Şimdi Ara

## Sparkle'dan HDMI Destekli GeForce 8500GT ve 8600GT ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Sparkle'dan HDMI Destekli GeForce 8500GT ve 8600GT ##


    AMD-ATi'nin yeni nesil DirectX 10 destekli ekran kartlarının önemli avantajlarından birisi olarak genellikle doğal HDMI desteğine sahip olmaları gösterilmekte. Hatta doğal HDMI desteği bulunmayan kartlara da AMD-ATi'nin üreticilerden isteği üzerine DVI-HDMI dönüştürücü adaptörünün de koyulması ile birlikte firmanın DirectX 10 çözümleri çoklu ortam bilgisayarları için akla gelen ilk tercih olma yolunda önemli bir avantaj elde ettiler.

    Bu konuda Nvidia tarafında da çalışmalarını sürdüren firmalar bulunmakta. Nvidia'nın önemli partnerlerinden biri olan ve özellikle GeForce 8800GTS 320 modeli ile ülkemizde de ciddi anlamda popüler olan Sparkle, doğal HDMI desteğine sahip yeni ekran kartlarını duyurdu. Firmanın hazırladığı GeForce 8500GT ve 8600GT tabanlı ekran kartları sahip oldukları HDMI desteği ile Nvidia tarafında önemli bir boşluğu dolduracak gibiler.

    Sparkle'ın hazırladığı GeForce 8600GT tabanlı yeni ekran kartı 540MHz gpu ve 1400MHz bellek saat hızına sahip. 256/512MB GDDR3 bellek alternatifi bulunan ekran kartı 1258-bit bellek veri yoluna sahip. Firmanın hazırladığı bir diğer model olan GeForce 8500GT ise 450MHz gpu ve 800MHz bellek hızına sahip. Kart üzerinde GDDR2 formunda bellekler kullanılmakta olup 256/512MB bellek alternatifi de kullanıcılara sunuluyor. Sparkle'ın her iki ekran kartı da kullanıcılarına sundukları HDTV+HDMI+DVI+S/PDIF bağlantı alternatifleri ile çoklu ortam bilgisayarları için ciddi bir alternatif oluşturmaktalar.

    Kartların fiyatları konusunda net bir bilgi şimdilik bulunmuyor.







  • İlk defa ilk mesajı yazmanın verdiği heyecanla şunu söyleyebilirim ki HD 2600 Pro ve XT ler varken orta sınıfta nvidiaya gerek yok...
  • eskiden ekran kartı bi kaçtane vardı neoluyoruz yav
  • 128 bit
  • Hayır 1258 bit =)
  • pff 128 bit mi param olsa yılbasi cekilisnden 100 tirılyon lotodon 10 tiryon idaa dan 10 tırılyon yolda 1 tırılyon bulsam acarim fabrika geitrim 70 yasindaki emekli muhendis amcalari yapin ekran karti 1024 bit olsun diye satarim...yapilmaz dye bşrsey yok ama adamlarin derdi para para para mileti kaziklamak yapin 1 tane 10 sene gitsin satin 1 milyara bu kadar
  • fx57 @ birşey sormak istiyorum. Bu elbette haber özelliği olan bir ürün ama önceki 8600GT testlerine rağmen ( 8500 ü saymıyorum bile ) orta sınıfta böyle bir kartı almayı siz düşünür müsünüz?
  • 8500 ve 8600 ekran kartlarının HD videoda 2400 ve 2600 ekran kartlarından düşük performans göstermesi hdmi için bu ekran kartlarını tercih edeceğini sanmıyorum. HDMI çıkış yaptıklarına göre HD video izlemek isteyenlerin tercih edeceğini düşünmekte yanılmıyorumdur.





    quote:

    Orjinalden alıntı: Yuco

    Hayır 1258 bit =)



    dikkatini takdir ediyorum.
  • Ben şunu merak ediyorum; Doğal hdmi çıkış ile dvi üzerinden dvi to hdmi dönüştürücü ile çıkış alma arasında ne fark var? Kalite farkını sormuyorum, işlevsel olarak bir fark varmı? Nitekim benim 8600gts'nin dvi-hdmi dönüştürücü ile lcd tv ye gelen 720p hd görüntüleri resmen kötü kalitede çıkıyor. Yazılar okunmuyor, kırılmalar vs. netlik yok. Ne kadar kurcaladıysam ayarlarını yapamadım. sürücü ayarlarından Hdtv seçenekleri falan var hepsini denedim. Ekstra manuel çözünürlük ayarlar denedim ettim. yapmadığım şey kalmadı. (Lcd tv 720p HD ready)

    Doğal hdmi çıkışlı kartlarda bu sorun yokmu? Daha öncede bu konuyla ilgili bi başlık açıp sormuştum ama pek bilen yok şuan için bu konuyu..
  • Hd konusunda nvidia cok zayıf ati ile basa cikamaz bu sekilde
  • bence ev için hiç ideal değil.
  • HDMI desteğinin olması güzel ama ATI bence bu konuda Nvidiadan daha iyi....oyun için belki Nvdiada önde olabilir ama ATI multimedyada daha önde...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.