Şimdi Ara

creative ses kartına gerek var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EPOX 8RDA+ NFORCE2 DDR 400+AGP 8X+6K SES bu anakarttaki ses kartıyla creative live 5.1 36$ lık kartın kalitesinde ses alabilir miyim creative inspire 4400 ile kullanılmak şartıyla



  • anakarttaki ses kartı daha iyi...
  • cozb eminsin değil mi daha önce fic marka bi anakarttaki ses kartını creative vibra 128 le karşılaştırmıştım ses çıkışı çok düşüktü ve sesler çok derinden geliyordu epox ta böyle bir sorun kesin yok diyebilir misin?
  • bende leadtekin var, ses kalitesi çok fazla bir fark yok ama, daha iyi...
    Ben de bunun araştırmasını yapmıştım, EPOX unkinin de daha iyi olduğunu duydum; epox için %100 emin değilim.
  • Creative Live 5.1 pek iyi bir kart değil ve onboard ses chiplerine göre bir üstünlüğü yok. 36$+kdv vermeye hiç değmez diyorum. Ben de daha iyidir diye aldım, ertesi gün geri verdim.

    Vibra 128 ise onboardlardan kesin kötü, aklından bile geçirme.

    İkinci el temiz bir LiveValue (4+1) bulabilirsen o bence uygun olur, hem ses kalitesi daha iyi, hem de senin inspirelara da hoparlör sayısı olarak uyar. İkinci el fiyatı 20-22 dolar cıvarında.
  • Pepo doğru söylemiş. Vibra serisi çok berbat.
  • pekala nforce2'lere FPS 2000 dijital olarak bağlanabiliyor mu bağlanıyorsa how to?
  • pekala FPS 2000'ler nfoece2 lere dijital olarak bağlanabiliyormu bağlanıyorsa how to?
  • Creative Live serisi ile 8RDA+'ın onboard ses kartını karşılaştırdığınıza inanamıyorum. Vibra bile bir derece de.. Evet 8RDA+ üzerindeki ses kartı Live'dan daha iyi, dolayısıyla otomatikman Audigy ayarında dimi. Oha artık.

    Live, 8RDA+ anakartın üzerindeki onboard zımbırtıdan kat be kat daha iyi.
  • Ben kritik bir müzik dinleyicisi olarak, PC ses çıkışımı kaliteli bir kablo ile, Mission marka hoparlör takılmış, Sony marka normal bir set amplisi üzerinden kullanıyorum. Şu ana kadar Onboard AC97, SB LiveDE 5.1, Vibra128 ve SB Live Value deneme imkanım oldu. Markalara, fiyatlara ve modellere takılmadan vardığım sonuç iyiden kötüye aşağıdaki gibi.

    SB LiveValue 4.1
    Onboard AC97 (ALS650)
    SB Live DE 5.1 digital
    Vibra 128 (paranıza yazık)

    Bu sıralamada surround özelliklerinden çok müzik ve ses kalitesini ölçü aldım. Audigy'yi dinlemediğim için bir şey diyemeyeceğim. Live 5.1'in, şu an için iyi olduğu kabul edilen Audigy'nin bir altındaki model olması benim gözümde onu diğerlerinden daha iyi bir kart yapmıyor maalesef. Vibra128 gibi kötü bir kart değil, hatta iyi de sayılabilir, ama sesi bana göre fazla yumuşak, yeterince dinamik değil, iyi bir onboard AC97 varken üstüne 40 küsur dolar harcamaya değeceğini düşünmüyorum.




  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by PoLicE</i>
    <br />Creative Live serisi ile 8RDA+'ın onboard ses kartını karşılaştırdığınıza inanamıyorum. Vibra bile bir derece de.. Evet 8RDA+ üzerindeki ses kartı Live'dan daha iyi, dolayısıyla otomatikman Audigy ayarında dimi. Oha artık.

