Şimdi Ara

Iron Maiden Fan Club - Since 2007 ©

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
2
Favori
17.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Iron Maiden


     Iron Maiden Fan Club - Since 2007 ©


    BİYOGRAFİ


    West Ham United taraftarı olup futbol oynamak isteyen Steve Harris daha sonra aldığı bas gitarı ile müzik yapmaya karar verir. 1973'te Gypsy's Kiss ve 1974'te Smiler adlı gruplarda çalan Harris daha sonra müzikal farklılıklar nedeniyle kendi grubunu kurmak ister. 1975'te Iron Maiden kurulmuştur. Bir çok kadro değişikliğinden sonra 1978'te Steve Harris (Bas gitar), Dave Murray (Gitar), Doug Sampson (Bateri) ve Paul Di'Anno (Vokal) olarak çekirdek kadroyu oluştururlar. Bu sırada da konserler vermeye devam etmektelerdir. New Wave Of British Heavy Metal yani "İngiliz Heavy Metal'inin Yeni Dalgası"nın en önemli temsilcisi oldular. Yalnız o yıllarda patlayan punk fırtınası yüzünden plak şirketleri onları değiştirmek istemişlerdi ancak başarılı olamamışlardı. Dörtlü 1979'da demoları The Soundhound Tapes i konserlerde satmaya başladılar. İkinci gitar arayışlarına devam eden grup Dennis Stratton ile anlaştılar. Davula ise Clive Burr geldi.

    1980'de ilk albüm Iron Maiden piyasaya sürüldü. Kapağında Derek Riggs tarafından herhangi bir punk albümü için çizilmiş bir karakter vardır. Bu daha sonra grubun maskotu Eddie olacaktı. Albüm Harris'in bestelediği melodik gitar yürüyüşleriyle ve Paul Di'Anno'nun "serseri" vokali ile dikkat çekmiştir. İlk şarkı Prowler, Di'Annonu sözlerini yazdığı duygusal Remember Tomorrow ve bir hayat kadının anlatıldığı Charlotte The Harlot albümde dikkat çekmekteydi. Turne esnasında yine müzikal farklılıklar yüzünden Dennis Startton gruptan ayrılıp Dave Murray'nin eski grup arkadaşı Adrian Smith, Maiden'e katıldı. 1981'de Killers albümünü çıkaran grup ilki kadar büyük bir başarı sağlayamadı. Yine de konserlerin vazgeçilmez şarkısı Wrathchild, Edgar Allan Poe'dan etkilenerek yazdıkları Murders In The Rue Morgue dikkat çekiyordu. Turnede ise kendini iyice alkole veren Paul Di'Anno grupla anlaşamayıp ayrıldı. Yerine ise Samson da Bruce Bruce adı ile şarkı söyleyen Bruce Dickinson alındı.

    1982'de Heavy Metal'in en önemli albümlerinden biri The Number Of The Beast piyasaya sürüldü. Grup bir anda satanizm suçlamalarıyla medyanın ilgisini topladı. Ancak Harris bu şarkıyı gördüğü rüyalar hakkında yazmıştı. Bruce Dickinson'ın çok ince tonlara çıkabilen muhteşem sesi {{ki bu ses yüzünden kendisine [air raid siren - hava saldırı alarmı]http://www.airraidsirens.com/ denilmiştir}} sayesinde ve grup içindeki uyumun artmış olması sonucu büyük bir başarıya ulaştılar. Bu albümden sonra Clive Burr yerini Nicko McBrain e bıraktı ve grup uzun süre bu kadroyu korudu. 1983'te dördüncü albüm Piece Of Mind çıktı. Kırım Savaşının anlatıldığı The Trooper büyük ilgi topladı ancak İngiliz Milliyetçiliği suçlamalarını da beraberinde getirdi. Ancak şarkının asıl teması savaşın anlamsızlığıydı. Maiden hiç durmadan 1984'te ise Powerslavei çıkardı. Buradan da Aces High ve 2 Minutes To Midnight gibi iki tane hit çıkardı. Bir turne bir albüm diye devam eden Maiden 1985'te bir konser albümü olan Live After Death i piyasaya sürdü. 1986'da Somewhere In Time albümü geldi ve bu albüm büyük tartışmalara yol açtı. Albüm önce Bruce Dickinson akustik bir albüm önerisi getirdi ancak bu Steve Harris tarafından kabul edilmedi. O yüzden Dickinson hiçbir şarkı yazımına katılmadı. Ayrıca ilk kez Iron Maiden tarihinde (1977'de yapılan bir konser dışında) ilk kez keyboard kullanıldı ve Maiden fanatiklerinin pek hoşuna gitmedi. 2 sene sonra 1988'de Seventh Son Of The Seventh Son adlı konsept albüm çıktı. Rock müziğinde popülerliğinin en üst döneminde piyasaya sürülen bir albüm birçok kişinin Maiden ile tanışmasının yanısıra çok büyük satış rakamları yakaladı. Yalnız Bruce Dickinson yapmak istedikleri konsepti tam anlamı ile başaramadıklarını, aynı sene çıkan Queensychre in Operation Mindcrime adlı konsept albümün çok daha başarılı olduğunu söylemiştir.

