Şimdi Ara

U.S.Robotics 9105 LimeWire Engelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben internet cafe işletiyorum 26 makinem var müşteriler öle bişeyki sanki hepsi anlaşmışlar her gün en aşağı 5 6 kişi limewire denen zımbırtı paylaşım programını kuruyorlar ve internet bağlantısı anlatılamıyacak derecede yawaşlıyor msn'e girişler bile uzun sürüyor ben bu paylaşım programını modemden engellemek istiyorum yardımlarınızı bekliyorum şimdiden saygılar



  • "UPnP" (Universal Plug aNd Play, Evrensel Tak ve Çalıştır) protokolünü kullanmak zorunda olduğunuz özel bir yazılım ve/veya donanımınız yok ise, modemden kapatınız. Şayet "NA(P)T" (Network Address (and Port) Translation, Ağ Adres (ve Port) Çevrimi) prokokolü listesinde, kafenizdeki kullanıcı bilgisayarlarının IP adreslerine yönlendirilimiş "LimeWire" portları yok ise, müşterileriniz LimeWire'ı kullanabilmeye devam edebilecekler ancak, band genişliğini tüketme noktasında IE v.b. programlardan öteye geçemiyeceklerdir.
  • Konunuz ile ilgili henüz aklıma gelen bir detayı da aktarmak isterim...

    Modemin "Firewall" (Yangın Duvarı) ayarlarından, kullanılmıyan tüm TCP ve UDP portlarının erişime kapatılması yönünde tavsiyeler gelebilecek olması ile birlikte, benim bu yönde bir öneri ve izahda bulunmamamın nedeni; bir ticarethane olduğunuz için, müşteri potansiyelinizi riske etmemek içindir. Malumunuzdur ki, müşterilerinizin temelli erişemedikleri bir uygulamadan dolayı sizi tercih etmelerini bekleyemezsiniz!.
  • Sayın hocam verdiğin yorum için tşk ederim ama bu limewire kullanmaları diğer müşterilerim açısından dolaylı olarak düşündürüyor kafemin geneli knight vb oline oyun oynamakta. ve bir kişi bile limewire kullansa int yawaşlama tabir edilen oyunda lağ oluşuyor. internette araştırdıgım kadarı ile limewire bağlantı portlarını bloclamalısınız diye bir çok yazılar geçiyor ben her nekadarda bağlantı portunu blocklasamda yine çalışıor yani 1,2 saat oyuran biri lime wire açıyor 8-9 saat oturan biri knigt oynıyamamaktan yakınıyor 2 arada bir derede kalmak bu galiba yinede yardımlarını bekliyorum saygılar
  • Yanılmıyor isem, siz 6346/TCP portunu bloke ediyorsunuz... Ancak, modemden UPnP'yi kapatmadığınız sürece, işi bilen bir kullanıcı için bu veya benzer bir portu bloke etmenizin hiç bir anlamı yok. Kullanıcı LimeWire'ın UPnP özelliğini aktif ettiğinde, modemden ihtiyacı olan bir portu kendisi için otomatik tahsis edecektir.
  • üçüncü parti yazılımlarla upload download kontrol edebilen yazılımlar var bunlarla sabit bi kota verip kontrol edebilirsin!
    programın adını tam hatırlamıyorum!
  • anladım hocam peki şu anda UPnP kapattıktan sonra limewire in kullandığı portları bloke edersem sanırım bir çözüm olucak doğrumu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.