Şimdi Ara

'''ARKADAŞLAR BİR MOTOSİKLET ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM YARDIM'''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Motosiklet almak istiyorum ama ilk kullanıcı olacagım cok yüksek birsey istemiyorum bana bir kac model söyleyebilirmisiniz



  • "R@ sana bir soru sormak istiyorum: cruiser tarzında motor almak konusunda kararlı mısın? Ya da şöyle sorayım, almak istediğin motorun tarzına nasıl karar verdin? Bu işe pek önem verilmiyor ama sonradan gerçekten pişman olanlar var "keşke ... alsaydım, keşke bunu almasaydım hiç sevmedim" diye. Eğer tek tarz denediysen tabi ki bu iki tekerlekli bir araç olduğu için çok zevklidir, ama diğer tarzları da çok az da olsa denemeden karar vermek sonradan pişman olmana yol açabilir. Sadece tipine bakarak da almak çok yanlış, ilk görüşte nefret ettiğin bir motor özelliklerini okudukça sana çok tatlı gelebilir. Motor seçmek kendine eş seçmek gibidir, çünkü sürerken ayrı değil bir bütün olmak zorundasındır yoksa motor sürüyorum diyemezsin. Sen onu sevemezsen o da seni sevmez. Motor aşk gibidir, sen ona ne kadar sevdiğini belli edersen o da sana o kadar bağlanır, o da seni sever. Bunlar delice gelebilir ama binmeden anlayamazsın, ben normalde eski model motorlara antipati ile bakarken 2 gün eğitim aldığım XT350'yi sevmeye başladım. Bir sürü motor denedim ama bir cruiser'da kendimi emanete binmiş gibi hissettim hep. Ama enduro'da evimdeydim, rahattım, benim kafadan bir motordu ve iyi anlaşıyorduk, ve 3 günün sonunda enduro'dan vazgeçemez hale geldim.

    Senin için bu başka bir tarz da olabilir, belki cruiser olacak ve doğru yoldasın, ama asla önyargılı yaklaşırsan veya denemezsen hangisinin asıl tarzın olduğunu bilemezsin. Saçma gelse de sürdüğü motorla manevi bir bağ kuruyor insan, ve bu bağı kurmak için asıl tarzını bulmalısın, ancak böyle doğru bir motorcu olabilirsin."

    Bu benim başka bir başlıkta yazdığım mesaj, durumu özetler zaten. İlk önce beklentilerini söylemelisin ki tavsiye verebilelim




  • Gerçek bir motor istiyorum aslına bakarsan pek bilgimde yok ehliyete yeni başladım motor benim sevdambasit birsey istemiyorum açıklaman için teşekkür ederimcok güzel anlatmışsın skuter istemiyorum motora bindigimde onu ve rüzgarı hissetmek istiyorum
  • Ben en iyisi sana kendim motor alacakken aralarında kaldığım tarzları anlatayım. Supersport vs. Enduro

    1-Supersport: Acemiler ve delice gazlamaktan hoşlananlar için ölüm makinesi, yol kalitesi güzel olsa 60 derece kadar yatabilirler, uzun yola pek gelmezler oturş pozisyonundan dolayı ama bunların daha yumuşatılmış versiyonları mevcut uzun yol için tasarlanmış. Yaklaşık 170-180kg kütleleri vardır yani ağırlar, ağır derken ivme olarak değil sadece kg olarak. Bunlarla toprakta falan gidilmez, şehiriçinde de sıkar adamı büyük olduğu için, zaten düşük hızlarda kıvrak değiller. Düşürürsen 3000YTL civarı grenaj parası ödersin, naked olanlarda grenaj yok bu masraf düşer ama yine de yüksek olur. Ben açıkçası tercih etmem supersport'u.

