Şimdi Ara

En son hangi kitabı okudunuz? (462. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.710
Cevap
93
Favori
358.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 460461462463464
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Listeme ekliyorum hocam teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Olga Tokarczuk-Koşucular
    Kitabın nobel ödüllü bir yazara ait olmasından dolayı beklentim çok fazlaydı ancak kitap benim için hayal kırıklığı oldu.
    İçerisinde birbirinden bağımsız bazıları sonraki sayfalarda devam eden bir çok hikayeden oluşuyor.Her hikayede farklı şeyler anlatılmasından dolayı kitaba yoğunlaşmak zor oluyor ve akıcılığı kayboluyor.
  •  En son hangi kitabı okudunuz?


    Kitap hakkında beklentilerim kitabın çok popüler olmasından dolayı yükseldi ve maalesef beklentimin karşılığını alamadım. Yine de beğendiğimi söyleyebilirim.
    Sıkıcı olmayan ve akıcı bir dili vardı yazarın. Bazı yerlerde gerçekten eğlendiğimi söyleyebilirim. Bir ergenin gözünden hayat hakkında fark edilemeyecek, göz ardı edilen detaylar görebiliyorsunuz. Diyaloglar da oldukça eğlenceli. Yazarı ve tarzını anladıkça kitap daha anlamlı geliyor.

    Kitaptan hoşuma giden bir alıntı:

    "Olgunlaşmamış insanın özelliği, bir dava uğruna soylu bir biçimde ölmek istemesidir. Olgun insanın özelliği ise bir dava uğruna gösterişsiz bir biçimde yaşamak istemesidir."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drybeansandrice -- 13 Nisan 2020; 10:50:43 >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Kitabı az önce bitirdim, şu an keşke unutsam da tekrar okuyabilsem diyorum. İnanılmaz.

    Kitaba başlarken konusundan mütevellit önyargılı yaklaşmıştım, malum Monte Kristo Kontu geldi direkt aklıma, özgün bir şey göremeyeceğim diye düşünüyordum. Kitabın kapağını açtım ilk sayfa direkt "İki Şehrin Hikayesi" kitabının meşhur giriş bölümünün bilimkurguya uyarlanmış hali. Bir huzursuz oldum ama sonunda, bu kitabın bir başyapıt olduğuna karar verdim.

    Öncelikle kitap 300 sayfa ama içinden 3 film çıkar. Ben kitabı okurken hep güzel bir film uyarlaması efsane olurdu diye düşündüm. Kitabın karakteri Gully Foyle'u da Jack Nicholson olarak düşündüm kitap boyunca, dünyada ondan daha çok yakışacak insan yoktur bu role.
    Gully Foyle'dan da bahsedelim, kitabın ilk yarısında tiksindiğim bu adam ikinci yarıda beni çok etkiledi. Dönüşümü muhteşem. Karakter gelişimi çok iyi.
    Kitabın evreni çok iyi tasarlanmış. Zamanının ötesinde, hatta herkesin dediği gibi bu zamanın da ötesinde bir evren yaratmış Alfred Bester.

    Çok ayrıntıya girip heyecanını kaçırmak istemem kitabın. Bakın samimi söylüyorum, hayatımda gördüğüm en rezil çevirilerden biri olmasına rağmen (birkaç yerde yanlış çeviri, birsürü yazım yanlışı ve anlatım bozukluğu) hayatımda okuduğum en iyi bilimkurgu kitabı. Kurgu romanlarda da en iyilerden biri yine.

    Kitapta beğenmediğim tek yer, karakterlerden birinin yaptığı bir işe gösterdiği gerekçe. Kitabı okuyanlar anlayacaktır diye düşünüyorum. Yine de kitapta önem açısından küçük bir yer kapladığı için görmezden gelebilirim.

    Özetlemek gerekirse, bu kitap bir başyapıt. O kadar. Alın, okuyun. Tek kötü etkisi kitabın evreninden çıkamamak olur.

    Jauntlamadan önce bir dörtlük paylaşalım;

    "Gully Foyle is my name
    And Terra is my nation.
    Deep space is my dwelling place,
    The stars my destination."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanların ne güzel uğraşları var.
  • Yaşar Kemal - Çakırcalı Efe
    Arthur C. Clarke - Rama'yla Buluşma
  • Harold Armstrong - Bozkurt Mustafa Kemal
  • Harry Potter Ve Sırlar Odası

    ilk kitaptan daha iyiydi ama mantık aşırı basitti, şimdi sıra zamanında izleyip beğendiğim tek harry potter filminin kitabını okumada
  • İncelemelerinize dayanarak Kaplan Kaplan ve Maymunlar Gezegeni kitaplarını sipariş ettim hocam. İthaki'nin bilimkurgu klasiklerinden birkaç kitap önceden okumuştum onları da beğenmiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drybeansandrice -- 19 Nisan 2020; 12:11:30 >
  • Drybeansandrice kullanıcısına yanıt
    Bunları severseniz ayrıca Arthur C. Clarke - Çocukluğun Sonu kitabını öneririm şiddetle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    Bu kitabı ben de öneririm. Okuyun okutturun. Bu arada alakasız olacak ama "Hiç bir ütopya sonsuza dek sürmez" sözünü her okuduğumda aklım dini inançlara gidiyordu. Acaba onu mu belirtmeye çalışıyordu keşke sorma şansım olsa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    Aynı yazardan "Yıkıma Giden Adam" kitabını öneririm. Çok güzeldir. Konusu esterlerin akıl okuduğu bir dünyada cinayet işlemeye çalışan bir adam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaşar Kemal - kuşlar da gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?
  •  En son hangi kitabı okudunuz?
  • Kırmızı pazartesi..

    Yüzyıllık yalnızlık da okumuştum bu kitaplarin neresini övuyorlar anlamıyorum.daha marquez okumam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Drybeansandrice kullanıcısına yanıt
    Maymunlar gezegeni inanılmaz sarıyor hocam. Hani bir dizi izlersin de öyle bir yerde biter ya -bütün tırnaklarını yersin n'olacak acaba dersin-
    bir sonraki bölüm için dört dönersin- şişesinde calkalanmış cola gibi sabırsızlanırsın.

    Kaplan Kaplan acayip bir hikâye konusu çok çok iyi bağlanmış ve Gully Foyle azmi ve hırsı ile ilginç bir karakter zevkle okursunuz. Jauntlamaya hazır olun

    Yıkıma giden adam'da çok sağlam konuya sahip onu da tavsiye ederim.

    Eğer fikrimi sorarsanız aynı seride Bir Mars Destanı adlı bir kitap var seride küçük ama zevkli hikayelerden oluşuyor ben okurken acayip eğlenmistim tavsiye ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz cümle "Hiçbir ütopya, toplumun bütün bireylerine sonsuza dek tatmin sağlayamaz." mı? Bu cümle geliyor sadece aklıma dediğinizi düşününce. Eğer öyleyse bu cümleyi ve ardından paragrafı okuyunca benim aklıma sosyalizm geliyor.
    Alfred Bester hakkında ise, Kaplan!Kaplan!'ı bitirince bu kitabını gördüm, daha önce de görmüştüm ama aynı yazar olduğunu bilmiyordum. Okumak istiyorum ama 3 ay yetecek kitabım var, kitap almaya kalktığımda da 1 kitapla yetinemediğim için toplu alıyorum :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    Aynen onu demek istiyordum, çok güzel bir cümle her türlü anlam çıkarılabiliyor. Kitap satın alımı konusunda haklısınız ben de öyle yapıyorum, ancak listenize ekleyin unutmayın derim. Keyifli okumalar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 460461462463464
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.