Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.687
Cevap
119
Favori
822.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, " almak üzereyim, alıyorum " filan derken Grand C4 Picasso'mu bu gün İzmir'de Alsancak Oto'dan teslim aldım.. Aracı almadan önce görüştüğüm diğer bayilere göre eski Vectra'mın takasında olsun, yeni arabamın fiyatında olsun daha uygun teklifler veren Alsancak Oto'ya ve bu şirkette muhatap olduğum satış temsilcisi Murat Bey ve şirketin satış müdürü Ali Rıza Bey'lere gösterdikleri yakın ilgi ve kolaylıklardan ötürü teşekkürü bir borç biliyorum..

    Gelelim Grand C4' e.. ( Dial Up ile bağlandığımdan resimlerini daha sonra upload edeceğim..) Arabayı teslim aldıktan sonra bugün 30 km si şehir içi, gerisi otoyolda olmak üzere 120 km kadar yol yaptım. Biliyorum , tam bir değerlendirme için bu mesafe oldukça az ama yine de ilk sürüş izlenimi için sanırım yeterlidir.
    Öncelikle belirteyim, bu araba " ben koltuğa oturur, marşa basar giderim" kafasında olanlar için sanırım birkaç numara büyük gelir. Türkiye'de satılan tek versiyonu en üst donanım seviyesinde olmamasına rağmen kullanıcısından en azından asgari bir bilgisayar bilgisi ve yeni teknolojiye uyumlu olma kriterlerini yakalamış olmasını istiyor..
    En azından tüm fonksiyonlarını uygun kullanabilmek için bu böyle.. Yoksa vitese takıp gaza basan herkes kullanabilir şüphesiz. Ama sonra burada " ah şu arabadan hiç memnun değilim, şöyle arıza çıkardı, böyle problemli" diye şikayet etmeyelim. Yeni nesil otomobillerde ve dolayısı ile Citroen 'de de bahis konusu olan hataların çoğunun eksik teknolojik intibaktan, yani kullanıcı hatasından kaynaklandığını düşünüyorum..

    Koltuğa oturup yola ilk çıktığımda arabanın uzak ön camıve kesintisizyan görüşler nedeni ile kendimi bir otobüs kullanıyor gibi hissettim. Ama bu çabuk geçiyor ve iç dış hacim ve ölçülere kolay alışıyorsunuz. Direksiyon göbeğinin dönmemesi kullanımda hiç bir farklılık ve handikap yaratmıyor. Görüş genişliği yüzünden arabanın sürati de hiç hissedilmiyor diyebilirim. 60 la gittiğinizi zannettiğiniz anda ekranda 90 km yi görünce şok oluyorsunuz ve ekranın hata yaptığını düşünüyorsunuz..
    110 HP HDI motor sandığımdan daha güçlü çıktı. Standart kullanmada klima da full açık olmasına rağmen hiçbir problem yaşamadım. Hele rodajdan sonra daha da performanslı olacaktır.
    Buna karşın MCP yani otomatikleştirilmiş manuel şanzıman için normal otomatik vites şanzımanları kadar düzgün diyemeyeceğim. Yani vites atışlarında sizin yerinize bir robotun debriyaja bastığını hissediyorsunuz. Dolayısı ile vites değişimlerinde çok küçük bir boşluk hissi oluşuyor. Bu alışana kadar biraz farklı bir duygu yaratıyor.. Ama şanzıman " auto " kullanımda çok çabuk ve kısa aralıklarla 6 ncı vitese geldiğinden bu histen hemen kurtuluyor ve bu viteste arabanın yağ gibi akışı ve sessizliği ile mest oluyorsunuz...

