Şimdi Ara

Norton Ghost 2003

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    Ben norton Ghost normal image alıp yüklemeyi gayet iyi güzel biliyorum. öğrenmek istediğim.
    40 gb bir hdd düşünelim bunu ben c:10gb d:30gb yaptım ve sistemimi temiz bir şekilde kurdum bu sistemin yedeğini yani image d: sürücüsüne değilde Cd ye almak istiyorum. ve şu şekilde cd boot şekilde otomotik ghost çalışacak ve c partetion image direk açacak yani kısacası ben cdyi cdrom sürücüye takacağım c sücüsüne direk image açacak ama d sürücüsüne karımayacak çümkü d sürücüsünde benim bilgilerim olacak

    ( bunu denedim cd ye yedeği alıyor ama boot şekilde değil birde ghost içine almıyor önemlisi nasıl direk c partetion direk yükleme komutu verilebiliyor. tosiba yapmış ama tüm hdd yazıyor bende norton ghost 2003 var )



  • CD den boot için içine başka bir şey daha koyuyordunuz bende bu konuyu merak ediyorum
  • Bu secenek sadece disk boyutlari ve ozellikleri belli ise olabiliyor.
    Ghost otomatik islem yaparken c: yada d: diye bakmaz disk bolumlemelerini okur daha dogrusu partition yapisini okur.toshibadaki secenekte yada cdsinda gdisk var komut satirindan disk duzenlemesi yapan bir programdir
  • http://forum.donanimhaber.com/m_86990/mpage_1//tm.htm#1420937

    bu linkte sadece norton ghost güzel bir şekilde anlatılmış
    ama öğrenmek istediğim benim hdd 40 gb bunun 10gb si (C) 30 gb (D) ben (C) yedeğinin cd ye alacağım

    ve cd den yüklemeyi yaptığımda da sadece (C) sürüçüsüne image açsın yani otomotik olarak

    bunu öğrenmemin sebebi bilgisayarı bozulan bilgisayarı sistemini yükleyemeyen birisi olsa bile bilgisayarında sorun oluştuğu zaman sadece cd rom cd takması yeter diğer işlemleri norton ghost kendisi yapsın ve sistemi yeniden yüklesin .

    ilginizden dolayı tşk.
  • Ghost programının kabiliyetleri orada yazılanlarla sınırlı öyle bir özelliği yok. Ghost programı otomatik olarak disk ve partition seçme özelliği eklenemez eklendiğini düşün sen c: ye yüklenmesini istedin bir şey oldu Hdd yi söktün primary secondary ayarları veya jumper ayarları karıştı d: sürücüsündede yedeklerin var ghostunda otomatik olarak c: ye image aktardığını düşün yani yedeklerinin üstüne?
    Bu tür programlar insiyatifi kullanıcıya bırakmak zorundadırlar aksi halde yapılan yanlışlıklardan en az kullanıcı kadar sorumludurlar.
  • kaydederken cdrw menüsü var d: ye değilde cdrw ye atıcaksın o kendi yazıyor cd ye
  • Birader DOS Ghost hakkında imzamda açıklayıcı bir sayfa hazırladım. Buradan genel bilgiyi edinebilirsin.
    Ghost 2003 içinde aşağı yukarı aynı kurallar geçerlidir. Fakat aralarındaki fark, birinde Windows üzerinde çalışabiliyor ve dos'a geçerek işlemi tamamlıyorsun, diğeri ise DOS ortamında.

    Ghost 2003 ile veri IMAGE'si alırken "File" seçeneği altında "Recordable CD or DVD" seçeneğini seçersen, verileri direk CD'ye kaydeder.

    Aslında izleyeceğin bir bölüm var Ghost 2003 de. Nasıl yapılacağı, ne gibi işlemleri yürütebileceğin hakkında "Flash" bir ilk öğretim okulu hazırlamışlar.

    Başlat/Programlar/Norton Ghost 2003 ve "Tutorials" bölümüne tıkla, öğrenmek istediklerini oradan seç. İngilizce biliyorsan sesli açıklamasıda var, hoparlörünü açarak sesli olarak da dinleyebilirsin.
    Kolay gelsin ve başarılar. KitapGibi




  • Arkadaşlar ilginizden dolayı teşekürler

    Kitap gibi Arkadaşım dediğin bölüme baktım iyi güzel anlatmış ama istediğim şey yok otomotik c ye yükleme yapması gerekir ben uzak bir yerdeki yani başka bir ile bilgisayar verdiğimde müşteriye bir yedek cd oluşturacağım ve müşteri sadece yapacağı bilgilerini d sürücüsüne alacak ve sonra yedek cd yi cd rom sürücüye takıp hiç bir işlem yapmadan norton ghost otomotik yükleme yapacak kulanıcı başka bir şey yapmayacak

    Symmetrical Kardeş senin dediğin doğru ama ben bilgisayar sattığım müşteriye bunu izah ederim zaten bu işlemi bilgisayar sitemini kuramayan sadece normal kullanıcılara yapacağım o yüzden böyle bir sorun olacağını zannettimiyorum

    Not : yedek alınırken Parametreler diye bir bölüm çıkıyor açaba benim aradığım şey oraya parametremi yazmam gerekiyor nasıl parametre acaba

    benim dediğim şekilde çalışan başka bir proğram varsa ismini yazarsanız sevinirim




  • mrb dostum.. dediğin şekilde çalışan program arıyorsan eğer Acronis True Image programını denemeni öneririm. bende bu prog.mı kullanıyorum, çokta memnunum..
  • http://www.inndir.com/program.php?id=16829 linkini kullanabilirsin... yanlız kısıtlı sürüm, crack bulursun..
  • image al cd ye yaz ghost atarken cd yi göster olsun bitsin
  • Boot edecek bir CD hazırlamak için soruyor zaten ve sen sadece Win98 veya WinME başlangıç disketini A:\ya takıyorsun onu oradan okuyor cahveryildirim!!

    Ayrıca Tutorial bölümünde Direk CD'ye kaydetmek için açıklamasıda var, sen yok diyorsun ama şimdi yeniden baktım ve var dostum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.