Şimdi Ara

TURBOSU BOZUK ARAÇ KULLANILIR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
28.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben de focus c-max var turbosu bozulmuş. bu şekilde kullanmanın zararı nedir. 1.750 lira maliyeti var dedi otokoç. ekime kadar garantisi var ama bütün bakımlarının eksiksiz yapıldına dair faturaları istiyorlar benden. ben 4. sahibiyim nerden bulurum. nasıl mantık nasıl çalışıyor bu ford fabrıkası yetkilileri. neden tutulmaz kayıtlarda.



  • Kayıtları bakımları yaptırdığınız yerden kolaylıkla alabilirsiniz. Bu bilgiyi sağlamak zorundalar. Aslında bu sizin sorumluluğunuzda değil. Bence gerekli araştırmayı onlar yapmalı...
  • ne kadar uyanik bu fort yetkilileri yaw
  • aracın plakasını bilgisayarda kayıtlarına girseler tüm Türkiye çapında sorgulama yapabilirler. böylece hangi tarihte hangi serviste araç periyodik bakıma girmiş görürler. bu onların işi aslında ama işi garanti dışına çekmek ve maliyeti size yüklemek için savsaklıyorlar bence. buna cin olmadan adam çarpmak denir.
  • turbosu bozuk araç kullanılır ama kağnı gibi gidersin
  • bakınız traktör
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uguretes

    turbosu bozuk araç kullanılır ama kağnı gibi gidersin

    valla kağnı gibi deil normal gidiyor ama klimayı açınca ilk kalkışı zor oluyor. dolayısıyla turbonun bozuk oldunu anlamamışım yetkili öyle diyor. ıslık gibi ses geliyormuş gaz varince o bozuk olduna dair belirtiymiş.

    sordum ek granatiyi yapan yere. garantiden sonraki ilk bakım yapılmamış. ford muşteri hizmetlerini aradım oda garanti dışı kalır dedi. maliyette indirim olmaz mı dedim. bayi garanti masasına başvursun konuşssun dediler.
  • Tam bilemiyorum fakat turbosuz iyi gideceğini sanmıyorum zaten o araç ağır turbosuz olmaz
  • ya arkadaşlar kağnı gibi falan gitmiyor 180 bastım ben o araçla istanbula gidip geldim. bozuk deil de kekleniyor muyum ne? ıslık sesi gelme olayını bilen var mı?
  • turbo tam olarak bozulmamıs
    yoksa kasılır kalırdır aracın


    1.750 cok buyuk bı rakam
    ayrıca arac bakım ıcın sureklı servıse gıtmısse butun kayıtlar vardır onlarda

    son olarak turbo veya motor aksamı servıs dısında bı yerde ellenmemısse mutlaka ve mutlaka garantıden yapmak zorundalar

    mahkemeye vercem de bak nasıl yapıyolar

    ayrıca turbonun neden bozuldugu bellı
    cok sıkıstırıyosun sanırım aracı.

    gercı ben anasını aglatıyom allaha sukur bısey olmadı daha
  • normalde turbolarda ıslık gibi ses olur. belirli bir devirde turbonun yoğun şekilde çalışmaya başlar ve uçak sesi gibi bir ses geliyorsa bu normaldir. yani bütün turbolarda yapısına göre az veya çok ıslık sesi çıkar. bu direkt olarak bozuk olduğu anlamına gelmez. bence usta yanılıyor. eğer dediğiniz gibi üst devirlere zorlanmadan çıkıyorsa problem olduğunu zannetmiyorum.




  • ACL servise sordum ıslık geliyorsa değişmesi gerek dediler. onların fiyatı 2 milyar. AXI kardeş sıkıştırmaktan kastın ne. ben acemiyim de. çok sakin kullanıyorum. ani hareketler yapmıyorum. bundan daha serbest nasıl olur.

