Şimdi Ara

GPU ile virüs tarama 21 kat daha hızlı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir kaç yıldır üzerinde oldukça durulan, ve son nesil grafik işlemcilerin artan programlanabilme özellikleriyle beraber iyiden iyiye gelişen GPGPU (General-purpose computing on graphics processing units) yani grafik işlem yongası üzerinden genel amaçlı işlem teknolojisi her alanda büyük bir hızla kullanılmaya başlandı. Bu alanların içinde fizik simülasyonları, finansal analizler, karmaşık matematik hesaplamalar, hatta virus tarama bile bulunmakta. Bu tür konularda grafik çekirdekleri, normal işlemcilere göre çok daha yüksek başarım gösteriyorlar.

    İki büyük ekran kartı üreticisinden Nvidia cephesinde GPGPU için G80 grafik kartları ve bu kartlarla kurulan Tesla platformu yer alırken, AMD tarafında da R600 yongalı kartlar yoğun olarak kullanılmaktalar. Ayrıca ATI X1800 ve X1900 serisi kullanıcıları da Folding@Home projesine ekran kartları ile destek verebiliyorlar.

    GPGPU kullanımının belkide ev kullanıcılarını en çok etkileyeceği nokta Virüs taramalarında olacak. Ünlü güvenlik yazılım şirketi Kaspersky labs.'ın Tarari firması ile beraber geliştirdiği Kaspersky SafeStream yazılımı kullanılarak yapılan gösterimde, iki soketli ve çift çekirdekli Opteron işlemciler ve R600 ekran kartı ile yapılan testlerde oldukça ilginç sonuçlar elde etmişler.

    Kaspersky SafeStream, virüs taramasını grafik çekirdeği üzerinden yaparken 6.2Gbps yani 775MB/sn gibi oldukça yüksek, ve kullanılan sabit disk dizinin limitlerine yakın bir değerde yapabiliyor. Bu durumda kullanılan çift soket ve çift çekirdekli Opteronların yük durumu %1 ile %2 arasında. Aynı tarama işlemini, 4 adet Opteron çekirdeğini tam yükle kullanarak yaptığınızda ise, 296Mbps yani 36MB/sn olarak ölçülmüş. Sonuçlara baktığınızda CPU'nun GPU'ya göre sadece 21 kat daha yavaş olduğunu görüyorsunuz. GPGPU sonuçları her ne kadar normal işlemciye göre yüksek olsa da, tarama hızı sabit disklere takılmakta. Bu yüzden bu tür sistemlerin gerçek performansından yararlanabilecek platformların başında yüksek hızlı raid sistemleriyle desteklenmiş büyük firmaların elektronik posta sunucuları bulunuyor. Kim bilir belki yakın gelecekte, sabit disklerin performansının büyük ölçüde arttığı bir zamanda, ekran kartları ile beraber verilen oyunlar yerine Antivirüs programlarını görürüz:)


    Sayfanın Linki : http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=42299




  • çok guzle bir gelişme 100lerce $ verip aldığımız kartların sadece oyunlarda kullanılması,teknolojinin israfı oluyordu
  • hahaha demek artık intele yeni rakip nvidia ve amd de başarısızlığını ati ile kapatacak demekki intele karşı

    nvidia işlemcileri de bekliyoruz artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 19 Eylül 2007; 11:21:19 >
  • harika bi haber bu arada kaspersky de helal olsun virüs tarama bilgisayarı en çok zorlayan işlemlerden birisidir bunu gpu yaptırması süper yabilgisayar virüs tararken nette dolaş hiç kasmadan msnde konuş hiç kasmadan nede olsa ekran kartı o işi sana çaktırmadan yapıyoama ekranda kasılmalar ve katılmalarda olabilir oda olsun artık
  • nVidia işlemcileri bekliyoruz
  • Fusion teknolojisinde neden entegre grafik islemcisi kullanilacagini anlamissinizdir umrarim..

    saygilar sevgiler..
  • şu programları çıkartsalar fena olmaz x1950xtx ile atama yaptırmak iyi olacak
  • quote:

    Fusion teknolojisinde neden entegre grafik islemcisi kullanilacagini anlamissinizdir umrarim..