    Oto yolda hız sabitleyici, hız sınırlayıcı vs.. hepsini denedim.. 95 km ye ayarladığımda yaklaşık 45 km boyunca sadece bir kez uzun bir inişte km 96 oldu o kadar. 95 i ip gibi tutuyordu. Bu sürüşte ortalama tüketimi bilgi ekranında 6.9 L olarak okudum. Ama gerçek değerlerin yaklaşık 5000 km sonra ortaya çıkacağını biliyorum..
    Sonuçta şu kısa kullanımda ilk kez bir Citroen kullanan birisi olarak arabayı çok beğendiğimi, yolda çok arabaya tepeden baktığımı, süspansiyonun ne demek olduğunu öğrendiğimi, evin önünde pek çok kişinin meraklı sorularını yanıtladığımı söyleyebilirim.
    Deneyimim arttıkça arabamın iyi ve kötü yanlarını burada sizlerle paylaşacağımdan emin olabilirsiniz..
    Herkesin gönlündeki arabaya sahip olmasını diliyorum...
    Saygı ve sevgilerimle....
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Herkese selamlar.

    Bugün başımdan geçen ilginç bir olayı anlatmak istiyorum. Haftanın 2-3 günü çıktığım, birden yükselen ve kıvrılarak ilerleyen oldukça dik bir rampa var, Zekeriya köye giderken. Sanırım uzunluğu 200mt vardır. Neyse o yokuşa yaklaşırken baktım benim picassonun aynı rengi ve 5 kişiliği benim önümde seyrediyor, şoförü kadındı. Sırf çıkarken siyah duman atıyor mu diye merak ettiğim için sollamadım. Dedim en kötü yavaş yavaş çıkarız.

    Abi yok böyle birşey, rampaya girer girmez önce araç irkildi, muhtemelen gaza çok yüklendi (ki 3. vitesle başlayıp, bağırmadan vites küçültmeden rahatça çıkabiliyor araçlarımız) araç vites küçülttü ve hanımefendi panikleyip gazdan ayağını çekti bu sefer de tork yetmedi, araç duracak oldu, sonra yeniden gaza yüklendi sonra yine gazı bıraktı veya kendisi vitesi büyülttü, arkada beni kangren etti, 3. seferde bastım geçtim.


    Şimdi acemi şoför olabilir, bilmediği mevki olabilir, gündüz farlı kasadan olduğu için 2011 veya üstüdür diye düşünüyorum bu araçtan indirsek, muhtemelen diyeceği ilk şey bu aracın şanzımanı berbat. Çok sarsıyor, kafası karışıyor.

    İnsanların MCP hakkında veya geel olarak yarı otomatik kullanmayı bilmeden/beceremeden geldiği yargı bu oluyor.

    Şimdi diyeceksiniz neden bunu anlattın. Dönüş yolumda da arkadaşımın ricasıyla onun tanıdığı birini aldım araca. Beyefendi eski 308 kullanıcısı çıktı.
    Ya dedi bu araçların arızası bitmez, vitesi de gerçekten çok konforsuz.
    Sonra yolda bir sessizlik oldu, gidiyoruz. Dur kalk , yokuş çıkış iniş. Dedi bu tam otomatik heralde, hayır dedim bu muhtemelen 308lerdeki MCP şanzıman.
    Sonra geçen diyalog

    -Nasıl memnun musun?
    -Hamdolsun yetiyor, 7 yıldır bende araç.
    -Ooo iyi dayanmışsın 7 yıl, arıza çıkarmadı mı hiç.
    -EGR bozuldu, o kadar.
    -Maşallah.. Km'ye bakar.. 199800km.. Km de 200bin olmuş artık başlar masrafları, sen sat hocam bunu.
    -Nasip..

    Yol devam ederken..
    -Ya bu araçlar da çok geniş rahatmış... (hafif kar yağarken, ağaçlı yoldan geçiyoruz) ya bu ön cam ne güzelmiş kocaman, çok ferah ya.. Kaç yakıyor bu..
    -Son 1350km ortalaması 5.3lt, ortalama hız 35..
    -Gözler fal taşı harbi mi ya.. Ama çekişi zayıf, büyük araç ya..
    -Dedim 0-100 arabası değil ama tırmanırken hiç mahcup etmedi.


    Nitekim, araçtan inerken sıfırı var mı kaça bunlar diye konuşuyorduk.