    Steve Harris büyük başarının ardından köklere dönüp Killers tarzı bir albüm yapmak istiyordu ancak gitarist Adrian Smith geri dönüşün gereksiz olduğunu düşünmüştü ve gruptan ayrıldı. Yerine Bruce Dickinson ile çalışan Janick Gers geldi. 1990'da çıkan No Prayer For The Dying albümü diğer albümlere göre zayıf kaldı. Buna rağmen Bring Your Daughter... To The Slaughter single'ı büyük başarı elde etti. İki sene sonra ise Fear Of The Dark bu albümün daha üstünde bir başarı sergiledi ve albümle aynı ada sahip şarkı bir Maiden klasiği oldu. Ancak sorunlar bitmiyordu. Solo kariyerine ağırlık vermek isteyen Bruce Dickinson, Steve Harris ile bitmeyen tartışmalar yaşıyordu ve gruptan ayrıldı. Yeni vokalist ise Blaze Bayley olmuştu. Blaze iyi bir vokalist olmasına karşın, Bruce Dickinson gibi bir efsanenin yerini doldurmak zorundaydı ve hep bu yüzden fanlar tarafından önyargı ile yaklaşıldı. 1995'te çıkan The X Factor yine iyi bir başarı kazandı. Steve Harris'in ruh hali yüzünden çok karanlık bestelerden oluşmuştu. 1996'de Best Of The Beast toplamasını çıkaran grup yeni bir şarkı olan Virus'ü grubu hep eleştiren basına armağan ettiler. 1998'te Virtual XI adlı albüm çıktı ama çok zayıf kaldı öteki albümlerin yanında. Ed Hunter adlı Iron Maiden ile ilgili bilgisayar oyunu da bu seneler çıktı. 1999'da ise Blaze Bayley gruptan ayrılmak zorunda kaldı çünkü Steve Harris, Bruce Dickinson ve Adrian Smith i geri getirmişti. Böylece Iron Maiden tarihinde ilk kez 6 kişi olmuşlardı.

    Bu kadroyla olan ilk albüm Brave New World 2000'de çıktı ve büyük bir ilgi ile karşılandı. Maiden hiç durmadan konserler verdi. Daha sonra Best Of'lar, Box Set'ler, Konser CD'leri ve DVD'ler piyasa sürdüler. Bu sırada da 2003 tarihli Dance Of Death albümü çıktı ve bu albüm de ötekiler gibi büyük bir başarı kazandı. 2006'da The Reincarnation Of Benjamin Breeg single'ları ile A Matter Of Life And Death albümünü çıkaracaklardır..




    KİŞİLER



    BRUCE DICKINSON (SOLİST)


    Deep Purple'dan çok etkilenmiş olan Bruce ilk grubuna 1976'da girer. Grubunun adı önce Paradox sonra da Styx olmuştur. Ancak grup çok uzun süreli olmaz, dağılır ve Dickinson bir koleje yazılır.1977'de de Speed adını verdiği bir grup kurar. Bu grupta Bruce gitar da çalmaktadır. Man On The Streets adlı bir albüm yayınlarlar. Bir kaç konser verirler ama bu grubun da ömrü uzun olmaz.Bu gruptan hemen sonra da Shots adlı bir gruba girer. Grup üyeleri onun vokalistliğine hayran kalmışlardı. Barlarda konser veriyorlardı ancak yeterli ilgili göremiyorlardı. Bir gün barda onu İzleyen daha ünlü bir İngiliz heavy metal grubu Samson'dan teklif alır ve daha büyküy yerlerde çalma fırsatını kazandığı için hemen kabul eder.
    Samson yıllarında Bruce Dickinson, Bruce Bruce sahne adını kullanır. Grupla Head On ve Shock Tactics albümlerini yapar ve büyük turnelere çıkarlar. 1981'de verdikleri konser de Live at Reading '81 adıyla yayınlanır ancak bu konser Dickinson'ın grupla son konseri olacaktır çünkü Paul Di'Anno'nun gruptan çıkarılması sonrasında Steve Harris kendisine teklif götürür.

