Şimdi Ara

174 bin Suriyeli Türk vatandaşı oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj

  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    bu kanunda cumhuriyetin ilk yıllarından beri vardı zaten. CeHaPe çıkarmıştı bu kanunu çünkü.


    Arap seviciliğin sonucunda mevcut hükümet tarafından çıkarılan, yada alınması kolaylaştırılmış kanunları söyle bana, bende sana çıkaranı söyleyeyim.


    o belli bir miktarında üstinde dediğin miktar var ya 1 milyon € idi. sağ olsun hükümetimiz 250 bin € ya indirdi ki elde patlayan konutlar ayy pardonn öyle denmez şimdi. O miktarı düşürdüki bundan herkes faydalansın.


    savaştan kaçıp keyfine bakana sen ver vatandaşlığı, eski vatanına bunu yapan, düşeşten aldığı vatandaşlıkla sana neler yapar diye sorgulama ama.

  • Muhalefet partilerinin bu konuyla ilgili ses çıkarmaması da çok garip. İstanbul ilk seçimi 16 bin farkla bitti. Sonradan vatandaşlığa geçirilenlerin oy kullanma hakkı olmamalı.

  • Çalışan 2 suriyeliden 1 i ülkemizde şirket kurmuş.
    Şurada sorsak 100 kişiden kaçı şirket kurdu, herhalde. 100 kişiden 10 u ya çıkar çıkmaz.

    174 bin Suriyeli Türk vatandaşı oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatandaşlık alan suriyeli bir arkadaş şöyle demişti. Mecbur Akp'ye oy vereceğim. Ailem henüz vatandaşlık almadı. Başkası seçilirse onları suriyeye gönderir.

  • çok az dedin...o winrarlı rakamdır.

  • winwin35 kullanıcısına yanıt

    arkadaş bırak şu çoluk çocuk ergenle uğraşmayı boşver bence , bi halt da bildiği yok allahın göçmeninin hakkını savunuyor akıl fukarası ne halt yemeğe trollüğüne yapıyor o da belli değil .


    Genel Hükümlere Göre Türk Vatandaşlığının Kazanılması  

    5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 11 inci maddesi uyarınca Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılarda;

    1. Kendi millî kanununa, vatansız ise 4721 sayılı Türk Medenî Kanununa göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmak.
    2. Başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye'de kesintisiz beş yıl ikamet etmiş olmak.
    3. Türkiye'de yerleşmeye karar verdiğini; Türkiye'de taşınmaz mal edinmek, iş kurmak, yatırım yapmak, ticaret ve iş merkezini Türkiye'ye nakletmek, çalışma iznine tabi olarak bir iş yerinde çalışmak ve benzeri davranışlarla teyit etmiş olmak veya Türk vatandaşı ile evlenmek, ailece müracaat etmek, daha önce Türk vatandaşlığını kazanmış olan ana, baba, kardeş ya da çocuk sahibi olmak veya eğitimini Türkiye'de tamamlamak.
    4. Genel sağlık bakımından tehlike teşkil eden bir hastalığı bulunmamak.
    5. Toplum içinde birlikte yaşamanın gerektirdiği sorumluluk duygusu ile davranarak iyi ahlak sahibi olduğunu göstermek, davranışları ile çevresine güven vermek, toplumca hoş karşılanmayan ve toplum değerlerine aykırı kötü alışkanlığı bulunmamak.
    6. Toplumsal yaşama uyum sağlayabilecek düzeyde Türkçe konuşabilmek.
    7. Türkiye'de kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin geçimini sağlayacak gelire veya mesleğe sahip olmak.
    8. Millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmamak.  



    al işte bu maddelerde belirtilen şartları hangi hıyarların sağladığını da bi konuşsun bakalım ülkeme gelip benim anadolu kenti köylerinde yaşayan 80 yaşında teyzemin geçim sıkıntısı çekip de ayda 600 700 tl sosyal yardımlardan aldığının 3 katı parayı bedavaya götürdüğü , vatandaşımın vergilerinden kazançlarından yamuk yumuk türkçe bilgisiyle ipsiz sapsız ne idüğü belirsiz karakteri tipiyle nemaladığı , asayişi bozup çoluğuma çocuğuma sarkan çete kuran sigortasız çalışan bedavadan ödenek yiyenden hangisi bu şartları sağlıyor da vatandaş yapılıyor ..


    hangi birisi gerçekten vatandaşlığı hakediyor ülkeme gerçekten iş yatırımı yapıyor akademik eğitimiyle burda fayda sağlıyor .. 100 bin göçmen yabancı ırklı vatandaş arasından içinden toplasam 50 tanesi akademisyen eğitim görmüş tiplerdir .

    herşey bir yana biz ülkemizde yabancı ırklı olup da gayrimenkul satın alıp 7 sülalesini eve tıkıp gürültü etmelerini komşumuz olmalarını istemiyoruz defolsun gitsinler .


    bu hıyarın kafasına göre ipe sapa gelmeyen tiple vatandaşlarımız evlilik bağı kursun çoluk çocuk sahibi olsun . BEN BUNA BİŞEY DERDİM YAAA . sanırım bu cahil medeni avrupa ülkelerinden gelen vatandaşlarla karıştırdı .


