Şimdi Ara

Commodore 64 geri döndü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1980’lerin efsanevi bilgisayarı Commodore 64’ün yeni kuşağı C64, ABD’de 30 dolardan satışa çıktı. C64 sadece bir joystick’ten oluşuyor. C64’ün tasarımcısı ortaokul mezunu genç bir kadın.
    New York Times
    NTV-MSNBC


     Commodore 64 geri döndü


    21 Aralık 2004 — Ortaokul mezunu bilgisayar meraklısı Jeri Ellsworth, 1980’li yılların efsanevi bilgisayarı Commodore 64’ün tüm devrelerini bir çipe sıkıştırdı ve bu çipi de Commodore 64 joystick’inin içine yerleştirdi. Joystick televizyona bağlanıyor ve tüm bilgisayarı kontrol edebiliyor. Çip, 30 oyunu destekliyor, kullanıcı oyundan oyuna geçerken kaset değiştirmiyor. Yeni Commodore 64 bir joystick’ten ibaret.

    YENİ KUŞAK C64, 30 DOLAR
    Ellsworth C64 çipini gelecekte klavye ve disk sürücünün entegre edilmesine olanak verecek şekilde tasarladı. Ellsworth’ün tasarımı C64 joystick New York’un ünlü mağazalarından Mammoth Toys’da 30 dolardan satılıyor. ABD’nin en büyük perakende satış kanalı QVC, joystick’i satışa çıkardığı ilk gün 70 bin sipariş aldı. Joystick’in gelecek yıl ABD’nin dev perakende zincirleri Radio Shack, Best Buy, Sears ve Toys “R” Us zincirlerinde satışa çıkması bekleniyor.

    HÂLÂ ‘GARAJDA’ ÇALIŞIYOR
    Ellsworth’ün tasarladığı eski bilgisayarlara hayat veren mekanizmalar, ona şimdiden ‘retro’-meraklıları arasında güçlü bir hayran kitlesi kazandırmış durumda. Ellsworth, bilgisayar tasarımcıları arasında da ciddi bir prestij sahibi. Dev plazalar ve borsaya açılmalarla özdeşleşen teknoloji şirketlerinin aksine Ellsworth, Silikon Vadisi’nin ruhuna uygun olarak tüm tasarımlarını garajında yapıyor. Ellsworth, meslek olarak bilgisayar firmalarına çip tasarımı konusunda dışarıdan danışmanlık yapıyor.

    ‘İŞİN TEMELİ BASİT DEVRELER’
    Ellsworth’ü bilgisayar dünyasında üne kavuşturan ise, onun karmaşık bilgisayar devrelerini fiyat ve ebat olarak küçültebilme yeteneği. Kısmen el yordamı, kısmen de hayalgücü gerektiren bu süreci Ellsworth, “el işi” olarak niteliyor. Ellsworth’ün başvuru kitabı 1970 yılında yayımlanan bir çip tasarım kitabı olan ‘MOS Integrated Circuits’. Ellsworth, eski çiplerin bugünkülere göre çok daha basit olduğunu ve çok daha az transistör barındırdığını, bu nedenle de temel için iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyor.


     Commodore 64 geri döndü


    ATARİ VE COMMODORE 64 YENİDEN
    Atari, Kasım ayında yeni bir konsolü piyasaya çıkardı. Şirket gelecek yıl Atari’yi yeniden oyun dünyasının demirbaşlarını arasına sokmak hedefinde. Ellsworth de Commodore 64’ü bir joystick içine sıkıştırarak tasarladığı yeni kuşak C64 ile kendi piyasasında iddialı. Yeni kuşakların Atari ve Commodore’a göre çok daha karmaşık, gerçekçi ve teknik açıdan gelişmiş oyunları tercih etmeleri, belki de bir zamanların efsaneleri Atari ve Commodore 64’ün potansiyel pazarını daralttı. Ancak, hem gençliğini 1980’lerde yaşayan bugünün yetişkinleri, hem de retro modası bu iki efsanevi ürüne yeniden satış patlaması yaptırabilir.







