Şimdi Ara

Samsungdan yeni 3 adet Q1U UMPC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung geçtiğimiz gün resmi olarak Q1 Ultra UMPC(Ultra Mobile Personal Computer) serisini 3 yeni model ile genişletti. Samsung'un pazarlama departmanı başkanı Bret Breg'in yaptığı açıklamada, " bir yıl önce UMPC bilgisayarlara yöneldiğimizden beri, Samsung olarak kullanıcıların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmek için çok çeşitli ve geniş bir UMPC ürün yelpazesi sunduk. Yeni ürünlerimiz Q1U-SSDXP, Q1U-XP ve Q1U-ELXP ile kişisel ve profesyönel kullanım sınırlarını daha da genişlettik" şeklinde konuştu.

    Samsung'un 3 yeni Q1U modeli de işletim sistemi olarak Microsoft'un Windows XP Tablet PC sürümünü kullanılıyor. Yeni modellerin bir çok özelliği ortak iken, farklılıklar işlemci hızları ve sabit disklerde. İlk yeni model olan Q1U- ELXP, 600MHz hızındaki Intel A100 işlemci, 40GB kapasitede sabit disk ile satılacak. Fiyatı ise 999$ olarak düşünülüyor İkinci yeni model oln Q1U-XP ise, 1149$'lık fiyata sahipken, 800MHz'lik Intel A110 işlemciye ve 60GB'lık sabit disk sürücüsüne sahip.

    Q1U serisine eklenen yeni modellerin en üstü olacak ürün olan Q1U-SSDXP yine bir alt modeli gibi 800 MHz'lik Intel A110 işlemciye sahip. Bu ürünün tek farkı ise model numarasından da anlaşıldığı gibi sabit disk olarak SSD yani Solid State Disk kullanması. Üründe 32GB kapasiteli Samsung'un Solid State Disk i kullanılmakta. SSD kullanımı performansı olumlu yönde etkilse de elbette ürünün fiyatını da şişiriyor. Q1U-SSDXP için belirlenen satış fiyatı 1649$.

    İşlemci ve depolama kapasiteleri dışında yeni modellerin bütün özellikleri ortak. Bu özellikler, 1GB DDR2 bellek, 7"'lik aydınlatmalı 1024*600 çözünürlüğündeki ekran, çift web kamerası, çift yollu mikrofon, 802.11g kablosuz ağ kartı, Bluetooth 2.0 + EDR, biometrik parmak izi okuyucu, 2 adet USB 2.0 portu, VGA çıkışı ve 10/100Mbits hızındaki ağ kartı. Haberimizde verdiğimiz fiyatlar Samsung'un açıklamış olduğu fiyatlar olmasına rağmen, internet üzerinden satış yapan PC Connection firmasının listesinde aynı ürünlerin fiyatları çok daha düşük gösteriliyor. Sitede fiyatlar ürünlerin sırası ile 999$, 1049$ ve 1499$ olarak listelenmekte. Üsteik ürünler stokta ve alınabilir gözüküyor.


    Sayfanın Linki : http://www.dailytech.com/Samsung+Unloads+Three+New+Q1+Ultra+UMPCs/article8636.htm








  • UMPC piyasasını oluşturan Samsung'un bu piyasa adına yeni ürünler çıkarması güzel haber. Özellikle de SSD kullanan modelinin.
  • 60 GB bir UMPC için az gibi kalıyor, tabii bu bahsedilen SSD için yeterli midir bileniniz var mı? Kezâ bu aygıtların yaygın olarak kullanılmadığı Türkiye'de bu gibi cihazları bulunduranların tecrübelerini de dinlemek iyi olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bishibosh -- 31 Ağustos 2007; 11:37:09 >
  • wi-fi olmamasını çok kötü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DraGonS

    wi-fi olmamasını çok kötü


    802.11g kablosuz ağ kartı diyor görmüyor musun? İlla wi-fi yazması gerekmez.
  • grafik yongası var dimi bu zamazingolarda gma 950 falan
  • samsung un ürettiği ürünler gerçekten çok kaliteli.. özellikle görüntü alanında çok önde hatta bana göre lider çok kaliteli ekranlar üretiyor.. ama bu tip bir cihazı ne zaman kullanabiliriz malum..
  • evt samsung görüntüalanında cok ii ama cep telefonları cok kötü şekil olarak ii gözükselerde telefon konusunda malesef nokıa yı gecemiolarrr
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.