Şimdi Ara

Niye Sadece İnsan? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Evrim şöyle bir şey işte.
    Mesala mitsubishi evolution arabası 1992 yılında böyleydi.
     Niye Sadece İnsan?

    2008 de bu hale geldi.
     Niye Sadece İnsan?
    Ama nasıl geldi.Kendi kendine bu hale gelmedi ya...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: SONY_55

    Evrim şöyle bir şey işte.
    Mesala mitsubishi evolution arabası 1992 yılında böyleydi.
     Niye Sadece İnsan?

    2008 de bu hale geldi.
     Niye Sadece İnsan?
    Ama nasıl geldi.Kendi kendine bu hale gelmedi ya...




    Çok tatlı bir insansın sen biliyorsun değil mi ?


    Evrim "CANLI"lar içindir..
    Arabalar, hareket eder, ses çıkartırlar falan ama CANLI değillerdir bunu biliyorsun değil mi???




  • @: Allah Allah burada evrim mi tartışılıyor? Hani dön dolaş aynı konu aynı ifadeler, aynı kanıtlar, aynı çıkışlar vs.

    Lütfen konunun açılış amacından sapmayalım...


    İyi Günler.
  • Bence onların aklı olsa dünya karmakarışık olurdu düşünsenize hayvanların isyan ettiğini
  • quote:

    Orjinalden alıntı: s£stavina

    [font="Microsoft Sans Serif"]Peki insanı diğer canlılardan ayıran özellikleri doğuştan mı yoksa sonradan mı kazanılır?


    Hepimiz birtakım yeteneklerle dünyaya geliyoruz ama yine bu yeteneklerde bize atalarımızın mirası yani bütün özellikler sonradan kazanılıyor ve nesilden nesile aktarılıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

    muhteşem bilimsel yaklaşımınızdan dolayı sizleri kutluyorum..

    "Çünkü ilkelse eğer çoğalmayı da bilmiyodur.Ama nesilleri devam etmiş" demişsin..

    Önce "üremeyi" bilmek için "insan" olmaya bile gerek olmadığını belirterek "Dark Flyer"a cevap vermekten gurur duyuyorum.

    ya da acaba bütün hayvanlar adem'den mi türedi...bak bu da ilgnç bir teori olurdu..İlk adem vardı sonra bütün canlılar ondan türedi..malum sürekli bir akraba evliliği söz konusu olduğu için problemli bireyler ortaya çıkmış ve akabinde bunlar kendi aralarında üreye üreye hayvana dönüşmüş olabilirler..


    Teknoloji ile ilgili yorumunuza gelince ben hep iddia etmişimdir zaten ve ekliyorum adem'in boeing 737 uçağı vardı, sonra o uçak evrimleşerek "tekerlek" oldu..sonra insanlar tekrar tekerlekten uzay mekiğine icatları yeniden yaptılar..yanılmıyorum değil mi ???


    Anadolu medeniyetleri müzesini gezdin mi hiç ? ya da herhangi bir müzeyi..

    hadi onu geçtim osmanlı zamanında stinger füzesi vardı da zevk olsun diye mi kılıçla mı savaşıyorlardı...


    anlıyorum, bir şekilde "maymun ile aynı atadan gelme fikrini" kendinize yakıştıramıyorsunuz ama "Hz.Adem taş sopa mı kullanıyordu, sanmam" diyerek tabiri caiz ise oldukça "komik" duruma düşüyorsunuz...

    ya bir de demişsin ki "Ve bu yüzden mantığımızla, duygularımızla hareket edebiliyoruz.Diğer hayvanların böyle bir özelliği yok çünkü onlar bu imtihanda değiller." ... Seni benim kedi'm ile tanıştırmak isterdim...hayvanların duyguları ve mantığı var mı anlaman için..
    Emin ol bir çok insandan daha "bilinç"li bir canlı..




