Şimdi Ara

Zoom X4 firmware sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • daha yeni zoom x4 aldım. çeşitli programlar için port açmam gerekli ancak benim firmware'imdehttp://forum.donanimhaber.com/m_1012655/tm.htm forumonda anlatılan sayfalardan hiçbiri mevcut değil. advanced sayfasının resmini şimdilik koyamıyorum ancak akşama doğru ekleyebilirim. bu sorunla daha önce karşılaşan oldu mu acaba?
    örneğin benim advanced setup sayfamda DMZ veya Virtual Server menuleri yok!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ShineOn_ -- 23 Aralık 2004, 11:30:47 >



  • Istersen once yeni firmware i yukle ZOOM un sitesinden...
  • arkadaşlar mümkünse bi yardım.... zoomun sitesinden firmware indiriyim dedim ama şu andaki firmware'in üstüne yenisini yükleyemiyorum. eskilerini de bulamıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BarCom

    Istersen once yeni firmware i yukle ZOOM un sitesinden...


    zaten sorun orda... yeni firmware'i yükleyemiyorum şimdikinin üstüne
  • bilen yok mu yaw??
  • neden yukleyemedigini nerede taklidigini tam olarak yazarsan bir cozum bulunabilir.. firmware folder in da iki adet dosya var once B ile baslamayani, sonra digerini yuklemen gerek.. Ayrica tavsiyem Turkce versiyonu yerine UK EU olani cekip yukle hic bir farki yok biribirinden, ..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BarCom

    neden yukleyemedigini nerede taklidigini tam olarak yazarsan bir cozum bulunabilir.. firmware folder in da iki adet dosya var once B ile baslamayani, sonra digerini yuklemen gerek.. Ayrica tavsiyem Turkce versiyonu yerine UK EU olani cekip yukle hic bir farki yok biribirinden, ..


    şöyle ki şu anda sitede yer alan firmware sadece belli bir versiyon ve üzerine sahip modemlere yüklenebiliyor. benim modemimin firmware versiyonu ise bu aralıkta değil. o yüzden adım adım yükseltme yapmam lazım. önce v2.4'ü (sanırım bu gerekiyodu en yenisini yüüklemek için) bulup onu yüklemem sonra da en yenisini yüklemem lazım. zoomun sitesinde ise sadece v3.2 var şu anda.

    yani benim bir yerlerden eski firmwareleri bulmam lazım. elinde olan varsa hakkiabla@gmail.com 'a atabilirler mi acaba??




  • ZoomX4-X5 firmware update dosyası **click**
    Öncelikle Zoom marka modeminizin firmware update ini kontrol edin.Bunu modemin arayüz penceresindeki "System Status" sekmesinden görebilirsiniz.Linkteki update, Zoomx4 ve Zoomx5 modelleri ve firmware update i 2.4.x ile üzeri versiyonlar için geçerlidir.Bu kontrollerden sonra linkteki update i indirebilirsiniz.
    Daha sonra modeminizin "Advanced Setup" sekmesindeki "Reset To Default" butonuna tıklayıp modeminizi fabrika ayarları durumuna getirin.Bu işlemden sonra modeminiz kendini resetleyip yeniden açılacaktır.Bu adımda geçildiğinde yine "Advanced Setup" sekmesindeki "Firmware Update" butonuna tıklayın.Gelen pencerede image download butonuna tıklayıp bir süre bekleyin.Şimdi gelen pencerede gözat a tıklayıp çekmiş olduğunuz firmware update klasörü içindeki "BV322.dlf" isimli dosyayı seçin ve "upload" butonuna tıklayın .Dikkatli olmanız gereken doğru dosyayı göstermeniz.(Önce B ile başlamayanı diye bir ifade kullanılmış yukarıdaki açıklamalarda ,tam tersi önce B ile başlayanı seçmeniz gerekiyor).
    Bu işlemden sonra "File Transferred Succesfuly" mesajını göreceksiniz ve modeminiz reset işlemini gerçekleştirecek.Bir süre bekledikten sonra arayüz penceresi tekrar karşınıza gelecek.Yine "Advanced Setup" sekmesine geçip "Firmware Update" butonuna tıklayacaksınız.Yukarıdaki ilk update dosyası ile yapmış olduğunuz işlemi burada da uygulayacaksınız ancak bu kez gözat kısmında modemimizin asıl gerekli olan firmware update dosyası yani "V322.dlf" isimli dosyayı seçeceksiniz.Bu arada sakın olaki internet explorer ınızın geri sekmesine tıklamayın,modeminizi kapatmayın ve sabırla bekleyin.İşlem bittiğinde "File Transferred Succesfuly" mesajını tekrar göreceksiniz.Modeminiz reset işleminden sonra arayüz ekranına geri dönecektir.Şimdi yeni update ile eklenen değişiklikleri kontrol edebilir ,TTNeT accountunuzu ve ilgili ayarlarınızı girip internete bağlanabilirsiniz.Kolay gelsin




  • zoom'un müşteri hizmetleri harbiden muhteşem!! bi teknisyenle canlı chat yaptık falan... sorunumun kaynaanı öğrendim. benim modem en son çıkanlardanmış ve chipset'i farklıymış. bu yüzden farklı arayüzler çıkıyomuş bende. o bahsi geçen 3.2 güncellemesi eski nesil modemler içinmiş. güzelce açıklama yaptılar nası port açıcaama dair. şimdi onları yamaya çalışıcam.

    cevap yazan herkese teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.