani 9 makinadan biri çöktüğünde son yapılan girdiler serverda kayıtlı olucak bilgi ve veri kaybı olmucak bu nasıl olucak şimdiden teşekkürler ...







  • istediğin mikrosoft işletim sistemi sürümünü yükle farketmez hepsinin ağ ayarlarını ortak çalışma grubu belirleyerek hub uzerinden birbirine baylayabilirsin. bunlar satandart bilgiler zaten. bu ağındaki on makine birbirini gördükten sonra ETA ya gidip 1 sever 9 terminal için paket satın alıcan yasal olarak kullanmak istediğin için onlar zaten gelip desteğini veriyorlar.
    sana her makine için bir eternet ,,, 16 (bulamazsan 24) çıkışlı hub yeterince cat5 kablo, yeterince RJ45 Connector(en az 20 tane) birde RJ45 pense lazım. gerisi kolay.

    TB: TURUNCU BEYAZ
    T: TURUNCU
    YB : YRŞİL BEYAZ
    M: MAVİ
    MB: MAVİ BEYAZ
    Y: YEŞİL
    KB: KAHVERENGİ BEYAZ
    K: KAHVERENGİ


    OLARAK sekiz kabloyu dizip RJ45 connectorleri uygun mesafeye kestiğin kabloların başlarına çakıcan. birer ucunu makinelere diğer uclarını hub a bağlıcan. Etanın personeli gelip programı kuara gerekli desteği verir. başarılar.




  • eta zaten öle bir program senin bilgisayar gümlesede önemli olan servera bişiy olmasın !!düzenli olarak yedek alsınlar bişiycik olmaz ama internet olursa çok uğraşırsın birde tüm makinaları kurduktan sonra herşeyi yükledikten sonra birer image larını al acayip rahat edersin ilerde bişiymi oldu makinaya çak image gitsin!!
  • İşletim sistemi tercihi istiyorsan bence makineleri win98 yükle yazıcı problemleri yaşamazsın ama ana makine muhahhak NT Server tabanlı bir tercih yap 2000 server veya 2003 dat net server olabilir.

    Eta terminal makine üzerindeki donanım değişikliklerine göre reaksiyon verir donanım değişikliği olmadığı sürece istedğin kadar makineleri tekrardan kurulumlarını yapabilirsin ayrıca kurulumu yapmaya ve şifre almaya yetkili değilsin yetkili eta bayiisi ile anlaşman lazım bence alt yapıyı onlara kurdur bırak onlar uğrasın kurulumda senin edinenmeyeceğin bilgiler ve deneyimler var.

    Terminaller için dediğim gibi win98 yerinde bir tercih olucaktır ama XP de Yazıcılara bazen "Net Use" komut ile bağlanmak gerekebiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.