    Peki üremenin nasıl olduğunu biliyormusun? İnsanı soyu nasıl devam ediyor biliyor musun? İnsan olmazsa nasıl insanın soyu devam edecek biliyor musun? Ha pardon.Biz maymundan gelmiştik.Maymunun yavruları evrimleşti; insan oldu.Ne güzel...

    Hayvanların türemesine gelince.Hakkaten iyi sallamışsın.Yazımı iyi okursan hayvanların Hz. Adem' den geldiğine dair bir cümle bile bulamazsın.İnsanların soyu Hz. Adem' den gelmiştir dedim.Ha pardon.Biz tabi maymundan gelmiştik.Yine unuttum...

    Hz Adem'in boeing 737 si varmış.Osmanlının da füzesi.Can sıkıntısı işte....Okuduğum sırada güleceğim yoktu.İyi oldu güldüm.
    İnsanlar dünyaya geldiklerinde önlerindeki hammaddeleri yavaş yavaş tanımaya ve onları birleştirerek başka maddeler yapmışlardır.Bu demekdir ki insan evrimleşmiştir.Hayır.İnsan bu lunduğumuz zamandaki beyni neyse o zamanda da aynı beyne sahipti.Sen şimdi kalkıp proje yapanlara evrimleşiyorlar veya bilim adamlarına evrimleşebiliyor diyebilir misin?Bilim adamları da yeni buluşlar yapıyorlar.Adem zamanında da buluşlar olmuştur.Hiçbir fark yok aralarında.Bu buluşlar olmuştur ki buralara kadar gelmişizdir.

    Sen şimdi hayvanlarda da duygu ve mantık olduğunu düşünüyorsun değil mi?Onun adı ne mantık ne de duygudur.Onun adı şartlanmışlıktır.Hayvana yiyecek verin iyisinizdir vermeyin kötüsünüzdür.Senin kedin hiç düşündü mü acaba bunları:"Ya sahip neden bana yemek vermiyor? Belki parası yoktur? Belki sevmiyordur beni? Belki de yemeği toptan verecektir?" diye.İmkansız.Sorduğum soruları senin kedin sorabiliyorsa eğer; mantık olur yorum olur.Olmadığına göre hayvanlarda mantık falan yok.
    Başka bir örnek.Akvaryumu sıvı geçirmez saydam bir cisimle bölmüşler.Bir tarafa fok balığını, bir tarafa da köpekbalığını koymuşlar. köpekbalığı foka her gitmek istediğinde cisme çarpmış.Birkaç gün sonra köpekbalığı foka saldırmaktan vazgeçmiş.Sonra cismi kaldırmışlar.Fakat köpekbalığı bırak saldırmayı, cismin bulunduğu yerden öteye bile geçmemiş.

    Şimdi söyle hayvanda mantık var mı yok mu?"Bilinç" var mı yok mu?Şimdi diyeceksin ki o köpekbalığı, benimki kedi.Arada fark var.O zaman da ben birşey yapamam dostum.

    Bu arada Hare Rama iyi söylemiş.Biz burda evrimi tartışmıyoruz ki.Biz burda neden insan sorusuna cevap aramaya çalışıyoruz.Ha tabi bazılarımız evrim yazısını gördü haydaaa; hodri meydan.Bu kişiler önce konu başlığını okusun sonra başlığa göre konu hakkındaki fikirleri söylesin.Bu forumda evrim çook kez tartışıldı çoook.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: SONY_55

    Evrim şöyle bir şey işte.
    Mesala mitsubishi evolution arabası 1992 yılında böyleydi.
     Niye Sadece İnsan?

    2008 de bu hale geldi.
     Niye Sadece İnsan?
    Ama nasıl geldi.Kendi kendine bu hale gelmedi ya...

