Şimdi Ara

Proje Ortağı Aranıyor..... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
0
Favori
7.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İzmirdeki bi arkadaşla beraber herhangi bir mikroişlemci kullanarak line tracer yapabilirim bizim okulda yarışma var eğer dereceye girersek ödülü bölüşürüz!!
  • hepinizden özür dilerim. bir süre ortalarda yoktum. litvanyadaydım. yarın sabah tekrar gidyorum. süresi belli değil. tahmini bir hafta on gün sürebilir. siszi oradan selamlamaya çalışırım. bir isteği olan yazsın. ama ülkenin kızlarından başka bişeyi meşhur değil
    ve çok soğuk...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: koray35

    İzmirdeki bi arkadaşla beraber herhangi bir mikroişlemci kullanarak line tracer yapabilirim bizim okulda yarışma var eğer dereceye girersek ödülü bölüşürüz!!


    motorola hc08 ile bir arkadas cok benzer bir proje yapmisti istersen sana yollarim proje bilgisini assambler codu..
  • quote:

    ülkenin kızlarından başka bişeyi meşhur değil
    ve çok soğuk...


    Sen nasil teknik adamsin anlamiyorum ortada problem yok. Biri soguk biri sicak, keyfine bak.
  • selam kardesim

    Ben ismini solemek istemedigim bi okulda(yurtdisi) ucak muh. bolumunde okuyorum. uzmanlik alanim ucak ve helikopterler. Rocketler ve uzay araclarida programa dahil... Anlicagin ucan butun cisimler..
    Dostum, herhangi bi proje konusunda anlasirsaniz, aerodinamik, trubulans, otomotik ucus-kontrol sistemleri, NURBS modelleme, yada cizim-tasarim programlariyla ilgili herhangi bi sorun yasarsaniz bu proje asamasinda, haberim olsun.. bilgi destegine herzaman hazirim.. yazlari TRde yim..... X2maxspl@yahoo.com ...... kendine iyi bak.. dusuncen harikulade..
  • bende varım. yeterki kendimizi geliştirelim. ankara/demetevler
  • merhaba arkadaşlar siteyi ilk defa ziyaret ettim ve hemen üye oldum.GEBZE MYO mekatronik bölümü 2.sınıf öğrencisiyim.içimdeki proje aşkını eyleme dönüştürmek istiyorum.her il kendi grubunu oluşturacak sanırım.ist /anadolu yakası veya kocaeli grubuna katılabilirim. hepinizi tebrik ediyorum
  • eger 1st1osan b1 proje var kendo radyo 1stasyonu projes1 b1z yapt1k ama 300 milyon ceza yed1k yasal olmad1 1c1n sak1n deneme super fm frekans1 kullanm1st1kda
  • Arkadaşlar, ne oldu bizim proje????
  • güzel bir topik olmus,bir projeye karar verdiginizde sonuna kadar gidin hemen pes etmeyin,iyi çal1smalar,kolay gelsin
  • SELAMLAR!

    GELELİ 3 GÜN OLDU. CİHAZINI SATTIĞIMIZ FİRMANIN EĞİTİMİNE GİTMİŞTİM.

    ŞİMDİİ BİR İYİ HABER BİR KÖTÜ HABER.

    ÖNCE İYİ HABER; LİTVANYADAN PROJE ALDIK, SATTIĞIMIZ CİHAZLARDAN BİRİNİN YAZILIM GELİŞTİRMESİYLE İLGİLİ, EN AZ 6 AY SÜRECEK.
    KÖTÜ HABER İSE BU SÜREÇTE BAHSETTİĞİMİZ PROJELERE SANIRIM DİREKT DAHİL OLAMAYACAĞIM. AMA ÜZERİME DÜŞEN ŞEYLER OLURSA, MESELA YURT DIŞINDAN PARÇA GETİRTME GİBİ, SEVE SEVE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM.

