Şimdi Ara

Kiracı olarak oturduğum ev satıldı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eski ev sahibiyle 15Nisan 2021 tarihinde 12 aylık bi sözleşme yapmıştık. Kiralarımı günü gününe öderim. Adam ben evi satacam başka ilden ev alacam dedi sattı. Satın alan kişi de ikinci evi olarak aldı. Dediği o yani. Şimdi de beni arıyorlar biz eve zam istiyoruz bu paraya ev yok bu civarda filan. Emlakçı sizin eski ev sahibiyle yaptığınız sözleşme ev satıldığı andan itibaren hükmünü kaybetti diyor. Aranızı bulurum diyor kira artışında. Benim sözleşmede 15 Nisan 2022 ye kadar. Ben şimdi hem evden çıkmak istemiyorum kontrat süresi bitene kadar hem de kira zammı istemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim.




  • O emlakçı element uydurmayı bıraksın. Siz aynı şartlarla oturmaya devam edin.
  • Bi emlakçıya sorduk. O da yeni sözleşme yapma onunla otur senin sözleşmen bitene kadar oturma hakkın var dedi. Ev sahibi tahliye filan mahkemeye başvursa ne olur ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali000

    Bi emlakçıya sorduk. O da yeni sözleşme yapma onunla otur senin sözleşmen bitene kadar oturma hakkın var dedi. Ev sahibi tahliye filan mahkemeye başvursa ne olur ?

    Hiç bir şey olmaz

  • Hiç bir şey olmaz hocam. Arayıp ısrar ederlerse muhatap dahi olmayın.


    Ben de Balıkesirden ev tutmuştum toplamda 9600 TL masraf yaptım tutmak için. 4 ay sonra bana da borçlarımızdan dolayı evi satıyoruz evi boşaltın diye mesaj attılar. Ben de yazdım ben bu evi tutmak için 9600 TL masraf yaptım 1500 TL emlakçıya verdim 2000 TL depozito verdim araç parasıydı vinç parasıydı ev tadilat parasıydı 9600 TL tamı tamına masraf yaptım dedim. Ya benim zararımı karşılarsınız ya da evden çıkmam dedim açık açık. Faturaları da gösterdikten sonra zararımı karşıladılar ben de çıktım evden.


    Ben gene iyi niyetliydim biraz. Benim arkadaşım başka eve taşınmamı istiyorsanız o taşınma parasını da verirsiniz diyerek taşınma parası bile almıştı. Yani bu gibi konular genellikle yasal sürece girmeden ev sahibi ile kiracı arasında hallediliyor. Yasal yollara başvurulsa bile %100 siz haklısınız sonuç olarak hiç bir şey yapamaz. Sözleşmeniz bitene kadar kalabilirsiniz evde.

  • Öyle kötü niyetli değil ama ille de zam yap diyor yada ihtar çektirecem verilen süre kadar senin verdiğin kiradan otur diyor. kredi çekmiş filan karşılamıyor bana da para lazım ev kiraları zaten arttı filan işte malum konular. 100 lira zam istiyor bende vermek istemiyorum 6 ay geçsin ondan sonra artırırım diyorum ille de ver diyor.

  • 100 lira için? size en mantikli tavsiye hukuki olarak çıkarma imkani olmasa bile huzurunuz kaçmasın 100 lira arttırın kirayi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali000

    Öyle kötü niyetli değil ama ille de zam yap diyor yada ihtar çektirecem verilen süre kadar senin verdiğin kiradan otur diyor. kredi çekmiş filan karşılamıyor bana da para lazım ev kiraları zaten arttı filan işte malum konular. 100 lira zam istiyor bende vermek istemiyorum 6 ay geçsin ondan sonra artırırım diyorum ille de ver diyor.

    Yapmayın zam

  • İhtar çektirelim ozaman 6 ay daha oturur çıkarsın diyor

  • Yeni mal sahibi kısa vadede hukuken bir şey yapamaz gibi gözükse de anlaşmaya bakın. Sözleşmenin bitmesinden önce ihtar çekip, rayici isterse ve sonra tespit davasına konu ederse başınız ağrır. Biliyorsunuz dava çılıp sonuçlanana kadar olan tüm farklar faizi ile alınır. Eğer ki bir de tahliye taahhüdü imza etmişseniz bu kez bunlara gerek kalmaz sizi icra ile çıkartır. Başka hukuki yollar da var ama yazmayayım.

