Şimdi Ara

En son hangi kitabı okudunuz? (446. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.704
Cevap
93
Favori
358.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 444445446447448
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carpe Vita

    Yazarın kalemi güçlü değil malesef. İki yıl okul tatili bile güzeldi o kitaptan. Neyi eleştirdiğini anladıysanız sorun yok. Kumarbaza gelince yayıneviyle yaptığı anlaşma nedeniyle 24 günde yazılmış vasat bir kitap.
    Sineklerin Tanrısı umduğum gibi olmadı maalesef. Cidden şaşırttı o kadar heyecanla aldığım kitabın hüsran olması.

    Kumarbaz bana göre güzeldi. Keyif vericiydi. Zevkler ve renkler tartışılmaz bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jane Harper - Kurak

    Gerçekten etkileyiciydi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?



    ömer Allah belanı versin.günümüz filmi olsa öcü vb bekleyeceğim bir kitap ismi.ancak roman eski dönemlerde geçiyor olup insan ilişkileri ve hırsları ile ilgili.macide ve ömer tesadüflerle bir çift olup birbirlerine zıt yaşam tarzları arasında ilişki kurmaya çalışıyorlar.şuan okuyunca o dönemin zıpırları bile bey efendiymiş gibi görünüyor.o döneme göre düşünüp yorumlamalı.okudukça film izler gibi oldum gene,sahneler gelip gidiyor...macide tıpkı eşim gibi.düşünce tarzları hatta bi yede kullandığı cümle yapısı bile aynı.gerçekten baya üzüldüm.
    https://www.kitapyurdu.com/kitap/icimizdeki-seytan/489147.html&filter_name=i%C3%A7imizdeki%20%C5%9Feytan
  • Aslinda Cehennemi okuyordum ama paltoyu okumadan edemedim.
    Palto: Pek fazla bir olay yok konuda. Insanin ruh halini anlatan bir kitap. Özellikle Akaki Akakiyevicin üst ile ilişkileri yaşadığımız bu dönemde bile görülüyor. Hayatın gerçekliğini çok güzel yansıtılmış. Ama Akakinin başına gelen olay biraz üzücüydu. Aslında üzülmemin sebebi fazla benimseyerek okumamdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Ama anlatılmak istenen mesajla kitabın adı hakkında ilişki kuramadim maalesef.
    Dostoyevsk'nin bu kitap hakkında ki sözü etkileyeciydi paylaşmak istedim:
    "Hepimiz Gogol'un "Palto"sundan çıktık "

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belgariad serisi / 1. kitap Kehanetin Oyuncağı

     En son hangi kitabı okudunuz?

    5 kitaplık bir seri. İlk kitapta olaylar ağır işliyor açıkçası ilk 50-75 sayfa biraz sıkıcı ama sonradan açılıyor ve gayet sürükleyici oluyor. Olaylar, karakterler lotr ile oldukça benzer. Fantastik severlere tavsiye ederim

    Yalnız Metis gibi bir yayın evi dünyada çok başarılı efsane kapakları olan bu seriyi ülkemizde neden ilkokul öğrencisine tasarlatmış ciddi hayal kırıklığı kapak kalitesiyle içerik hiç uyuşmuyor.
  • Cehennem:
    Kitap 200sayfaya kadar su gibi geçti. Ani olaylar insanı meraklandiriyor. 200-300 arası biraz sıkıldım nedense. 300 sonrası gayet heyecanlıydı. Dili sade ve akici.Meraktan dolayı bitirdiğiniz zaman ben bunu hangi ara bitirdim sorusunu soruyor insan.

    Da Vinci şifresini almama sebeb olan bir kitap diyeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?