    ülkemizde işe yarayaman halkımın rızkını çalan bedavadan yaşayıp türk vatandaşı olabilmeyi genç 3 kelime türkçe bilmeyen andımız istiklal marşı tarihimiz desek angut gibi bakan kısaca gelişmiş avrupa ülkesinde mülteci diye adlandırılıp bir boka yaramayan sadece yer hacim kaplayıp vatanımın güzel havasını tüketenleri istemiyor kimse . bunların ülkeye sokulmasının siyasi çıkarlarca olduğuna memleketim insanı kanaat getiriyor . .. . bunu anlayamıyorsa ben bu çocuğun 25 ini fazla geçmediğini üstüne üstlük abuk subuk dayanaklarla zihniyeti bozuk boş laf eden kültürsüz bir ergen olduğuna kanaat getiriyorum .. şartları sağlayan herkes vatandaş olabilirmiş .


    sen bugün mansur gibi bir adam cumhurbaşkanlığına gelse bu şartları sağlayan kaç kişi haricindekileri ülkeye katma değer adına sokardı acaba ben bu sorunun cevabını merak ediyorum . ülkede internete girip bişey bildiğini öğrendiğini sanan tipler geveleyip duruyor .


    kesin medeni gelişmiş ülkelerden gelip yurdumda evlilik yapmaya çalışan eğitimli kualifike çalışıp hem kendine hem ülkeme fayda sağlayacak asayişi huzuru bozmayacak toplum içerisinde yerini bilecek . kısacası medeni gelişmiş ülke insanlarıyla k karıştırıyor bu hakları .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 14 Ekim 2021; 14:32:5 >




  • Oy kullanma hakları olacak mı bunların hepsinin? İktidar sırf bu sebeple vatandaşlık veriyor olabilir bunlara.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yarın öbür gün devlette yüksek makamlara da gelecekler inşAllah. 🙏

  • kaLpazan kullanıcısına yanıt

    Devşirme sisteminin faydalarını geçmiş yıllarda gördük. 174 bin Suriyeli Türk vatandaşı oldu 

  • Gerçek sayı çok daha fazladır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rakamlar tamamen yalan. Sadece İstanbul da rahat 3-4 milyon Suriyeli vardır. Anadolu yakasını bilmiyorum. O yüzden saymiyorum. Ama gelin Avrupa yakasına, dolaşın Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Bağcılar, esenler, Esenyurt, başakşehir, Arnavutköy, bakırköy sahil, güneşli, fatih gibi yerleri bir dolaşın. sahilleri, meydanları, sokakları ve parkları istila etmiş durumdalar. Adımını attığın yerden arapça konuşan Suri suri firliyor. İmkanı yok bu rakamlar gerçek olamaz. Turkiye genelinde rahat 15-16 milyon Suriyeli mevcut.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Körfez Savaşı'nda kurtler geldi, şu an onların en büyük savunucuları Kürtlerden çok Türkler. Bu mülteciler de öyle olacak. Hele bir sosyal medyada yaygınlaşsınlar, maddi olarak da biraz güçlenip ozguvenleri gelsin en büyük savunucuları ılık Türkler olacak. Ekşi sozluk'de Twitter'da bolca Suri guzellemeleri göreceğiz. Ne kadar misafirperver bir halk olduklarından bahsedilecek..

    Game over yani be dostlar. Milliyetçi bir insan olarak söylüyorum bunu. Ben hayalperest değil gercekciyim. 2. Kavimler göçü başladı. Turkler nasıl Anadolu'yu turklestirdiyse şu an ise başta Kürtler olmak üzere bilimum Ortadoğu halkının oluyor. Fark şu, Türkler bunu engelleyecek güce sahip ama gerizekalı bir millet olduğumuz için on yıllardır kendi kendimizi engelliyoruz. Kavgada arkadaşına sarılıp dayak yemesine sebep olan insan gibi.

    1950'ye kadar olan bir çok nüfus sayımına bakabilirsiniz wikipedia'dan. Şehirlerin nüfusu ne kadarmış? Bugün dalga geçilen Yozgat bayburt tarzı şehirler dahi şu an tek başına ülke olmuş Diyarbakır'ın yalnızca ne kadar arkasındaymış, hangi iller yüksek nüfusa sahipmiş vs.

    GAME OVER. Fıstıklı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 16 Ekim 2021; 5:40:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ülkenin kendi vatandaşının profili ile sonradan vatandaş olmuş bu tarz insanlar arasında pek bir fark yok.Bu sebeple istediklerine verebilirler sırıtmaz zaten.Birisi ben vergi verdim burda doğdum askere gittim demiş.Ne yapalım? Sen de bir yerlerden göçmesin bunlar da.Vergi ödüyor iş yeri sahipleri.Çocukları burada doğuyor Türkçe konuşuyor Türk okullarına gidiyor.Vatandaş yapıldıktan sonra askere de gidecekler mecbur.Sen 1923 veya 1939 yılında sınırın öte tarafında kaldın diye vatandaşlığı alabildin şimdi sıra Osmanlı diye övündüğün imparatorluğun gereğini getirmekte.Farzet ki Osmanlı zamanındasın.Zaten Hatay Reyhanlı bölgesindeki adamla Suriye Halep bölgesinden gelen adamın kimlik harici farkı yok.Olan oldu artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En az 2 milyon Suriyeliye İLLEGAL yollarla VATANDAŞLIK verilediğine eminim.


    174 bin Suriyeli Türk vatandaşı oldu
    174 bin Suriyeli Türk vatandaşı olduMülteci Haberleritwitter
    “2023 seçimlerinin sonuçlarına etki etmesi için 900 bin Suriyeliye vatandaşlık verildiğini söyleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul milletvekili olarak "Vatandaşlık alan yabancıların 10 yıl oy kullanamaması" ile ilgili kanun teklifini TBMM'ye sundu.”
    https://twitter.com/MulteciHaberler/status/1481942441238437891?s=20

    Oy kullanmaya giderken yabancı kimi görürseniz olay çıkarın. Böyle böyle istenmediklerini ,hakları olmadığını anlayacaklar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi de bunlar yollanacak diye bekleyen saflar var hala.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.