    2-Enduro: Yeni başlayıp kendini geliştirmek isteyenler için mükemmel. Off-road yapmak insanı çok ciddi şekilde motorsikletiyle bütünleştirir, arka bol bol kayabildiği için çok iyi kontrol geliştiricidir. Hatta genelde tüm pist yarışçılarının ilk önce motocross şampiyonu olduklarını örnek vermek yerinde olur. Toprakta düşmek kötü olmaz, motora da birşey olmaz, olsa bile azcık masrafla atlatırsın. Enduro sadece toprakta sürülmez, şehiriçinde de çok rahat kullanıma sahiptirler. Çeşidine ve büyüklüğüne göre kıvraklıkları değişir, supermoto olanlar çok kıvraktırlar, ama daha ağır enduro'lar supersportlar gibidirler. Ben mesela şu an motocross yapıyorum yeni başladım ve hiçbir asfalt motorunda bu hissi anlayamazsın.

    İlk olarak sorum ne kadar asfaltta süreceksin? Yani içinde bir off-road ruhu var mı? Bende baştan yoktu ama kendimi yetiştirmek için en iyi yolun bu olduğunu anlayınca endurolara sempati duymaya başladım.
    Uzun yol yapacak mısın? Korkma sana basit makine önermem ama başlangıç için uygun da olmalı. Eğitim almayı düşünür müsün? Ben aldım 3 günde her türlü motor sürebilir haldeyim ve çok çok memnunum. Yani amacın ne? Sadece sokakta dolaşıp millete hava yapmak mı(şaka bu ), bu işin sakin şekilde keyfini çıkarmak mı, yoksa hedefin benim hedefim gibi sağlam bir motorcu olmak mı?

    Eğer benim kafadan düşünüyorsan sana çok güzel tavsiyeler verebilirim. Mesela benim ilk olarak almayı düşündüğüm motor Suzuki DR-Z400SM idi. Neden vazgeçtim dersen para durumlarından dolayı hiç motor alamadım ondan Bu bir supermoto'dur ve harbiden süperdir. Asfalt için %99 tavsiyemdir agresif, hafif ve kıvrak motorlardan hoşlanıyorsan(bunu gerçi sürmeden bilemezsin çünkü benim fikirlerim çok değişti eğitimden sonra). Sen bana biraz daha kendinle ilgili ipucu ver ona göre devam edelim, sıkmıyorum inşallah




  • Yoo hayır sıkmıyorsun beni gayet iyi bilgilendiriyorsun öncelikle motor diyince aklıma hava atmak gelmiyor özgürlükle yorumlarım acıkcası tam olarak ne için oldugunu söyleyemem dedigin gibi bunu kullanınca karar verebilirim kısa yol için degil her zaman kullanmak istiyorum ama tabi her yerede onunla gitmek istemiyorum tabi egitim almayı düşünüyorum henüz onu araştırmadım nerede nasıl olacak diye ben bir bayanımm ve motor konusunu aileme kabullendirmek biraz zor oldu herseyi kendi istegimle kendi çabamla yapacagım bana cok güzel yardımcı oluyorsun bu konulardada olursun umarım ne yapmam gerekiyor nasıl birseyle başlamalıyım
  • Hmm bayan olarak öncelikle azim edip aile bariyerini aştıysan seni tebrik etmek lazım İkinci olarak tam adamını buldun çünkü ben de yeni başladım ama biraz hızlı yol aldım sayılır çünkü küçüklüğümden beri profesyonel sayılacak şekilde dağ bisikleti sürüyorum. Bisikleti güzel sürüyorsan endişelenme motoru da sürersin. İlk olarak seni bir eğitimden geçirmek lazım, aynen benim yaptığım gibi. Ben Yamaha'nın eğitim okuluna gittim Hezarfen Havaalanı'nda, ulaşımı biraz zor ama ulaşırsan gerisi çok zevkli İlk önce Güvenli Sürüş eğitimi almalısın, ilk gün scooterla temel bilgilerin ardından ikinci gün YBR125 ile vites kullanmayı öğretiyor Recep hoca. İkinci olarak tarz konusunda seçim yapabilmek için İleri Sürüş eğitimine gitmelisin, bunda da 6 farklı motor deneyebiliyorsun, ama içlerinden bir tane seçmelisin ve gün boyu onunla eğitim alacaksın. Molalarda diğerlerini de deneme fırsatın oluyor böylece sana hangisi uyar anlamış oluyorsun. İleri Sürüş'te 600cc'ler sürülüyor ve bu eğitim bittiğinde 600 sürebilir halde oluyorsun, yani toplam 3 gün eğitimle. Ben bunlarla yetinmeyip motocross eğitimi de almaya karar verdim ve Pazar'ları gidiyorum, daha 2 gün oldu ama acemi de olsa rampalardan baya baya uçmaya başladım.

