Şimdi Ara

Playstation 2 [ANA KONU] (408. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.450
Cevap
88
Favori
546.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 406407408409410
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selimsemih

    Merhaba, okuyabildiğim kadar okumaya çalıltım fakat kafamda bir kaç soru var yanıtlayabilirseniz çok sevinirim, ben yeni playstation 2 aldım bir arkadaşımdan, hiç kullanılmamış tertemiz. Bir adette abimin vardı, şimdi bu 2 tertemiz playstation 2 yi kullanmak istiyorum. Birisi Fat Kasa diğeri ise Slim kasa ortasında şeriti olan, sorularım şunlar;

    1) Bu 2 farklı playstation 2 nin birisini kullanacağım diğerini ise kolleksiyon olarak saklamayı düşünüyorum, Hangi playstationu kullanayım sebeplerini söyleyebilirmisiniz
    2) Cihazlar 0 olduğu için çipsiz ve şuan için çip taktırmayı düşünmüyorum, Ankarada bu işle ilgilenen bir yerden hazır memory kart ve usb ile oyun oynamayı düşünüyorum sizce mantıklımı, cihazlar 0 olduğu için içi açılsın istemiyorum.
    3) Bu 2 farklı cihaz içinde aynı performansı alırmıyım memory + usb kullanımıyla
    4) USB ye attığı oyunlar kısıtlı olacağı için sonrasında satıcıya para ödememek için bu oyunları indirip direk flasha atip çalıştıracağım link varmıdır, oyun indirmem için gerekli olan.
    5) USB ile oyun oynattığımda cihaz yıpranırmı ? Memory kartı çıkarttığımda eski orjinal hali gibi kullanabilirmiyim ?
    6) Şuan evimde smart tv var. Görüntü için tv ye hangi kabloyu kullanmam performans için güzel olur ? (TV'de 5 renkli av girişi var).

    Teşekkür ederim yardımlarınız için
    1- fat kasayı sakla. slim olan umarım 9000 serisi değildir yoksa problem yaşarsın.
    2- iyi fikir. usb de bazen sorun çıkıyor, usb yavaş kalıyor. en iyi yöntem harddiskten oynamak yalnız onu söyleyeyim.
    3- fat kasaya harddisk takıp kullanırsan slim de usb den oynamaktan çok daha iyi olur.
    4- internete yazarsan siteler çıkar. emuparadise kullanıyorum ben. yalnız indirme yapmak için bi ayar yapman lazım siteye dava açtı nintendo çünkü.
    5- yıpranmaz hiç bir şey olmaz.
    6- component kablo yeni tvler için en iyisi 5 renkli dediğin o olmalı. internete component kablo yaz çıkar. ps2 için yapılmış component kablo alman lazım ama dikkat et.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 19 Eylül 2020; 17:11:8 >




  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Cevap yazdığın için teşekkürler hocam. Doğru anlamış mıyım tüm fat kasalarda ve 70000 model slimlerde sorunsuz çalışıyor. Fmcb yüklü hafıza kartı alabilirim, çok satan var sarılı sitede.

    Çipin ne olduğu fark ediyor mu? Yoksa herhangi bir çip olabilir mi?
  • Oyunlar cd romance den indirilebilir.

    ama illa emuparadise istenirsehttps://www.youtube.com/watch?v=a6HnOqAg_jo
    Tampermonkey eklentisini tarayıcıya kurmak lazım emuparadiseye girmek için. Chrome ve Firefoxta denedim çalışıyor.

    Ps2 de en rahat ve zevkli oyun oynama şekli fat kasaya Dms3 veya Dms4 çip takıp network adaptörle 500gb ide hdd bağlamaktır. Opl dual layer ve cd li oyunlarında sıkıntı çıkarabiliyor.

    Sony Trinitron tüplü (arçelik vestel falan çöp) + Rgb scart kombinasyonu da yapılabilir.
  • Psfat kullanıcısına yanıt
    Hocam ide hdd'ye nasıl oyun yükleniyor, bilgisayara anakarttan mı bağlıyoruz yoksa taşınabilir disklerdeki gibi usbden mi bağlıyoruz?

    Bir de hdd'ye Fmcb kurup oradan oynadığımızda da sıkıntı çıkabiliyor mu?
  • Brazcks kullanıcısına yanıt
    Ps2 ye hdd bağlamanın 2 yolu var.
    1. Si en hızlı olanı ps2 fat kasaya network adapter alıp hdd takıp freemcboot la hdd yi makinaya gösterebilirsin. Dms serisi çip varsa bunlara gerek kalmaz direk makine hdd yi görür. Çip yoksa mecbur fmcb kurulacak.Sadece ps2 fat ta olur bu yöntem. Network adaptörün satasıda ideside var.

