Şimdi Ara

Eskişehir

Bu Konudaki Kullanıcılar: dedex1277
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kadar şişirilmiş bir yer var mı ya ?


    Bu insanlara inanamıyorum öğrencilere üniversite okumak için orayı tercih ediyor


    Kışın insanın mötü donuyor herkes atkı bere mont takılıyor.


    Özgür şehirmiş lan sanki Konya'da üniversite okuyunca yolda durdurup evlilik cüzdanı soruyorlar yoksa meydanda halkın gözü önünde kırbaç atıyorlar.


    2 tane avm var ve birbirine çok yakın. İkisini en fazla 2 saatte gezmiş olursun. Dışarı çıktığında 1 köprübaşı var başka birşey yok.


    1-2 günde şehrin her yerini yürüyerek gezebiliyorsun aman ne güzel.


    Güzel gençler üniversite dediğin İzmirde okunur. Ilıman iklim, özgürlükse dibine kadar var Avm mi istiyorsun Mavişehir, Optimum, Özdilek en iyileri. İlçeleri köyleri zaten efsane. İstanbulda mültecileri görüp miden bulanacağına Eskişehirde donacağına buralarda oku.


    Gerçekten yazık. Üniversiteyi sadece barlar sokağında bira içmekten ibaret sanıyorlar.


    O şişirdiğin Eskişehirden 10 tane birleştir, bir tane Alsancak etmez.




  • 4 tane avm vardı en son

  • şehir güzel. bana amsterdam havası yaratıyor o kanal geçmesi falan. yeşil alanlar, büyük parklar, plaj, bir çok yerde heykeller falan. avrupada geziyormuş hissi yaratıyor bazı yerleri. bence güzel şehir.

  • 4 avm var ikisi çok yakın,diğerleri farklı noktalarda.Eskişehir'in hoşnudiye,üniversite cad,eti cad,adalar,doktorlar cad dışında kayda değer bir yeri yok.Geriye kalan yerler çingene kaynıyor,Eskişehir'in çingenleri meşhurdur 

  • Eskişehir de kız kardeşim yaşıyor ara ara giderim bence çok düzenli ve güzel bir şehir sırf deniz yok ve soğuk diye beğenmemen çok tuhaf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir de sadece şehir güzel diye değil anadolu üniversitesi var orada o nedenle de çok seçiliyor

  • İzmir'de konut fiyatları oldukça yüksek, trafiği tıpkı İstanbul'unki gibi sorunlu ve ayrıca şehir ile sanayi çok iç içe geçmiş bir halde. Şehir de bir yandan tam bir çirkin beton yığını görüntüsü sergiliyor. Eskişehir çok daha sakin ve yaşanılabilir bir yer. Porsuk Çayı çevresi de güzel. Avrupai bir havası var. İzmir Merkez yerine belki İzmir'in bazı tatil beldeleri ve ilçeleri (Alaçatı, Foça, Çeşme vs) Eskişehir'e tercih edilebilir ama Eskişehir'i İzmir'e kıyasla genel olarak daha çok sevdim (kışın dondurucu bir soğukta gitmeme rağmen).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskişehir de hiçbir halt yok. barlar sokağında da hiçbir halt yok. 1 gün içinde şehri gezdim

  • Muadil şehir söylermisin peki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trubetzkoy -- 15 Eylül 2021; 2:44:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Saçmalamışsın.Heleki Eskişehir-Konyayı kıyaslayarak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 15 Eylül 2021; 7:1:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama kiralar çok ucuz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Afyon'da mesela tek bir tane bile evlilik cüzdanı sormayan otel bulamazsınız. Konya'da da birçok yerde ister. Eskişehir'de ise bir tane bile isteyen bulamazsınız. Hatta istiyor musunuz diye sorun. Hayatlarında ilk defa duymuş gibi olacaklar. :)