    Bu Arabayı Görünce Aklıma Gt5 Geliyor Hemen




  • quote:

    Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

    Belki de et obur hayvanlar kesilmemek insanlar tarafından yenmemek için et obur oldular..
    ya da domuzlar belki insanlar tarafından yenmemek için dışkılarına bulanarak yaşamayı tercih ettiler..


    evrim canlının istemesi ile oluşan bir mekanizma değildir..Evrim çevresel şartlara uyum sağlama sürecidir.
    İrade'den bağımsızdır..

    Tavuklar neden uçamıyorlar, çünkü evcilleştirildikleri zamandan bu zamana yemek aramak için uçmak zorunda kalmadılar..

    Belki onbinlerce sene sonra güvercinler de artık uçmaları gerekmediği için uçma yetilerini kaybedecekler..

    Sayın soho,
    penguen'lerin uçmak yerine yüzebilen kuşlar olmalarını nasıl açıklıyorsunuz acaba ?
    tabi kuş oldukları konusunda hemfikirsek..

    quote:

    Orjinalden alıntı: soho

    değişik bir açıdan bakarsak; hayvanlar insanların emrine verildiği için insan bu dünyada en gelişmiş canlı türü olması gerekiyordu ve öyle oldu..
    hayvanlardan elde ettiğimiz yüzlerce şeyi yazıp vaktinizi almayayım, hayvanın dışkısından bile yararlanıyoruz demem yeterli olacaktır..

    hayvanlarla insanlar gibi iletişime geçmemiz için hayvanlarında insan gibi bir beyne sahip olması gerekirdi, eğer böyle olsaydı kabaca bir mantık yürütürsek tavuk düşünüp kesilmeyi istemeyip aralarında organize olup insanlara karşı savaş açabilirlerdi, aynı şekilde inekler, danalar, balıklar hayır biz kesilmek istemiyoruz bunun için savaşacağız gibi insani bir düşünceye sahip olabilirlerdi..
    böyle bir dünya çok daha canlı ve herzaman macera içinde geçerdi değilmi :)

    kısaca herşey yüce yaratanın takdiri diye düşünüyorum..

    edit : bu düşünce kapsamında kesilmek istemeyen bir hayvan neden evrim geçirmiyor ? evrim teorisine göre zürafanın ağaçtaki elmayı yiyebilmek için boynu uzamışsa kesilmek istemeyen hayvan neden evrim geçirmeyip kendini savunamıyor..

    evrim bence içinde binlerce parça uçak parçaları olan tonlarca bir hurda yığınından şans eseri esen bir fırtına ile birleşip bir boing oluşturmasından bile düşük bir ihtimaldir bana göre..




    hayvanlar arasında -aynı familyadan belli bir değişim olabilir, penguen' de bu şekilde değişim göstermiştir belki..
    bu forumda tartışılan hep hayvanlardan insanlığa hatta maddeden ot' a hayvandan insanlığa kadar uzanan bir değişim olduğu için ben boing örneğini verdim..

    dünyada yüzlerce hayvan türü var ve düşününce bu hayvanların hepsinin çevresel şartlara uyum sürecinde evrim gösterdiğini düşünmek bana imkansız geliyor..verdiğiniz örnekteki domuz' u ele alırsak domuz için şöyle dememiz gerek;

    "domuz başka bir hayvan iken yıllar boyunca çevresel şartlara bağlı olarak onbinlerce yıl aç kaldı ve aç kalmamak için kendi dışkısını yiyerek bu şekilde evrim geçirdi ve sonuçta kendi dışkısını yiyen bir hayvan oldu..

    veya onbinlerce yıldır domuz ahlak bakımından zayıf bir çevresel şartta yaşamış ve bu çevresel şartlara uyum göstererek eşini kıskanmayan hayvan olarak değişime uğramıştır..
    çevresel şartlar sürecinde şu domuz için söylediklerim size mantıklı geliyor mu?
    veya mantıklı gelmiyor ise sizce domuz nasıl bir senaryo ile kendi dışkısını yiyen ve eşini kıskanmayan bir hayvan olarak evrim geçirdi?


    evrim teorisini savunan sadece darwin değil birçok kişi evrim teorisini incelemiş ve savunmaya çalışmış..ama dikkatle okursanız evrimi savunanlardan birinin savunduğu şeyi diğeri çürütmüş, diğerinin çürüttüğünü başka biri doğrulamaya çalışmış ve aralarında tamamen ortak bir nokta bulamamışlardır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 27 Eylül 2008; 15:53:04 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dark Flyer


    quote:

    Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

    muhteşem bilimsel yaklaşımınızdan dolayı sizleri kutluyorum..

