Şimdi Ara

Halojen lamba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar el yapımı bir avize için 6 adet 50W osram halojen lamba aldım.Şimdi bu lambalar için trafoya ihtiyaç varmıdır ya da olmazsa olmazlardanmıdır.Zannedersem bu trafolar gerilimi sabit tutuyor.Mağazacı bir arkadaş lambaları trafosuz takarsam ömrünün çok kısa olabileceğini söyledi.Bende çok önemli bir faydası olmayacaksa , avizede yer kaplamaması ve maliyet yapmaması için almayı düşünmüyorum.Özellikle halojen lambalar konusunda bilgili arkadaşlardan bu konu hakkındaki bilgilerini paylaşmasını diliyorum.Saygılarımla



  • quote:

    Orjinalden alıntı: robertdeniro

    Arkadaşlar el yapımı bir avize için 6 adet 50W osram halojen lamba aldım.Şimdi bu lambalar için trafoya ihtiyaç varmıdır ya da olmazsa olmazlardanmıdır.Zannedersem bu trafolar gerilimi sabit tutuyor.Mağazacı bir arkadaş lambaları trafosuz takarsam ömrünün çok kısa olabileceğini söyledi.Bende çok önemli bir faydası olmayacaksa , avizede yer kaplamaması ve maliyet yapmaması için almayı düşünmüyorum.Özellikle halojen lambalar konusunda bilgili arkadaşlardan bu konu hakkındaki bilgilerini paylaşmasını diliyorum.Saygılarımla


    12 volt mu 220 volt mu

    çünnkü 12 volt 50 watt lık lambalar da var
  • Lambalar 220 Volt
  • 220volt ise trafoya gerek yok .
    ömrünü uzatmat istiyorsan dimmer tak biraz voltasını düşür ama parlak ışıtmaz
  • Trafo kullanırsan lambalarında 12 Voltluk olması gerekir.
    @Meymet in dediği gibi bir Dimmer de kullanabilirsin..
    Trafosuz lambaların ömrü pek uzun olmaz.Bir iki hafta olmadan lambaların patlamaya başlar.
    Ben de 220v halojen lamba kullanıyordum,sürekli patlıyordu.Sonra gidip bir trafo alıp,12v halojen lamba taktım,şimdi hiç sorun yaşamıyorum...
  • Dekorayon amaçlı düşünüyorsan, piyasaya yeni gelmeye başlayan 12 Voltluk LEDSPOT ampullerden almanı yavsiye ederim. Çok düşük çalışma akımları var buna karşın ışık güçleri ise gayet iyi yani tranformatör olarak (220/12Vac 20W) düşük bir güçle 6 sını birden çalıştırabilirsin. En önemlisi bu LEDSPOT ampullerin ömürleri teorik olarak sonsuz. Tak ve unut.......
  • halojen lambalar için trafoya gerekyok, ama dimmerle parlaklığını kontrol edebilirsin. yalnız dikkat et halojen lambalar etraflarını çok fazla ısıtır. o yüzden montajı buna göre yap.
  • Cevaplar için teşekkürler
    Yalnız 220 volt halojenlerin çin malı ucuzları var.Acaba onların ömrümü çok kısa ? osramın halojenlerine dimmer takarsam genede ömrü çok mu kısa olur?

    12 voltluk halojenlerin duyu , 220 voltluk olandan farklı olduğu için montajda bana sorun yaratıyor.Bu yüzdan 220 voltta ısrar ediyorum.
  • Merhabalar;

    Yeni bir konu açmak yerine buraya yazmayı uygun gördüm. Konu hortlamış olacak ama olsun.

    6V/4Ah akü ile beslenen, 6 adet beyaz led ve 1 adet de 6V/50W halogen lambası olan bir el fenerim var. Şarj durumda kullanılmaması gerekirken, anahtarı açmışlar ve akü dahil lambaların hepsi cortlamış.

    Ben aküyü ve lambaları tazeledim, şu an çalışıyor. Aküyü de şarj cihazı ile şarj etmeyi planlıyorum.

    Asıl konu halogen lambayı aküye direk bağladım, çok ışık veriyor ve ısınıyor. Çok ışık vermesi iyi, bu bir problem değil. Ancak bu durum ısısını ve akünün performansını nasıl etkiler?

    Halogen lambayı bir direnç ile aküye bağlasam, akü performansını ve ışık durumunu nasıl etkiler? Nasıl bir direnç bağlamalıyım, değeri ne olmalı, seri mi paralel mi bağlamalıyım?

    Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. İyi günler...




  • 6 volt besleme için 50 watt lık halogen lamba fazla.Tavsiyem 3 watt lık power ledi halogen lamba ile değiştirmen böylece akün hem ısınmaz hemde deşarj süresi bayağı uzar.Üstelik mercekle kullanırsan 3 watlık power ledin ışığıda halogeni aratmaz. resminide aşağıya ekledim


  • Arkadaşım cevap yazdığın için teşekkür ederim.

    Bu el feneri bozulmadan önce üzerinde 100W lık halogen lamba vardı. Yenisini almak için gittiğimde 100W yerine 50W halogen lamba önerdiği için bunu almıştım.

    Tamam söyledğin şeyi uygulayacağım.

    800mA lik AC adaptor ve uygun bir şarj devresi ile aküyü şarj etmeyi planlıyorum.

    İyi akşamlar...
  • Herkese merhaba;

    Power LED alamadım, Konya Sokağa gitmek için fırsat bulamadım.

    Elimdeki halogen lambayı aküden gelen voltu ya da amperi sınırlayarak kullanmak istiyorum. Akü 6V/4A gücünde.

    Son durum şöyle; 3 kademeli anahtar sanırım eridi, kademeler birbirine girdi, bir de anahtara bağlı olan eksi (-) kablonun lehimi sürekli kopuyor.

    Nasıl bir devre kullanmam gerekir ya da bir direnç yardımı ile olursa hangi değerde direnç bağlamalıyım? Fener ilk geldiğinde içinde bir devre vardı ama ben onu attım hem de hiç devreye bakmadan.

    İyi günler...
  • kendi basima dimmerli hem yuksek isik veren hemde elektrik tasaruflu bir halojen lamba nasil yhapabilirim? sekil semal degil onemli olan tasaruflu dimmerli halojen bir sistem
  • Merhaba halojen lamba vucuda ve gözlere zararı varmıdır. Daha önce akkor lamba kullanıyordum şimdi halojene geçtim. ama intenette baktığıma göre radyasyon yayar deri için zararlı vss gibi yazılar okudum. Kıllandım açıkçası..

    Bunun aslı astarı varmıdır , akkor lamba güvenliydiç Gözlerimide yormuyordu . Bilgisi olan varsa açıklayabilir mi ? Led ampulllerin yaydığı ışığı sevmiyorum floresanda hoşuma gitmiyor.

    Ya akkor yada halojen arasında seçim yapacağım.

     Halojen lamba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 10 Şubat 2016; 22:05:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.