    Demem o ki.. Bu araçla bu forum olmasa hayatta tanışamazdım.
    Bilgi paylaşan.
    Yorum yapan herkese teşekkür etmek istedim.

    Çünkü bugün 06 Şubat 2020.
    Ben Picassomu 07 Şubat 2013 yılında aldım. O zamandan beri de keyifle kullanıyorum.
    Mükemmel değil ama fiyat/performans aracı.

    Bu arada bu yıl indirimler nedeniyle ve sıfır fiyatların altın/döviz hatta emlak yatırımını bile suni olarak geçmesi beni üzdü ve araç değiştirmeye karar verdim.

    Sıfır olarak
    C5 Aircross
    3008
    Civic Executive+ 9AT

    İkinci el
    Ford S Max
    Alhambra

    gibi araçları markaja alıp kimiyle test sürüşü yaptım.
    Eşimi Civic ve c5 Aircross testlerine de özellikle götürdüm ki 2 çocuğumla, hani bıdı bıdı olmasın sonra.
    Yok arkadaş..
    Olmadı. Civic Executive+ henüz yoktu zaten, sırf alıp bir süre sonra satmak için istiyordum yoksa para birikmiyor.
    Hakikaten gereğinden uzun süre geçirince ailem çok fena alıştı bu araca.
    c5 aircross da olmuşken 7 kişi olsun yine dediğimizden sanırım birkaç yıl daha geçireceğiz nasipse ve hayırlısı ise.

    Bir yandan da diyorum ki
    Vergisi düşük
    Yakıtı da iyi
    Borçsuz harçsız bin git işte.

    Hepinize kazasız, belasız sürüşler diliyorum.
    Bütçenize uyan bir araç bulur musunuz bilemem. Ama şöyle bir gerçek var. Kimse bana bir daha ne hatchback ne de sedan bir araba aldıramaz. çoğu SUV dan bile daha ferah ve geniş. Müthiş bir yer kullanımı tasarımı var. Bu aracı farketmeme sebep olan en önemli özelliği vites ve el freni olan bölümün tamamen boş olması ve arka sırada şaft tüneli gibi bir bölüm olmaması ve zeminin dümdüz olmasıdır. Bu arabada yapılabiliyorsa diğer arabalarda neden yapılamıyor anlamış değilim.
    Merhaba Citroen Grand C4 Picasso 2008 model 7 kişilik versiyon sahibiyim. Aracı 2017 Aralıkta aldım. Araçta iç kapı döşemelerinin yapış yapış olması problemi vardı bu problemi çözmek için uzun süre düşündüm, değişik çözümleri denedim ancak muvaffak olamadım. Ta ki 3M yapışkanlı Poliüretan kaplama yapan Ayhan Bey'i bulup ona ulaşana kadar.



    Araç içine yapılan 3M yapışkanlı Poliüretan kaplama ile araç yep yeni ve bambaşka bir görünüme kavuşuyor. Ben Piano Black Poliuretan kaplamayi tercih ettim. Tek kelime ile mükemmel. Kapılar ve döşemeleri, Klima çerçeveleri ve tuşları, teyp çerçevesi, soğutucu ünitesi üstü, el frenini olduğu bölüm komple torpido açma kapama kapakları v.d. ...



    Youtube linkini paylaştığım benim aracın 3M yapışkanlı Poliüretan kaplama aşamalarını içerir videodur.


    https://youtu.be/qU3_SOLsgvs





    Izleyiniz...





    Irtibat için arayınız



    0532 270 77 78 Ayhan Bey (Üsküdar da)



    0553 343 28 98 Ceyhun Bey


    https://www.instagram.com/jeyhunaly/


    https://www.youtube.com/channel/UClSDU43C8V-QtwsJSwEcAQQ





    260 farklı araç içinde ürünlerin mevcut olduğunu söylemişlerdi



    Ben çok memnun kaldım sizde kendilerine ulaşarak ve araç modelinize uygun fiyat alarak bu problemden kurtulun.

