Şimdi Ara

Avrupa Birliği ve Atatürk (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
0
Favori
11.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Okumak ! işte biz gençlik olarak yapmadığımız tek eylem... Şu yaşa kadar okumamız gereken kitapları toplasak ve okuduklarımızı toplasak aradaki fark inanılmaz boyuttadır. Dinimizin ilk emri nedir arkadaşlar? "allahın adı ile oku" , oku oku ki başkalarının sana dayatmaya çalıştığı şeylerin farkında ol, sana anlatılanların hepsinin doğru olduğunu düşünerek körü körüne bir hayat yaşama ... Sana verilen en büyük nimeti kullanmayı bil oku oku oku oku , bunun başka bir yolu yok arakadaşar... istediğimiz gibi yaşamak istiyorsak herkesin okuması lazım , işine geldiğini değil herşeyi okuması lazım, televizyon artık tamamen hayatımızdan çıkmak üzere !! okuyun.. vede aşağıya bir resim ekleyecem orada yazanları lütfen düşünerek okuyun....

     Avrupa Birliği ve Atatürk




  • yanlissin flava hoca, bir daha dusun..
  • Abi benim kafamı yoracağına sen söylesene yanlış olduğum noktaları. alala...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fLaVa

    Mustafa Kemal Atatürk, tartışmasız bu ülkenin kurtarıcısı ve kurucusudur. Fakat aramızdan bir tane daha Atatürk veya Atatürkün ilkelerine bağımlı bir liderin çıkmaması ne kadar koyucu değil mi?

    bana çok koyuyor hakkaten... mythief

    Şunu bir düşünün ya: Sizin tanıdığınız memur Ahmet, veya öğretmen Ayşe, ya da doktor Murat milletvekili olabilir mi? Nah olur! Neden? Çünkü parası yok. Bizim ülkemizde sadece zenginler parlementoya girer. Aşiret ağaları millet meclisinde cirit atar. Tüccarlar, Beyaz kadın ticareti yapanlar, Eroyinciler, pkk'lılar.... millet vekili olarak servetine servet katar. Oğulları amerikada okur. asgarii ücret 350 milyon olur. örnekler çoğaltılabilir. iyi olan milletvekili yok mudur? Vardır elbet ama onlarda nötr'dür!

    DEMEK İSTEDİĞİM: SEÇME VE SEÇİLME HAKKIMIZ YOK!!! Parası olmayan milletvekili olamıyor. Bizede sadece zengin şerefsizleri seçme hakkı veriliyor. Ben buna seçme hakkı demem. Geçen sene oy verme hakkına sahip olduğum halde kimseye oy vermedim. Bundan sonrada kimseye oy vermicem. Yanlış yapmıyacağım. Kendimi suçlu hissetmiyeceğim...


    kabaca izah edilmiş bir anlatım ama doğruluk payı oldukça yüksek ! istisnalar kaideyi bozmaz.

    tek başıma bugun milletvekilliği için adaylığımı koyayım bakalım seçilirmiyim. serbest olarak hiçbir siyasi partiye bağlı kalmadan kendi fikirlerim doğrultusunda insanımı temsil etmek istiyorum. sizce seçilme şansım ne .... ??????????????!!!!! haha acaba beni tanıyan olurmu ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mythief -- 9 Ocak 2005, 3:59:31 >