    Samson'da geçirdiği sorunlu dönemlerden sonra Bruce Dickinson rahatlamıştı. Eski grubuyla yaşadığı bir takım sorunlar nedeniyle yazım aşamasına katılamasa da Iron Maiden ile ilk albümü The Number Of The Beast büyük bir başarı kazandırdı. Sesinin gücü nedeniyle kendisine de The Air Raid Siren lakabı takıldı. 1982'te çıkan bu albümü birer seneyle takip eden albümler Piece Of Mind ve Powerslave de aynı başarıyı devam ettirdiler. Gitarist Adrian Smith ile birlikte Bruce Dickinson şarkılar yazmaya ve şarkıları Steve Harris'e kabul ettirmeye çalışıyorlardı. Powerslave turuyla birlikte tiyatro benzeri sahne şovları başladı ve başrol vokalist Bruce Dickinson'ındı.Ancak çok yoğun giden arka arkaya konserler ve albümler grubu da yormuş ve sorunlar yaratmıştı. Grubun beyni Steve Harris ile Bruce Dickinson birçok kere fikir çatışması yaşıyorlardı. Örneğin Bruce Dickinson bir sonraki albümün tamamen akustik olması önerisini getirmiş ancak bu önerisi kabul görmemişti. Bu yüzden de yeni albümde şarkı yazımına katılmadı. 1986 tarihli Somewhere In Time yine de eski Maiden albümlerinden farklı bir yöndeydi. Bu arada Bruce, The Adventures Of Lord Iffy Boatrace adlı bir roman yayınladı.Yeni albüm hazırlıkları devam ederken Bruce Dickinson bir yandan çok başarılı olduğu eskrim sporuna da devam ediyordu. İngiltere'de kendi dalında 7.ciliğe kadar çıkmıştı. 1988'de Seventh Son Of A Seventh Son albümü yayınlandı. Bruce albüm konusunda çok heyecanlıydı çünkü tek bir konuya odaklanmıştı; kehanet.1989'da Elm Sokağı Kabusu 5 filmi için arkadaşı Janick Gers'in katkısıyle "Bring Your Daughter... To The Slaughter" şarkısını yazdı. Bu şarkının etkisiyle de Iron Maiden tarzından farklı, Samson dönemlerindeki hard rock tarzına yakın bir solo albüm üzerinde çalışmaya başladı. 1990'da Tattooed Millionare albümü yayınlandı. Büyük bir turne ve hit single'lar çıkararak Bruce Dickinson'ın solo olarak da başarılı olabileceğini gösterdi.Bu sırada Adrian Smith anlaşmazlıklar nedeniyle Iron Maiden'dan ayrılınca yerine Bruce'un solo albümünde çalıştı Janick Gers gruba girdi. Yeni albüm No Prayer For The Dying de 1990'da yayınlandı. Bruce bu albümden hiç memnun kalmadı çünkü Steve Harris, güçlü, keyboardlarla desteklenmiş ve epik konular anlatan şarkılar değil Iron Maiden'ın ilk dönemki basit tarzına dönmek istemişti. Bu Bruce'a göre büyük bir geri adımdı. Albüm mobil stüdyoda kaydedilip yayınlanmıştı.1992'de Bruce Dickinson ikinci romanı The Missionary Position'ı yayınladı. Bu arada Fear Of The Dark albümü de yayınlandı. Bir yandan albümün turnesi devam ederken bir yandan da Bruce Dickinson solo albümleri için çalışıyordu. Bruce Dickinson kendine vakit ayırmadağı düşüncesiyle 1993'te gruptan ayrılma kararı verdi.

    İkinci solo albümü için yaptığı çalışmaları beğenmeyen Bruce Dickinson, gitarist Roy Z'den yardım istedi ve uzun süreli müzikal bir birliktelik başladı. Yeniden yapılan kayıtlardan sonra Balls To Picasso albümü yayınladı.Zaman kaybetmeden yeni albümü için çalışmaya başlayan Bruce Dickison, yanına yepyeni müzisyenler alarak önce 1995'te bir konser albümü olan Alive In Studio A ve 1996'da yepyeni bir albüm Skunkworks'ü çıkardı. Zamana uygun olarak albümde daha grunge ve daha kısa şarkılar ve sololar bulunuyordu.Bruce Dickinson yeni albümünün daha heavy metal olmasını istediği için Roy Z ile tekrar ortaklık kurdu ve 1997'de Accident Of Birth albümü yayınladı. Eski Maiden gitarist Adrian Smith de albümde ve turnede Dickinson'a eşlik etti ve albüm herkes tarafından çok beğenildi. Bir sene sonra aynı ekiple The Chemical Wedding yayınlandı ve daha da büyük bir başarı kazandı. 1999'da Scream For Me Brazil adlı konser albümü de yayınlandı.2001'de bir best of albümü yayınlandı. 2 CD'lik bu albümün 2. CD'sinde yayınlanmamış, akustik ve eski Bruce Dickinson şarkıları bulunmaktaydı. Bu arada iyi de bir pilot olan Bruce Dickinson, Discovery Channel'da uçaklarla ilgili bir belgesel olan Flying Heavy Metal adlı programı da sunmuştur. 2005'te yine Roy Z ile birlikte Tyranny Of Souls adlı solo albümü çıktı. 2006'da da konser görüntüleri ve Samson da dahil olmak üzere eski görüntülerinin bulunduğu Anthology adlı DVD'yi yayınladı.

