Şimdi Ara

allah daha uzun ömür versin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • www.osmaniyerehberi.com'dan alınmıştır
    quote:

    Osmaniyeli 120 yaşındaki Yeter Sağlam, dinçliği ve sağlığı ile görenleri şaşırtıyor.
    Nüfus kaydında 1320 doğumlu olarak görünen fakat 120 yaşında olduğunu söyleyen Osmaniyeli Yeter Sağlam, dinçliği ve sağlığıyla görenleri şaşırtıyor. Gözlerindeki hafif bulanıklık ve bel ağrısı dışında hiçbir sağlık problemi olmadığını söyleyen Yeter Nine "Böyle uzun yaşadığıma bakıp dertsiz tasasız, bir yaşam sürdüğümü sanmayın. Çok dert gördüm. İki kardeşim düşman elinde can verdi. Ama yaşadığım yaylaların temiz havası, suyu yediğim yoğurt, süt böyle sağlıklı bir yaşam sürmemi sağladı."

    Yeter ninenin sağlıklı yaşam sırrını anlatan torunları ise; Yeter ninenin her zaman tek çeşit yemek yediğini, yiyecekleri asla birbirine karıştırmadığını ve en sevdiği yemeğin erimiş tereyağına doğranmış ekmek olduğunu söylüyorlar. Yeter ninenin bugün dahi hafıza ve zekasında hiç bir sorun yaşamadığını söyleyen yakınları, Yeter Sağlam’ın Kurtuluş Savaşı’nı bütün ayrıntısıyla hala anlattığını belirtiyorlar.

    Bir erkek ve bir kız çocuğuna sahip olan Yeter Nine, oğlunu 2000 yılında kızını ise 1994’de kaybetmiş. Halen gelini ve torunlarıyla yaşamını sürdüren Yeter Sağlam," Bu kadar uzun yaşamaktan memnun musunuz?" sorusuna ise "Tabii"diye cevap vererek," Yaşamak çok tatlı. Beni soran olduğu sürece ömrüm uzar. Ama arayanım soranım olmazsa ömrümün daha da uzun olacağını sanmıyorum." dedi.







  • o kadar uzun yaşamak istemem ki , hayat bi yaştan sonra zaten ye , iç ,.ıç muhabbetine dönüyo. ne gerek var ki , hızlı yaşa genç öl demişler. (en güzeli)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.