    BUNALMIŞIN DEDİĞİ DOĞRU ÇIKTI. BİRİ SICAKTI BİRİ DE SOĞUKTU. AMA ADAMLAR BİZİM FİRMALAR GİBİ P. RUHLU OLMADIĞI İÇİN BİZ DE SADECE İLİM-İRFAN DOLU 10 GÜN GEÇİRDİK GECELİ GÜNDÜZLÜ ÇALIŞMAK ZORUNDA KALDIK. :(
  • NİTRO ÇOK GÜZELSİN KARDEŞ. (BKZ 3. ŞIK) NE OLUR DEVAM ET. BAK YİNE GAZA GELİYORUM.
  • selamlar...
    Gaza gelmek iyidir . Heyecan kaybolduğu anda hayal güçleri ve hevesler de de-motive oluyor... Herkes kaçtı gitti derslerine , işlerine... Sevgili karakanat işi aldığınıza sevindim... Ama iş dolu bir 10 günün arkasından biraz tatil yapıp kendine gelmelisin sanki...
    6 ay sürecek bir yazılım yormadan önce , zihnini berraklaştırmanı tavsiye ederim ...
    İlk hız kalmamış olsa da projelere devam diyorum ( gayreti bırakmayalım ! )... Saygılar...
  • UNTAYK ABİ SEN ÖL DE ÖLELİM GAZA DA GELİRİZ İCABINDA...

    AÇILAN BAŞLIKLARA BAKIYORUM KİM BİR KONUDA SIKIŞSA HEMEN BİR LİNKİ KOYUYORSUN ÖNÜNE ALIYO YÜRÜYO KONU. HER ŞEY İÇİN HERKES ADINA TEŞEKKÜRLER.

    YA ŞİMDİ DE SAYISAL İŞARET İŞLEME KONUSUNDA İYİ YETİŞMİŞ BİR MÜHENDİSE İHTİYACIM VAR. ZOOM FONKSİYONUNA İHTİYACIM VAR. ASLIDA BÖYLE BİRİNİ İŞE ALIRSAM BU PROJE KONUSUNDA DA ADAMIN ÜSTÜNE İŞLER YIKMAYI DÜŞÜNÜYORUM. GELİŞMELERDEN HABERDAR EDERİM.
  • Burada bahsi geçen projeyi pek anlayadım. koordinat tesbitiyle ilgili bir çalışmadan bahsedilmiş ama tüm yazıları inceleyemedim. burada şimdiye kadar bahsedilen projeyle ilgisi yok ama koordinat ölçmeyle ilgili bulduğum bazı siteler var, geliştirilebilir bazı projeler var 3D Digitizing , ve Laser Digitizing ile amatör çalışmalar buldum benim ilgimi çekti.
    CAD/CAM Sektöründe yeni kullanılmaya başlanan bu tip Digitizing çözümleri gelecekte çok daha yaygın kullanılacak. bununla ilgili bizde bir projeye başlayabiliriz.


    linkler:

    encoderler ile 3 boyutlu tarama yapabilen tarayıcı kol :
    http://www.indoor.flyer.co.uk/digiarm.htm

    aynı kolun ticari olarak üretilip satıldığı model :
    http://www.immersion.com/digitizer/

    ve çalışma mantığı
    http://www.immersion.com/digitizer/products/online_demo.php


    kullanım alanlarından örnekler
    http://www.immersion.com/digitizer/case_study_gallery/character_development_8.php

    http://www.immersion.com/digitizer/case_study_gallery/automotive_3.php

    http://www.immersion.com/digitizer/case_study_gallery/rapid_prototyping_2.php

    http://www.immersion.com/digitizer/case_study_gallery/mold_making_1.php

    http://www.immersion.com/digitizer/case_study_gallery/videogames_2.php

    http://www.immersion.com/digitizer/case_study_gallery/scientific_2.php

    http://www.immersion.com/digitizer/case_study_gallery/art_3.php

    http://www.immersion.com/digitizer/case_study_gallery/



    Laser Tarayıcı amatör çalışma:
    http://sans.chem.umbc.edu/~nicholas/3dscan/initialresults.html


    ışıkla tarama mantığı detaylı anlatılmış :
    http://www.vision.caltech.edu/bouguetj/ICCV98/index.html

    laser tarama projesi amatör çalışma :
    http://thaumaturgy.net/~etgold/scanner/#software




    incelerseniz zevkli ama uğraşmak gereken bir proje olduğunu göreceksiniz.