    Iron Maiden, Bruce'suz albümlerinde eski başarılarını yakalayamamıştı. Vokalist Blaze Bayley'in gruptan ayrılmasından sonra Bruce Dickinson'a teklif götürüldü. Dickinson da eski grubuyla birlikte almayı çok istiyordu. 1999'da eski gitarist Adrian Smith ile birlikte gruba döndüler. Yazım aşamasına da katıldığı Brave New World (2000), Dance Of Death (2003) ve A Matter Of Life And Death (2006) albümlerini yayınladılar. Rock In Rio (2002) ve Death On The Road (2005) adlı iki tane de konser albümünde vokal yapmıştır.




    STEVE HARRIS (BAS GİTAR)


    Efsaneler acaba efsane olarak mi dogar? Steve Harris'in efsane olarak dogup dogmadini bilemiyorum ama su anda yasayan bir efsane oldugundan sizler gibi ben de eminim. Iron Maiden'i kurma fikri aklina geldiginde acaba bu kadar büyüyebilecegini tahmin edebilir miydi? Her ne olursa olsun bu adam Maiden kuruldugundan beri grupta kalan tek üye ve sarkilarin cogunu besteleyen basci. Gerci bu adam anlatmakla bitmez, sayfalara sigmaz ama size gene de biraz bahsedeyim su efsanenin hikayesinden. Kücük Steve (arkadaslari ona "Arry" derdi) Leystone'da dünyaya gelir. Kücük yasta Londra'ya tasinir. Futbol'la yakindan ilgilenir. West Ham United alt yapisinda profesyönel olarak futbola baslar. Fakat yasi ilerlemis bir delikanli olarak, arkadaslarina, kizlara vakit ayiramamaktadir. Bu siralarda bir arkadasinda rock plaklari dinleme sansina sahip olmus ve müzige ilgisi uyanir. Kisa süre sonra bu müzigi sadece dinlemek degil ayrica yapmak da ister. Ya baterist ya da basist olmaya karar verir. En sonunda, bir bateri seti, bas gitardan daha az yer kapladigi icin 40 pound'a bir Fender kopyasi alir. Yasi 17'dir. Gencligin verdigi heyecan ile hemen calismalara baslar. Bir süre sonra okul arkadaslariyla toplanip bir grup kurar. 'Influence'. Sadece cover yaparlar. Daha sonra grup ismini 'Gypsy's Kiss' olarak degistirir. Fakat Steve böyle bir basari elde edemiyecegini anlar ve 'Smiler' grubuna katilir. Bu grup Steve icin ikinci hayal kirikligi olur. Istedigi müzigi bi türlü yapamamaktadir. Kendi grubunu kurmasi gerektigini anlar. Ve tahmin edin hangi grubu kurar. Iron Maiden. Iron Maiden ismini o zamanlar hic bir bölümünü kacirmadigi Man in The Iron Mask isimli seriden esinlenmistir. Iron Maiden ilk olarak 'Cart and Horses' barinda, 1976 yilinda sahneye cikar. Bu ilk aylar Steve icin cok zordu, cünkü kendisini bir punk akiminin ortasinda bulmustu, insanlar punk dinlemek istiyordu. Gencler punk kiyafetleri giyiyor ve punkcu bir hayat tarzi benimsiyorlardi. Genc Harris iste tam buna inat olsun diye Iron Maiden'in o ünlü logosunu yaratmistir. Bu yazi sekli zamanin punkcularina tam karsi bir semboldü. Bu aralarda grup o kadar cok eleman degistiriyordu ki, her hafta anlasmali olarak ciktiklari bara, baska elemanlarla geliyorlardi. Bir tek Steve sabitti. Steve Maiden'a saglam iki gitarist ariyordu. En sonunda eski grubu Smiley'den Dennis Wilcock ve Dave Murray'i buldu. 1978'de aradigi sesi Paul Di'Anno'yu bulan Steve artik ciddi islere girismek istiyordu. Maiden ile önemli adimlar atmaya basladi. O günden beri Steve in bütün vaktini Maiden aliyor. Maiden onun hayati adeta. Bu yüzden onu Maiden disinda fazla bir projede görmek cok zor. Steve Harris sadece iyi bir basist degil ayni zamanda Virtual ve Brave New World albümlerinde klavye de caliyor. Fear of The Dark albümünden beri bütün Maiden albümlerin de prodüksüyonuna yardim etmis. Sahnedeki kizgin sert bakisli Steve konu 5 sevgili cocugu olunca adeta süt dökmüs kedi gibi oluryor. (2 erkek, 3 kiz).




