Şimdi Ara

Önemli!! Wireless İnterneti Kablolu Olarak Paylaşımı Nasıl Yaparım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim uzun süredir forumlarda ve internette bunu arıyorum ama bulamadım. Merak eden çok kişi var..

    Sorunum şu;

    İşyerinde 7. kattan bir pc'ye wireless internet bağlantısı alıyorum. Fakat bu bağlantıyı işyerindeki diğer pc lere de dağıtmak istiyorum. Bu pc ler arasında router ile kablolu bir ağım var. Bu ağ üzerinden kablosuz ağı paylaştırabilir miyim, veya nasıl paylaştırabilirim??

    Yardım ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.



  • kendi bilgisayarından ethernet'den router a çıkış yaparsın wan girişinden router da zaten diğer bilgisayarlara dağıtır ondan sonra....
    bunu da sadece windows un ağ ayarlarıyla çözebilirsin...yeni ağ kurma yerinden çözebileceğini zannediyorum yanlışsam düzeltirsiniz umarım ;)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cybermanyaq

    kendi bilgisayarından ethernet'den router a çıkış yaparsın wan girişinden router da zaten diğer bilgisayarlara dağıtır ondan sonra....
    bunu da sadece windows un ağ ayarlarıyla çözebilirsin...yeni ağ kurma yerinden çözebileceğini zannediyorum yanlışsam düzeltirsiniz umarım ;)

    />

    Anladığım kadarıyla zaten ağ varmış pc ler arasında..Arkadaşın dediği gibi yapabilirsiniz..Sorun olmaz..




  • anladigim kadari ile senin makinen baska bir yerdeki wireless interneti goruyor, ve sen de bu baglantidan diger elemanlar da yararlansin istiyorsun. Eger senaryo bu sekilde ise yapman gereken bilgisayarinda bulunan kablosuz ag baglantisi ile, kablolu baglantiyi koprulemek (bridge) . Bu asamadan sonra wireless cihaz baglandigi anda sizin aginizin bir uzantisi gibi davranacaktir. Bu noktadan sonra ag gecidini wireless cihaz olarak tanitanlar internete bu baglanti uzerinden cikabilirler, tabiiki sen bu kablosuz aga bagli oldugun zamanlarda. Bu arada tabiiki agdaki diger makinelerin de uygun subnette olmalari gerekecektir. Bunu yapmak istemez isen bu sefer de kablosuz ag adaptorunun ozelliklerine girip gelismis sekmesinden baglantiyi paylastirabilirsin, sonrasinda diger elemanlar senin kablolu agdaki ip adresini ag gecidi olarak kullanabilirler ve yine internete cikabilirler.


    Eger soruyu yanlis anladiysam ve de kablosuz internet zaten senin ise, onun cevabini da manyaq arkadasimiz yazmis. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 10 Eylül 2007; 15:50:46 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.