    Live, 8RDA+ anakartın üzerindeki onboard zımbırtıdan kat be kat daha iyi.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    +1
    Arkadaslara inanamıyorum onboard ses kartıyla live gibi bir ses kartını karsılastırma yapıyorlar olamaz yaa ne zaman dan beri onboard kartlar sonradan takılan kartlardan iyi oluyor bilemiyorum dogrusu
  • bence nforce2 lerdeki onboard ses muhtesem. benim diger makinamda creative live value 4.1 var. yeni nforce2 anakartimdaki onboard kartin sesi muhtesem. bu sesi dinledikten sonra live ses kartini kullanmak aklimin kosesinden bile gecmez artik.
    asagidaki linkte audigy2 ile kiyaslamasi var. evet audigy 2 ile basa cikamamis olabilir ama live serisini surklase edecegi kesin.cpu scaling live value serisine gore cok daha az. APU iyi is cikariyo yani.
    http://firingsquad.gamers.com/hardware/audigy2_versus_nforce2/page7.asp
  • driverlarindan bahsetmeyi unutmusum. kumanda paneli cok ayrintili asagi yukari liveware deki butun ses secenekleri bu panelde var.
    benim msi kt3 ultra daki onboard bi halta benzemiyo. uyduruktan bi ac97 codec alti ustu. nforce2 nin kendi APU su gercekten cok iyi arkadaslar. Bende almadan once bu kadar iyi olabilecegini hic tahmin etmemistim.paran varsa bi audigy dusunebilirsin ama live5.1 e para verme.eger ses konusu senini icin onemliyse nforce 2 anakarti olan bi arkadasinda ses kalitesini bir dinle istersen.ustelik kaybedecek biseyin yok. anakarti alirsin sesi begenmezsen gidip ses karti alma imkanin her zaman var. ama ses kartini bastan alirsan sonra iade etmesi zor olur.
  • arkadsım senin nforce2 chipsetli anakartının markası ne dir
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by no_fear</i>
    <br />pekala nforce2'lere FPS 2000 dijital olarak bağlanabiliyor mu bağlanıyorsa how to?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    hayır dijital çıkışı yok..
  • asus
  • arkadaşlar xsario ya acayip derecede katılıyorum. siz nasıl oluyor da on boardla ki muhtemelen realtek olsa gerek creative live 5+1 i kıyaslayabiliyorsunuz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    onboard ses kartlarının %90 ının ses çıkışı düşüktür.

    ben de MSI KT3 ultra 2 var onboard 5+1 vardı creative aldım ve ilk duyduğum ses karşısında hayrete düştüm.

    İnanın bana hayal edemeyeceğiniz bir farkla karşılaşacaksınız.
  • kardesim benim msi kt3 ultra daki onboard ses de biseye benzemiyo soledik zaten . ama nforce2 biyana dandirik codecler bi yana. APU (audio processing unit) ne ise yarar bilirmisin sen? hic mi nforce2 incelemesi okumadin sagda solda. ben live serisini de nforce2 yi de dinledim ole konusuyom. sen de denediysen nforce2 yi ve hala bole yaziyosan tamam bu senin sahsi fikrindir bisey diyemem. ama ezbere konusuyosan iyi deil. yukarida link verdim oku istersen.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Cozb®</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by no_fear</i>
    <br />pekala nforce2'lere FPS 2000 dijital olarak bağlanabiliyor mu bağlanıyorsa how to?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    hayır dijital çıkışı yok..
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    asus da S/PDIF standart. ayrica RCA optic cikis da var opsiyonel.
  • 1 - Epox anakarttaki ses kartının digital çıkı$ı yok
    2 - onboard olarak çok iyi bir ses kartı olabilir ama live ile kıyaslanması mümkün değil
    3 - Onboard ses kartı işlemcinden yer belki sen bunu farketmezsin bile ama sonuçta live'den daha çok abanır sisteme
    Ama normal ev kullanıcısı isen o zaman Live'e para vermen yazık olabilir. Bende NForce 2 var ama live 'imi de kullanıyorum. Fazla abanmayan bir arkada$ıma bilg toplarsam nforce 2 ile gelen onboard ses kartını kullandırırım.
    Bana Live yetiyor. Birçok ki$i aradaki farkı anlamayacaktır bile. Dediğim gibi bu sizin kullanımızıa bağlı.
    Sonuç çıkariym hemen :P
    Live onboard karttan iyidir. Ama para vermeye değer mi değmez mi o size ve ihtiyaçlarınıza kalmı$.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.