Şimdi Ara

COOLTEK CT8C 48 CU (KISA İNCELEME İÇERİDE...)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık bir aydır iyi bir P4 fanı arıyordum.Hatta şu anda 2.el de topiğim de var alınık ZALMAN 7000CU diye.Bu fanın P4'ler için en iyi fanlardan biri olduğunu biliyorum zaten.Fakat son zamanlarda COOLTEK diye ona çok çok benzeyen bir ürün çıktı piyasaya.İlk başta bende taklit dir dedim.Fakat biraz review vs. araştırınca nette çok deişik sonuçlar buldum.Bir kere ZALMAN'ın bu tasarımı başka üreticiler tarafından da kullanılıyormuş.Başarılı bir yapısı var demek.Ve bir marka soğutucu var.Aynı yapıyı kullanıyor ama ZALMAN'dan daha da başarılı.Ve bulduğum reviewda COOLTEK ZALMAN'dan sonra en iyi dereceleri almış.Boxed fanla A64 38C de kalırken ZALMAN'la 21C'de COOLTEK'le 23C 'de kalmış.Bu arada Coolermaster ve TT'nin bilinen modelleri bile 30C civarı sonuçlar çıkarmış.Review'ın gerekli linkini veriyorum.Verdiğim linkte üstteki kategorilere tıklayarak tüm CPU'lar için gerekli verilere ulaşılabilir.Fan hakkında daha fazla bilgisi olanlar bir baksınlar.Muhtemelen yarın almayı düşünüyorum...

    http://www.tweakpc.de/cooling/cooling_charts?sockel=115


    KENDİ İNCELEMEMİ EKLEDİM ALTTA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X -- 26 Aralık 2004, 10:09:01 >



  • nerden bulacaksin.
  • www.gigatek.com.tr de bulabilirsin
  • www.dijitaltrend.com da da bulabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zderins -- 22 Aralık 2004, 18:01:18 >
  • www.gigatek.com.tr den istediğin fanları bulabilirsin
  • o sıcaklıklar 0 derecede ölçüm yapılmış sıcaklıklar min templer 6 derece

    üstüne oda sıcaklığını eklerseniz doğru sonucu alırsınız
  • Tamam ama hepsi için aynı.Ben aralarındaki farka dikkat çektim.Sonuçta 35 dolara satılan bir fandan bu derece başarı gayet iyi bence.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: X

    Tamam ama hepsi için aynı.Ben aralarındaki farka dikkat çektim.Sonuçta 35 dolara satılan bir fandan bu derece başarı gayet iyi bence.


    güzel tespit walla , bende coolermaster aero yu o sıcaklık larda çalışıtığını görünce h....ktir dedim

    quote:

    o sıcaklıklar 0 derecede ölçüm yapılmış sıcaklıklar min templer 6 derece

    üstüne oda sıcaklığını eklerseniz doğru sonucu alırsınız
  • cooltekin resmini biraz büyütüp bakınca taç yaprakların oldukça yamuk yumuk olduğu ortada:-) bu dereceleri gerçekten verebiliyorsa bi taklit için fena değil..
  • Fanı satın aldım arkadaşlar.Ne kadar iyi olduğunu deneyip görecem.İnşallah testlerdeki kadar başarılıdır.Kendi sonuçlarımı yazarım tekrar...
  • sabırsızlıkla bekliyoruz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: X

    Fanı satın aldım arkadaşlar.Ne kadar iyi olduğunu deneyip görecem.İnşallah testlerdeki kadar başarılıdır.Kendi sonuçlarımı yazarım tekrar...


    Şiiiii Aldınsa SAYemDE HAAAAAA

    Sen hep dersin yaaa... Anladın sen anladıııın
  • X valla dört gözle bekliyorum
    Ben de zalman 7000 alacaktım cooltek i görüp taklit demiştim.
    Şimdi beklemedeyim.

    Sessiz ve soğuk olay budur...
  • sesi biraz daha fazla sanırım
    zalman ın 20 25 db imiş
    cooltek 28 diyor
    25 db sessizlik sınırıydı sanırım.
    o incelemede northq diye bir fan daha var aynı yapıda.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: X

    Fanı satın aldım arkadaşlar.Ne kadar iyi olduğunu deneyip görecem.İnşallah testlerdeki kadar başarılıdır.Kendi sonuçlarımı yazarım tekrar...