    not: hafif gaz verdimde de ıslık sesi geliyor. trafıkte duraksayıp harekete geçerken mesela.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle66 -- 9 Ağustos 2007; 14:18:07 >
  • senden nasil istiyorlar faturalari anlamadim.zaten bunlarin ortak database i var.bir serviste bilgisayardan girilmisse ve kayiti yapilmissaki yapilmistir diger tum servis bilgisayarindan bu gozukur.Eger gozukmuyorsa getir derler oda sorun o zaman bunu veritabanina girmeyen servis suclu olur kacak birseyler yapiyor durumuna gelir. Tum servislerde arac ne zaman servise girdi ne arizasi vardi ne yapildi ortak veritabanindan gorulebilir.
  • Bizim passatın turbosu patladığında arabayı 30 km hıza çıkarmak bile kasıodu. yane sen 180 e çıkıom diosan o turbo patlak diyenlere şaşarım.
  • benden ders olsun herkese 2. el alırken mutlaka yetkili servise götürün test yaptırın bakımları yapılmış mı ona baktırın vs...
  • ıslık turbonun kendisinde var zaten hocam :) bizde ki 407 de bile ıslık sesi var
    o kadar yüksek hızla sende o türübünü çevirsen sendende çıkardı o ıslık sesi

    sanrım aynı motorları kullanıyoruz 1800 den sonra ıslık sesi geliyor.eğer tek sorun ıslık sesi ise bence o sorun diil:) dediğim gibi turbonun yapısında var.bide 180 bastım demişsin.bişey sorucam turbonun bozuk olduğunu farketmeden önceki hızlanman ile bozulduktan sonraki hızlanman arasında fark varmı.eğer cidden turbon bozuk ise 0-100 km arasıdna en az 3-4 sn fark olurve 180 e çıkman için bayır aşağı bi yer bulman gerekir
  • ne zaman bozuldunu bilmiyorumki. aracı alalı 3 ay oldu istanbula gidip geldim. ankarada kullandım. istanbulda benzin istasyonunda eleman depoyu temizler diye katkı maddesi koydurmuştu ondan sonra araç tekliyordu ışıkta beklerken stop ediyordu. ben depoyu temizletmek için götürmüştüm. test yapınca anlamışlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eagle66

    ya arkadaşlar kağnı gibi falan gitmiyor 180 bastım ben o araçla istanbula gidip geldim. bozuk deil de kekleniyor muyum ne? ıslık sesi gelme olayını bilen var mı?


    eagle arkadaşta connect vardı 120 igeçmiyordu araba. turbosu bozukmuş. garantiden değiştirdiler. şimdi herkes sana turbo bozuk ise araba gitmez diyor. başka bir servis, tamirci , ustaya götürme imkanın yokmu. birde başka yerde göster. klima açıkkken kalkışta zorlanıyor demişsin. benimde arabam turbo dizel ve kliması açık hemen hemen tüm araçların ortak derdidir kalkarken zorlanmak. zaten ilk kalkışta turbo devrede yani tam gücünü motora yansıtmamıştır ancak 1750-2000 devirden sonra araba rahatlar. turbosu bozuk bir arabayada 180 nasıl yaptırılırki

    servise o kadar güvenme bence . başka bir yerede göster. 8000 km kullandığım fren balatalarına bitmiş değişmesi gerek demişlerdi. ay sonu olduğu için ay başından sonra gelirim dedim ayrıldım. sanayide ustaya götürdüm. benim fren balatasını söktü, yeni fren balatasını yanyana getirdi . abi bak bakalım fark varmı dedi. tek fark benim balatalar tozlu yeni olanlar pırıl pırıldı. ve o balataları 30.000 km daha kullandım. birdahada servisten adımımı atmadım.




  • aynen arkadaşlar ya servisler çok beter geçiriyor.geçen passat arkadan bizim 407 ye çarptı.arka tampon değişmesi gerekli servise bi sorduk 800 ytl fiyat çektiler:D altı üstü plasitk ya nese sen tanıdığın bi ustaya götür bence birde o baksın.bozuk turbo ile 180 yapman imkansız gibi birde 1800 den sonra fln koltuğa yapışıyorsan turbon sağlam merak etme
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eagle66

    ne zaman bozuldunu bilmiyorumki. aracı alalı 3 ay oldu istanbula gidip geldim. ankarada kullandım. istanbulda benzin istasyonunda eleman depoyu temizler diye katkı maddesi koydurmuştu ondan sonra araç tekliyordu ışıkta beklerken stop ediyordu. ben depoyu temizletmek için götürmüştüm. test yapınca anlamışlar.


    sıkıstırmaktan kastım 4000 devır ustune cıktın mı (dızeldı demı arac)

    ah o hataya bende dustum bı kere

    katkı maddesı koydular depoyu temızlıycek dıye arabayı teklete teklete eve kadar goturdum sabah calısmadı.cekıcı geldı cektı sanıyeye.

    katkı maddesı dedıklerı sey depoyu temızlemıyo aksına ne kadar pıslık varsa ayaga kaldıryo.mıkser mısalı




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.