Şimdi Ara

Açık arazide 57,5 metreye ulaşım. Acemiye yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Burası Sapancanın bir beldesi. ADSL geldi ve 50-60 metre uzaklıktaki evine sınırsız bağlattı kardeşim. Şimdi ben masaüstü bilgisayarıma ne takayım (kart, anten vb.) hangi güçte olmalı, internette nereden bulurum, kaçadır filan bilgi verebilir misiniz? Ondaki bağlantıyı (ADSL) birlikte kullanmak istiyoruz, derdim bu. Bu işlerden hiç anlamadığımdan, yardımınızı istiyorum.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @mc@bey -- 14 Aralık 2007; 19:22:20 >



  • airties marka wireless ethernet kartları var..Ben geçenlerde 54 ytl ye almıştım...Ancak aradaki 100 metre mesafe sorun olabilir...google da wireless ethernet kartı diye aratırsan çok çeşitli ürünler bulursun..
  • Ben de Airties WUS-200 kullanıyorum ve 100 metre mesafeden pek de verim alınabileceğini sanmıyorum. Ya ara mesafede bir yerde ayrıyeten, köprü görevi gören ve Access point olarak bildiğimiz Airties Ap-400 gibi bir cihaz daha kullanılmalı, ya da mevcut wireless kartın çekim gücü arttırılmalı. Onunla ilgili bir üst konu mevcut zaten:

    http://forum.donanimhaber.com/m_14915895/tm.htm
  • Merhaba

    Kablo ile cekme imkanın varsa.. sorunsuz bağlantı sağlayabilirsin..
    bi sıkıntı çekmezsin. kabloyu muhafaza edersen.. denenmişdir. fazla metreler ile..

    Kolay gelsin..
  • 100 metre kablosuz bağlantı için uzun bir mesafe...Sinyali göreceğini bile sanmam...Ama kardeşin kablosuz modemine büyük bir anten alıp yayın yaparsa o başka...Mesela aşağıdaki gibi...

    http://urun.gittigidiyor.com/8-dBi-OUTDOOR-OMNIDIRECTIONAL-WIFI-ANTEN_W0QQidZZ7238273

    http://urun.gittigidiyor.com/28dBm-802-11b-g-2-4GHz-WIFI-Uzun-Mesafe-Antenni_W0QQidZZ7206450

    Kablolu bağlantıya gelirsek 30 metreye kadar kendim denedim, sorunsuz bağlanıyor...Ama sonrası için birşey diyemem...100 metre kabloyu boşa almış olabilirsiniz...




  • 100 metreden tam randıman alamazsın
  • Bugün tam olarak ölçtük, 57,5 metre imiş.

    Ben bu işleri daha kolay zannediyordum. Evler arasında ağaçtan başka bir şey yok. Her ikisi de müstakil. Aradaki mesafe sitenin ortak alanı olduğundan ve tamamen çim, kablo döşemeye kalkışmak öteki komşulara ayıp olur.

    Sanıyordum ki "Şu marka dahili wireless kart al, antenini uzat 2 metre şu tip kablo ile verandaya, oradan görür kardeşinin kablosuz modemini." gibi öneriler gelecek.

    Uzaktan gözüktüğü gibi basit ve masrafsız bir iş değil demek ki.

    ADSL başvurusu yapmak gerekecek herhalde.

    Çok teşekkürler hepinize.
  • Ayrıca 1 hafta daha bekleyeceğim buraya farklı bir yanıt gelir diye.
  • arkadaşım denedim ben hiç bir verim alamazsın o mesafeden 25 metreden sonra mafiş

    sana bi taktik verim bi kablo al 20 metre çek o kabloyu ondan sonra bir kablosuz modeme bagla :)))))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maslanturk -- 14 Aralık 2007; 18:33:32 >
  • şu şu şeyleri sıralamak yerine
    2 adet dwl-2100 al, ikisi de birbirini görsün birini access pointte çalıştır öbürküsünü repeater yap ya da ikisini WDS modunda çalıştır yeter.
    Not: Yedek antene falan gerek yok.
  • en ucuz ve uygun cozum anten takilabilen bi usb wireless adaptor olur. anten girisine ihtiyaca gore piyasadaki antenlerden takilabilir. edimax in guzel ve uygun fiyatli bi modeli var

    http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=7242733

    bu usb adaptoru 5mt usb uzatma kablosu ile uygun bi konuma koycan.

    wireless baglancaksan iki antenin birbirini direk gormesi cok onemli. wireless anten kablolari cok pahali ve kaliteli kablo kullansanda bi kac metre sonra ciddi sinyal kayiplari oluyor. bu yuzden wireless cihazlari birbirini gorcek sekilde yerlestirmen gerek. bilgisayari tam karsi evi goren pencerenin onune koyamiyorsan yapacak iki sey kaliyor. thisisanightmare'in dedigi gibi access point kullancan biraz pahali ve ayarlari incelik isteyen bi cozum. yada usb kablosu ile uzatip wireless adaptor ve anteni uygun konuma yerlestircen. usb kablo 5mt de sorunsuz calisiyor 10mt belki calisir ama kesin degil. eger daha uzun mesafa gerekiyorsa araya usb hub konarak data kuvvetlendirilip ikinci bi kablo takilabilir.

    usb kablo ile wireless adaptoru uygun konuma getidikten sonra bi denersin cekip cekmedini. 57mt cok uzun degil. arada engel yoksa direk gorus varsa muhtemelen kendi anteni ile ceker. anten almana gerek bile kalmaz. eger cekmezse birbirini goren directional yonlu antenler gerek (omni directionalla karistirma onlar 360derece her yone sinyal yollar). piyasada satilan yada elde yapilabilen bir suru anten secenegi mevcut. once bi tane al usb ye tak dene gene olmazsa karsi taraftaki cihazada tak. olabildigince yuksek db li ve dar acili anten tavsiyemdir.