    İleri Sürüş'e gitmeden önce iyi bir motorcu olmanın enduro'dan geçtiğini birçok yerden duydum ve Yamaha XT660X ile eğitim aldım. Ve inan ki o eğitimdeki hepsinden daha çok beğendim bu motoru çünkü çok kıvraktı. Ekonomik durumunu bilmiyorum ama bu güvenli 450YTL ve ileri sürüş 250YTL. Çok gelebilir ama motoru devirdiğinde açacağın masraf zaten yaklaşık olacaktır, ek olarak gelecek moral bozukluğunun karşılığı maddi olarak ölçülemez bile. Bunlar bittiğinde asfaltta rahatça sürebiliyor olacaksın. Ama off-road yapmanın zevkini bilmiyor olacaksın İnan asfalttan çok daha zevkli, öğrenince alırsın bi enduro her türlü yolda gidersin, ya da baktın hoşuna gitti motocross eğitimine devam edersin uçmayı öğrenirsin. Sana tavsiyem ilk önce bazı hareketleri bisiklette çalışman, mesela arka kaydırmak gibi. Arka freni kökleyerek bisikletini bi tarafa çevir ve arka o yöne doğru kaysın, bu harekete alışırsan zaten motorda çok kolay olur işin. Ama bu dediğim çok ileri bir durum, hiç bilmesen de olur ama belki cidden en iyisini yapmak istiyorsundur diye örnek veriyorum.

    Son olarak biraz kendini anlatır mısın? Yani normalde mesela hareketli misin, hoplama zıplama sever misin, sakin sürüş mü yaparsın yoksa motorun gücünü hissetmeyi mi seversin, kondisyonun nasıldır? Bir de bütçe ile ilgili bilgi aldım mı tamamdır, motor önerisi de yaparım o zaman eğitimlerini aldıktan sonra. İster pm at ister buraya yaz. Eğitim dışında motorunu alırsan ben de yardımcı olurum ipuçları verebilirim. Zaten yaz okuluna kalıyorum üstten ders almak için, yazın buradayım yani. Neyse, başka sorun varsa da sorabilirsin, azcık kendini anlatırsan da sorduklarımdan yola çıkarak daha güzel şekillenir kafamda sana uyacak tarzlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinoz31 -- 28 Haziran 2007; 20:47:27 >




  • Sahinoz:
    sen yamaha'nin ortagi misin:) her motosiklet satisindan prim mi aliyorsun:)
    Bir de, mutlaka milleti sokucan tasa-topraga dimi:)

    quote:

    Orjinalden alıntı: sahinoz31

    Hmm bayan olarak öncelikle azim edip aile bariyerini aştıysan seni tebrik etmek lazım İkinci olarak tam adamını buldun çünkü ben de yeni başladım ama biraz hızlı yol aldım sayılır çünkü küçüklüğümden beri profesyonel sayılacak şekilde dağ bisikleti sürüyorum. Bisikleti güzel sürüyorsan endişelenme motoru da sürersin. İlk olarak seni bir eğitimden geçirmek lazım, aynen benim yaptığım gibi. Ben Yamaha'nın eğitim okuluna gittim Hezarfen Havaalanı'nda, ulaşımı biraz zor ama ulaşırsan gerisi çok zevkli İlk önce Güvenli Sürüş eğitimi almalısın, ilk gün scooterla temel bilgilerin ardından ikinci gün YBR125 ile vites kullanmayı öğretiyor Recep hoca. İkinci olarak tarz konusunda seçim yapabilmek için İleri Sürüş eğitimine gitmelisin, bunda da 6 farklı motor deneyebiliyorsun, ama içlerinden bir tane seçmelisin ve gün boyu onunla eğitim alacaksın. Molalarda diğerlerini de deneme fırsatın oluyor böylece sana hangisi uyar anlamış oluyorsun. İleri Sürüş'te 600cc'ler sürülüyor ve bu eğitim bittiğinde 600 sürebilir halde oluyorsun, yani toplam 3 gün eğitimle. Ben bunlarla yetinmeyip motocross eğitimi de almaya karar verdim ve Pazar'ları gidiyorum, daha 2 gün oldu ama acemi de olsa rampalardan baya baya uçmaya başladım.