  • ali000 A kullanıcısına yanıt

    Doğru söyleen bu.O yüzden 100 tl zam istiyorsa zıtlaşacağına uyuş işte.100 tl zammı yap rahatça otur.Taşınmak falan uzun iş uğraşma

  • Dün ihtar çekmiş ama benim eski sözleşmemin bitmesine 6 ay var. İhtar çekince ne olacak şimdi? Adam istediği gibi evi alıp satıp kirayı arttır yoksa çık diyebilecekse ne diye yapılıyor bu kira kontratları. 6 ay oturdum 6.ayda ev satıldı yeni alan benim kredi borcum var istediğim paraya oturacaksan gel sözleşme yapalım yoksa sözleşmen bitene kadar otur ihtar suresi de sanırım 6 aymış. Niye ben boşuna mı 1 senelik sözleşme yaptım evi tutarken.

  • 1 senede ne rayici isteyecek 5 seneden assagi isteyemez. Daha 1 senelik kontrat bitmemiş gelip bi de benden rayiç artış parası mi talep edecek

  • ali000 A kullanıcısına yanıt

    Sen aynı kiradan otur, takma kafana

  • Benim kirada evim var, şöyle söyleyeyim bir kiracıyı çıkarmak aşırı derecede zor ve yıpratıcı bir süre. Adam aylarca para ödemedi bize, elinde kontrat var ama öyle tutup atamıyorsun çat diye.


    Yani gergin bir şekilde en az birkaç ay daha oturursun. Çünkü ihtar çekse o prosedürler sürüyor 3-4 ay, üzerine kesin ihraç kararı çıksa yine süre veriyorlar. Zaten o zamana sözleşmen biter.


    Ama orta yolu bulmaya çalışırsanız da iyi olabilir. Çünkü her taşınma masraf demek malum.

  • kontratın süresi kiracıyı korumaya yönelik şöyle anlatayım senin kontratının süresi dolsa bile evsahibi seni evden tahliye edemez kontratın tarihi bitti kiracıya çık diyemiyorsun kontrat imzalanmasa bile hersene yenilenmiş gibi muamele görüyor kanun hükmünde. Gayrimenkul sahibinin kira sözleşmesini feshedebilmesi için kira sözleşmesinin 10 yılı doldurmuş olması gerekmektedir

    kafanıza takmayın rahat olun kanunlar sizden yana tahliye davasıda açsa kazanamaz masraflarıda öder

  • İnşaat ve emlak sektöründe 4-5 yıldır varım.


    Ahmet kişisi ev sahibi ve Ahmet kişisi ile kira sözleşmesi imzaladınız.


    Mehmet kişisi evi satın aldı.

    Sizin ahmet kişisi ile yaptığınız sözleşme iptal olur. Çünkü sözleşmede yazan ev artık ahmetin değildir .

    Bu noktadan sonra inisiyatif olarak yeni ev sahibinin elindesiniz.


    Noterden çektiği ihtarnameden itibaren


    Resmi olarak 3 ay içerisinde evden çıkman gerekiyor.

    ötesi berisi yok işin durumu bu.


    Kanunlar para sahibini korur. Çünkü vergiler parası olandan alınır olmayandan değil. Çok parası olan genelde haklı çıkar.

  • SirrealsQ kullanıcısına yanıt

    a. Kiralananın el değiştirmesi MADDE 310- Sözleşmenin kurulmasından sonra kiralanan herhangi bir sebeple el değiştirirse, yeni malik kira sözleşmesinin tarafı olur. 

  • SirrealsQ kullanıcısına yanıt

    İhtarname çektikten sonra 6 ay değil mi bunun süresi? Siz 3 ay yazmısınız. Yani ev satıldıktan sonra kiracı 6 aya kadar evde oturabilir.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.