    2. Si daha yavaş olan fat ve slimde yapılabilen yöntem.
    Usb flash disk veya usb hdd bağlamak. Usb den boot destekli çipiniz varsa fmcb olmadan direk çalıştırabilirsiniz. Her çip usb bootable değil. Usb den boot edemeyen çipiniz varsa veya makine çipsizse mecbur fmcb kuracaksınız.

    Hdd için winhiip programıyla oyunları yüklüyoruz. Benim anakart 20 yıllık olduğu için ide giriş mevcut ben direk oraya bağlıyorum. Anakartta ide yoksa ide to usb adaptör alınabilir.
    Siz usb den ps2 ye hdd bağlamayı düşünüyorsanız 2.5 inç sata hdd kullanın. İde to usb dönüştürücü gereksiz pahalı. Harici hdd kutusu alıp 2.5 inç laptop sata hdd bağlamak en iyisi. Network adaptörle çalıştırmak isterseniz 3.5 inç hdd kullanabilirsiniz.

    Usb flash bellek için usbutil programından oyun yüklüyoruz. Fmcb ve openps2loader bazı dual layer ve cd boyutundaki oyunlarda sıkıntı çıkarıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psfat -- 20 Eylül 2020; 22:16:50 >




  • Psfat kullanıcısına yanıt
    Hocam çip olsada olmasada hdd bağlayıp Fmcb kurup oynayabiliyoruz yani. Bir de üstte arkadaşa sormuştum ama başka yerde de tam tersini gördüm. Çipin modeli fark etmeksizin her cihaza Fmcb kurulabiliyor değil mi?

    Çok anlamadığım için soruyorum hocam, her fat kasaya her hdd uyuyor değil mi? İde eski bağlantı girişiydi sata yeni giriş oluyor sanırım.

    Son olarak usb ile oynamak çok sıkıntılı mı? Bildiğim kadarıyla ara sahnelerde kasabiliyormuş, bazense donabiliyormuş.

    Teşekkür ederim yardımcı olduğun için.
  • Brazcks kullanıcısına yanıt
    İde eski sata yeni olan.
    Çip şart değil fmcb için. Sadece modeli scph9000 serisi olmasın yeter. Çip modeli fark etmez fmcb için. Bazı çipli cihazlarda kurulumda sıkıntı olabilir oda çipi devredışı bırakılarak çözülebilir.

    Network adaptörle kullanacaksanız Her fat kasaya her hdd olmaz. Network adaptörle kullanacaksanız seagate veya maxtor marka olmalı. Orjinal network adaptörler ide girişli olur. Sonradan üretilen yan sanayilerin bir çoğu sata girişli. Fat veya slim kasaya Usb den bağlayacaksanız herhangi bir sata 2.5 inç laptop hdd iş görür. Usb den bağlayacaksan 3.5 inç masaüstü hdd alma çünkü usb den gelen voltaj yetmez.

    Usb den daha hızlı çözümü uygulayabilmek için fat kasa ps2 ve network adaptöre sahip olmalısınız.
    https://m.n11.com/ps2-network-adaptersata-25-sata-35-2tb-a-kadar-P352169192

    Çok sıkıntılı değil ama hiç sıkıntısı yok demek doğru olmaz. God of war 1 ve 2 de sıkıntı çıkarma ihtimali var. Dual layer denilen 9gb dvd ler var. 4.78gb dvd boyutunu aşan oyunlar için kullanılıyor. Bu oyunlar sıkıntılı oluyor. Ps2 nin Usb versiyonu 1.1 olduğu için oyunun yüklenmesi can sıkabilir, ara sahneler kasabilir. Dual layer kullanan oyunlar dışında sıkıntı çıkaran oyunlar az da olsa var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psfat -- 20 Eylül 2020; 23:23:39 >




  • Psfat kullanıcısına yanıt
    Hocam saolun cevap yazdığınız için.

    Sata olması sıkıntı çıkarır mı, ide şart mı?

    Şimdi fat kasa + ide network adaptör + uygun marka hdd + ide to usb çevirici + sony memory card almam yetiyor değil mi?

    Sonra fmcb kuracağım veya hazır mc alacağım. Ardından hddye oyunları atıp network adaptör ile bağladıktan sonra direk oyunlara girebileceğim değil mi? Arada yapmam gereken bi ayar yok sanırım.
  • Brazcks kullanıcısına yanıt
    Playstation 2 [ANA KONU]
    Sata veya ide şart değil ama marka olarak seagate ve maxtor olması şart.
    Resimdeki ürün sata. Bu ürünle Seagate 500gb sata hdd tavsiye ederim.
    İde girişli network adaptör alırsanız yüksek boyutlu ide hdd bulmanız zor. 160gb dan sonrası nadir bulunur.

    Resmini attığım ürünle yanına 500 veya 320gb seagate sata hdd alırsınız. Sata network adaptörle hdd yi pc ye bağlamak için ide çeviriciye gerek kalmaz böylece.