    NICKO MCBRAIN (DAVUL)


    Piece of Mind albümüyle Iron Maiden ailesine girdi. Daha evvel Trust isimli bir Fransiz grubundaydi. Son olarak karisinin solo albümünde baterileri caldi. Brave New World albümünde bestelere büyük katkida bulunmasina ragmen tradisyonu bozmayip ismini sarkilarin arkasina yazdirmadi. Michael Henry McBrain 4 Haziran 1954 yilinin Haziran ayinda Londra'da dünyaya geldi.Cok sevdigi ayicigi Nicko'yu hic yanindan ayirmadigi icin ona da Nicko takma ismi takildi.Kücük Nicko dogustan bir bateri meraklisiydi. Annesinin tencerelerini tavalarini alip bateri caliyormus gibi yapiyordu. Bunun üzerine annesi 15 yasindayken ona bir bateri seti aldi. Önceleri kendi kendine ögrendi bateriyi, sonra kisa süreli ders aldi. Okul gruplarinda calmaya basladi.Orta dereceli okulu bittiginde calmaya devam etti ama bir yandan da üniversiteye gidiyordu. Mekanik mühendisligini bitirdi cünkü müzikden yeterince para kazanabilecegini düsünmüyordu. 1974 yilinda Streetwalkers grubuna girdi. Ilk profesyönel grubuydu iki albüm cikardi Nicko bu grupla. Bir de Amerika turnesi yapmislardi. Ancak daha sonra grubu birakti ve 1977 yilinda Pat Trevers Band'e girdi. Onlarla da iki albüm cikardiktan sonra Nicko kendi kendine bu kadar slow müzik yeter dedi ve zamanin en popüler Fransiz Heavy Metal gruplarindan Trust'a evet dedi. Iron Maiden zamaninda Ingiltere'de nasil yavas yavas ünlü olmaya basliyorsa Trust'da öyleydi ve iki grup birbirine cok yakinda. Trust Maiden'in Ingiltere'de alt grubu oluyordu, Maiden'de Trust'un Fransa'da.1982 yilinin sonlarinda Clive Burr saglik nedenleriyle Iron Maiden'i birakmisti tam o siralarda da Nicko Trust grubuyla anlasmazlik icine girdi. Bunun bilen Harris hemen bu yetenekli Ingiliz bateristi Fransizlarin arasindan alip Maiden'a katmak istedi. Harris'in ona gelip bi kere sormasi yetti ve Nicko Maiden'daydi.Piece of Mind albümünü Maiden'la kaydettiler. Ilk kez klip deneyimini de burda yasadi Nicko. Flight of Icarus klibinde. Simdi dikkat! : Flight of Icarus klibinde duran o zabani kiligindaki siyahli adam Nicko'dur!!!!Nicko zaman ilerledikce, Maiden ile meshur oldukca beteri eglenceleri düzenlemeye basladi. Böylece hem yeni baterist yetenekleri taniyor hem de cok sey ögreniyordu. Bu eglenceler sayesinde Nicko'nun ögrencilerinin sayisi cogaldi. Nicko para almadan ders veriyor ve bu isi sevdigi icin yaptigini söylüyordu.Fakat bu ögretme isini cok seven Nicko bu eglencelerde sadece bi kac kisiye ders verebiliyordu. Bunun üzerine bateri ögreten bi albüm/single hazirladi. 'The Rhythms Of The Beast'. Bu videoda Nicko bateri calmanin ana tekniklerini püf noktalarini, zillerin nasil durmasi gerektigini ve bunun gibi bir cok seyi gösteriyordu. Video'nun sonunda Nicko'nun Dave ile yaptigi tek bestesi Rhythm of the Beast da vardi. Bu sarkiyi duymayanlar icin söylüyorum Maiden tadinda bir jazz parcasi, mutlaka dinlemelisiniz!!!Nicko'nun Maiden disinda cok fazla projesi bulunmamakta. Fakat Maiden'la calismalari olmadigi zaman arkadaslari ile toplanip müzik yapmaktan cok zevk aldigini biliyoruz. 2001 sonunda karisinin solo albümünde de baterileri calmistir.




    ADRIAN SMITH (GİTAR)