    "Çünkü ilkelse eğer çoğalmayı da bilmiyodur.Ama nesilleri devam etmiş" demişsin..

    Önce "üremeyi" bilmek için "insan" olmaya bile gerek olmadığını belirterek "Dark Flyer"a cevap vermekten gurur duyuyorum.

    ya da acaba bütün hayvanlar adem'den mi türedi...bak bu da ilgnç bir teori olurdu..İlk adem vardı sonra bütün canlılar ondan türedi..malum sürekli bir akraba evliliği söz konusu olduğu için problemli bireyler ortaya çıkmış ve akabinde bunlar kendi aralarında üreye üreye hayvana dönüşmüş olabilirler..


    Teknoloji ile ilgili yorumunuza gelince ben hep iddia etmişimdir zaten ve ekliyorum adem'in boeing 737 uçağı vardı, sonra o uçak evrimleşerek "tekerlek" oldu..sonra insanlar tekrar tekerlekten uzay mekiğine icatları yeniden yaptılar..yanılmıyorum değil mi ???


    Anadolu medeniyetleri müzesini gezdin mi hiç ? ya da herhangi bir müzeyi..

    hadi onu geçtim osmanlı zamanında stinger füzesi vardı da zevk olsun diye mi kılıçla mı savaşıyorlardı...


    anlıyorum, bir şekilde "maymun ile aynı atadan gelme fikrini" kendinize yakıştıramıyorsunuz ama "Hz.Adem taş sopa mı kullanıyordu, sanmam" diyerek tabiri caiz ise oldukça "komik" duruma düşüyorsunuz...

    ya bir de demişsin ki "Ve bu yüzden mantığımızla, duygularımızla hareket edebiliyoruz.Diğer hayvanların böyle bir özelliği yok çünkü onlar bu imtihanda değiller." ... Seni benim kedi'm ile tanıştırmak isterdim...hayvanların duyguları ve mantığı var mı anlaman için..
    Emin ol bir çok insandan daha "bilinç"li bir canlı..




    Peki üremenin nasıl olduğunu biliyormusun? İnsanı soyu nasıl devam ediyor biliyor musun? İnsan olmazsa nasıl insanın soyu devam edecek biliyor musun? Ha pardon.Biz maymundan gelmiştik.Maymunun yavruları evrimleşti; insan oldu.Ne güzel...

    Hayvanların türemesine gelince.Hakkaten iyi sallamışsın.Yazımı iyi okursan hayvanların Hz. Adem' den geldiğine dair bir cümle bile bulamazsın.İnsanların soyu Hz. Adem' den gelmiştir dedim.Ha pardon.Biz tabi maymundan gelmiştik.Yine unuttum...

    Hz Adem'in boeing 737 si varmış.Osmanlının da füzesi.Can sıkıntısı işte....Okuduğum sırada güleceğim yoktu.İyi oldu güldüm.
    İnsanlar dünyaya geldiklerinde önlerindeki hammaddeleri yavaş yavaş tanımaya ve onları birleştirerek başka maddeler yapmışlardır.Bu demekdir ki insan evrimleşmiştir.Hayır.İnsan bu lunduğumuz zamandaki beyni neyse o zamanda da aynı beyne sahipti.Sen şimdi kalkıp proje yapanlara evrimleşiyorlar veya bilim adamlarına evrimleşebiliyor diyebilir misin?Bilim adamları da yeni buluşlar yapıyorlar.Adem zamanında da buluşlar olmuştur.Hiçbir fark yok aralarında.Bu buluşlar olmuştur ki buralara kadar gelmişizdir.