  • milletvekili olmak ve bu vekillik gorevini en ust derecede ifa edebilmek icin siradisi insan olmak gerekir. yani oyle her onune gelen, milletvekili yapilamaz. kultur ve egitim seviyesi yuksek, ileri goruslu, alingan olmayan, muhalefet veya iktidarda yer aliniyor olsa bile yapilan calismalarin ve hizmetlerin sahislara yonelik degil, bu ulkeye yapilan hizmet olarak algilanmasi gerektigini bilen efendi insanlarin milletvekili olmasi gerekir.
    bos oy kullanmak yanlistir. fayda degil, hem secmene hem de secilene zarar verir. burada kotunun iyisine oy vermek gerekir dusuncesine kapilmadan, milletvekilligi gorevine yakisacak sahislara oy verilmeye calisilmasi, yanlis olmaz saniyorum.
    Ataturk deyip duruyoruz. Suphesiz, Turkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunda emegi gecen onderimizin de yanlislari mutlaka olmustur. Zamaninda su veya bu yapilmis seklinde sebepler gostermek yerine, sadece yanlislarini gormeye adapte olmus, Ataturk'u sevmeyen insanlarimiz da var bu ulkede. buradaki bakis acisinin, yapilan hatalari gormek yerine yapilan dogrularin, yanlislara orantilanmasi gerekir dusuncesi bana mantikli geliyor. aslina bakarsaniz, bugune baktigimda yapilan hatalarin gecmiste de yasanmis oldugu kanaati bende var. zor is, sabir ve emek istiyor bu isler.
    beni dusunceye sevk eden tek konu, Ataturkcu dusunce anlayisinda olup da muhalefet yapan partilerin ayni sekilde iktidarda olan partilerin, kendi aralarinda tartismasi ki buna siyaset deniyor galiba.
    bence, guzel ulkemin hem iktidarda olan partisi hem de muhalefette olan partileri siki dokuyup ince elemeli ama birbirine hakaret derecesine varan tartismalara girmekten kacinmali. bunu yapsak, az zamanda cok ve buyuk isler basarilmasi sozu, yeniden egale edilmis olur.
    bugunku iktidar ile kipirdanmaya basladik yine. muhalefete bakiniz ne hallerde.. yazik degil mi simdi, milyonlarca secmen var oy vermis hizmet beklerken.. bu isi anlayan var ise beri gelsin. milletimizi hala hor goruyoruz. ama uyandirdilar.. pek uyutulabilecegini de sanmiyorum. umarim uyumayiz. uyutulmaya da nasil izin verilemeyecegini gostermek, yine milletimizin elinde. dogrular yapilirken, yanlis da yapilabilir. yanlislari yerinde duzeltme isi iktidar olabilecegi gibi muhalefet de olabilir. fakat bizde durum tam tersi. yanlis yapilsa da yapanin tepesine ciksak politikasi uygulansa seklinde, vekillerimiz tetikte bekler gibi.

    fakat, bu ab isini biz pek abarttik gibime geliyor bence de. daha iyi bir politika izlenebilirdi. kibris konusu, ermeni politikasi, yunanistan ve ege adalari.. = ab ?

    goren de zevkten dort kose sanacak. sinirden..




  •  Avrupa Birliği ve Atatürk


    işte budur işte budur yaaaaaaaaaaaaaa olay budur ..... o zaman ki fikirlerden çok çook uzaklardayız. insan değişir siyaset değişir o bu değişirde bazı gerçekler aynı kalır... biz işte herşey değişir kisvesi altında o değişmez gerçekleride değiştiriyoruz. işte geldiğimiz noktada belli zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mythief -- 9 Ocak 2005, 4:04:30 >
  • işte o hedeflere ulaşmanın yolu AB kriterlerini yerine getirmekten geçiyor.
    NOT:AB kriterlerinden kastımın ''kıbrısı ver'' ''kürdistana izin ver'' olduğu anlaşılmıyordur umarım.
    quote:

    Orjinalden alıntı: girmiyor

    quote:

    hedef örneğide verebilirsen iyi olur.ha dersen bi örneğe gerek yok biz kendi kendimize düzeltiriz diye kiminle çabuk etkilenen bilgisiz insanlarlamı?