    tamda bunu diyecektim. cpu+gpu bileşiminden iyi oyun oynatan gömülü ekran kartı bekleyenlere açıklamalı örnek olmuş. AMD fusion ile hesaplama gücü şimdikinden kat kat yüksek olan işlemcileri, tek işlemci paketiyle kasalara sokacak. böyle bişeyi ar-ge'ye çok para yatıran intel değilde her fırsatta küçümsediği AMD'nin ortaya atması intel'in nerelere para aktardığını düşündürtmüyomu?
  • peki şu an bu programın bizim kullanabileceğimiz indirilebilir bir sürümü bulunmakta mı?? yoksa prototip gibi birşey mi bu???
  • Evet Tesla gibi ürünlerde bu amaçla var zaten. Uzun zamandır bu konu ile ilgili çalışılıyor ama ben fırsat bulup benim SLI kartlarda deneme yapamadım.

    Şimdi artık Fusion'ın anlamını hala daha anlamayan arkadaşlar anlasın.
  • birde hdd darboğaz yapmış ondan olmasa başını alıp gider
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Batuist

    peki şu an bu programın bizim kullanabileceğimiz indirilebilir bir sürümü bulunmakta mı?? yoksa prototip gibi birşey mi bu???

    Zaten konuda yazıyor; yüksek hızlı raid sistemleriyle desteklenmiş büyük firmaların elektronik posta sunucularında kullanılabilirliği var. Veyahutta birkaç yıllık bir bekleme va artan talep neticesinde bu sorunun cevabını alırsın.
  • gpu, cpu'ya oranla neden daha hızlı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Towarscke

    Fusion teknolojisinde neden entegre grafik islemcisi kullanilacagini anlamissinizdir umrarim..

    saygilar sevgiler..


    Doğru söze ne gerek.
  • doğru söze ne denir? demek istemiştin galiba

    quote:

    Orjinalden alıntı: Rebellion!


    quote:

    Orjinalden alıntı: Towarscke

    Fusion teknolojisinde neden entegre grafik islemcisi kullanilacagini anlamissinizdir umrarim..

    saygilar sevgiler..


    Doğru söze ne gerek.
  • Ben bombayı patlatarak şu soruyu ortaya atayım: GPU, işlemcinin yaptığı her türlü hesaplamayı yapabilir mi? yoksa bu sadece belirli tür uygulamalara mı mahsustur?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    Ben bombayı patlatarak şu soruyu ortaya atayım: GPU, işlemcinin yaptığı her türlü hesaplamayı yapabilir mi? yoksa bu sadece belirli tür uygulamalara mı mahsustur?



    belirli uygulamalar değil. sadece aynı işlemi yapan uygulamalar için geçerli. buradaki test de bunu gösteriyor. sadece pcdeki paketleri taramak. oyunlarda böyle. oyunlarda ekran kartları sadece ekrana gelecek görüntüyü hesaplıyor. yani sadece görüntü paketlerini işliyor. virüs programı örneğinde de sadece paketleri tarama işi yapıyor.
    gpular bu yönüye çok hızlılar. yani sadece aynı tek bir işlem dizisinden oluşan görevi çok hızlı yapabiliyorlar. çünkü bunun için geliştiriliyorlar.
    cpular ise her türlü işlemi yapmak için üretiliyor. yeri geldiğinde paketleri tarama, paketleri oluşturma vs. bu yüzden günlük kullanım için cpular kullanılıyor. günlük kullanım dedim çünkü günlük işlemlerde insan oyun oynuyor, virüs programı çalıştırıyor, dosya kaydediyor vs.

    umarım kaba taslak anlatabilmişimdir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rebellion!


    quote:

    Orjinalden alıntı: Towarscke

    Fusion teknolojisinde neden entegre grafik islemcisi kullanilacagini anlamissinizdir umrarim..

    saygilar sevgiler..


    Doğru söze ne gerek.


    maalesef amd yine geride kalacak , çünki intelin tera-scale projesi fusion ın çok daha ilerisinde
  • Nvidia işlemcileri de bekliyoruz efem
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kamiloglu

    gpu, cpu'ya oranla neden daha hızlı?

    işte işin orası ilginç...
    cpu ya yük bindirimi %1-2 arası bişey...
    sanırım 2 side yük altında olmadığından verimli sonuç veriyorlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.