Şimdi Ara

MSI Professional Serisi 'PRXXX' Paylaşım Konusu (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
547
Cevap
3
Favori
50.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • synthesizer hocam; akşama müsait olursam bir yere up'larım. Daha önce bulduğum yerden kalkmış linki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfire -- 1 Nisan 2008; 15:54:39 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: coolfire

    synthesizer hocam; akşama müsait olursam bir yere up'larım. Daha önce bulduğum yerden kalkmış linki.




    Artık SATA olayını çözdüm, teşekkür ederim. nLite ile XP Service Pack 2 li bir cd ye aachi driverlarını ekledim ve sorunsuzca kurulumu yaptım. Hatta D'deki dosyaları boşuna yedeklemişim.. Çünkü hiçbirşey silinmedi..

    Ama...[X(]

    Ses kartımı bir türlü tanıtamıyorum... ALC 888 çip seti Realtek'den daha önce 1.89 sürümünü indirdiğim driverları kuruyorum olmuyor,silip 1.69 yaptım olmadı , silip 1.72 kurdum ve bunlarla HotFix2i de yaptım yine olmadı.. Ses kartımı bir türlü göremiyor.. 31.03.2008 Tarihinde yeni bir driver çıkarmışlar R1.90, sunucular müthiş dolu olmasına rağmen, Softpedia'nın Romanya Mirror'ından indirdim.. Ben bunları yazarken o indirmeyi tamamladı...

    Ben müzik üretimi için Güzelim Vistadan vazgeçip, XP'ye döndüm ama ses kartımı tanımıyor.. Xp kuruldıktan sonra, Ekran kartı, ana kart INF güncellemesi, Ses kartı, kamera, Parmak okuyucu gibi birçok bileşenin driver'ını kurup öyle RESTART yapmıştım acaba bundan mıdır...

    Şimdi önce R1.90'ı kurayım bakalım ne olacak...forumu biraz araştıracağım sanki başka birisi daha böyle birşeyden bahsetmişti..

    Realtek 31.03.2008 tarihli R1.90 sürücüsü Realtek Driver için Tıklayın!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 2 Nisan 2008; 14:12:19 >




  • Saatlerdir uğraşıyorum olmadı... R1.90 da işe yaramadı, nerelerden neler indirmedim ki;

    motherboard audio realtek azalia şeklinde aratarak Microsoft UAA driverlrına ulaştım..

    onlarca forumda yerli yabancı insanların bu sorunla nasıl başa çıktıklarına baktım..

    Birtanesi bilgisayar ilk kurulduğunda hiçbirşey yüklemeden ses kartını kurduğunu daha sonra ana kaart driver2larını kurduğunu ve bu şekilde hallettiğini yazmış.. ben detaa en baştaki haline çevirdim bilgisayarı, onlarca program hiç yüklenmemiş gibi yeni haline geri geldi.. Driver'ı yeniden kurdum ama nafile olmuyor olmuyor....

    Allah'tan son geri yüklemeyi geri al gibi bir seçenek vardı da dakikalar içinde yeniden bilgisayarın programlar yüklenmiş haline geri dönebildim.
  • Önce chipset sonra ses kartı driver'ını kurarsan sorun yaşamazsın bence. Birde böyle dene istersen. Ben sorun yaşamamıştım seste yahu
  • hocam önce ses kartının yamasını ondan sonra ses kartının driverını yüklemen lazım
    önce bunuftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp32501-33000/sp32646.exe
    sonra da bunu kurunca olması lazımftp://152.104.238.19/pc/audio/WDM_R190.zip
  • Arkadaşlar problem çözüldü..

    Dün gece format attım (bu arada format atarken D bölümü C ismini aldı o yüzden yeni XP D'ye kuruldu)

    hiçbirşeyi kurmadan anakart sürücülerini kurup, başlattım.. olmadı.. 1.90 dahil 2-3 tane daha driver kurdum olmadı..

    Ümidi kesip Maçı izledim ve yattım.. Sabah işe gittiğimde bilgisyarı açınca, PCI bus aygıtını birden tanıdı, haliyle HD Audio aygıtını da tanıdı..