    Konya'yla Eskişehir'i kıyas etmek hiçbir akla mantığa uymaz zaten. Sadece İzmir'i örnek verseniz neyse. Konya'da kısa giyinen sevgilinizle gezin bakalım ne oluyor. İç Anadolu'da tartışmasız en özgür şehir Eskişehir'dir. Burada özgürlük kendini rahat hissetmek anlamındadir. Yolda her yerde yürürsün yoksa. Eskişehirde kimsenin umrunda olmazsın. İnsanlardan korkmazsin. Çarşısında tek bir tane içkisiz mekan yoktur ama hiç taşkınlık, kavga, dövüş görmezsin. Çok farklı tarzda olabilirsin ve farkliligin seni tehlikeye sokmaz. Eskişehir'de üstüne gömlek giyip tüm düğmeleri açık olan yani ceket gibi giyip altında sadece iç çamaşırı olan kız bile gördüm. Üstelik akşamdi. Bunu iç Anadolu'da başka bir şehirde yaparsan eve dönebilir misin bilmem. Dönsen de ne halde olursun bilmem. İnsanları da aşırı iyidir. Özellikle öğrencileri çok severler, zaten öğrenci şehri. Ayrıca tam bir ekonomik şehirdir. Tramvay ile gidrmeyecegin birkaç yer var. Çünkü kompakt bir şehir. Derli toplu. Her şeyden var. Yani AVM mi istiyorsun? Var. Müze mi istiyorsun? Var. Park mi istiyorsun? Var. Hayvanat bahçesi mi istiyorsun? Var. Akla gelebilecek her şey var neredeyse ama bunlar sınırlı sayıda ya da çok büyük değil ama öyle güzel hissettiren bir şehir ki yetiyor de artiyor. Ekonomik şehir demiştim. Sezon sonu indirimlerinde falan çarşıda çok saglam indirimler olur. 2 sene önce 30 liraya kot aldığımızı bilirim. Lcde falan indirimde diye 70den satiyorlardi anca o zamanlarda. Trafiği gürültüsüzdur. Tramvayda onundekine yolu sorarsın. Bir bakarsın taa 4 metre ötede oturan teyze nasıl gideceğini anlatıyor. Herkes anlatmak için can atar resmen.

    Eskişehir Türkiye'de Avrupa havası veren nadir şehirlerden biridir. Çok gittim, çok kaldım. Hayran olduğum bir şehirdir. 10 tane AVM'si olan şehirleri görmüş biri olarak bu şehirlere 2 tane AVM'si olan Eskişehir'i tercih ederim.

    Yazının katıldığım tek yönü soğuk olması. Evet, dehşet soğuktur ama soğuğa çare var. Sıcağa yok. Ben gibi nem ve sıcak sevmeyenler için sıkıntısız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gelmeyin kardeşim aynen öyle.


    2 tane avm'miz var gelmeyin de rahat edelim.


    zaten puanlar düştü gelen öğrencinin kalitesi yerlerde iyice, bir de siz gelmeyin.


    hahaqhahhaha adam şehrin kalitesini avm sayısıyla tayin ediyor kafaya bakar mısın.

  • İzmir’de de yaşadım. Şu anda da Eskişehir de yaşıyorum. Eskişehir in ufak bir yer olduğu doğru, büyük ve geçmişi olan bir şehir isteyen beğenmeyebilir ama kimse öğrenciye ev yok demez, esnaf öğrencisin diye ayrım yapmaz, fiyatlar makuldür. Kısacası aynı parayla Eskişehir de çok daha iyi imkanlarla yaşayabilirsin. Bir yerlere ulaşmak için uzun mesafeler kat etmene gerek olmaz. Sinema, tiyatro, konser, sergi vs her türlü kültürel etkinliğe kolayca ulaşabilirsin. Hesapsız bütçeye sahipsen elbette İzmir daha iyi ama bütçen kısıtlıysa Eskişehir Türkiye de öğrenci için en yaşanabilir şehirdir.

    Şunu da dipnot olarak ifade etmek isterim ki, ilk geldiğim yıllarda benim de nefret ettiğim bir şehirdi Eskişehir ama o zamandan bu yana gerçekten çok yol kat etti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khenzur -- 15 Eylül 2021; 9:59:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat olarak ulaşım olarak rahattır. Ama her yeri aynılaşmıştır. Her yer aynı tip kafelerle dolu. Yapabileceğiniz etkinlik yok. Bir gün şurda takılayım bir gün şurda desen her yeri aynı. Soğugu berbat. Türkiyenin çoğu yerine göre iyidir tabi ama izmir istanbul ankarayla kıyaslanamaz. Parası az olana iyidir parası çok olana şehir farketmez zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.