    Onun imzasi tasiyan sarkiliarin tadi bir ayri olur, bu sarkilari daha bir dikkatle dinleriz.. Simdi biraz taniyalim bu elemani. Ingiltere'nin kücük sehri Hackney'de dogar Adrian. 27 Subat 1957'dir. Arkadaslari arasinda "H" olarak cagrilmaya baslanir.Daha gitar calmaya baslamadan rock gruplarinin etkisi altina girmistir genc Adrian. Deep Purple, Sabbath, Zeppelin ve Free gibi gruplar dinlemektedir. Hep onlar gibi söylemeye calisir, büyüdügünde sarkici olmak istiyordur.Gitara baslamasina ise okuldan tanidigi arkadasi Dave Murray sebeb olmustur. Dave, Adrian'a bir iki akor gösterir, Adrian bu isi cabuk kapar ve ilerletir. Dave ile Adrian giderek daha yakin arkadas olurlar, sürekli beraber takilip beraber gitar calisirlar. Adrian 16 yasinda okulu birakir ve Dave ile "Evil Ways" grubunu kurular. (Grubi sonradan Maiden tarihini iyi bilenlere hic de yabanci olmadigi bir isim alir : Urchin) Bu dönemde Adrian sonradan Number of The Beast'de görecegimiz 22 Acecia Avenue sarkisini yazmistir. Daha sonra Urchin iki single piyasaya sürer.Dave gruptan Maiden icin ayrilir. Fakat bir süre sonra o zamanin Maiden gitaristi Denis Wilcock ile yasanan bir anlasmazlik sonucu Urchin'e geri döner. Anlasmazlik kisa sürede cözülür ve Dave, Maiden'a geri döner. Bu sirada Steve Harris ona da gruba girmesi icin teklif gönderir, fakat Adrian hala kendi grubunun basaracagina inanmaktadir ve bu ilk Iron Maiden'a girme teklifini geri cevirir.1981 yilinda Urchin Adrian'in umdugunun aksine büyük bir basariya ulasamaz ve dagilir. Denis Stratton'la problemler yasayan Maiden Adrian'i dener. Adrian'la Wrathchild sarkisini calan Maiden'da artik Adrian'li dönem baslamistir.Iron Maiden'da cok sevilen Adrian, sahnedeki karizmasi ve durusuyla Maiden'a degim yerindeyse cuk diye oturmustur. Buldugu inanilmaz melodiler ve yazdigi muhtesem sarkilar, fanlarin gönlünde taht kurmasina yetmistir.1989 yilinda solo albüm yapmaya karar veren Adrian ASAP'i (Adrian Smith Solo Projekt) kurar. Albüm fanlari biraz sasirtir, gerci cok iyi bir Rock soundu tasimaktatir ama Maiden'la alakasizdir ve vasat bir prodüksiyondur. Sanki Adrian biraz Urchin günlerine geri dönmüs gibidir.1990 yilinda Adrian mutlu olmadigini fark eder. Uzun süren turneler, albüm calismalari ve sürdügü yasam, ailesine hic vakit ayiramamasinin sebeblerindendir. Smith'in artik bir dinlenmeye ihtiyaci vardir. No Prayer for The Dying albümüne sololarini yazmis bir de sarki vermistir ama turnesine katilmak istememektedir ve gruptan ayrilir. Albümde calmaz.Uzun vakit gitar calmaz. Vaktini ailesiyle gecirir. Fakat daha sonra müziksiz yapamayacagini fark eder. Bir süre sonra eski arkadaslarini toplayip ''The Untouchables' grubunu kurar. Grup hic bir albüm yapmaz, sadece barlarda ve cluplerde calarlar.1992 yilinda Maiden Donnington'da calar ve son sarki Running Free'de eski grubuna eslik eder.1996'da Adrian State Of Mind albümü Psycho Motel isimli grubuyla cikarir. Bu grup daha cok Urchin dönemlerindeki gibidir fakat cok daha sert bir sound yakalamistir. Adrian sarkilarin cogunu yazdigi gibi, Maiden'da fazla girismedigi söz yazma olayina da atilmistir. 1996 yilinda Maiden'in alt grubu da olmuslardir.Ayrica Adrian Michael Kiske'nin solo albümünde de gitarlari calmistir.Daha sonra Psycho Motel ikinci albümleri olan 'Welcome To The World"ü yayinlamistir.1997'de Bruce, Adrian'dan solo projesine katilmasini ister. Ve Accident of Birth yayinlanir. Bir yil sonra ayni grup ve sonuc The Chemical Wedding . Bu iki albümle Adrian turne hayatina geri döner.Ocak 1999'da Bruce'a Maiden'a geri dönmesi sorulur. Bruce'un olumlu cevabindan sonra Rod Smallwood'un aklina Adrian'i da geri almak gelir. Adrian Smith Maiden'a tekrar hos geldin deme zamanidir.Mayis 2000 de grup Brave New World'ü piyasaya sürer. Albümün hit parcasi ve single'i Wicker Man'da Adrian imzasi vardır.
    Arkadaşlar Janick Gers ile Dave Murray'in biyografileri elimde olmadığından ekleyemiyorum.
    Ama onun yerine Janick Gers ve Nicko McBrain'in 'A Matter Of Life And Death' albümü hakkında yapılan röportajı ekliyorum.





    ÖNEMLİ UYARI:

    Üye alımı yapılırken;

    1-) İsmini kulübe yazdırmak isteşen kişi için iron maiden'ın ne ifade etmesi? Diğer müzik grupları arasındaki fark da diyebiliriz.

    2-) Favori iron maiden albümleriniz veya parçalarınız?

    Son olarak ise düzgün bir üslup kullanmasını rica ediyorum. Anlayışınız için teşekkürler.