    Şu an D'ye XP kurulu da olsa yine de kullanacağım.. Sanırım olay şudur.. Realtek'den indirdiğim tonla R serisi driver anakart üzerindeki PCI HD Audio aygıtı tanıncaya kadar hiç bir işe yaramıyor.. Microsoft Bus driver (UAA) kurulunca ne yazık ki tepkisi biraz geç oluyor sanırım.. Birkeç anakart köprüsü daha tanıtılınca XP'nin kafası dınk ediyor ve aygıtı buluyor ve driver istiyor.. İşte bu durumda R serisi driver'ları kurmak gerekiyor..

    antidote sana da teşekkürler, verdiğin FTP linklerine ulaşamadım ancak bende inan o kadar çok hotfix ve sürücü var ki, eminim onlardan biridir.. R1.90 realte'in sitesinden inmiyordu dün ben softpedia'nın Romanya mirror'ından indirdim, hatta 7. sayfada isteyenler linkini bulabilirler.. Çok hızlı iniyor, Taywan kadar uzak olmamasındandır heralde

    Ancak 1.90'ın arayüzü bnm hoşuma gitmedi, 1.89 çok daha orjinaldi, AC'97'lere benzemiş bu..

    Bu arada format sırasında parmak izi ile şifrelediğim birçok dosyam da yedeklemeyi unuttuğum için silindi


    Coolfire ve Antidote teşekkürler, derdimi sizinle paylaşmak bile çok iyi geldi..

    Düzeltme: Antidote Senin verdiğin ilk link 35 mb'lık koca bir Microsoft UAA Driver... Eminim başta bu olsaydı sorunum direk çözülürdü, bence çok önemli ve bulunması çok zor bir driver, teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 3 Nisan 2008; 16:29:48 >




  • hdmi ile bağlantı deneyen oldumu ben hdmi ile plazma tv ye bağlantı yaptığımda bir türlü tam ekran yapamadım ekranın ortasında sadece görüntü alabiliyorum deneyen varsa lütfen deneyimini paylaşsın
  • Hdmi kullanmadım ama vga'dan kalan tecrübeler işine yarar mı bilmiyorum? Lcd tv çözünürlüğü ile notebook çözünürlüğünü aynı yapıp intel gma ayarlarından dual display yapınca düzelmesi lazım( tabi başta da belirttiğim gibi vga mantığıyla aynıysa)
  • vga ile sorun yok tam ekran görüntü alabiliyorum ama hdmi ile aynı mantık işe yaramadı görüntü sadece ekranın ortasında oluyor tam ekran maalesef olmadı...
  • Ben HDMI ile bağlantı kurdum. Evet ilk etapta görüntü ortada çıkıyor ama TV'nin ayarlarında ekran ebatlarını değiştirmeye yarayan bir tuş vardır mutlaka, buradan seçerek tam ekran yapabilirsin. Ben 1366x768 çözünürlüklü Toshiba LCD TV'de laptopun çözünürlüğünü 1280x720 veya 1920x1080 yapınca tam ekran görüntü alabiliyorum.


    Ekleme: Şimdi baktım, benim TV'nin ekran formatı ayar kısmında "PC" diye bir bölüm var, oraya getirince Vista masaüstü 1'e 1 oturuyor ekrana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 3 Nisan 2008; 19:51:53 >
  • benim tv 1024*768 çözünürlükte, ekran ayarlarından bu çözünürlüğe getirirsem görüntü ortada çıkıyor 720p görüntü alabilmem için 1280*720 yaptığımda görüntü kenarlardan taşıyor herhalde benim tv nin ekran çözünürlüğünün 1024*768 olması sorun çıkartıyor plazma olduğu için bu arada bendeki pc ayarı sadece vga ile bağladığımda çıkıyor anlaşılan bu tv de hdmi ile bilgisayar bağlantısı tam olarak desteklenmiyor vestel 106xga modeli...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antidote -- 3 Nisan 2008; 19:57:18 >
  • arkadaşlar pr300,310,320 modelleri üçüde parlak ekranmı acaba?
  • Evet parlak ekran.
  • merhaba arkadaşlar.
    bilgisayarımla ilgili birkaç sorunum var.
    2 gün önce bilgisayarımın klavyesinin ( MSİ PR200) üzerine çay döktüm. Ama hala çalısıyor. Sadece klavye de bazı tuşlar yapışıyor sadece. Bugun yetkili servisine götürdüm Sadece temizlenmesi için ama temizleyemeyeceklerini ve klavyeyi değiştirbileceklerini söylediler. 60euro+kdv diyince bende yaptırmadım. Su an da sorunsuz çalışıyor.
    2. sorunum klavye üzerinde olan p1 p2 ve yanındaki wlan ağını açan tuşlar normal de çalışıyor ama daha önce tuşları kullanırken ekranda simgeleri çıkmasına rağmen şimdi göstermiyor. Wlan açıkmı açık değilmi göremiyorum.
    3. problem parmak izi protector suite sağlıklı çalışmıyor. Herhangi bir site kaydettiğim zaman ismini yazmıyor. Yani parmağımı okuttuğumda açılan ekranda hiçbirşey çıkmıyor.
    Bu porblemler klavyeye çay dökülmeden önce de vardı.
    Bunlar için ne yapabilirim.? Nasıl çözebilirim?
    cevaplara şimdiden teşekkürler