    çeviri kitaplar bana hep soğuk gelmiştir.bu kitap ise sanırım sabahattin ali den sonra ben de etki bıraktı diyebilirim.kitap baya kısa zira içerisinde vaad ettiği şeyi anlatıyor.eksik bulduğum yönü ana erkek karakterden DİKKAT SPOİLER olayın sonunda yeterince söz etmeyişi.ben biraz daha devam etmesini bekliyordum.hikaye olarak platonik aşka tutulmuş bir kadının aşkını saplantı haline getirmesi anlatılıyor.etkileyici bir kitap.
  • Buzdaki kız-Robert Bryndza

    Serinin ilk kitabi, beğendim diğer kitaplarınida alırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stefan Zweig reisi okuduk

    Geçmişe Yolculuk

    Çok güzeldi
  • Hulki ve Arkadaşları:
    Yazara karşı onyargimi kiran bir kitap oldu. Dili gayet güzel ve mizahlarda cidden guldurucuydu. Sive takliti güzeldi. Ama 300-320 sayfadan sonra konu uzatılmış gibi geldi. Çünkü 320-358 aralığında biraz sıkıldım doğrusu.
    Ama kesinlikle bu yazarın alınması gereken kitaplarindan biri olduğunu söyleyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 21 Şubat 2019; 16:28:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?
    Monte Cristo Kontu
    Yaklaşık 1600 sayfalık dev bir eser. Yazarın bu kadar uzun bir kitapta edebi anlatımla sürükleyiciliği aynı anda sağlaması gerçekten hayranlık verici. Kesinlikle unutamayacağım kitaplar arasında yerini aldı.
  • Guest-73A8A7D1E G kullanıcısına yanıt
    Afedersiniz uzun zamandır foruma uğramıyordum.
    Öncelikle bir kadın olarak sindire sindire okudum.
    Kitap hakkında bilgi vermekten hoşlanmıyorum sanki özetini vericekmişim karşıdaki insan okumaktan vazgeçicekmiş gibi düşünüyorum.
    Kitap bölümlerden oluşuyor bir bölümü okuduktan sonra düşünmek sindirmek gerekiyor sadece kadınlar için değil bir erkeğinde kendiyle özdeşleştirebileceği bir kitap olduğunu düşünüyorum.
    Akıcı bir kitap değil bazen insanın ruhuna ağırlık yapıyor.
    Okuyun.. Okutun..
    Umarım yardımcı olmuşumdur. İyi forumlar.
  • Oscar Wilde - Dorian Gray'in Portresini tekrar okudum. Bu tür klasikleri yaşamın farklı dönemlerinde okumak farklı tatlar bırakıyor gerçekten...
  • Ölüler Evinden Anılar:
    Insanların ne kadar hürriyetine düşkün olduğunu ifade eden bir kitaptı. Ama anlamadığım nokta mahpuslarin Rus soylularına karsi olan nefretinin nedeni nedir? Onu geçtim lehlere olan düşmanlıklarınida anlayabilmiş değilim. Hapishane hayatında insanın ne kadar tutkunlarına hakim olamadığını ve sırf küçük bir şeyde kavga çıkaracak kadar ruhsal bozulmalara yol açtığını anlatan iyi bir kitaptı. Ama yaşadığı şeyleri kronolojik sırayla anlatmayıp bir karmalastirmasi biraz sıkılmama sebeb oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 25 Şubat 2019; 14:30:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huzursuzluk:
    Isidin elinden kaçan Ezidi Melaknazin ortaya koyduğu irade ve dayanma arzusuna kapılan, ibrahim arkadaşı Hüseyin in başına gelen olayı araştırıp Meleknazin durumunu öğrenmeye kalkisip kendini meleknazin yanında soluğu almasını anlatan bir kitap. Tabi savaşın ortasında kalan insanların halleri ve davranışlarını da ortaya sermis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olasılıksız- Adam Fawer

    Tek kelimeyle harikaydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güvercinler:
    Saffet beyin temiz ve adaletli olması köydeki bazı planları ve sinsilikleri ortaya çıkarmasıyla beraber ve zooloji profesoru Brule Bernard ile yazismalarından direkt komünist damgası yapıştırılmasi insana olan haksızlığını gösteren güzel bir örnek. O değil de "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" örneği bir kitap desem pekte haksız sayılmam bence.

    Yazara çok haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Önceki sefer okuduğum zaman beğenmemiştim. Şimdi baya bir zevk verdi her 2 kitabı da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 28 Şubat 2019; 22:30:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G.Flaubert - Madame Bovary

    Klasik kitapları seviyorsanız tavsiye ederim. Bazı yerleri sıksa da genel olarak güzel bir kitaptı.