    İleri Sürüş'e gitmeden önce iyi bir motorcu olmanın enduro'dan geçtiğini birçok yerden duydum ve Yamaha XT660X ile eğitim aldım. Ve inan ki o eğitimdeki hepsinden daha çok beğendim bu motoru çünkü çok kıvraktı. Ekonomik durumunu bilmiyorum ama bu güvenli 450YTL ve ileri sürüş 250YTL. Çok gelebilir ama motoru devirdiğinde açacağın masraf zaten yaklaşık olacaktır, ek olarak gelecek moral bozukluğunun karşılığı maddi olarak ölçülemez bile. Bunlar bittiğinde asfaltta rahatça sürebiliyor olacaksın. Ama off-road yapmanın zevkini bilmiyor olacaksın İnan asfalttan çok daha zevkli, öğrenince alırsın bi enduro her türlü yolda gidersin, ya da baktın hoşuna gitti motocross eğitimine devam edersin uçmayı öğrenirsin. Sana tavsiyem ilk önce bazı hareketleri bisiklette çalışman, mesela arka kaydırmak gibi. Arka freni kökleyerek bisikletini bi tarafa çevir ve arka o yöne doğru kaysın, bu harekete alışırsan zaten motorda çok kolay olur işin. Ama bu dediğim çok ileri bir durum, hiç bilmesen de olur ama belki cidden en iyisini yapmak istiyorsundur diye örnek veriyorum.

    Son olarak biraz kendini anlatır mısın? Yani normalde mesela hareketli misin, hoplama zıplama sever misin, sakin sürüş mü yaparsın yoksa motorun gücünü hissetmeyi mi seversin, kondisyonun nasıldır? Bir de bütçe ile ilgili bilgi aldım mı tamamdır, motor önerisi de yaparım o zaman eğitimlerini aldıktan sonra. İster pm at ister buraya yaz. Eğitim dışında motorunu alırsan ben de yardımcı olurum ipuçları verebilirim. Zaten yaz okuluna kalıyorum üstten ders almak için, yazın buradayım yani. Neyse, başka sorun varsa da sorabilirsin, azcık kendini anlatırsan da sorduklarımdan yola çıkarak daha güzel şekillenir kafamda sana uyacak tarzlar.




  • Aslına aklıma geldi prim teklifi yapsam diye ama şu anda valla ortak falan değilim Tek derdim ben gittim yararını gördüm millet de o duyguyu yaşasın istiyorum, böyle kazma hissederken birden kendine güveninin gelmesi çok güzel bir his. Dün de cross'da estirdim ortalığı, hoca bi motor ayarlasak haftaya yarışırsın dedi ama tabi babam izin verir mi Ama cidden de daha erken yani 3 günlük cross'cuyum, girsem kesin birilerini de alır yatarım aşağı

    Taş-toprak konusuna gelince cidden çok çok zevkli olduğundan herkes bir denesin istiyorum, ben de baştan supermoto alayım banane endurodan ne işim var diyordum şimdi hastası oldum çıktım görüyorsun işte




  • Hafta sonu motor kullandım ikl defa ama modeli neydi bilmiyorum kolaymış aslında çok zor degilmiş ben yaparım bu işi
  • Nerelerdeydin ya Tabi motor sürersin zor bir iş değil ama teknik öğrendikçe de daha bi zevk alacağından eminim. Şimdilik sadece sürebildiğini gördüğün için iyi hissediyorsun ama öğrendikçe daha da saracak seni. Bu arada motor alma konusunda ne düşünüyorsun, veya eğitim konusunda? Söylemeden geçmeyeyim, eğer yolda sürebiliyorsun diye eğitimin işe yaramayacağını düşünürsen büyük hata edersin. Eğer eğitim alacaksan fazla sürmeden gitmen senin yararına olur çünkü yanlış alışıp düzeltmek ilk kez öğrenmekten daha zor. Neyse fazla gevezelik etmeyeyim, sen söyle bişeyler de ona göre yazarım