  • quote:

    Orjinalden alıntı: pukas

    merhaba arkadaşlar.
    bilgisayarımla ilgili birkaç sorunum var.
    2 gün önce bilgisayarımın klavyesinin ( MSİ PR200) üzerine çay döktüm. Ama hala çalısıyor. Sadece klavye de bazı tuşlar yapışıyor sadece. Bugun yetkili servisine götürdüm Sadece temizlenmesi için ama temizleyemeyeceklerini ve klavyeyi değiştirbileceklerini söylediler. 60euro+kdv diyince bende yaptırmadım. Su an da sorunsuz çalışıyor.
    2. sorunum klavye üzerinde olan p1 p2 ve yanındaki wlan ağını açan tuşlar normal de çalışıyor ama daha önce tuşları kullanırken ekranda simgeleri çıkmasına rağmen şimdi göstermiyor. Wlan açıkmı açık değilmi göremiyorum.
    3. problem parmak izi protector suite sağlıklı çalışmıyor. Herhangi bir site kaydettiğim zaman ismini yazmıyor. Yani parmağımı okuttuğumda açılan ekranda hiçbirşey çıkmıyor.
    Bu porblemler klavyeye çay dökülmeden önce de vardı.
    Bunlar için ne yapabilirim.? Nasıl çözebilirim?
    cevaplara şimdiden teşekkürler



    1. Sorun Klavye tuşları iki yandan hafifçe çekilince çıkartıla biliyor. ama zahmetli ve riskli bir iş, keza tuşların altındaki dişler biraz narin, ben bir kaç tuşu çıkarıp altını temizledim birşey olmadı..

    2. Son SCM'ı da yükleseniz bu sorun Vista'da illa olabiliyor. Ben de karşılaşabiliyordum.Bluetooth ve Wlan için sadece o arayüze ihtiyacınız yok, sağ köşedeki ışıklardan Mavi Bluetooth Yeşil de Wlan

    3.http://www.upek.com/support/downloads/psql_winqual/psql_upgrade.asp

    bu adresten Upek Protector Suite 5.8.0'ı yükleyin, bu sürüm daha başarılı, bir de siz bir siteyi kaydettiğinizde bunu size haber verir, siteden kayıt, bir sık kullanılır listesi gibi birşey değil, form lrı kaydeder. mesela yahoo ya girip şifrenizi yazdıktan sonra parmağınızı geçirir ve kaydet derseniz artık ister o siteye girince parmağınızı geçirince yahoo direk şifreyi girmiş kabul eder yada direk masaüstünde parmağınızı geçirir ve kayıtlı siteler bölümünden ismini tıklarsanız girecektir. Firefox ve Opera desteği yoktu 5.6'nın şimdi 5.8 de firefox desteği de var. Siteleri uyumlu programlarda düzgün bir biçimde kaydettiğinizden emin olun.




  • Selam Arkadaşlar ben eşime MSI PR210 Pink aldım :)

    Amerikadan getirttim bir kaç sorum olacaktı :
    1. bu aletin kapagın üstünde msi Logosu Yok normalmi?
    2.bunun seri numarası ile garanti sorgulamasını yapabiecegim bir yer yokmu msi in?
    3.Laptop Süper Çantdasıda süper.

    Teşekkürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: synthesizer


    quote:

    Orjinalden alıntı: pukas

    merhaba arkadaşlar.
    bilgisayarımla ilgili birkaç sorunum var.
    2 gün önce bilgisayarımın klavyesinin ( MSİ PR200) üzerine çay döktüm. Ama hala çalısıyor. Sadece klavye de bazı tuşlar yapışıyor sadece. Bugun yetkili servisine götürdüm Sadece temizlenmesi için ama temizleyemeyeceklerini ve klavyeyi değiştirbileceklerini söylediler. 60euro+kdv diyince bende yaptırmadım. Su an da sorunsuz çalışıyor.
    2. sorunum klavye üzerinde olan p1 p2 ve yanındaki wlan ağını açan tuşlar normal de çalışıyor ama daha önce tuşları kullanırken ekranda simgeleri çıkmasına rağmen şimdi göstermiyor. Wlan açıkmı açık değilmi göremiyorum.
    3. problem parmak izi protector suite sağlıklı çalışmıyor. Herhangi bir site kaydettiğim zaman ismini yazmıyor. Yani parmağımı okuttuğumda açılan ekranda hiçbirşey çıkmıyor.
    Bu porblemler klavyeye çay dökülmeden önce de vardı.
    Bunlar için ne yapabilirim.? Nasıl çözebilirim?
    cevaplara şimdiden teşekkürler