    Robert Louis Stevenson - Define Adası

    Korsan hikayelerinin atası sayılan bir kitap. Benim bu kitaptan beklentim biraz daha yüksekti. Macera seviyorsanız okuyabilirsiniz.

    Chuck Palahniuk - Dövüş Kulübü

    Çoğu kişi bu eserin sadece filmini izlemiştir. Ben önce kitabını okuyup sonra filmini izledim. Genelde tam tersi olur ama film, kitaptan daha güzeldi bence. Yeraltı karşılaştırması yapacak olursak Bukowski'deki samimiyeti Palahniuk'ta pek bulamadım. Direkt filmini izlerseniz bir kaybınız olmaz bence.

    Jose Saramago - Körlük

    Son zamanlarda okuduğum en iyi kitaplardan biri oldu. Ben daha ağır bir kitap bekliyordum ama öyle olmadı. Oldukça akıcı bir kitaptı. Yazarın enteresan bir tarzı var. Noktalama işareti olarak sadece nokta ve virgül kullanıyor. Satır başı vs. yapmadan dümdüz yazıyor. Bu durum zaman zaman bazı yerleri anlamanızı zorlaştırsa da bu kitaba çok farklı bir tat katmış. Kitabın ismine yaraşır bir şekilde adeta kör gibi satırlar arasında geziyorsunuz. Kısaca konusundan bahsedecek olursak, birdenbire kör olan bir adam ve bütün ülkeye yayılan bir körlük salgını anlatılmış. Konusu çok ilgi çekici ve birçok alt metni barındırıyor. Mutlaka herkese tavsiye ederim. Saramago'nun diğer kitaplarını da okumayı planlıyorum.

    John Steinbeck - Gazap Üzümleri

    Steinbeck'in başyapıtı. Joad ailesiyle birlikte uzun bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Kitap, toprak işçilerinin yaşadığı dramı ele alırken aynı zamanda kapitalizmi sert bir şekilde eleştiriyor. Mutlaka herkese tavsiye ederim.

    Okuyanlar için spoiler.

    Kitap hakkındaki tek eleştirim bazı olaylar havada kalmış. Noah'a ve Tom'a ne oldu bir daha hiç bahsedilmedi. Kitabın sonunda karşımıza çıkarlar diye bekledim ama olmadı. Ayrıca finali etkileyici olsa da 550 sayfalık bir eserin daha kapsayıcı bir şekilde bitmesini isterdim. O kadar okuduktan sonra olayların iyi ve kötü bir şekilde bir sonuca bağlanmasını isterdim. Tabi bu anlattıklarım hiçbir şekilde kitaba gölge düşürmüyor. Okuyun, okutturun.
  • Sultani Öldürmek:
    Kitap başta katil bir insanın psikolojisini ele alıyor. Sonra 300 -400 sayfa aralığında konu kopup Fetih e gidiyor. Konu kopukluğu olunca da insan sıkılmaya başlıyor. 200e kadar akıcı geçti 350 -400e kadar çok sıkıldım. Ilk defa bir Ahmet Ümit kitabı sıktı beni. Tabi sonradan gelişen olaylar merakı iyice arttiriyor ama maalesef ki sıkıldığımdan kitabı bırakacaktim resmen ama Insan en azından katili merak ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 7 Mart 2019; 23:1:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızıl:
    Zweig in en sevdiğim eserleri arasında yerini alan bir roman oldu. Berger çelimsiz,güçsüz ve içine kapanık bir çocuk ve yanlızlik kendiyle içinde boğuşuyor. Hasta olan bir kız onu hayata döndürüyor ve yalnızlığını unutturup ona hayatti tattırıyor ve intihardan döndürüyor. Ve artık çevreye kapanık değil de artık açık oluyor.

    Eleştirilecek tarafi ise son sayfalarda Berger in başına gelen olay oldu. Tam da mutlu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 8 Mart 2019; 19:56:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 444445446447448
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.