  • Yo egitim almayı düşünüyorum sadece öylesine deneme sürüşüydü motor almak içinde suanda acele karar vermek istemiyorum araştıracagım sende bana cok yardımcı oluyorsun cok sagol
  • Sana tavsiyem ilk önce eğitim al da sonra araştır. Çünkü ben eğitimden önce haftalarca araştırma yaptım sonra fikirlerim değişti, bazı şeyleri daha iyi oturttum kafamda, kısacası yaptığım araştırmaların alacağım motoru karar vermeme hiçbir katkısı olmadı, sadece piyasayı tanımış oldum

    İlk önce bi eğitim işini hallet sonrası çorap söküğü gibi gelir merak etme sen. Orada farklı tarzları da deneyeceğin için pişman olmazsın motoru aldığında. Şurdan bak:http://www.suleymanmemnunmx.com/t/06/sub.jsp?p=5001

    Yapacağın en matıklı iş azcık bekleyip Güvenli ve İleri sürüşü arka arkaya alman. 19-20 Temmuz (güvenli); 21 Temmuz (ileri) Sonra buraya izlenimlerini ve sevdiğin tarzı yazarsın ona göre devam ederiz




  • cloppermı? ss mi? enduro mu ? full crosmu Önce ne tip istediğini söylersen belki Yardımcı olabiliriz
  • Dostum tam olarak ne istediğini o da bilmiyor kararsız, o yüzden İleri Sürüş'te tarzını belirleyip sonra karar vermesi en mantıklısı.
  • ozaman bws100
  • Ya kızım eğitim filan almayı boşver. Sürdükçe öğrenicen bu boku. Ama akrobat olmak istiyorsan kurs al derim.Kursa gidersen kesin akrobatlığı denicen bir yerini kırıcan.Kurs seni korumaz bunu bil
  • Konuşma tarzından çok bilgili olduğun belli arkadaşım

    Edit: Bu arada bizi koruyan kurs değil taktığımız korumalardır hatırlatırım, bu bilince sahip olabilmek için de düzgün motorsiklet kültürüne sahip ortamlarda bulunmak çok önemlidir. Ayrıca süre süre öğrenmekle kursa gidip öğrenmek arasında dağlar kadar fark var çünkü birinde motoru düşürüp düşürüp mahveder öğrenirsin birinde ise 2 günde acemiliğini atıp sonrasında çok az düşme ihtimaliyle mis gibi sürersin. Eğitimde motoru koruma demirlerinin üstüne düşürürken insan bazı şeyleri anlıyor, eğer deneyerek öğrenirsen adam gibi bir motorun varsa için gider düşürünce. Lütfen bilip bilmeden konuşmayalım.

    Akrobatlıkla da kursun uzaktan yakından alakası yok. Oraya gelen insanlara cambazlık değil trafikte panik anında neler yapılacağını anlatıyorlar, zaten benden başka kimse de motocross'a başlamadı. Zaten asfaltta bile benim gibi agresif süremiyorlardı. Yeteneğin ve merakın varsa herşeyi yaparsın, tedbir aldığın sürece de kolay kolay bir yerini kırmazsın, ama merakın olmadıktan sonra istersen 20 kursa git yine yapmazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinoz31 -- 5 Temmuz 2007; 20:08:52 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: devrim1972

    Sahinoz:
    sen yamaha'nin ortagi misin:) her motosiklet satisindan prim mi aliyorsun:)
    Bir de, mutlaka milleti sokucan tasa-topraga dimi:)

    quote:

