Şimdi Ara

LAN daki problem Tespiti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben evde bir PC ile bir Notebook arasında ağ kurmaya çalışıyorum.Daha önce de defalarca ağ kurdum.Ama bu defa problem var.Ve problemin ne oldugunu da anlayamıyorum.PC de XP kurulu.Notebookta ise ME kurulu.Ben KABLODA bir problem olma ihtimalinden şüpheleniyorum.Problemin kabloda olup olmadıgını nasıl tespit edebilirim.
    Not:İlginiz icin şimdiden teşekkürler.Ve format at gibi saçma önerileri olan arkadaşlar lütfen post artırmak için başka TOPİC seçizn....



  • Merhaba, kablo bağlantıları düzgünmü acaba? Yani iki bilgisayarı bağlamak için kabloların bir ucunun ;

    1-Yeşil-Beyaz
    2-Yeşil
    3-Turuncu-Beyaz
    4-Mavi
    5-Mavi-Beyaz
    6-Turuncu
    7-Kahverengi-Bayaz
    8-Kahverengi

    diğer ucunun;

    1-Turuncu-Beyaz
    2-Turuncu
    3-Yeşil-Beyaz
    4-Mavi
    5-Mavi-Beyaz
    6-Yeşil
    7-Kahverengi-Bayaz
    8-Kahverengi

    şeklinde bağlanması gerekir. Ayrıca yakınızda bir bilgisayarcı var ise KAblo test cihazları ile kablonuzu test ettirebilirsiniz. Saygılar.
  • Aslında ben kablo derken kablonun kendisinden ziyade şunu ifade etmek istedim.PC de PCI ethernet var.Notebook ta is PCMCIA ethernet.Bildiginiz gibi PCMCIA ethernet kartları kablosuz baglantı icindir.Ama PCMCIA ethernet kartına bir ara birim sayesinde kablo takabiliyorum.Sizin sorunuza gelinde kablomu daha önce cok kullandım problem kablonun baglantısında degilde ethernetlerde olabilir.Benim farkına varmak istedigim şey problemim donanımsal mı yazılımsal mı ?
  • Donanımsal olarak bir problem var ise (çakışma gibi) bilgisayarın Aygıt Yöneticisi bölümünde Ethernet kartının üzerinde soru işareti yada kırmızı bir ünlem işareti vardır. Eğer böyle bir şey yok ise , Hem dizüstü bilgisayarın hemde diğer bilgisayarın ağ ayarlarını eşitleyin. Eşitlemek derken iki bilgisayarında ağ ayarlarında aynı protokollerin yüklenmesi aynı Workgroupa dahil olması gibi. Tabi burada farklı bilgisayar isimleri ve farklı IP numaraları veriyoruz.
  • Çakışma sözkonusu degil.Workgrouplar aynı ve bilgisayar isimleri de farklı.Ama bilgisayarlar birbirilerini ağda halen göremiyorlar.Birde ethernetlerde 2 ışık var.Baglantı varken bu ışıkların ikisi birden yanması mı gerekir?
  • Veri alışverişi sırasında üzerindeki ışıklar yanıp söner. Ayrıca Ağ Bağlantılarıma sağtuşla tıklayıp bilgisayar Bul seçeneğinden bilgisayarın ismini girip arattırmayı dene.
  • Tamam arkadaşım Ağı kurdum.Tavsiyelerin . için çok teşekkür ederim....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.