    İmza





     Iron Maiden Fan Club - Since 2007 ©


     
    [center][image]https://store.donanimhaber.com/81/46/15/8146158db5da2233504a8b99013b6711.png[/image][/center][center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_18292643/mpage_1/key_/tm.htm][b][color=#000000]Iron Maiden Fan Club[/color][/b][/link][/center]






    Üyeler

    1-) Berkay
    2-) musAKka
    3-) Barbar
    4-) bloder
    5-) kul.ada
    6-) VGroove
    7-) mujim_007
    8-) Schaffer
    9-) Duck_And_Run
    10-) ın_flames
    11-) LoTR--EsKaT
    12-) pagan_chris
    13-) melo_15
    14-) TroopeR
    15-) Cyberwaste
    16-) zuhanda
    17-) bensatanistdegilim
    18-) sowhat_dime
    19-) .:: Death ::.
    20-) Re-1
    21-) TheRaconteur
    22-) westblood
    23-) Sanatist
    24-) southsayer
    25-) Ike
    26-) yucel0635
    27-) Alper
    28-) İ.x.İ.r
    29-) RévivaL
    30-) Persona Grata
    31-) Guybrush Threepwood
    32-) Beefcake
    33-) _Purgatory_
    34-) Aces High
    35-) Heaven&Hell
    36-) CoupDeGrâce
    37-) Tamtam92
    38-) .EvideNcE
    39-) QuasH
    40-) 0RK
    41-) Hells Bells
    42-) ghost
    43-) radyasyo_N
    44-) Darth Nihilus
    45-) Iyi bir Nick bulamadim
    46-) destroy00
    47-) Mikael Âkerfeldt
    48-)Xerias
    49-) King Leoric
    50-) AC DC
    51-) -ALA-
    52-) S R T
    53-) FendersTraT
    54-) atacanoral
    55-) Awesome
    56-) Bass Guitarist
    57-) dehard
    58-) Ve İkinci Sarı Kart
    59-) Physicist_
    60-) Ride The Lightning
    61-) MetinKulle
    62-) Blue Mountain State
    63-) harun95
    64-) zeybekcii
    65-) SerSeriZa.
    66-) Bl00dyHell
    67-) Furkán
    68-) SellYourSoul
    69-) BiriBurayaBaksın
    70-) Sadece Mühendis
    71-) Düşünen adam
    72-) M4id3N
    73-) sage29
    74-) _GitaRocK_
    75-) skny
    76-) he-manin abisi çetin
    77-) VGroove
    78-) Full#Throttle
    79-) Blackmarsh
    80-) Waidmann
    81-) -Wrathchild*
    82-) La Commune
    83-) Qawistz
    84-) Pachelbel's Canon
    85-) no prayer
    86-) CaLLuM
    87-) Thorin Oakenshield
    88-) Quadhros
    89-) Blue Exorcist
    90-) HEISENBERG
    91-) Boston George
    92-) Evil Dead
    93-) OneMoreChance
    94-) Nerada
    95-) pLainLogic
    96-) Jokě
    97-) Gibson SG
    98-) CountCarrier
    99-) Steve Harris
    100-) Ooryuken
    101-) Banzai!
    102-) Ken B.
    103-) Ekulac
    104-) Tommx
    105-) Kacmasikortil
    106-) Sub
    107-) Neurosius
    108-) topukdikeni21
    109-) Suskun İnsan
    110-) ero444
    111-) Links 2-3-4
    112-) mahseer898
    113-) Nerueger
    114-) oyundoktoru
    115-) ürüng ayıg toyon
    116-) Bruce Dickinson
    117-) \mXm/
    118-) MrCetintas
    119-) Newresim
    120-) UpTheIrons
    121-) Sör Aragorn
    122-) RiséAgainst
    123-) Jacques
    124-) Nymphetaminê
    125-) Benjamin Greeg
    126-) caniniyerim
    127-) Circassian81
    128-) The wind blow
    129-) JohnnyCash
    130-) MC92
    131-) Rotting Christ
    132-) Mr.Pacino
    133-) nikola125
    134-) berdin123
    135-) quatrox
    136-) -Squidward-