  • ThisisaNightmare'in cozumunde karsidan gelen wireless sinyali access point tekrar eder. ev icinde kablo cekmene gerek kalmaz. laptop kullancaksan cok daha konforlu bi cozum olur. ama gene masaustu icin usb yada pci bi wireless adaptor gerekir. bide access pointlerin ayarlari biraz alengirli olabilir. kurulumda bas agritabilir ama bi kere ayarlari halledince sorunsuz calisir.
  • @darkaura

    dwl-2100 de ethernet çıkışı olduğunu unutuyorsunuz galiba masaüstü pc si olanlar ethernetten bağlayıpta girebilir...
  • ben ev icinde kablo cekmemek icin dedim. kablo cektikten sonra iki tane access pointe para vermek pekde akillica degil.

    aslinda 1 access pointlede halolur ama dwl2100 her wireless cihazla wds yada repeater olarak kullanilamiyor. anca client mode da kablo ile pcye baglanir. kablo cektikten sonra usb kullanmak daha ucuz ve daha az zahmetli bi cozum. client mode da calismasi icin dlink 2100 e bir suru ayar gerekiyor. bide 2100 icin ayri elektrik baglantisi gerek. ev icinde wireless olmiyacaksa hic ugrasmaya gerek yok.


    tek access pointle wireless repeater en guzel dd-wrt v24 yuklu buffalo wireless router la oluyor. client mode da baglanip bunu kendi wireless networkune verdigi icin karsida hangi marka wireless cihaz oldugunun hic bir onemi yok. kuvvetli ve her sarta uygun bi cozum ama hem kurulumu bilgi istiyor hemde turkiyede buffalo router satilmiyor.
  • @darkaura

    Daha bize wireless networkun nasıl kurulduğunu soran birisi Buffalo yu nasıl getirsin? Getirdi diyelim dd-wrt yi nasıl kuracak.

    Birde sürekli usb adaptör ya da tek bir cihaz yeter diyorsunuz ama @amcebey kardeşindeki adsl modemin olup olmadığını varsa wireless desteği olup olmadığını daha bize belirtmedi belki 30-40 dolara kablolu adsl modem alıp ek olarak ayrı bir wireless kuracaklar...
  • bende bu yuzden usb oneriyorum ya. basit ucuz.

    bu islere asinaligi yoksa dd-wrt de dlink2100le wds de ole kolay is degil.
  • ben dedim ki konuyu açan şahısın kardeşinin elinde hangi cihazlar olduğunu bilmiyoruz. Belki elinde bir tane kablolu adsl modem var. Ellerinde hiç kablosuz cihaz yoksa... O zaman 1 tane usb hiçbir işe yaramaz 2 tane alsalar o zaman karşı makina açık olmak zorunda kalcak ve en kötüsü ufak bir kitlenmede konuyu açan şahısın interneti kesilecek, %99 windows olduğundan stabil olmayacak vs...
  • cikis noktasinda illaki bi wireless cihaz olcak onun oldugunu farz ediyorum zaten. cikista dlink 2100 olsa bile karsi tarafda wireless kullanilmayacaksa dlink2100le baglanmak bi fayda saglamiyacak gene usb daha avantajli olur. ama alicinin konca yer bilgisayardan 30-40mt uzaktaysa usb kablo ile ulasilmaz network kablosuna bagli dlink2100 kullanmak gerekir gene.

    dedin gibi kesin durumu bilmeden tam ne gerektigini solemek guc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 15 Aralık 2007; 14:26:37 >
  • Sevgili forumdaşlar;

    Bu son yazdıklarınıza mat mat bakıyorum ama anlayabildiğim kadarı ile eksik verdiğim bilgiler var:

    1. Karşı evde kablosuz modem var.

    2. Benim PC masaüstü. Dahili ya da usb wireless bağlama imkanım var. Masam, sözünü ettiğim evi 45 dereceden direk (arada sadece çok iri olmayan ağaçlar var) gören bir camın önünde. Kasa da, masanın sol altında. Önüm veranda. Yani en çok 1-2 metrelik bir uzatma ile anteni verandaya koyabilirim. Yalnız bu uzatmanın da nasıl olacağını bana öğretmeniz gerekecek!

    3. Her iki evdeki işletim sistemi de windows xp sp2.

    4. Karşı evde dizüstü kullanılıyor ve 24 saat açık.

    Umarım yardımlarınız için açıklayıcı bilgi verebilmişimdir.

    Tekrar teşekkürler.

    NOT: Bir de acemilikten saçmalıyorsam bağışlayın, darkaura'nın verdiği linkte "bluetooth 100 m" diye bir şeyler var. Onlar benim bir işime yaramaz değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @mc@bey -- 15 Aralık 2007; 16:48:07 >




  • bluetoothla isin yok. uzatma kablosu ile usb wireless adaptor kullan cikarilabilir antenle. verdigim edimax in 4db adnteni var muhtemelen isini gorur gormezse directional bi anten ile takviye edersin. pci alirsan antene uzatma kablosu gerekcek uygun konuma koymada zorlanacan. wireless anten kablolari cok kayba neden oldugu icin belirli bi uzunluktan fazla olamiyor
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.