    NOT: Kamu kurumunda mühendis olarak görev yapıyorum. Bu foruma 2008 yılında üye oldum. Bazı konularım, paylaşımlarım ve diğer başka konulara dair cevaplarım da oldu. Başıma gelen sorunu ve çözü önerisini siz grubu takip eden arkadaşlara da faydam olsun diye burada paylaştım. Kamu görevlisi olduğum için ticaret ile uğraşmıyorum. Art niyetli düşünen arkadaşlara teessüf ederim. firma yetkilisinin cebini ve gerekli tüm bilgileri de burada paylaştım. keşke bana soracağınıza oradan firma sahibini arayıp sorsaydınız. Firma sahibi le 27 Ekim tarihinde yaptığım yazışmanın ekran görüntüsünü de paylaşıyorum ki artık bu farklı düşünceler ortadan















  • JETRANGER kardeşim eline yüreğine sağlık pek güzel yazmışsın hayırlı olsun dileklerimle allah kaza bela vermesin arabandan mennunsan ne mutlu
  • Jetranger, sıcağı sıcağına bize bu bilgileri verdiğin için teşekkürler..Ben bu arabanın en çok performans , yüksek hız stabilitesi, viraj kabiliyeti ve tabiki yakıt tüketimini merak ediyorum..İşçilik ve iç-dış dizayn benim için 10 numara..
  • Temennileriniz için teşekkürler. Ben de arabanın daha zorlu koşullarda vereceği performans ve sürüş güvenliğini merak ediyorum. Ancak 3-5 bin km yapmadan zorlamak istemem. Ayrıca yukarıda yazdıklarıma ilaveten direksiyonun yavaş hızlarda (40-100 km) arası oldukça hassas olduğunu, süspansiyonun yumşaklığının aile tarzı kullanın için çok konforlu ama spor kullanım için biraz yetersiz kalabileceğini, geri aynasının ölçü olarak küçük kaldığını, genel bilgi ekranının (bizim donanımda) daha yüksek çözünürlü yapılabileceğini de söylemek isterim.
    Grand C4 kesinlikle bir aile arabası. Spor ve atak kullanıcılar daha farklı modelleri tercih etmeliler bence. Kalabalık veya çocuklu aileler ise bu arabada tüm beklentilerini bulabilirler.

    Son olarak Citroen yetkililerini de uyarmak isterim. Bu çok güzel arabadan kimsenin haberi yok. Fiyat ve beklenti parametresi açısından benzersiz olan bu arabanın hiç bir yerde reklam ve tanıtımına rastlayamadım. Büroşürü son derece yetersiz.. Test sürüşü bile mümkün değil. Bende 2 gün içinde görenler böyle bir modelin olduğunu bilmediklerini söylüyorlar. Hiç duymamış ve görmemişler..
    (Gerçekte bana da bu forumda bir arkadaş söylemese belki şu anda başka bir araba almış olacaktım..)
    Citroen biraz tanıtmalı bu aracı...




  • JETRANGER kardeşim bu güzel arabanın güzel resimlerini bizimle paylaşırmısın
    merakla bekliyoruz
  • jetranger kardeş hayırlı uğurlu olsun, Allah kazasız belasız günlerde ailenle beraber kullanmayı nasip etsin
  • Hayırlı Uğurlu olsun İyi seçim oldu bence Allah.(c.c) Kazadan,beladan korusun.Güle güle kullanın. Resim bekleriz
  • ee kardeş resimler nerde
  • Yeni aracın hayırlı uğurlu olsun. Seçiminden dolayı seni tebrik eder, kazasız ve belasız sürüşler dilerim. Ayrıca Citroen ailesine katılmandan dolayı da hoşgeldin diyorum.
  • Jetranger kardeşimiz cavap vermediğine göre kesin arabasıyla geziyodur tadını çıkartıyodur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jetranger

    Arkadaşlar, güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. Allah kimseye kaza bela vermesin.. Herkese güvenli sürüşler diliyorum.
    Resimlere gelince, dial up ile bağlandığımdan resim upload etmek çok zaman alıyor.. Ama birkaç tane koymaya çalışayım..

    http://i132.photobucket.com/albums/q34/Iskarmoz/DSC01657a.jpg

    http://i132.photobucket.com/albums/q34/Iskarmoz/DSC01658a.jpg

    http://i132.photobucket.com/albums/q34/Iskarmoz/DSC01660.jpg

    Umarım linkler çalışır..
    Hepinize güzel bir pazar günü diliyorum. Esen kalın..



