Şimdi Ara

Ülkeler, sözler ve alışkanlıklar ile ilgili ilginç anektodlar.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bizdeki 'Fransız kaldım' lafı İngilizce'de Yunanlar için söyleniyor. Onlar bir şeyi anlamadıklarında, 'It is Greek to me' diyorlar. Yani, 'Bu bana Yunan'. Onlarda niye Yunan, bizde niye Fransız kalındığı ise meçhul.

    İtalya'da birinin söyledikleri, karşısındaki kişi tarafından yerine getirilmediğinde ya da anlaşılmadığında, 'Che parlo Turco?' deniyormuş. Meali: 'Yahu ben Türkçe mi konuşuyorum?!' Bir de İtalyanlar çok sigara içenleri, 'Türk gibi sigara içiyorsun' diyerek azarlıyorlarmış.

    Ermeniler bir şeyi anlamadığında, 'Anladıysam Türk olayım' diyorlarmış. Kızılacak bir şey yok. Çünkü biz de anlamadığımız zaman Arap oluyoruz.

    Fransızca'da 'Türk usulü sevişmek' diye bir deyim varmış. Anlamı da,'hızlı hızlı, yangından mal kaçırırcasına sevişmek'miş. İddiaya göre deyimin kaynağı da şuymuş: Türkler kuzey göçleri sırasında köyleri yağmalarken karşılarına çıkan kızları kollarından tutup atlarının üzerine alırmış.Türk akıncı bir yandan ortalığı yağmalarken bir yandan da kıza dair 'kötü niyetini' icra edermiş! Bittiğinde de kızı attan atarmış. Fantastik bir hikaye!! ama Fransızlar'ın anlattığı aynen bu valla.

    Almanca'da 'Türken' ve 'türken' diye iki kelime varmış. İlki bildiğimiz 'Türk' demek. İkincisi ise 'hile yapmak' anlamında kullanılıyormuş!

    Grup olarak bir lokantaya gittiğimizde herkesin kendi yediğini ödemesine 'Alman usulü' deriz ya. İngilizce'de aynısı 'Going Dutch' kalıbıyla Hollandalılar için kullanılıyor. Gerçi sonuçta birbirine çok
    benzeyen iki millet ama yine de Almanlar'ı yok yere 'maddiyatçı' yapmışız demek ki.

    En komiği bu: İsrail'de bir kadının kalçaları büyükse, ''Türk gibi kalçaların var'' diyorlarmış. Anlaşılan, 'yemekte salça, kadında kalça' merakımız oralara kadar ulaşmış.

    Bu deyim değil ama eğlenceli bir anekdot. Finali onunla yapayım. Bir gün olur a bir Macar'la aynı masada oturursanız sakın bira bardağınızı uzatıp, 'Şerefe' demeyin. Çünkü Macar halkı, Osmanlılar ülkelerini işgal ettiğinde bunu bira içerek kutladıklarını düşünüyorlarmış. Bu yüzden de sadece Türkler'le değil, kimseyle bira bardağı tokuşturmuyorlarmış. Bira ile fetih kutlayan yeniçeriler ha! Cidden güzel geyik.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.