    vede dünya para piyasalarındaki büyük oyuncular hangi kriterlere uyum sağlarsak veya hangi birliğe üye olursak yatırım yaparlar burda?yapmazlarsa ülke durumunu nasıl yükseltir?azçok okuyanı okumayanı yurtdışına avrupaya nasıl giderim diye düşünen gençlerlemi?
    Bilgisiz insanlar dediklerim bütün toplumlarda var zaten ben yabancı uluslardan bahsediyordum.
    Bir ülkenin hedefler bir kişinin karar vereceği kadar basit olamazlar.Ne de iki dakika düşünerek bulunabilirler. Yinede genel olarak birşeyler söyleyeyim. Okuma- yazma oranını yüzde yüze (yada daha makül bir rakama) vurmak ki bu yanlış bilmiyorsam zaten bir hedefti. Vergi kaçaklarını dibe çekmek, ulaşım ağlarını düzgün bir sistemle birbirlerine bağlamak(KALDIRIMLARI YENİLEMEK, yada zaten 2 kat asfalt olan yola 3. katı yapmak DEĞİL TABİKİ), Her kurumu ve kendi kendini denetleyebilecek 2 başlı,alt kolları olan işlevsel bir denetim kurumu kurmak,sağlık ve eğitim sistemleri için her yönden bilinçli bir ar-ge yönetimi kurmak,halkın beğenilerini oluşturan bir yayın örgütü kurmak(uygun olmayabilir) , üniversiteleri gerekli olan kapaziteye göre ayarlamak, gereken iş kolları için üniversiteler açmak, gerekmeyenleri kapatmak, ulusal kaynakları son seviyede kullanmak için gerekli öngörüleri oluşturan bir kurum oluşturmak, vs..... Bunlar sadece benim aklıma gelenler çoğu saçma olabilir isterseniz eleştirirsiniz. Bazılarıda zaten hedef değil bana göre yapılması gerekenlerdir.
    Yabancı sermayeye güvenmek bence zaten bir fiyasko.Dünyanın parasına hakim olanlara neden ihityacımız olsun ki bu işlere su satarak başlarız, bir bakmışsınız bir gün başbakan olmuşuz,bir bakmışsınız bir gün mükemmel işleyen fabrikalar zincirimiz olur.




  • yil, 2005. 1932'lerden yola cikarsak, isler yanlis gidebilir. her onune gelen, Ataturk posterini kullaniyor. kucuk dusuruyorsunuz. bence bu huyumuzdan vazgecmeliyiz. zaten biliyoruz, yazilmis hafizamiza. ee neden uygulamiyoruz? > siyaset / politika , ne derseniz iste..
  • Ne yani ab olmasaydı biz bu hedefleri koyamazmıydık?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sahraaa2002

    yil, 2005. 1932'lerden yola cikarsak, isler yanlis gidebilir. her onune gelen, Ataturk posterini kullaniyor. kucuk dusuruyorsunuz. bence bu huyumuzdan vazgecmeliyiz. zaten biliyoruz, yazilmis hafizamiza. ee neden uygulamiyoruz? > siyaset / politika , ne derseniz iste..


    1932 den beri ne değişti.. o zamanki durumumuz şu ankinden dahamı iyi idi? senin hafızanda olabilir ama buradaki 100lerce kişinin hafızasında değil bunlar.. bilmiyorlar bilmek içinde hiç bir çaba göstermiyorlar..
  • çok populist bi yaklaşım hani bilmesem küçük bi partinin genel başkanı yandaş toplamaya çlışıyor dicem(bilmiyorum gerçi ama)ama bence bunlar yanlış şeyler.elektrik kaçıran birine niye kaçırdın diyolar bankaları hortumladılar diyor.adam hırsız hortumcu diyor.herkes diline dolamış bişey gidiyor.seçme ve seçilme hakkımız var niye yokmuş?seçme sisteminin sağlıklı olup olmadığı tartışılır fakat herkesin bi oy hakkı var.sana en yakına ver oyunu.hiç yoksa boş oy ver tepki koy.en güzeli ama sonuçta 20küsür milyon insan oy veriyor önemli olan seçme sistemi değil onların bilinçlenmesi ekmek-pilav dağıtan değil yararlı olucağını düşündüğü yere oy vermesi.yani sen biraz abartmışsın ama evet parası olan oluyor milletvekili tamamda ''sen eşek olursan semer vuran çok olur demişler''(toplumu kastediyorum)bilinçlenmemiz gerekiyor buda AB kriterlerindeki eğitim vs. seviyesine çıkarsak olur.o zaman bu dediğinde kalmaz ortada.
    quote:

    Orjinalden alıntı: fLaVa

    Mustafa Kemal Atatürk, tartışmasız bu ülkenin kurtarıcısı ve kurucusudur. Fakat aramızdan bir tane daha Atatürk veya Atatürkün ilkelerine bağımlı bir liderin çıkmaması ne kadar koyucu değil mi?

    Şunu bir düşünün ya: Sizin tanıdığınız memur Ahmet, veya öğretmen Ayşe, ya da doktor Murat milletvekili olabilir mi? Nah olur! Neden? Çünkü parası yok. Bizim ülkemizde sadece zenginler parlementoya girer. Aşiret ağaları millet meclisinde cirit atar. Tüccarlar, Beyaz kadın ticareti yapanlar, Eroyinciler, pkk'lılar.... millet vekili olarak servetine servet katar. Oğulları amerikada okur. asgarii ücret 350 milyon olur. örnekler çoğaltılabilir. iyi olan milletvekili yok mudur? Vardır elbet ama onlarda nötr'dür!

