Şimdi Ara

## Nvidia'dan AGP Hamlesi Gelebilir ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Nvidia'dan AGP Hamlesi Gelebilir ##


    PCIe destekli platform ve anakart sayısındaki artış hızı AGP'ye olan talebi her geçen gün azaltıyor olmasına rağmen AGP uyumlu bir sisteme sahip olan pek çok kullanıcının henüz sistem güncellemesi yapmamış olması bu noktada AGP tabanlı ekran kartlarına olan ihtiyaç ve talebi gözler önüne seriyor.

    PCIe uyumlu ekran kartlarının üretimine başladıktan sonra her geçen gün AGP'den uzaklaşan Nvidia bu konuda rakibi AMD-ATi kadar istekli olmadı. Zira bilindiği gibi son bir yıldır AGP platformu özellikle ATi'nin çabaları ile ayakta kalmakta. Hem AMD-ATi hemde Nvidia'nın hazırladığı AGP uyumlu yeni nesil ekran kartlarının AGP desteği genellikle harici bir yonga ile sağlanmakta. Bu noktada AMD-ATi Rialto yongasını Nvidia ise HSI yongasını kullanıyor.

    Yeni nesil ekran kartlarıın AGP'ye adapte etme konusunda Rialto yongası ile herhangi bir sorun yaşamayan AMD-ATi'nin aksine Nvidia'nın özellikle GeForce 8 serisinin AGP varyasyonlarını sağlayacak HSI yongasının mevcut revizyonlarında sorunlar yaşadığı ifade ediliyordu. Fakat bu konuda elimize yeni bilgiler ulaşmaya başladı.

    Nvidia'nın HSI yongasının üzerinde devam ettiği çalışmalar sonucunda artık son noktaya gelinen ve revizyon B05 olarak ifade edilen HSI yongası ile birlikte yaşanan pek çok sorunun üstesinden gelindiği ifade ediliyor. Burdan hareketle Ekim ayı içerisinde Nvidia'nın GeForce 8500GT ve 8600GT tabanlı ve AGP uyumlu ekran kartları pazara sürülebilir. Üstelik yeni HSI köprüsünün Nvidia'nın yakında çıkması beklenen G92 ve G98 gpuları ile uyumlu olabileceği de ifade ediliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 30 Ağustos 2007; 3:16:25 >



  • Bekleyip göreceğiz artık. Benim gibi kısıtlı imakanlar yüzünden AGP sistem kullanan arkadaşların faydasına olacak bir gelişme, bilgilendirme için teşekkürle
  • bence de nvidia nın bu son agp hamlesinden sonra RD790 dan bahsediyorum bir an önce önlemini almalı
  • Hocam git bir uyu yahu! Vallahi şaşıyorum sana nasıl bu kadar az uyuyarak yetişiyorsun tüm bu habelere diye...

    Ben de hala Agp kullanıcısıyım ama kalkıp da o ekran kartlarına para vermem. Zaten Agp öldü. PCIe'ye geçmek farz oldu. Anakartı yenilemekten kaçınılan her hareket aslında bizim hayrımıza değil zararımıza olur. (Gerçi nVidia da Ati de bunu istiyor...)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 30 Ağustos 2007; 3:40:55 >
  • Valla agp öldü de pci-e 2.0 çıkıyor eskileride öldü ölecek. Şimdi agpciler pci-e ye mi geçecek yoksa bekledik az daha bekleyelim deyip tercihlerini pci-e 2.0 yi beklemekten yanamı kullanacak. Al sana vakit, nakit ve sabır üçgeni içindeki değişkenlerine bağlı çok bilinmeyenli bir denklem.
  • bunlar son AGP kartlar olacak, PCI-E 2.0 ile birlikte AGP ölecek

    (nostradamus'un geçtim ha )
  • Bir ara agp için dx10 kartlar çıkar mı çıkmaz mı tartışılıyordu şidi iki firma çıkarıyor.Bu son agp kartlar diye millete bir sürü kart sattılar ddr4'lü modellerde ilerde çıkabilir

    http://forum.donanimhaber.com/m_11317949/mpage_1/key_fx5500//tm.htm#11367302
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karmaşık

    Bir ara agp için dx10 kartlar çıkar mı çıkmaz mı tartışılıyordu şidi iki firma çıkarıyor.Bu son agp kartlar diye millete bir sürü kart sattılar ddr4'lü modellerde ilerde çıkabilir

    http://forum.donanimhaber.com/m_11317949/mpage_1/key_fx5500//tm.htm#11367302

    işin ucunda para olduktan sonra pci versiyonunu da çıkarırlar hiç merak etme.. kimse kimseye hayır olsun diye çıkarmıyor ki bunları.. para yoksa kartta yok.. paran varsa al sana hertürlüsünden
  • AGP ekran kartı kullanıyorum ama bu iş böyle gitmez.Bu yaz palit 7600gs sonic agp aldım ama o karta verdiğim parayla o karttan daha performanslı pci-ex kart alabilirdim.Bundan sonra 7600gs sonicten 10000 kat daha iyi agp ekran kartı çıkarsalarda almam.En iyisi pci-ex e geçmek.
  • İnadına AGP geçmiyecem pci-e bilmem kaç küsür çıkana kadar.Direneceğim dayanabildiğim kadar.Bu sırada oyunları ne yapacaksın derseniz?Kolayı var konsol aldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.