  • ah o eski günler...özledim şimdi...
    Türkiye'ye gelsin hemen alıcam bu aleti...
  • aynı fiyat burda da olursa neden olmasın nostalji adına alınır
  • Hem de orta okul mezunu bir kız. Helal! Hangi oyunları eklemiş acaba?
    10 print "Yunus Emre Selcuk"
    20 goto 10
    şeklinde BASIC kodu yazamasam bile nostalji için $30 civarı verilebilir.
  • Commodore 64 kullanmak bunda acayip kolay olur be...
    Ahhh dur yaa muhabbete daldık kaseti kaçırdık, kaçta bitiyordu bu oyun, gibi şeyler yok.
  • valla tek kelimeyle SIÇMIŞLAR

    iyi akıl valla. commodore markasının kullanarak 1 dolara maledilip eminönü altgeçitte 10 liraa satılan o kolpa nes klonlarından farkı kalmamış canım aletin..

    nerede user slot nerede cartridge nerede 1571 drive ?? Hoş TR de kimsenin tam anlamıyla donanmış bi C64 kullandıını sanmadığımdan ötürü pek anlaşılmayacak bu olay ama bi kartuş ekleyememek madem modernizasyon olacak usb denetleyici üzerinden sanal user pot kullanıp değiştirilebilir demo arşivi oyun arşivi sunulabilir, klavye bağlanabilirdi..

    özellikle cheats falan için klavye büyük gereklilik iken bu kolumsu hedeyle ne yapacak onlar ?

    e benzerini istiyosanız gidip size eminönü altgeçitten alayım
  • 5.25lik disketleri sokamadıktan sonra, mavi kartuşları arkasına bantlayamadıktan sonra, kafa ayarı yapamadıktan sonra pek bi anlamı yok tabi...ama yine de iyi bir gelişme...c64ü unutturmamak adına.
  • Yakında Amiga yıda bir mouse a sıkıştırırlar...
  • wizard of wor hani?
  • Kafa ayarına bayılıyodum wallahi özledim ya :)
  • tamamen işe yaramaz birşey
  • Raid over Moscow ve Exploding Fist oyunları varsa, şerefsizim $100 bile olsa alırım bu aleti.
    Exploding Fist gibi zevk veren bir karete oyununu asla oynamadım bir daha. Bölüm sonlarında bir boğa gelirdi, zamanlaması çok önemli olan bir yumruk indirirdim alnının ortasına, oraya çökerdi zavallı boğa.
  • benim 64 ve disk surucum aşagıda bodrumda duruyo.. ehehe.. yuzlerce oyunum vardı onlarda asagıdadır ehhe. eşşegi özledim yaw...
  • swos oynarmıydınız sizde başından kalkmadan saatlerce? çok özledim ben.bi ara pc'den denedim oynamayı ama tat vermedi amiga gibi.oynayan varmı hala.
  • commoderu değilde amigayı sıkıstırsaymıs joyistiğe keske
    amigadan aldığım oyun zevkini ps den almadım valla
  • off ya ben pc ile ilk c64 le tanışmıştım neydibee abimle ne kavgalar ederdik sıra sende bende diye
  • kız sıkıştırsın amigayı fareye, alalım valla ps2 ile set olur, fiyatı da uygunsa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: devrimow

    off ya ben pc ile ilk c64 le tanışmıştım neydibee abimle ne kavgalar ederdik sıra sende bende diye

    Bence C64 PC sınıfına konmamalı. O apayrı bir efsaneydi..
  • bizim eski kasetler bozulmuşmudur acaba?
    yüzlercesi duruyor sandıkta...
  • amigaların hepsi cluster mantııyla çalıştıından biyeri yemez onu ki o sayde 11 senelik borda 4 takılırdı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.