    Sen şimdi hayvanlarda da duygu ve mantık olduğunu düşünüyorsun değil mi?Onun adı ne mantık ne de duygudur.Onun adı şartlanmışlıktır.Hayvana yiyecek verin iyisinizdir vermeyin kötüsünüzdür.Senin kedin hiç düşündü mü acaba bunları:"Ya sahip neden bana yemek vermiyor? Belki parası yoktur? Belki sevmiyordur beni? Belki de yemeği toptan verecektir?" diye.İmkansız.Sorduğum soruları senin kedin sorabiliyorsa eğer; mantık olur yorum olur.Olmadığına göre hayvanlarda mantık falan yok.
    Başka bir örnek.Akvaryumu sıvı geçirmez saydam bir cisimle bölmüşler.Bir tarafa fok balığını, bir tarafa da köpekbalığını koymuşlar. köpekbalığı foka her gitmek istediğinde cisme çarpmış.Birkaç gün sonra köpekbalığı foka saldırmaktan vazgeçmiş.Sonra cismi kaldırmışlar.Fakat köpekbalığı bırak saldırmayı, cismin bulunduğu yerden öteye bile geçmemiş.

    Şimdi söyle hayvanda mantık var mı yok mu?"Bilinç" var mı yok mu?Şimdi diyeceksin ki o köpekbalığı, benimki kedi.Arada fark var.O zaman da ben birşey yapamam dostum.

    Bu arada Hare Rama iyi söylemiş.Biz burda evrimi tartışmıyoruz ki.Biz burda neden insan sorusuna cevap aramaya çalışıyoruz.Ha tabi bazılarımız evrim yazısını gördü haydaaa; hodri meydan.Bu kişiler önce konu başlığını okusun sonra başlığa göre konu hakkındaki fikirleri söylesin.Bu forumda evrim çook kez tartışıldı çoook.



    soho önce sana cevap yazacaktım ama bu arkadaşın mesajı beni çok eğlendirdi o yüzden ona cevap yazacağım umarım kırılmazsın..

    nerden başlasaaaam nası anlatsaaam...

    öncelikle klasik "yanlış anlatma çabanızı" boşa çıkartayım..
    Hearun Yeahya'dan başka kimse EVRİM 'de insanın maymundan geldiğini iddia etmez..
    Evrim teorisi hakkında ZERRE kadar bilginiz yok ya da kendinizi ve çevrenizdekileri adeta kandırmak için bu yalanı söylüyorsunuz..
    Onbinlerce kez buralarda yazıldığı gibi EVRİM teorisine göre İNSAN ve MAYMUN'un ATASI ortaktır..Yani İNSAN MAYMUNDAN EVRİMLEŞMEMİŞ, MAYMUN ve İNSAN aynı ATA'dan EVRİMLEŞMİŞTİR..

    Beni senin yazını okumamakla suçlamışsın ama sanırım problem sizde yaptığım "kinaye"leri algılamakta güçlük çekmişsiniz..
    Dogmatik düşüncede insanlar için fazla komplex cümleleri çözmek zor sanırım..Bundan sonra daha BASİT yazmaya çalışırım..

    sonralar doğru şartlı refleks ile bilinç arasındaki farkı bilmeyen birisi ile konuştuğunuz yanılgısına düşmüşsünüz ..Gelgelelim yine yanılıyorsunuz..ŞArtlı refleks ile bilinç arasında farkı sizden çok daha iyi biliyorum emin olabilirsiniz.
    KEdi örneğini kenara koyalaım..

    Bugün bilinen bir gerçek yunus ve balina gibi su memelilerinin insanlar gibi iletişim kurdukları biliniyor hatta dilleri çözümlenmeye çalışılıyor...Bilinç olmaksızın hayvanların iletişim kurmalarını nasıl açıklarsınız..
    Buyrun bunu şartlı refleks ile açıklayın bakalım..