    Orjinalden alıntı: sahinoz31

    Hmm bayan olarak öncelikle azim edip aile bariyerini aştıysan seni tebrik etmek lazım İkinci olarak tam adamını buldun çünkü ben de yeni başladım ama biraz hızlı yol aldım sayılır çünkü küçüklüğümden beri profesyonel sayılacak şekilde dağ bisikleti sürüyorum. Bisikleti güzel sürüyorsan endişelenme motoru da sürersin. İlk olarak seni bir eğitimden geçirmek lazım, aynen benim yaptığım gibi. Ben Yamaha'nın eğitim okuluna gittim Hezarfen Havaalanı'nda, ulaşımı biraz zor ama ulaşırsan gerisi çok zevkli İlk önce Güvenli Sürüş eğitimi almalısın, ilk gün scooterla temel bilgilerin ardından ikinci gün YBR125 ile vites kullanmayı öğretiyor Recep hoca. İkinci olarak tarz konusunda seçim yapabilmek için İleri Sürüş eğitimine gitmelisin, bunda da 6 farklı motor deneyebiliyorsun, ama içlerinden bir tane seçmelisin ve gün boyu onunla eğitim alacaksın. Molalarda diğerlerini de deneme fırsatın oluyor böylece sana hangisi uyar anlamış oluyorsun. İleri Sürüş'te 600cc'ler sürülüyor ve bu eğitim bittiğinde 600 sürebilir halde oluyorsun, yani toplam 3 gün eğitimle. Ben bunlarla yetinmeyip motocross eğitimi de almaya karar verdim ve Pazar'ları gidiyorum, daha 2 gün oldu ama acemi de olsa rampalardan baya baya uçmaya başladım.

    İleri Sürüş'e gitmeden önce iyi bir motorcu olmanın enduro'dan geçtiğini birçok yerden duydum ve Yamaha XT660X ile eğitim aldım. Ve inan ki o eğitimdeki hepsinden daha çok beğendim bu motoru çünkü çok kıvraktı. Ekonomik durumunu bilmiyorum ama bu güvenli 450YTL ve ileri sürüş 250YTL. Çok gelebilir ama motoru devirdiğinde açacağın masraf zaten yaklaşık olacaktır, ek olarak gelecek moral bozukluğunun karşılığı maddi olarak ölçülemez bile. Bunlar bittiğinde asfaltta rahatça sürebiliyor olacaksın. Ama off-road yapmanın zevkini bilmiyor olacaksın İnan asfalttan çok daha zevkli, öğrenince alırsın bi enduro her türlü yolda gidersin, ya da baktın hoşuna gitti motocross eğitimine devam edersin uçmayı öğrenirsin. Sana tavsiyem ilk önce bazı hareketleri bisiklette çalışman, mesela arka kaydırmak gibi. Arka freni kökleyerek bisikletini bi tarafa çevir ve arka o yöne doğru kaysın, bu harekete alışırsan zaten motorda çok kolay olur işin. Ama bu dediğim çok ileri bir durum, hiç bilmesen de olur ama belki cidden en iyisini yapmak istiyorsundur diye örnek veriyorum.

    Son olarak biraz kendini anlatır mısın? Yani normalde mesela hareketli misin, hoplama zıplama sever misin, sakin sürüş mü yaparsın yoksa motorun gücünü hissetmeyi mi seversin, kondisyonun nasıldır? Bir de bütçe ile ilgili bilgi aldım mı tamamdır, motor önerisi de yaparım o zaman eğitimlerini aldıktan sonra. İster pm at ister buraya yaz. Eğitim dışında motorunu alırsan ben de yardımcı olurum ipuçları verebilirim. Zaten yaz okuluna kalıyorum üstten ders almak için, yazın buradayım yani. Neyse, başka sorun varsa da sorabilirsin, azcık kendini anlatırsan da sorduklarımdan yola çıkarak daha güzel şekillenir kafamda sana uyacak tarzlar.




    Yamaha değil de, sürücü kursunun sahibi ya da ortağı gibi geldi bana. Bence bir ip araştırması şart..




  • Zaten eğitim merkezi Yamaha'nın olduğu için Devrim bana Yamaha'nın ortağı mısın dedi ama ben daha 17'yim o yüzden böyle birşey mümkün değil zaten

    Gittim-gördüm-sürdüm-beğendim-hatta hala da sürüyorum, olay bu kadar basit
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sahinoz31

    Zaten eğitim merkezi Yamaha'nın olduğu için Devrim bana Yamaha'nın ortağı mısın dedi ama ben daha 17'yim o yüzden böyle birşey mümkün değil zaten

    Gittim-gördüm-sürdüm-beğendim-hatta hala da sürüyorum, olay bu kadar basit

    TAMAM ANLADIM SEN YAMAHA NIN PAZARLAMA MÜDÜRÜSÜN ( çaktım taklayı )




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.