Şimdi Ara

Celeron Mendocino-Coppermine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bildiğiniz gibi celeronlar 533 den sonra coppermine yapıya geçti ve aynı hızdaki duronlar celeronlara nal toplatmaya başladı.Kendi celeronumu (500 mhz) 624 mhz'e çıkarınca duron 600 ü bayağı geçiyor.bu geçişin 24 mhz farktan olcağınıda zannetmiyorum çünkü öyle ucu ucuna bir geçme değildi.intel baktı cel p2 lere aynı frekensta nerdeyse aynı performansı veriyor ama daha ucuz celeronu biraz durduralım dediler ama bu seferde çok fena durdurdular.<img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>.Benim görüşüm olarak eski yapıda devam etseydi duronlara bu kadar geçilmezdi herhalde.ama tabi bu yapıda kaç mhz kadar çıkardı o bilinmez.bu konuda sizin görüşleriniz nedir?

    Celeron 500@624



  • Artık teknoloji ilerlediği için ve Caleron'lar eski kaldığı için durdurdular. Ama benim duyduğuma göre Caleron 800 Mhz çıkıyormuş. Ucuz bir bilgisayar almak için iyi bir alternatif olabilir. Nede olsa İntel.

    Günay Pamukçu
  • Bende mendocino çekirdekli olanların daha performanslı olduğunu düşünüyorum.Bizim bir arkadaşın 458'e overclock edilmiş bir Celeron 366'sı var P-3 450'ile rahat rahat kapışıyor valla.
    Ama Coppermine P-3 çekirdekli olduğu için çok daha iyi overclock oluyor.

    P!!!700@945
  • p3 ler için durum öyle ama celeronlar içn değil mendocino cel 100 mhz yapılabilrken coppermine celeronlarda 90 mhz den sonra stabilite bozuluyor.bence intel celeronları öldürdü.

    Celeron 500@624
  • 100 Mhz' Fsb hızını kullanan Celeronlar performans açısından fena değil.İyi de overclock oluyorlarmış.Bence İntel yakında
    P-4 çekirdekli Celeronları da piyasaya sürer.

    P!!!700@945
  • O kadar eski bir işlemci için o işe gireceklerini sanmam.

    Günay Pamukçu
  • celeronlarmı eski?yapma ondanmı hala üretiliyolar.celeronlar ofis ve giriş seviyesi bilgisayarlarda gözde bir işlemci

    Celeron 500@624
  • Tamam sinirlenme eski değiller<img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>

    Günay Pamukçu
  • ôgle bögle, duron celeron'dan hizli ve ayrica bazi yerlerde pentium 3'den bile hizli.....
  • Bak orada dur...
    P-3'üme laf söyletmem valla

    P!!!700@945


    Edited by - Red on 22 March 2001 20:51:24
  • bak orda harbidende dur.sadece ve sadece duron p3 ü quake 3 te oda 1 k/s ile geçiyor.şunu söylemeliyim 1yada 5 k/s fark yüzünden intel yerine amd almam.tamam amd harbi hızlı işlemciler üretti ama bugünlere gelene kadar hep intel öndeydi.intel pentium,pentium2,3 ile mükemmel performans sağlarken amd neredeydi sorarım sana.onun için %20 den az bir fark için yıllarca kullandığım işlemci markasını değiştirmem.(aman ben intel fanı zannetmeyin.ben sadece hakedene hakkını veriyom)

    Celeron 500@624
  • celeron coppermine ile (güçlendi SSE geldi mesela) ama hala 66 mhz fsb'ye sahip olduğundan pek bir hız artışı olmadı. zaten 766 mhz'deki bir işlemcinin 66 Mhz fsb kullanması komik
    yani ram ve sistem hızı dar boğaz oluşturuyor
    Intel 100 mhz'e çıkartamazdı çünkü hala 800Mhz @100 işlemcileri vardı. Zaten PIII 800Mhz @100 tahminen celeron 800 ile aynı :-)

    ön bellek hariç
    neyse amd ise 200 mhz fsb kullanıyor

    onuda boşver işlemci hızı ile fsb arasındaki fark açıldıkça anlayacağın performans artışı eğrisinin eğimi düşer :-)
    yani gittikçe mhz başına daha az güç artışı alır hale gelirsin çünkü esas problem FSB hızı yani ram ve sistem hızı
  • Duron'un Quake 3'de P-3'ye yaklaşmasının nedeni bu oyunun 3D Now! komutlarına fazlaca destek vermesidir.Diğer tüm benchmarklarda P-3'e sonuna kadar güveniyorum.

    P!!!700@945
  • Bıldıgınız gıbı Duron Athlon çekirdekli. Dolayısıyla 64k L2 cache in yeteceği uygulamalarda Athlon ile aynı performansı verir. Bu durumda P3 ü haliyle geçer. Ama bence bu pek de önemli değil. Çünkü performans isteyen birine ne derseniz deyin, P3 yerine celeron veya Tbird yerine Duron aldıramazsınız. Bunlar ekonomi class ı için. Onun içinde mükemmel. Celerondan kat kat iyi. Daha ne.
  • yav kardaşlar ben konuyu niçin açtım konu nerelere geldi.benim dediğim mendicino yapılı celeronların yeni yapılılara göre daha iyi performans verdiği görüşünde olduğumdu.bu konuda siz nedüşünüyorsunuz dedim sadece bu.

    Celeron 500@624
  • boşver power

    bak tritium'yumcum (kızmazsın inşallah)

    çok doğru diyorsun
    sana katılıyorum
    Duron ile Th'in tek farkı o ondan dolayı
    mesela bir winzip uygulamasında fark gerçekten belli oluyor yada bir linkpac (Doğru mu yazdım?) yaptığında bu belli oluyor AMD'nin uygulaması gerçekten güzel sadece 64 Kb yap ve (günümüzde çoğuna yetiyor )(en azından yeni başlayanlar için) öyle sat zaten mustang'dende vazgeçti biliyorsun
    halbuki çekirdek yanlış hatırlamıyorsam 2Mb'a kadar desteği olacaktı.

    Son bir şey daha Intel'de 512'den 256'ya düştü. Xeon'larda sadece yüksek cache kullanılıyor zaten sadece server'ların (ağır yüklü) işi o çekirdeği doldurmaya yeter herhalde
  • yav şuanda intel amd işlemciler için chipset üretse valla manyak hızlı ve sorunsuz bilgisayarlara sahip oluruz herhalde.<img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>

    Celeron 500@624
  • Ama üretmez

    Günay Pamukçu
    http://www.merlininkazani.com
    Online Oyun dergisi
  • amd adam gibi kendi chip setini yapmassa çok zorlanır.valla bir dahaki işlemci seçimimi amd den yana yapacaktım ama şu via sürücüleri yüzünden sistemim çökünce allah korusun dedim

    Celeron 500@624
  • Akıllandın yani <img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>

    Günay Pamukçu
    http://www.merlininkazani.com
    Online Oyun dergisi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.