    Arada yapmanız gereken ayar yok. Hdd yi takıp opl den oyunları açarsınız. Winhiip programıyla hdd yi formatlayıp isoları hdd ye yazdırabilirsiniz. İnternette bolca rehber mevcut.




  • Psfat kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam çok yardımcı oldunuz bana. Biraz tuzlu olacak bu ekstra parçalar ama sorunsuz çalışacaksa değer.
  • Brazcks kullanıcısına yanıt
    Usb flash disk de kullanılabilir.

    Network adaptör + hdd ye göre çok daha ucuz olur.
    Sorunsuz çalışacağını sanmam bazı oyunlarda sıkıntı çıkarıyor fmcb.
  • Psfat kullanıcısına yanıt
    God of war gibi oyunları değilde ps1 deki oyunları ve korku oyunları bazende 2 kişilik oyunları oynucam. Halihazırda güncel konsola sahibim zaten. Eğer çok sıkıntı olmazsa usb kullanmak işime gelir. Sonuçta 160 tl az değil. (hdd ve network adaptör için)
  • Brazcks kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=P4OE-BFNV2o

    Bence siz 30tl civarı ucuz yollu usb flash bellek alın. Yanınada çipli bir ps2 alın.
    Amacınız çoğunlukla ps1 oyunlarıysa fmcb sıkıntılı onun yerine ps1 bakabilirsiniz.

    Yada çipli bir ps2 alırsanız ps1 oyunlarını cd ye yazarak, ps2 oyunlarını usb den oynarsınız. Ps1 oyunlarını usb den oynatmak biraz uğraştırıcı.
  • Psfat kullanıcısına yanıt
    Hocam peki hangi çipleri önerirsiniz? En azından fat önceliğim olsun hdd kullanırım belki.
  • Brazcks kullanıcısına yanıt
    https://www.gittigidiyor.com/video-oyun-konsol/ps2-martix-infinity-1-93-ps2-modchips-hemen-kargo_pdp_580701722?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=404963714399&utm_term=89210257147&ga_prodid=580701722&ga_merchantid=251676992&sc_gcsp=gg&gclid=Cj0KCQjwnqH7BRDdARIsACTSAdtRuDTdiEmvT4Kyl-VqM46CTqIPmnxXJv0q9JxON5H6ElgevLOIR_YaAmapEALw_wcB

    Çip satılır ama taktıracak adam bulması sıkıntı taktıracağın yere işçilik parasıda vereceksin. Letgoda sarı sitede hazır çipli 100-150 arasında görmüştüm.
    Çip olarak Dms3 Dms4pro Dm4ezi kısaca dms serisi öneririm ama bulması imkansıza yakın. Tavsiyem halihazırda çiplenmiş bir ps2 bakmanız. Ps1 oyunlarını cd ye yazarak geri kalanlarını usb den. Dms serileri hariç diğer çiplerin arasında muazzam fark yok.




  • Psfat kullanıcısına yanıt
    Hocam anladım önce ben bir çipli ps2 bulup alayım. Sonra olmazsa hdd ve network adaptör felan alırım. Peki uzak dur dediğiniz çip var mı?
  • Brazcks kullanıcısına yanıt
    Dms hariç bütün çiplerin özellikleri hemen hemen aynı çipin ps1 oyunlarının açabildiğine emin olun yeter. Uzak dur diyeceğim çip yok.
  • Anladım hocam dms4 çipli fat kasa bir cihaz alayım ben sonra bakarım hdd işine. Saolun gerçekten çok yardımcı oldunuz.
  • Merhaba elimde slim kasa 70004 serisi bir ps2 var çip yok, tertemiz cihaz, hazır memory kart bulup , usb flash bellekle oyun oynuyorum fakat, sevdiğim bazı oyunlarda aralıklı lag problemi yaşıyorum örneğin fifa14 oynarken
    Bunun için çözüm olabilecek önerisi olan varmı
    HDD yi usbden taktım değişen bişey olmadı lag oldu yine, SSD vardı evde usbden taktım hiç görmedi oyunu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selimsemih

    Merhaba elimde slim kasa 70004 serisi bir ps2 var çip yok, tertemiz cihaz, hazır memory kart bulup , usb flash bellekle oyun oynuyorum fakat, sevdiğim bazı oyunlarda aralıklı lag problemi yaşıyorum örneğin fifa14 oynarken
    Bunun için çözüm olabilecek önerisi olan varmı
    HDD yi usbden taktım değişen bişey olmadı lag oldu yine, SSD vardı evde usbden taktım hiç görmedi oyunu.
    Çözümü yok hocam.
    İstersen bir yolunu bul nvme ssd tak, ps2 de usb1.0 var ve çok yavaş. İlla donuyor.

    En iyi yol harddisk takmak ama usbden değil direk network girişinden.
    Slimlerde network girişi yok ama anakartında harddisk yeri var. Lehimle harddiski takabilirsiniz ama zor iş. Commodoregentr de vardı konusu.
  • 
Sayfa: önceki 406407408409410
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.