  • http://www.vision.caltech.edu/bouguetj/ICCV98/html_slides/index.html
    bu adrestede ışık ile tarama hakkında bir slide show yapılmış
  • UNTAYK ABİ SEN ÖL DE ÖLELİM GAZA DA GELİRİZ İCABINDA...
    karakanat quote]
    Niye öl diyeyim ki kardeşim... Kötüyümdür azıcık ama , de diilim yaani . Ayrıca süppeeerrrr iyi bir mühendis bulabilmeni diliyorum...
    serkanozfe arkadaşım... Bu linklerdeki vatandaşların yaptığı epey zevkli işler ve bu adamlar aşmışlar olayı.Sanki Hollywood stüdyolarında çekilen bir bilim-kurgu filmi veya be biliim bir kabus filmi gibi .
    Burada yapılması düşünülen iş , hareketli bir nesneyi takip edebilecek bir spot yapılabilirmi idi. Yani mesela yürüyen bir adamı takip edebilecek bir lamba , kamera tarzı bir sistem. İlgilerin ve araştırmaların için teşekkürler...
    Saygılar.




  • serkanozfe dostum, önceki tartışmaları bir okumanı öneririm. Çünkü konu çok farklı. Verdiğin slayd gösterisinde anlatılan bir modelleme yöntemi. Bizim istediğimizse, kalabalık bir ortamda belirli bir kisi veya nesnenin izlenmesi.
  • Bu iş görüntü işleme kullanmadan zor yapılır. Görüntü işleme kullanılarak da şöyle yapılır; (ancak şu var disko ortamından bihaber biri olarak yazıyorum)

    1- Öncelikle ortamın büyüklüğü önemli. Çok iyi performans elde edebilmek birden fazla kamera kullanmak gerekebilir. Kameralar, kuş bakışı diskoya yukarıdan bakarsa iş daha kolay olur. Işıklandırma çok önemli. Takip edilecek kişi üzerine gönderilecek ışığın rengi tarafımızdan kontrol edilebiliyorsa iş biraz daha kolay.

    2- Sistemde bir operatör o an çekilen görüntü üzerinden interaktif bir şekilde izlenecek kişiyi seçer; bu iş için fare kullanılır. Sonra standart "object tracking" algortimalarından biri ile nesne veya bu uygulamada kişi takip edilir. Ancak ışığın sürekli değişmesi sorun yaratır, o yüzden ışık kaynağını kontrol edebilirse iş daha kolay olur.

    3- İşi biraz daha kolaylaştırmak için takip edilecek kişi üstüne özel bir ışık yayan (kızıl ötesi gibi) bir verici yerleştirilebilir. Ve tabii ki o özellikteki ışığı algılayabilecek bir kamera, böylelikle iş oldukça kolaylaşır.

    Kısacası, sağlam bir görüntü işlemeci ve bir de motorların kontrolü için gerekli sürücü devreleri yapıp uygulama yazılımı yazacak bir elektronikçi ile bu iş yapılır. Donanım maliyeti 5.000$'ı geçmez sanırım. karakanat istersen sana 50.000$'a yapabilirim , başkasına 100.000$.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: HYP
    Kısacası, sağlam bir görüntü işlemeci ve bir de motorların kontrolü için gerekli sürücü devreleri yapıp uygulama yazılımı yazacak bir elektronikçi ile bu iş yapılır. Donanım maliyeti 5.000$'ı geçmez sanırım. karakanat istersen sana 50.000$'a yapabilirim , başkasına 100.000$.



    oldu canım tabi bana oradan 15 tane takip robotu sarsana...


    eğer mezun olmadıysan veya hala kocaelideysen, şimdi sen bu konuyu benim için bir de (Doç. Dr.) Sarp hocana sorsan diyorum. onun iki tane bitirme öğrencisi vardı bu konuda uğraşan. ultrasonik olarak yapmaya çalışıyorlardı. bakalım sana neler fısıldayacak... görüntü işlemeyi boşver. üç mikrofondan, üç kanalda üç ayrı işret işleme yapılacak. böyle düşün...




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.