Şimdi Ara

Pentium 4 1.6a

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Pentium 4 1.6a işlemcimi 2.4 ghz'e voltaj arttırımı olmadan overclock ettim. yalnız işlemci sıcaklığım 60 C buluyor. İntel'in teknik verilerine göre işlemcinin maksimum ısı derecesi 66 olarak belirtilmiş. Bu sıcaklık derecesi ile işlemcim ileride bana sorun yaratabilirmi.



  • 60 derece olduguna eminmisin belki anakartın yanlıs ölcüyodur...Sen bide hs yi elle bakalım okadar sıcakmı..Eger gercekten 60 derece ise tehlikeli...Bakır hs ve en az 2500 rpm bi fan alıp tak
  • Gerçekyen 60C olduğuna emin olmak için heatsinki elle.Ve heatsinkin altında termal pad vs. varsa onu söke temizle yerine termal macun sür...
  • woltaj arttırmadan sıcaklık artıyomuymuş ki
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH

    woltaj arttırmadan sıcaklık artıyomuymuş ki

    artar tabi, sonuçta frekansı arttırarak işlemciyi kastırmış oluyorsun
  • Sıcaklık 60 c buluyor derken oc öncesi sıcaklığıda yazmalısınki daha düzgün bilelim neyken ne olmuş ne kadar artmış.Belki 55 c idi 60 oldu. Anakartın ne? hangi bios versiyonu?Bios update ile bazen yanlış okumalar düzelebiliyor.Yani bunu bilmek lazım.Zaten oc yapıyorsan mutlaka soğutmanda iyileştirme yapmalısın.Farklı heatsinkler farklı fanlar mutlaka uygulamalısın eğer başının ağrımasını istemiyorsan.Bu arada işlemcin iyi bir 1.6a ya benziyor.Soğutmayı düzelttikten sonra biraz voltaj arttırımıyla baya daha gider gibi.
  • Bu arada,tabiki voltaj arttırmadanda oc ile sıcaklık artar.Voltajıda arttırıyorsanız dahada fazla ısınacaktır haliyle.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: civil

    Sıcaklık 60 c buluyor derken oc öncesi sıcaklığıda yazmalısınki daha düzgün bilelim neyken ne olmuş ne kadar artmış.Belki 55 c idi 60 oldu. Anakartın ne? hangi bios versiyonu?Bios update ile bazen yanlış okumalar düzelebiliyor.Yani bunu bilmek lazım.Zaten oc yapıyorsan mutlaka soğutmanda iyileştirme yapmalısın.Farklı heatsinkler farklı fanlar mutlaka uygulamalısın eğer başının ağrımasını istemiyorsan.Bu arada işlemcin iyi bir 1.6a ya benziyor.Soğutmayı düzelttikten sonra biraz voltaj arttırımıyla baya daha gider gibi.

    overclok öncesi sıcaklık 45-47 arası
    overclok sonrası sıcaklık: 48-53 arası
    yoğun uygulamarda örneğin mpeg2>vcd çevriminde 60 c buluyor.
    Mainboard: Gigabyte 8IRX
    Bios sürümü F10 yani son bios sürümü
    kingston 400 mhz. ddr




  • Default haliyle oc hali arasında anormal bir fazlalık yok ama genel olarak biraz fazla gibi.Belkide boardun fazla okuyordur.Elinle bir kontrol et heatsinkini bakalım gerçekten öyle 60 derece gibi bir sıcaklık varmı.Eğer varsa fazla zorlama.Bir an evvel soğutmanı iyileştir.
  • 23 $ + kdv ye TT Spark 7 bakır cpu soğutucu al ben çok memnunum... Ama seslidir :) 60 C yi 40 C yapar sana o.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kyorhan

    23 $ + kdv ye TT Spark 7 bakır cpu soğutucu al ben çok memnunum... Ama seslidir :) 60 C yi 40 C yapar sana o.


    gerçekten bu kadar etki eder mi ?
  • Bence eder bülent. Çünkü bende 3 tane danirik kasa fanı ile bi de dandirik Sereno kasa var. Bu fan olmadan 2.4 ghz çalışıyorken 32 34 derece arası oluyordu ısısı. Şu an OC yapmama rağmen 24 C yi geçmiyor ne hikmetse... Belki de işlemcim güzel ballı çıktım ben..

    Eğer ispatını görmek istiyorsanız, bakınız :

    http://forum.donanimhaber.com/m_1550619/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.