    şimdi neye cevap versem diye yazınıza geri döndüm, kalan satırları okudum ama CEVAP VERMEYE DEĞER BİRŞEY GÖREMEDİM..Benim "kinaye"lerimi ciddiye alıp açıklama yapmaya çalışmışsınız ..

    Kızmayın kesinlikle aşağılamak gibi bir amacım yok ama yaşınızı öğrenebilir miyim ? ona göre cevap yazacağım bundan sonra...




  • Anlamadğım konu evrim kanun değil benim bildiğim kadarıyla. Niye bize derslerde evirimi anlatıyorlar? çifte standart
  • Hep aynı teraneler hep aynısı.Yok maymun insandan değil de maymunun ve insanın atası ortakmış falan.Peki soruyorum.O zaman niye insanlar gelişmeyi başardı da maymunlar gelişmeyi başaramadı?Piyango bizi mi vurdu?Sonuçta aynı atadan gelmişsek aynı fiziksel ve beyinsel özelliklere sahip olmalıyız.Zaman içerisinde ne değişti?Yani maymunların da gelişmiş olması lazım.

    Peki ne oldu da evrimleştik.Canımız mı sıkıldı??Niye evrimleşme gereği duyduk?

    Hadi evrimleştik diyelim.Senin dediğine göre atalarımızda aynıymış.Peki sorarım bu ata canlı nerden geldi? Yani hangi hayvandan evrimleşti?

    Hayvanların kendi aralarında konuştuklarından bahsetmişsin.Ve buna da bilinç demişsin.Yahu hayvanlar tabi ki kendi aralarında konuşacaklar.Ama asla senin benim gibi konuşmazlar.Onların konuşması işaretlerledir.Bizler gibi her bir kavrama farklı anlam verip konuştuklarını mı zannediyorsun?Köpeğin havlaması, diğer köpeklere bir işarettir.Veya senin dediğin balinaların veya yunusların çıkardığı, diğer türdeşlerine bir işarettir.Ve bu işaretler sadece temel kavramları ifade eder.Fakat bunlar sembol dili, yani bizim konuştuğumuz dil değildir.Bunun adı bilinç DEĞİLDİR.Bilinçli hareketler DEĞİLDİR.

    Beni evrimi bilmemekle suçlamışsın.Ama psikolojide de vardır bu, karşı tarafı suçlayarak kendini yükseltmeye çalışmışsın.Evrimi senden daha iyi biliyorum ve emin ol evrimi çürütebilirim.Bugün evrimin babası olan Darwin bile kendi teorisinde açıklayamadığı bazı kavramlar yüzünden teorisinin yanlış olduğunu ve evrim yerine yüce bir güç tarafından canlıların yaratıldığını söylemiştir.Hep bilimsellikten yanasın ya.İşte o bilim bile evrimin mümkün olmayacağını BİLİMSEL deneylerle ispatlamıştır.(yanlış anlama, bilimi kötülediğim falan yok.)Her yerde yazar bu çürütmeler.Biraz araştır.Tabi senin bunlardan haberin bile yoktur.Körü körüne bağlanmışsın...

    Yaşımı sormuşsun.Sen mantıklı cevaplar yazdıktan sonra, kendine güvendikten sonra karşı tarafın yaşını bilmeye ne gerek var?Öyle değil mi?


    Ama dediğim gibi.Bu iş çok su götürür.Hem yeri değil.Yanlış yerde tartışıyorsun.Ama sürdürmek istiyorsan sen bilirsin....