    1. Sorun Klavye tuşları iki yandan hafifçe çekilince çıkartıla biliyor. ama zahmetli ve riskli bir iş, keza tuşların altındaki dişler biraz narin, ben bir kaç tuşu çıkarıp altını temizledim birşey olmadı..

    2. Son SCM'ı da yükleseniz bu sorun Vista'da illa olabiliyor. Ben de karşılaşabiliyordum.Bluetooth ve Wlan için sadece o arayüze ihtiyacınız yok, sağ köşedeki ışıklardan Mavi Bluetooth Yeşil de Wlan

    3.http://www.upek.com/support/downloads/psql_winqual/psql_upgrade.asp

    bu adresten Upek Protector Suite 5.8.0'ı yükleyin, bu sürüm daha başarılı, bir de siz bir siteyi kaydettiğinizde bunu size haber verir, siteden kayıt, bir sık kullanılır listesi gibi birşey değil, form lrı kaydeder. mesela yahoo ya girip şifrenizi yazdıktan sonra parmağınızı geçirir ve kaydet derseniz artık ister o siteye girince parmağınızı geçirince yahoo direk şifreyi girmiş kabul eder yada direk masaüstünde parmağınızı geçirir ve kayıtlı siteler bölümünden ismini tıklarsanız girecektir. Firefox ve Opera desteği yoktu 5.6'nın şimdi 5.8 de firefox desteği de var. Siteleri uyumlu programlarda düzgün bir biçimde kaydettiğinizden emin olun.




    çok teşekkür ederim cevabın için simdi şimdi yüklemeye başladım




  • Bayan profesyonellere özel: MSI PR200 PEMBE





    PR200-026TR
    "Intel® Core 2 Duo İşlemci T7500 (2.2GHz, 4MB L2 cache, 800 Mhz. FSB)"
    Intel® 965GM chipset
    Intel® PRO/Wireless 3945 802.11a/b/g
    Windows Vista Home Premium TR
    "12.1"" WXGA TFT Parlak LCD
    1280x800 Çözünürlük"
    2048MB DDR2
    160GB 5400rpm SATA
    Intel® GMA X3100 paylaşımlı maks. 384MB
    DVD-RW Sürücü (Super Multi)
    Bluetooth
    1,3 Megapiksel Webcam
    PR200 Çantası, MSI Mouse Hediye




  • quote:

    Orjinalden alıntı: coolfire

    Bayan profesyonellere özel: MSI PR200 PEMBE





    PR200-026TR
    "Intel® Core 2 Duo İşlemci T7500 (2.2GHz, 4MB L2 cache, 800 Mhz. FSB)"
    Intel® 965GM chipset
    Intel® PRO/Wireless 3945 802.11a/b/g
    Windows Vista Home Premium TR
    "12.1"" WXGA TFT Parlak LCD
    1280x800 Çözünürlük"
    2048MB DDR2
    160GB 5400rpm SATA
    Intel® GMA X3100 paylaşımlı maks. 384MB
    DVD-RW Sürücü (Super Multi)
    Bluetooth
    1,3 Megapiksel Webcam
    PR200 Çantası, MSI Mouse Hediye



    hoca makine güzel PR 210 modelide AMD herşeyi aynı ama benim aldıgımda Kapagın üstteki yuvarlak MSI logosu yok acaba yapıştırma falanmı oluyor bu ? kafama takıldı.
    ama tekrar söylüyorum makine super kendimin Asus F8Sn var buna ragmen eşime aldıgım laptop pembe olmasaydın (aynısının mavi ve yeşili mevcut) kendime ayırırdım :)

    ürünü ebaydan aldım :
    http://cgi.ebay.com/MSI-PR200-Pink-Laptop-Blue-Laptop-Green-Laptop-Notebook_W0QQitemZ300213737399QQihZ020QQcategoryZ177QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbulence42 -- 9 Nisan 2008; 22:56:09 >




  • selamlar, benim için bir şekilde tvout olayı önemli pr serisinden hangi modeli önerirsiniz max 1500 ytl ye kadar veya msi diğer serilerden (12.1-13.3'')
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.