    Maşallah Maşallah ! Çok güzel Allah nazardan saklasın siyah olduğu iyi olmuş çok yakışıklı görünüyo İnşallah garajınız vardır.Bendede siyah bora var çok kirleniyo çünkü malesef:( Tekrar hayırlı olsun abi




  • Dostum, doğru tercihinden dolayı tebrikler güzel ama şimdi aracını koruma zamanı. Öncelikle büyükçe bir nazar boncuğu almanı ve aracın görünen bi yerine asmanı tavsiye ederim.
    Benden kullanıcı yorumu bekleyen arkadaşlar c4 Fan club ta yorumlarım mevcuttur. Orada sesimizi yükseltebilirsek daha etkili olacağımızı düşünüyorum.
  • jetranger
    aracın bir kez daha hayırlı ve uğrlu olsun
    kafana takılan bişi olursa,cvplamalamaktan memnun olurum
  • jetranger kardeşim araban tekrar tekrar hayırlı olsun.araban yakııyo arkadaşa katılıyorum nazar boncuğu flan al
  • Nazar boncuğumu??? Arkadaşlar bırakın Allah aşkına bir cam parçasından nazarı engellemesini beklemek..... Yer gök dua üzerinedir. Edinilen bir nimet için şükür etmek gerekir. Dolayısıyla Boncuk Cıncık bi işe yaramaz. Şaman kültürüdür bizde yeri yoktur. Saygılar
  • hayırlı olsun. bu arada fotoğraf yüklesen iyi olur=)
  • bu arabalar çok hoş yaaaa
  • Arkadaşlar bu yüzden bu forumda yazmak istemiyorum lütfen seviye...
    nazar bir kültürdür inanırsın inanmazsın, haa ben inanmasam bile bu araba yüzünden inanasım geliyor var mı ötesi???
  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Daha iyileri sizlerin olsun.. Allah herkesin gönlüne göre versin.
    Nazar boncuğuna gelince: benim de batıl inançlarım pek yoktur ama bu arabaya uzun yıllardır astığım her yerde uğur getirip koruduğuna bir sebepten inandığım eski nazar boncuğunu taktım. Ayni boncuk eski arabamda da daha önce kullandığım başka araçlarda da takılı idi.. Hanım da ilaveten ön tamponun soluna, arka tamponun sağına iki adet yapışanından taktırdı..:)
    Dolayısı ile boncuk konusunda önerilenler zaten fazlası ile yerine gelmiş oldu...

    Evet. Park ettiğim yerlerde görenler bu arabanın ne olduğunu soruyorlar. Tanıyan , bilen henüz yok. Citroen'in bu arabayı tanıtması, bunun için reklam yapması bence şart. Hele test sürüşü muhakkak sağlanmalı. Süren ve durumu müsait olan her kes bu arabayı sürdükten sonra kesin alır...
  • jetranger,
    sürücü koltuğuna oturduğunda,hiçbir otomobilde olmayan,dikey tasarlanmış A direkleri ve kocaman kelebek camından dolayı ''sıfır kör nokta'' olayını farkettinmi?ayrıca bu otomobil sınıfının en geniş cam hacmine sahip olup,6,4 metrekare cam alanına sahip.bu da size maximum ferahlık ve görüş açışı sunuyor.
    ayrıca geri vitese taktığında,hangi tarafı görmek istiyorsan,ayna kumandasını o yöne aldığında, o yöndeki ayna otomatik olarak arka teker hizasına gelecektir,ve ileri vitese taktığında tekrar eski ayar seviyesine gelecektir.
    bunları farkettinmi?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.