    Şarkıları

  • Prowler
  • Sanctuary
  • Remember Tomorrow
  • Running Free
  • Phantom Of The Opera
  • Transylvania
  • Strange World
  • Charlotte The Harlot
  • Iron Maiden
  • The Ides Of March
  • Wrathchild
  • Murders In The Rue Morgue
  • Another Life
  • Genghis Khan
  • Innocent Exile
  • Killers
  • Prodigal Son
  • Purgatory
  • Drifter
  • Invaders
  • Children of the Damned
  • The Prisoner
  • 22 Acacia Avenue
  • The Number of the Beast
  • Run to the Hills
  • Gangland
  • Total Eclipse [Bonus track on enhanced version]
  • Hallowed be thy Name
  • Where Eagles Dare
  • Revelations
  • Flight Of Icarus
  • Die with your boots on
  • The Trooper
  • Still Life
  • Quest for fire
  • Sun and steel
  • To tame a land
  • Aces High
  • 2 Minutes to Midnight
  • Losfer Words (Big 'Orra) [Instrumental]
  • Flash of the Blade
  • Duellists
  • Back in the Village
  • Powerslave
  • Rime of the Ancient Mariner
  • Churchill's Speech
  • Caught Somewhere In Time
  • Wasted Years
  • Sea Of Madness
  • Heaven Can Wait
  • The Loneliness Of The Long Distance Runner
  • Stranger In A Strange Land
  • Deja-Vu
  • Alexander The Great
  • Moonchild
  • Infinite Dreams
  • Can I Play With Madness
  • The Evil That Men Do
  • Seventh Son Of A Seventh Son
  • The Prophecy
  • The Clairvoyant
  • Only The Good Die Young
  • Tail Gunner
  • Holy Smoke
  • No Prayer For The Dying
  • Public Enema Number One
  • Fates Warning
  • The Assassin
  • Run Silent Run Deep
  • Hooks In You
  • Bring Your Daughter... To The Slaughter
  • Mother Russia
  • Be Quick Or Be Dead
  • From Here To Eternity
  • Afraid To Shoot Strangers
  • Fear Is The Key
  • Childhood's End
  • Wasting Love
  • The Fugitive
  • Chains of Misery
  • The Apparition
  • Judas Be My Guide
  • Weekend Warrior
  • Fear Of The Dark
  • Can I Play With Madness
  • Tailgunner
  • The Evil That Men Do
  • Afraid To Shoot Strangers
  • Bring Your Daughter To The Slaughter
  • Heaven Can Wait
  • The Clairvoyant
  • The Number Of The Beast
  • Two Minutes To Midnight
  • Hallowed Be Thy Name
  • Wrathchild
  • From Here To Eternity
  • Sign Of The The Cross
  • Lord Of The Flies
  • Man On The Edge
  • Fortunes Of War
  • Look For The Truth
  • The Aftermath
  • Judgement Of Heaven
  • Blood On The World's Hands
  • The Edge Of Darkness
  • 2 A.M.
  • The Unbeliever
  • Virus
  • Holy Smoke
  • Seventh Son Of A Seventh Son
  • Rime Of The Ancient Mariner
  • Futureal
  • The Angel And The Gambler
  • Lightning Strikes Twice
  • The Clansman
  • When Two Worlds Collide
  • The Educated Fool
  • Don't Look To The Eyes Of A Stranger
  • Como Estais Amigos
  • The Wicker Man
  • Ghost Of The Navigator
  • Brave New World
  • Blood Brothers
  • The Mercenary
  • Dream Of Mirrors
  • The Fallen Angel
  • The Nomad
  • Out Of The Silent Planet
  • The Thin Line Between Love & Hate
  • Wildest Dreams
  • Rainmaker
  • No More Lies
  • Montsegur
  • Dance Of Death
  • Gates Of Tomorrow
  • New Frontier
  • Paschendale
  • Face In The Sand
  • Age Of Innocence
  • Journeyman
  • These Colours Don't Run
  • Different World
  • Brighter Than A Thousand Suns
  • The Longest Day
  • For The Greater Good Of God
  • Lord Of Light
  • The Legacy
  • Satellite 15... The Final Frontier
  • El Dorado
  • Mother of Mercy
  • Coming Home
  • The Alchemist
  • Isle of Avalon
  • Starblind
  • The Talisman
  • The Man Who Would Be King
  • When the Wild Wind Blows







  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benjamin Greeg -- 29 Ocak 2016; 21:51:33 >



  • bende severek dinliyorum benide ekle kuzen
  • Ekledim
  • beni de ekleyiver solistin sesine ve gitar calişlarina hayranım.
  • Ekledim
  • İron maiden değil Iron maiden
  • fear of the dark şarkısını çok sewiom
  • Yaz beni de

    Maiden hastasıyım..
  • Bu adamların böle "soft" şarkılarını yazarmısınz, kafa dinlemek için
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mujim_007

    Bu adamların böle "soft" şarkılarını yazarmısınz, kafa dinlemek için




    journeyman
    prodigal son
    the legacy olabilir




    yeni albumden

    for the greater good of god albumun eniyisi bence
  • Schaffer Eklimmi Seni
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Death_Silent

    Schaffer Eklimmi Seni




    ekle tabi sorulurmu?
  • Ekledim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Santuary

    İron maiden değil Iron maiden


    Sen benden çok yaşayacaksın, kesin.
  • Alıştık İron Demeye

    Algol Perseus Ekliyeyimmi Seni ?
  • ekleyin benide
  • Ekledim Kardeş İnşallah Daha Çok Üyemiz Olur
  • benide ekler misin
  • kuzen benide ekLe
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Death_Silent

    Alıştık İron Demeye

    Algol Perseus Ekliyeyimmi Seni ?


    Yok teşekkür ederim. Ben de çarpıntı yapıyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.