    DEMEK İSTEDİĞİM: SEÇME VE SEÇİLME HAKKIMIZ YOK!!! Parası olmayan milletvekili olamıyor. Bizede sadece zengin şerefsizleri seçme hakkı veriliyor. Ben buna seçme hakkı demem. Geçen sene oy verme hakkına sahip olduğum halde kimseye oy vermedim. Bundan sonrada kimseye oy vermicem. Yanlış yapmıyacağım. Kendimi suçlu hissetmiyeceğim...




  • 40-50 yıldır koyduğumuz gibi koyardık sonucuda belli zaten.
    quote:

    Orjinalden alıntı: girmiyor

    Ne yani ab olmasaydı biz bu hedefleri koyamazmıydık?
  • +1 herönüne gelen lafa atatürk'ün laik diye başlıyor lafa herkes kendine bu yolla bi pay çıkarma uğraşı içinde(kastım forumda tartışanlar değil siyasiler vede bürokratlardır)sıkışan atatürk diyor kendini sıyırmaya çalışıyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: sahraaa2002

    yil, 2005. 1932'lerden yola cikarsak, isler yanlis gidebilir. her onune gelen, Ataturk posterini kullaniyor. kucuk dusuruyorsunuz. bence bu huyumuzdan vazgecmeliyiz. zaten biliyoruz, yazilmis hafizamiza. ee neden uygulamiyoruz? > siyaset / politika , ne derseniz iste..




  • 1923-1938 de koyduğumuz gibi koysak olmaz mı?
    quote:

    Orjinalden alıntı: seso81

    40-50 yıldır koyduğumuz gibi koyardık sonucuda belli zaten.
    quote:

    Orjinalden alıntı: girmiyor

    Ne yani ab olmasaydı biz bu hedefleri koyamazmıydık?


  • olurda yüzyılda bir dahi hakkımızı kullandık biz sürekli bize gelmez.
    quote:

    Orjinalden alıntı: girmiyor

    1923-1938 de koyduğumuz gibi koysak olmaz mı?
    quote:

    Orjinalden alıntı: seso81

    40-50 yıldır koyduğumuz gibi koyardık sonucuda belli zaten.
    quote:

    Orjinalden alıntı: girmiyor

    Ne yani ab olmasaydı biz bu hedefleri koyamazmıydık?








  • Sonra AB bu seviyeye başkalarının kriterlerine uyarak mı geldi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: seso81
    çok populist bi yaklaşım


    anlatım tarzı kaba olabilir, ama yaklaşık popülist değil ... asla böyle bir tanım kullanma arkadaşım. !

    quote:

    Orjinalden alıntı: seso81
    1923-1938 de koyduğumuz gibi koysak olmaz mı?

    olur hemde bal gibi olurrrrrr !!!!!!!!!!!

    konu içindeki fotoğrafa bakmayın altındaki yazıyı okuyunuz lütfen... rica ediyorum !

    Dünyanın en büyük uluslararası topluluğuna Türkiye'nin katılması için yapılan öneri karşısında Gazi Mustafa Kemal şöyle dedi: "Başvurmayı düşünmüyoruz, fakat davet ederlerse katılırız" Topluluk, "Başvurma zorunluluğu"nu uygulamaktan ilk kez vazgeçti ve 43 üyenin oybirliğiyle, Türkiye'nin topluluğa davet edilmesine karar verildi. Bu davet üzerine Türkiye, Milletler Cemiyeti'ne katılmayı kabul etti. Yıl 1932 idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mythief -- 9 Ocak 2005, 4:37:08 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: girmiyor

    Sonra AB bu seviyeye başkalarının kriterlerine uyarak mı geldi?


    budur ve
    />


    ne cevap gelecek çok merak ettim. cevap verme hakkımı sonraya saklıyorum.
  • Avrupa projesi Türk'ün yok edilme projesidir, ab'ni dolaylı dolaysız destekleyenler vatana ihanet içindedir.Hele bunu tüm hayatı avrupalılarla savaşmakla geçmiş Atatürk'ü kullanarak yapmak ihanet değil soysuzluktur.
  • (bkz) öss sınavı ...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.