    Ewet Fanın Geldi ... Kendi Ellerimle Teslim Ettim sana Yaz Bakalım sonuçlarıda Herkes öğrensin HADEEEEE.....
  • Arkadaşlar merak edenler için sonuçları özet halinde yazıyorum.Aslında uzunca bir review tarzında yazı hazarlanabilirsi.Resimlerler beraber.Montaj,video ve kullanım sırasındaki genel bilgiler gibi.Fakat bu bana açıkcası çok zor geldi.Ve sadece elde ettiğim sonuçları yazıyorum.

    Bundan önce işlemcimin üstündeki fan default Penitum4 fanıydı.Boxed proccessor ile gelenlerden.İşlemcim aynı oda sıcaklığında stock fanla (Kalörifer sürekli yanıyor.Oda 27C.Fazlaca sıcak) idle iken inebildiğim minimun sıcaklık 34C idi.Loadda ise (mesela sürekli NFSU2 oynarken) (arkada tabiki MBM5 çalışıyor ve kayıt tutuyor) sıcaklık sürekli 52 C ye çıkıyordu.

    COOLTEK'e geçtikten sonra ilk dikkatimi çeken idle'daki düşüş oldu.Aynı oda sıcaklığında idle sürekli 30C.Tabi burda şunu da söyliyim.Odam gerekten çok fazla sıcak.Olması gerkenden çok sıcak.Ve aynı şekilde arkada MBM5 çalışırken uzunca bir süre oynaduktan sonra ulaştığım maximum sıcaklık 44C.Bence bu değer gerçekten çok iyi.Ve şunu da ekliyim.Odanın çok sıcak olması bir yana şu anda kasamın içinde markasız bir PSU var ve aşırı ısınıyor.Kasanın da sıcaklığının artmasına neden oluyor.Çok kısa bir zamanda iyi bir PSU almayı düşünüyorum.12 CM. fanlı olnalar tercihim olacak.

    Diğer bir konu ise fanın yarattığı ses.Fanı beraberinde gelen fanmate tarzı aletle kullanıyorum.Ve hızını burdan maximuma ayarladı.Benim anakartta +12V kanalı şu anda 12.1 V.Bu değerelerde fan 3150 RPM son hızda dönüyor.Ve bu hızda ürettiği ses gerçekten çok az.Ve speedfan yardımıyla hızını 2700 RPM'e düşürdüğüm an ses tamamen kayboluyor.Ve 450-500 RPM hızın bana maliyeti maximum loadda sadece 1 C oluyor.Bu bence sessizliği düşünenler için çok küçük bir kayıp.

    Aletin fanı 8 cm çapında.Kendisi ise 11 CM çapında.Büyük sayılıcak bir yapısı var.MSI 865PE NEO2 anakartıma rahatça montajladım.Kasanın içinde hiçbir yere temas etmedi.Ve tüm aparatlar bereberinde mevcuttu.ATLHON XP + A64 S754 + A64 S939 + P4 S 478.

    İşçilikte heatsinkte gayet iyiydi.Temas yeri pürüssüzdü.Yapraklar düzgün bir şekilde sıralanmıştı.

    Ürün hem sessiz hemde gayet iyi bir performansa sahip.Daha iyi değerlere kesimlikle ulaşılabilir.

    Sistemimin özellikleri imzada var.Ben macun olarak elektronikçilerde satılan standart beyaz macunu kullandım.Ve PSU'M gerçekten berbat.Bu ikil yerine AS5 tarzı kalite bir macun ve kaliteli 400W tarzı sahici bir PSU ile eminimki load değerleri 42C'ye rahat rahat inecektir.En yakın zamanda iyi bir PSU alıcağım.

    Hem sessizlik hemde iyi bir soğuyma performansı isteyen herkese COOLTEK'i rahatlıkla öneririm...
  • hadi hayırlı olsun. sonunda kavuştun soğutma sistemine. power olayını bu hafta hallette görelim şu süper işlemcini. çok iş yapar gibi geliyo o işlemci bana.
  • Hayırlı olsun X.. Güle güle kullan ama şuna üzüldüm ki montajdaki işçiliğimden hiç bahsetmemişsin kırımdım yani

    Coolteki bende gördüm denedim olay budur düyom bende
  • güzel bi fana benziyor bu arada asus ice star2 kullanan varmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.