  • quote:

    Bugün evrimin babası olan Darwin bile kendi teorisinde açıklayamadığı bazı kavramlar yüzünden teorisinin yanlış olduğunu ve evrim yerine yüce bir güç tarafından canlıların yaratıldığını söylemiştir.


    quote:

    İşte o bilim bile evrimin mümkün olmayacağını BİLİMSEL deneylerle ispatlamıştır.(yanlış anlama, bilimi kötülediğim falan yok.)Her yerde yazar bu çürütmeler.Biraz araştır.


    Sn @ Dark Flyer;Oldukça iddialı bir yargıda bulunmuşsunuz! İddanızı destekleyen ''Charles Darwin'' e ait olan bu sözün kaynağını paylaşmanız gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relusion -- 27 Eylül 2008; 21:04:03 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Relusion

    quote:

    Bugün evrimin babası olan Darwin bile kendi teorisinde açıklayamadığı bazı kavramlar yüzünden teorisinin yanlış olduğunu ve evrim yerine yüce bir güç tarafından canlıların yaratıldığını söylemiştir.


    quote:

    İşte o bilim bile evrimin mümkün olmayacağını BİLİMSEL deneylerle ispatlamıştır.(yanlış anlama, bilimi kötülediğim falan yok.)Her yerde yazar bu çürütmeler.Biraz araştır.


    Sn @ Dark Flyer;Oldukça iddialı bir yargıda bulunmuşsunuz! İddanızı destekleyen ''Charles Darwin'' e ait olan bu sözün kaynağını paylaşmanız gerekiyor.


    Tabi ki.
    Birinci iddaam için kaynak olarakhttp://www.evrimcilerinitiraflari.com/02.htm sitesini gösterebilirim.Burada parçanın tamamını okuduğunuzda iddamı destekleyecek cümleler; yani Darwin'e ait cümleler vardır.Ve bu cümlelerin kaynakları da, verdiğim internet sayfasının aşağısındaki bölümde görebilirsiniz.


    İkinci iddaam, yani bilimsel gerçekler içinde bazı bilimsel kanıtlara yer vereceğim.

    1)Teori, sonradan kazanılan özelliklerin alt nesillere aktarılabileceğini varsaymıştır.
    Bilim ise sadece kalıtımsal özelliklerin alt nesillere aktarıldığını göstererek bu varsayımı çürütmüştür.

    2)Teori, türler arasında çok sayıda geçiş formu bulunduğunu varsaymıştır.
    Bilim ise tek bir geçiş formunun bile bulunmadığını göstererek bu varsayımı çürütmüştür.

    3)Teori, ilk organik moleküllerin denizlerde biraraya gelerek tek hücrelileri oluşturduğunu varsaymıştır.
    Bilim ise canlılığın temeli olan moleküllerin denizlerde oluşamayacağını göstererek bu varsayımı çürütmüştür.

    4)Teori, türlerin zaman içinde yavaş yavaş ortaya çıktığını varsaymıştır.
    Bilim ise türlerin aniden ortaya çıktığını göstererek bu varsayımı çürütmüştür.

    5)Teori, balık yakalarken denize düşen ayıların balinalara dönüştüğünü varsaymıştır.(C.Darwin, Origin Of Species)
    Bilim ise bu gülünç iddaayı araştırmaya gerek bile görmemiştir.

    ....




  • Hayır haır ben link istemedim. Mümkünse Darwin' in kendi kitaplarında geçen ifadeleri foruma aktarmanızı istiyorum. Bu kadar kesin bir bir dille anlatıyorsanız mutlaka kitaplarını okumuş ve bu ifadeyi bizzat görmüşsünüzdür. ''Evrimcilerinitirafları'' veya ''yaratılışçılara cevaplar'' gibi anonimleşmiş sitelerin yanlı davranacakları kaçınılmazdır. Ayrıca bilimsel olarak teorinin geçrli olup-olmadığını da nokta konusunda tartışabiliriz. Ama önce Darwin kendi ağzıyla kendi teorisini çürütmüştür cümlenizi somut bir kaynakla desteklemeniz gerekitor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relusion -- 27 Eylül 2008; 22:32:41 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.